Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#28775 σιγά μην καθόταν να βάζει ιμάντες σε ολες τις σειρές των παλετων!
πολλοί φορτηγατζηδες έχουν χύμα τα εμπορεύματα μεσα στο φορτηγό για να μην καθυστερούν στο ξεφόρτωμα. και μετα πανε με 50 για να μην τους πέσουν και νομίζουμε εμείς ότι εχουν βάρος και πάνε σιγά από ευσυνειδησία.
Άβαταρ μέλους
By DAP
edmond έγραψε:σιγά μην καθόταν να βάζει ιμάντες σε ολες τις σειρές των παλετων!
πολλοί φορτηγατζηδες έχουν χύμα τα εμπορεύματα μεσα στο φορτηγό για να μην καθυστερούν στο ξεφόρτωμα. και μετα πανε με 50 για να μην τους πέσουν και νομίζουμε εμείς ότι εχουν βάρος και πάνε σιγά από ευσυνειδησία.

Μα και το παω σιγα για να μη μου πεσουν δειχνει μια ευσυνειδησια... :lol:
Επειδη καποτε στη επαγγελματικη μου ζωη ειχα παρτιδες με φορτηγατζιδες ειχα κατασταλαξει στη γνωμη οτι οι εντολες των αφεντικων ειναι που κανουν τη ζημια και οχι η ασυνειδησια των οδηγων...
Ειχα περιπτωση που τον εστειλε Γιαννενα αξημερωτα και οταν γυρισε τον φορτωσε ξανα και τον εστειλε Αταλαντη...Οταν επεστρεφε τουμπαρισε...Γιατι αραγε;;; :x
Άβαταρ μέλους
By postruck
#29661 Τι σκατά μυαλό κουβαλάει ο σκοπιανός και πήγε σε τυφλό σημείο να προσπεράσει με το ΜΑΝ??? Το περίεργο είναι με την καμπίνα του ΜΑΝ, που έχει ανοίξει χωρίς να έχει βρεί μεγάλη αντίσταση στον θάλαμο. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#29957 Πέρα από τις διηγήσεις του πατέρα που τους γνωρίζει απέξω κι ανακατωτά θα γράψω 3 περιστατικά πολύ σύντομα που έχουν τύχει σε εμένα και θα με έστελναν στον άλλο κόσμο:

1. Πολύ παλιά, 1995 περίπου, κινούμαι σε επαρχιακό δρόμο με ελάχιστα περιθώρια να προσπεράσω, ακριβώς πίσω από φορτηγό με αλβανικές πινακίδες. Φτάνω σε ένα S αρκετά φαρδύ για να προσπεράσω, αλλά με ελάχιστη ορατότητα. Ο οδηγός μπροστά ανάβει δεξί φλας, μου κάνει σήμα με το χέρι να περάσω, ξεκινάω κι εγώ το προσπέρασμα θεωρώντας ότι έχει ορατότητα και μου κάνει σήμα και... από το αντίθετο ερχόταν άλλο φορτηγό. Πέρασα ανάμεσά τους χωρίς να συμβεί τίποτε, αλλά οδηγός και επιβάτες τα χρειαστήκαμε. Έκτοτε, αν δεν είμαι 100% σίγουρος εγώ δεν προσπερνάω βρε και στην ευθεία του Αλμυρού να είμαι, που λέει ο λόγος.

2. Πηγαίνουμε για βολή βαρέων όπλων. Κινούμαστε με το Steyr σε επαρχιακό δρόμο με το όριο που ακολουθούν (50km/h). Εγώ συνοδηγός. Έρχεται ένα φορτηγό ΔΧ από πίσω και αρχίζει να προσπερνάει όλη τη φάλαγγα. Φτάνοντας στο δικό μου Steyr ξεκινάει προσπέρασμα σε τυφλή στροφή. Ξαφνικά, στην κορυφή της στροφής, βλέπει να έρχεται ΙΧ από το αντίθετο ρεύμα. Τραβάει τιμονιά δεξιά, μας ρίχνει μία με το πίσω μέρος του φορτηγού, εμείς φεύγουμε στα χαντάκια με το Steyr και αυτός συνεχίζει το δρομολόγιό του χωρίς να ασχοληθεί καθόλου. Ευτυχώς δεν έπαθε κανείς τίποτε και ειδοποιήσαμε ΕΛ.ΑΣ. και Σ.Α. αλλά δεν ξέρω περαιτέρω τι έγινε.

3. Πηγαίνω προς Κόνιτσα με την :inlove: . Σε μια μικρή ευθεία έρχεται απέναντι ένα μεσαίου μεγέθους φορτηγό, κάτι σε Κατσέλης, αν θυμάμαι καλά. Από πίσω του έρχεται ένα κινούμενο οικοδομικό τετράγωνο. Ξεκινάει προσπέρασμα εν ψυχρώ, ενώ με βλέπει ότι είμαι στο αντίθετο ρεύμα (αν δε με είδε έχει μυωπία 1000 βαθμούς). Για να σωθούμε ρίχνω το αυτοκίνητο τέρμα δεξιά, μέσα στα χώματα (ευτυχώς υπήρχε περιθώριο) και φρενάρω όσο μπορώ (πήγαινα 90 σε όριο 80), ενώ ο οδηγός του άλλου φορτηγού έχει πατήσει όσο μπορεί κι αυτός φρένο και με τα δύο του χέρια πιάνει το κεφάλι του για το κακό που ετοιμάζεται να γίνει. Σωθήκαμε από θαύμα, τελικά.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By edmond
pipinos1976 έγραψε:..πίσω από φορτηγό με αλβανικές πινακίδες.

μου κανεις μια ωραια πασα για να δειξω αυτο...

Εικόνα

αλβανος ειναι και κανει το δρομολογιο Ασπροπυργο-Τιρανα καθε 10 μερες.
το ιδιο φορτωμα παντα.
δεν του φτανει που το εχει ξεχειλωσει, θελει και εξτρα απο πανω!
και κατα βαση ειναι ενα χρεπι ΜΑΝ 30ετιας 170 -μολις- ιππων. κινητος ταφος δηλαδη.
αν γινει κατι στον δρομο μ' αυτον δεν θα μου κανει εντυπωση.
δεν μπορει... η τροχαια, τοσες φορες που κανει το δρομολογιο, θα επρεπε να τον ειχε τσιμπησει at least once και να του κοψει τον ποπουλη.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#30085 Μια ενσταση μονο....Αυτα τα δοχεια που φαινονται στη φωτο ειναι αδεια η γεματα; Μιας και το βαρος παιζει πιο πολυ ρολο απο τον ογκο μηπως σε αυτο εναι "νομιμος";
Άβαταρ μέλους
By mirage
#30087 Άσχετα αν ειναι άδεια ή γεμάτα αυτο δεν είναι ασφαλές φόρτωμα. Βέβαια φταινε και αυτοι που τον αφήνουν να φύγει ετσι

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By DAP
mirage έγραψε:Άσχετα αν ειναι άδεια ή γεμάτα αυτο δεν είναι ασφαλές φόρτωμα. Βέβαια φταινε και αυτοι που τον αφήνουν να φύγει ετσι

Sent from Corsair's brick

Μα δεν το βλεπουμε στο δρομο αλλα κατα τη διαρκεια της φορτωσης οποτε και δεν ξερουμε τη τελικη "συσκευασια".Βλεπω να εχει καθετες ζωνες και για να καμουφλαρειι το υπερβαλλον φορτωμα ετοιμαζει και δευτερο μουσαμα.
Και εδω που τα λεμε με πιο κριτηριο (οχι με το ματι του τροχαιου αλλα με αρθρο του ΚΟΚ) θα θεωρηθει παρανομος; Απο οτι ξερω στα φορτηγα αναγραφεται επιτρεπομενο βαρος...για ογκο δεν ξερω αν γραφεται τιποτα στην αδεια του φορτηγου και ΠΩΣ μπορει να μετρηθει...

Οχι,οχι δεν εχω φορτηγα....Απλως ειμαι πεισματαρης... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By postruck
#30145 Αυτό είναι φόρτωμα!! Αν έχει αλβανικές πινακίδες και μάλιστα τις νέες, ποιος να ασχοληθεί μαζί του??? Eίπαμε οτι έχουμε jumbo φορτηγό, αλλα όχι και έτσι.Αν υπήρχαν σωστά μικτά κλιμάκια και ενδιαφέρον απο την πολιτεία ( :lol: )θα τον είχαν τυλίξει με έναν απο τους ιμάντες και την καστάνια θα του την βάζανε στο...στόμα, :lipsealed: για να μην μιλήσει! :iconcool: Απορώ στις γέφυρες πως περνάει και δεν αφήνει τα βαρέλια πάνω τους :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#30190 τα βαρελια ειναι αδεια. σιγα μην ηταν γεματα. ουτε με το 1/10 του ογκου δεν θα ξεκιναγε απο το βαρος!
το υψος ομως εκει που το σηκωνει, φτανει για να στειλει το κεντρο βαρους στο διαολο...
και btw το βαρος μονο αμελητεο δεν ειναι καθοτι τα μεγαλα βαρελια τα γεμιζει με μικροτερα και παει λεγοντας.
Αλβανος ειναι με τις παλιες πινακιδες, αυτες με την κοκκινη σφραγιδα στα αριστερα. και ο οποιος ειναι ο ιδιος ο εισαγωγεας στην Αλβανια και πληρωνει παντα ΜΕΤΡΗΤΑ γι' αυτο και του κανουν τεμεναδες στο εργοστασιο οπου και φορτωνει. εμεις απλα παιρνουμε οτι περισσεψει απο την παραγωγη. δεν νομιζω παντως να φερουν ευθυνη εκεινοι για το πως φορτωνει ο καθε οδηγος το αμαξι του.
στην αδεια κυκλοφοριας (στην Ελλαδα τουλαχιστον) αναφερονται ρητα οι διαστασεις του αμαξωματος ειτε ειναι μουσαμας ειτα ειναι κοφα. δεν μπορεις να το φορτωσεις μεχρι εκει που θες εσυ.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#30208 Αρα η τροχαια μπορει ανετα να του κοβει κουστουμακι καθε φορα που τον συναντα...(Δεν ξερω αν μπορει να του δινει πολλες κλησεις για το ιδιο πταισμα στο ιδιο δρομολογιο).
Νομιζω ομως οτι δεν μπορει να του επιβαλει να απαλλαγει απο το επιλεον φορτιο του και ετσι θα ειναι παντα ευκολος για ανατροπη σε καθε στιγμη του ταξειδιου του.....
Άβαταρ μέλους
By postruck
#30406 Η πιά??? :lol: πφ! αυτόν μόνο καμια οπκε αν τον σταματήσει,που δεν νομίζω :iconcool: Η μόνη περίπτωση είναι το μικτό,αλλα να υπάρχει πολιτική :rtfm: απόφαση για να του κάνουν οτι έγραψα πιο πάνω :iconcool: Στο φόρτωμα,ο φορτωτής έχει και αυτός ευθήνη για τον τρόπο φορτώματος,οχι μόνο ο οδηγός.Επίσης εκτός απο τις γέφυρες που έγραψα πιο πάνω,επειδή είναι jumbo με tandem ρυμούλκα, που έχει πολύ κοντά τους δυο άξονες και το φορτηγό είναι με δυο άξονες,δεν θα ήθελα με τίποτα να το πηγαίνω απο Κόρινθο μέχρι τα σύνορα.Αν έχει και τίποτα ανέμους πλευρικούς :lipsealed: φραπέ θα γίνεται ο γείτονας!!
Κάτι άλλο,τόσα πολλά βαρέλια τι τα κάνουν :ninja: οι γείτονες?? :hmmm: :whistlink: