Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#190280 Ειναι μεγαλη ιστορια η σταθμευση προ εισοδου οχηματων παροδιου ιδιοκτησιας.. :s_yes. (ετσι ειναι η σωστη ορολογια)
Πες της θειας σου , να πληρωσει την κληση , να παρει κ ενα κουτι κουραμπιεδες αμυγδαλου , να παει στο διοικητη προσωπικα να του εξηγησει κ πιστευω οτι ολα καλα θα πανε..
Άβαταρ μέλους
By kacey
otso έγραψε:το 4 η μπομπα τι σημαινει ; μπομπα στον σεβ;

ρε συ αυτο που ελεγε ο kasey οτι αν δεν εχει παρει αδεια απο τον δημο και να εχει βαλει πινακιδες με απαγορευεται η σταθμευση και τον αριθμο αδειας επανω , δεν πρεπει να σε γραφουν ισχυει;
η σε καθε εισοδο που ο αλλος θεωρει παρκινγκ στο σπιτι του μπορουν να σε φωναξουν και να γραψεις;

Ισχυει. Προφανως δεν μπορεις εσυ να αποφασισεις οτι ο ταδε χωρος που βολευει, τον "ονομαζω" παρκινγκ ΑΡΑ μη παρκαρετε οι αλλοι, δηλαδη δεν μπορεις να αποφασισεις εσυ απο μονος σου να αφαιρεσεις απο τη δημοσια χρηση, τη θεση μπροστα απο το χωρο.

το ειχα ψαξει τοτε γιατι το σκεφτομουν για μετατροπη αποθηκης σε παρκινγκ. αυτο που ελεγα αφορουσε αυτο το σεναριο, και οχι πχ παρκινγκ πυλωτης*. Δηλαδη τη μετατροπη χωρου που ΔΕΝ ηταν παρκινγκ (στη περιπτωση μου μια αποθηκη με προσβαση στο δρομο μπροστα της, αλλο κλασσικο παραδειγμα η πρασια μπροστα απο μια ιδιοκτησια) πρεπει να την κανει ο δημος, με αδεια, και να μπουν πινακιδες.

παραδειγματα χωρων που ΔΕΝ ειναι παρκινγκ:

https://www.google.gr/maps/@37.9524172, ... 6656?hl=en

οι παραπανω ειναι καραπαρανομοι, γιατι αποφασισαν απο μονοι τους οτι η πρασια τους "ειναι" χωρος σταθμευσης.

https://www.google.gr/maps/@37.9436977, ... 6656?hl=en

ο παραπανω εξυπνος εχει βαλει και πλαστες (<--- δικες του, πλαστικες) πινακιδες. μια φορα ειχα παρκαρε εκει, βγηκε για μανουρα, φωναξα την αστυνομια εξηγωντας του ποιο ειναι το προστιμο για τις πλαστες πινακιδες (χιλιαρικα νομιζω + φυλακη = πολεοδομια δημου για τη ραμπα που εχει ριξει) και οτι θα ειμαι στο public cafe διπλα και θα προσεχω το αμαξι. Εξαφανιστηκε.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
giannik1977 έγραψε:[

1. Μπορει να μην εβγαιναν (πολυ συχνο φαινομενο)

Αρα φαντάζομαι έχουν σταματήσει τα καφριλίκια να κόβουν βίδες...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#190407 Έχω την εντύπωση ότι η είσοδος οχημάτων παρόδιου ιδιοκτησίας, δηλαδή η είσοδος προς parking εντός της οικοδομικής γραμμής, είναι προφανής και η κλήση βεβαιώνεται ανεξαρτήτως πινακίδας. Π.χ.:

Εικόνα

Αντίθετα, το https://www.google.gr/maps/@37.9524172,23.6532906,3a,75y,279.28h,74.49t/data=!3m6!1e1!3m4!1skO1qPesXPjhzkQvv3oHbBw!2e0!7i13312!8i6656?hl=en δεν θεωρείται είσοδος οχημάτων παροδίου ιδιοκτησίας και τυχόν απαγόρευση θα πρέπει να συνοδεύεται από σχετική πινακίδα (νομίζω δεν είναι εντός οικοδομικής γραμμής αλλά είναι εντός ρυμοτομικής γραμμής*, γι' αυτό και δεν έχει χτιστεί στο επίπεδο του δρόμου).

Και βέβαια το https://www.google.gr/maps/@37.9436977,23.7142349,3a,75y,104.9h,73.04t/data=!3m6!1e1!3m4!1si4rHh1Qvl2Rbh_5CfgfInw!2e0!7i13312!8i6656?hl=en απαιτεί επίσημη πινακίδα αφού αφορά δέσμευση θέσης επί του οδοστρώματος για στάθμευση.

*: http://www.civilandsurvey.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B7/%CE%B7-%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82
Άβαταρ μέλους
By otso
#190497 λοιπον ο kacey εχει δικιο μην την ψαχνουμε.
περασα απο κει ειναι ενα τριοροφο που εχει χωρο διπλα και μπροστα , υπαρχει πεζοδρομιο χωρις ραμπα χωρις πινακιδες .
αυτος το χρησιμοποιει για παρκινγκ . για να πω την αληθεια και γω αυτο θα εκανα μιας και δεν ειναι σε κεντρικο δρομο , ουτε καν δρομος αδιεξοδο ειναι με καναδυο μηχανουργεια.
προφανεστατα ειναι παρανομος και αναιδης για να φωναξει αστυνομια . ΑΛΛΑ Ο ΜΠΑΤΣΟς ΓΙΑΤΙ ΕΓΡΑΨΕ;
ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ για οσους δεν θυμουνται το τοπικ ειναι μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα αλλα οι τσιπρομοντς δεν το ανεχονται.
λοιπον βγαζω τις πινακιδες παιρνω την θεια την παω πληρωνει το προστιμο και την αφηνω στην αστυνομια με τις πινακιδες εγω δεν ανεβηκα γιατι μπορει να ειχαμε επεισοδιο και αποτελεσμα μηδεν , ε λεω 2 ηλικιωμενοι απο χωριο που χρειαζονται το αυτοκινητο για σουπερ μαρκετ και γιατρους τι στο διαολο θα τους την χαριζε .
μετα απο λιγο ερχεται και μου λεει οτι αυτοι που ηταν δεν μπορουσαν να τις παραλαβουν και οτι πρεπει να ειναι ο διοικητης η ο μπατσος που την εγραψε δεν καταλαβε, και να ξαναπαει αυριο 7,30 το πρωι γιατι τοτε πιανουν δουλεια και φευγουν για περιπολια . τι στον πουτσο πως θα παει η γρια το πρωι με τι; εγω δεν μπορω εχω δουλεια. τους λεει δεν εχω κανενα να με φερει, της λενε παρε ταξι (να δωσει αλλα 100ε, 2 ατομα με συνταξη ογα ολα αυτα) την ρωτανε που την εγραψαν και εβαλαν τα γελια προφανως πρεπει να ειναι καποιο ειδους ανεκδοτο αυτο στην τροχαια .
γειτονας της, εχει ερθει γαμπρος μπατσος απο το ιδιο τμημα και μιλανε χαιρετιουνται του το λεει για τις πινακιδες λεμε τωρα . α της λεει ειναι στραβοξυλο αυτος που σε εγραψε δεν μπορω να κανω τιποτα.
ποσο για τον πουτσο μπατσοι ειναι ολοι , μια απιστευτη γυρω γυρω ολοι ταλαιπορια γεροντων για το τιποτα .
να υποχρεωθεις να σε πανε με τις πινακιδες στα χερια και να μην τις παραλαμβανουν , οχι να στην χαρισουν , ουτε να τις παραλαμβανουν.
τι να πω μπατσοσυμπεριφορες , αλλα ο καραφλομαγκας και οι μπατσομοντς εχουν αλλη γνωμη.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#190542 εγω αλλο δεν καταλαβαινω: αφου πηγες μεχρι την αστυνομια, και (συμφωνα με αυτα που μας λες, που δεν εχω κανενα λογο να αμφισβητησω), γιατι πληρωσες το προστιμο και παραλληλα περιμενες να κρατησεις τις πινακιδες, αντι να πας να πεις οτι προφανεστατα εχουν κανει λαθος?
Άβαταρ μέλους
By Morx
#190543 οι μπατσομοντς ;; :hmmm:
δεν με ξερει κανεις σε αυτο το φορουμ και δεν ξερω κανενα προβλημα με μπατσομοτνς πρωτη φορα! :dizzy:

ΕΝΣΤΑΣΗ για τον Χ / Ψ λογο, προφανως οτι ειναι παρανομη η καταληψη οδοστρωματος ... ΔΕΝ ? :roll:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#190545 δεν εχει καταληψη οδοστρωματος. απ'οτι καταλαβα, καποιος εχει αποφασισει οτι ο ιδιοκτητος χωρος του - που δυναται, λογω εγγυητητας/προσβασης στο οδοστρωμα - να ονομαστει "παρκινγκ" και θα χρησιμοποιειται ως τετοιο αυθαιρετα, και ο τροχαιος εγραψε την otso-θεια που παρκαρε μπροστα του στη δημοσια ελευθερη θεση, επειδη εκλεισε "το χωρο σταθμευσης".

@serf

αυτο που δειχνεις εσυ ειναι μεσα σε πυλωτη πολυκατοικιας = ειναι προφανεστατα νομιμος χωρος σταθμευσης, δεν χρειαζεται κατι επιπλεον. Αυτο που δειχνω εγω ειναι το περισσευουμενο απο τη πυλωτη που ΔΕΝ εγινε χωρος σταθμευσης αλλα καταστημα, και αυτο το περισσευουμενο "αποφασισαν" μονοι τους οτι θα ειναι χωρος σταθμευσης.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#190571 Το ίδιο λέμε. Προσπαθώ να δείξω τη διάφορα μεταξύ κανονικής εισόδου χώρου στάθμευσης και εισόδου αυτοσχέδιους χώρου.
Άβαταρ μέλους
By @sfalistroulis
#200694 Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αρκετές διαμαρτυρίες οδηγών για ελέγχους της τροχαίας στους οποίους δεν δεχόντουσαν ως έγκυρα, ασφαλιστήρια που είτε είχαν τυπωθεί σε απλό χαρτί Α4, είτε ήταν σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ. στο κινητό).

Η Διεύθυνση Τροχαίας πήρε άμεσα θέση και διευκρινίζει πότε ένα ασφαλιστήριο σε ηλεκτρονική μορφή θεωρείται έγκυρο:
Σβήστηκε διαφημιστικό link. Αν και στο επόμενο μήνυμά σου κάνεις το ίδιο, θα έχεις ban μόνιμο κιόλας. Δεν γίνεται να μας θεωρείς τόσο μαλάκες. [Admin]
Άβαταρ μέλους
By avel
@sfalistroulis έγραψε:Δεν γίνεται να μας θεωρείς τόσο μαλάκες. [Admin]

:lol:

Ενδωμεταξύ βρήκα το άρθρο που σβήστηκε από το προφίλ του σπάμμερ.

Μην κάνετε τον κόπο να πάτε να το διαβάσετε. Η περίληψη:

"Αν είσαι ασφαλισμένος, δεν έχεις κανένα πρόβλημα, η τροχαία επιβεβαιώνει την ασφάλιση μέσω κεντρικής βάσης δεδομένων."
Άβαταρ μέλους
By gianik
#201223 Δεν μπορείτε να φαντασθειτε ποσα πλαστα ασφαλιστηρια κυκλοφορουν... Οι πιο πολλοί δεν γνωρίζουν ότι πλέον το περιπολικό ξέρει πριν σε σταματήσει αν είσαι ή οχι ασφαλισμένος , οπότε έχει πολύ πλάκα μετά να ακούς τις διάφορες δικαιολογίες....:)