- 24 Απρ 2023, 14:04
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Στα 120 καίει 16. Υπάρχει μέλος που πάει Αθήνα-Καλαμάτα με το παλιό SR+, που έχει λίγο μικρότερη μπαταρία, και λέει ότι τον βγάζει σερί πηγαίνοντας με 120-130. Νομίζω ότι μόνο την πρώτη φορά θα πας πειραματιζούμενος ή πιο σιγά (δηλαδή πιο φυλαγμένα). Άπαξ και δεις ότι σου αρκεί, θα είσαι άνετος. Ή θα ξέρεις ότι πρέπει να σταματήσει στο τάδε σημείο για 5'. Επίσης, έχει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ακρίβεια στην πρόγνωση του πόση μπαταρία θα έχεις στον προορισμό σου. Αν σου λέει ότι θα φτάσεις με 7% για παράδειγμα, θα φτάσεις ακριβώς με τόσο. Οπότε δεν τίθεται θέμα ανησυχίας. Μόνο προγραμματισμού.
Κάποια στιγμή, είχα βάλει να πάω κάπου κι έλεγε ότι θα φτάσω με χ%. Ήδη 10 χιλιόμετρα πριν φτάσω, είχα λιγότερη μπαταρία από το χ και λέω μέσα μου, για δες, έκανε λάθος. Ε, στο τέλος είχε κατηφόρα κι έφτασα ΑΚΡΙΒΩΣ με χ. Έχω δουλέψει και με άλλα συστήματα πρόβλεψης κι αυτό είναι μακράν το καλύτερο. Γενικώς το infotainment σκίζει.
Το τιμόνι είναι όπως το περιγράφω. Πάρα πολύ άμεσο και γίνεται πρόβλημα ψηλά. Ίσως στο Performance, που είναι πιο σπορ στημένο, να μην υπάρχει θέμα. Μακάρι να το δοκιμάσω και να σου πω. Και μην πει κανείς ότι σιγά, ποιος θα πάει με ηλεκτρικό με 160+, γιατί όταν κινείσαι κοντά, σχεδόν σε παρακαλάει να πας γρήγορα.