Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By plokami
#276149 Ήμουν στο ρεύμα προς Αθήνα. Ανιχνευτής τύπου bel δεν χτυπάει.. η ειδοποίηση έγινε από laser system.
Για τα άδεια gantry είναι ένα κοντά στην Κινέτα και ένα κοντά στην Νέα Πέραμο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
NickTG έγραψε:Τελικά οι κάμερες στο Copa copana και στο ΤΕΙ Αθήνας δουλεύουν?

Την κάμερα στο ΤΕΙ δεν την έχω πετύχει ποτέ ενεργή. Φαντάζομαι την ενεργοποιούν νυχτερινές ώρες, όταν η κίνηση είναι ελάχιστη, οι ταχύτητες αυξημένες και τα χρήματα πολλά.

Την κάμερα στον Σκαραμαγκά την έχω πετύχει πολλές φορές ενεργή. Τελευταία φορά πριν λίγες ημέρες. Το άσχημο είναι πως την έχουν ρυθμίσει στην ελάχιστη ισχύ και δεν υπάρχει ειδοποίηση από τους ανιχνευτές, παρά μόνον όταν πλέον την έχεις περάσει και είσαι στο σημείο όπου αυτή σε μετράει. Δες το παρακάτω βίντεο:

Τρεις ανιχνευτές και οι τρεις αποτυγχάνουν.

Ο πρώτος ήταν ένα Snooper S5R. Παλιός, αλλά αρκετά αξιόπιστος ανιχνευτής σε θέματα Gatso. Πλέον είναι άχρηστος.

Ο δεύτερος ήταν ένα Radioshack. Παλιός, εξαιρετικά φθηνός, ικανοποιητικός μόνο για ΗΠΑ πριν 10+ χρόνια. Δούλεψε καλύτερα από τον Snooper, αφού ανίχνευσε την κάμερα, έστω και εξαιρετικά αργά.

Ο τρίτος ήταν ένα Bel 550. Κορυφαίος ανιχνευτής πριν κάποια χρόνια. Θεωρητικά θα έπρεπε να ανιχνεύσει άνετα την κάμερα στα 200-300m. Στην πράξη, όμως, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Ανίχνευση στο ίδιο σημείο με το Radioshack που κόστιζε σχεδόν το 1/10 των χρημάτων του.

Συμπέρασμα: οι ανιχνευτές στην Ελλάδα είναι σχεδόν άχρηστοι πλέον. Όταν βλέπεις κάμερα (1η πινακίδα στα 1000m και 2η πινακίδα στα 500m) κόβεις και γλυτώνεις. Διαφορετικά παίζεις κορώνα γράμματα το πρόστιμο ή/και το δίπλωμά σου.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#276939 Και το καλό είναι ότι δε χρειάζεται να κόψεις και πολύ και με ένα +20 του ορίου ταχύτητας οι τροχαίοι δεν ασχολούνται ( στα μπλόκα με radar χειρός).
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#277000 Ξέρουμε αυτές σε τι ταχύτητες βαράνε?
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
NickTG έγραψε:Ξέρουμε αυτές σε τι ταχύτητες βαράνε?

Παλιά, όταν όλοι έτρεχαν και τα οικονομικά ήταν πιο άνετα, θα σου έλεγα με βεβαιότητα ότι φωτογραφίζουν για ταχύτητες +30 του ορίου και πάνω. Επειδή, όμως, υπάρχουν αναφορές για φωτογραφίες που έχουν έρθει και για υπερβάσεις κοντά στο +20 (βλ. κρίση με χαμηλές ταχύτητες), προσωπικά περνάω εντός του +10 του ορίου για πιο σίγουρα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#277022 10% ή 10 χαω;

Γιατί έχει μεγάλη διαφορά...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
JBT έγραψε:10% ή 10 χαω;

Γιατί έχει μεγάλη διαφορά...

10km/h
Άβαταρ μέλους
By 224v
#277209 Προσωπικά όταν δω σήμα κάμερας αρχίζω και ψάχνω να την δω από πριν, και βγάζω το cc, μόλις την περάσω το ξαναβάζω.... Ένα πατημα κουμπιού είναι άλλωστε.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#277217 Εγώ πάλι πάω με τα όρια πάντα οπότε δεν ανησυχώ κάθε τρεις και λίγο για κάμερες. :)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#289026 Τις προηγούμενες ημέρες και για τα προηγούμενα περίπου 3.000km που έχω κάνει φέτος το καλοκαίρι μπορώ να αναφέρω ότι καμία κάμερα στην Δ. Ελλάδα δεν ήταν ενεργή. Από χτες, όμως, και για το τριήμερο, έχουν δώσει τα πάντα για να δουλεύουν όλες με τους μηχανισμούς που έχουν αυτή την στιγμή. Έτσι, χτες ήταν ενεργές δύο κάμερες μία στην Βόρεια είσοδο των Ιωαννίνων και μία στην Νότια είσοδο του Καλπακίου. Προφανώς, θα είναι ενεργές και νοτιότερα άλλες κάμερες, αλλά αυτές τις είδα χτες που περνούσα. Έκανα και τις δοκιμές μου με τους ανιχνευτές και τα πράγματα είναι απογοητευτικά: καλύτερη ανίχνευση 10m πριν την κάμερα, οπότε μιλάμε για περίπου 20-30m το πολύ πριν σε μετρήσει και φωτογραφήσει. Ειδικά αυτές που είδα εγώ έγραψαν πολύ κόσμο εκτός των ντόπιων (οι Γιαννιώτες έκοβαν παντού). Άρα, προσοχή και υπομονή στους δρόμους.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
pipinos1976 έγραψε:Τις προηγούμενες ημέρες και για τα προηγούμενα περίπου 3.000km που έχω κάνει φέτος το καλοκαίρι μπορώ να αναφέρω ότι καμία κάμερα στην Δ. Ελλάδα δεν ήταν ενεργή. Από χτες, όμως, και για το τριήμερο, έχουν δώσει τα πάντα για να δουλεύουν όλες με τους μηχανισμούς που έχουν αυτή την στιγμή. Έτσι, χτες ήταν ενεργές δύο κάμερες μία στην Βόρεια είσοδο των Ιωαννίνων και μία στην Νότια είσοδο του Καλπακίου. Προφανώς, θα είναι ενεργές και νοτιότερα άλλες κάμερες, αλλά αυτές τις είδα χτες που περνούσα. Έκανα και τις δοκιμές μου με τους ανιχνευτές και τα πράγματα είναι απογοητευτικά: καλύτερη ανίχνευση 10m πριν την κάμερα, οπότε μιλάμε για περίπου 20-30m το πολύ πριν σε μετρήσει και φωτογραφήσει. Ειδικά αυτές που είδα εγώ έγραψαν πολύ κόσμο εκτός των ντόπιων (οι Γιαννιώτες έκοβαν παντού). Άρα, προσοχή και υπομονή στους δρόμους.

Ευχαριστώ.

Δεν είναι μόνο οι κάμερες αλλά και η νοοτροπία, στην επαρχία όταν οι τροχαίοι βλέπουν αυτοκίνητο με Αθηναϊκά νούμερα παθαίνουν ένα κάτι, ειδικά αν οδηγάει νέα γυναίκα αποκλείεται να μην την σταματήσουν, να τα λέμε και αυτά, δεν μιλάω να έχεις κάνει παράβαση, απλά να περνάς από μπροστά τους.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#289043 Πρεπει να εχουν βιονικα ματια δλδ. Γιατι για να φτασουν να ξεχωρισουν τι φυλο ειναι ο οδηγος και τι πινακιδες εχει το αυτοκινητο υπο φυσιολογικες συνθηκες, αυτο γινεται εφικτο οταν ερχονται διπλα τους. Ελεος με τις γενικευσεις. ΕΛΕΟΣ.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
g8777 έγραψε:Πρεπει να εχουν βιονικα ματια δλδ. Γιατι για να φτασουν να ξεχωρισουν τι φυλο ειναι ο οδηγος και τι πινακιδες εχει το αυτοκινητο υπο φυσιολογικες συνθηκες, αυτο γινεται εφικτο οταν ερχονται διπλα τους. Ελεος με τις γενικευσεις. ΕΛΕΟΣ.

Μάλλον δεν ταξιδεύεις επαρχία, μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα γιατί δεν θέλεις να καταλάβεις όταν γράφω κάτι για τους δικούς σου λόγους, είπα ότι και όταν περνάς δίπλα τους απλώνουν το χέρι χωρίς να έχεις κάνει κάτι ακόμα και μέσα στην πόλη, και αρκετά με τις εξυπνάδες, αν έχεις κάτι να πείς πές το χωρίς βροντές και αστραπές, κατάντησες κουραστικός με τις προσωπικές προσβολές, μην το παρακάνεις με την αγένεια γιατί γενικά είσαι αγενής κατά 90% σε ότι ποστάρεις.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#289091 Έλα ντε. Μπλόκα δεν υπάρχουν μόνο στις Ε.Ο και στο επαρχιακό δίκτυο, υπάρχουν και στις εισόδους πόλεων όπου πας με 50-60. Δε χρειάζεσαι βιονικά μάτια για να δεις το τι και πως. Αυτό με τις αθηναικές στην επαρχία ισχύει αλλά με τις γυναίκες δε το χω ξανακούσει.