Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904249 Δεν θα το έλεγα. Είναι καλό αυτοκίνητο και πολύ καλά κατασκευασμένο, αλλά στο εσωτερικό μοιάζει σαν να σχεδιάστηκε πριν 20 χρόνια.
Και η τεχνολογία του επίσης αυτό σου θυμίζει. Η Mazda πρέπει να προσπαθήσει να συμμαχήσει με κάποιον από τους Κινέζους κατασκευαστές, θα είναι επωφελές και για τους δύο. Διαβάζω πως έχει στενή συνεργασία πλέον με την Changan, νομίζω είναι καλό βήμα.
Ως έχει, δεν είναι ανταγωνιστικό το προϊόν της.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#904253 Το ξαναγραψα και παραπάνω το μοντέλο εχει αλλάξει.Αυτο που οδήγησες παρουσιαστηκε το 2016,10χρονια πριν. :dizzy: Για την εποχή του ήταν απο τα καλύτερα ,ειδικά με το 2.5 turbo στην αμερική ξεπουλούσε επι σειρά ετών.
Επίσης οι πολυπλοκοι κινητήρες που βρέθηκαν?
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904254 40.000 χλμ είχε. Πρέπει να ήταν 2 ετών. Δεν νομίζω πως ο SkyactiveX είναι απλός κινητήρας. Η Mazda αν θέλει να παίξει μπάλα, πρέπει να το κάνει με όρους αγοράς.
Το προϊόν είναι καλό, σε αυτά που μετράνε, αλλά στο εσωτερικό πρέπει να αλλάξει ρότα, άμεσα κιόλας.
Ελπίζω η συμμαχία με την Changan να βοηθήσει.
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#904256 Τώρα βλέπω πως όντως το καινούριο έχει αλλάξει και είναι και πιο όμορφο και έχει επιτέλους σωστό εσωτερικό.
https://www.mazda.gr/models/mazda-cx-5/
Εικόνα
Εικόνα
Επομένως, όλα καλά: εγώ είχα δίκιο που διαμαρτυρόμουν, η Mazda κατάλαβε το λάθος της και μπήκε στο σωστό δρόμο!
Επίσης, κοίταξα την αρχική δημοσίευση και κατόπιν και την απόδειξη εξόφλησης, και είδα πως ήταν τελικά 2.5 λίτρα το μοτέρ!
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#904257 Δεν έχει μπει ποτέ skuactive X στο cx5. Ούτε ιδιαίτερα πολύπλοκος είναι. Τον έχω εδώ και 82.000 km. Δεν ασχολήθηκα με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
kostis20 έγραψε:Δεν έχει μπει ποτέ skuactive X στο cx5. Ούτε ιδιαίτερα πολύπλοκος είναι. Τον έχω εδώ και 82.000 km. Δεν ασχολήθηκα με τίποτα.
To CX5 από το 2024 και διατίθεται και με Skyactiv-X 2.0 με 186 άλογα και αναφέρεται ως ο πιο καλός βενζινοκινητήρας και χωρίς προβλήματα στο παρακάτω γαλλικό site. (έτυχε να είμαι μέσω VPN και είπα να λέει ότι είμαι Γαλλία οπότε μου έβγαλε γαλλικό αποτέλεσμα στο ψάξιμο).
https://www.auto-doc.fr/info/moteurs-mazda-cx-5
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Isambard έγραψε:η Mazda κατάλαβε το λάθος της και μπήκε στο σωστό δρόμο

Αν αναφέρεσαι στην τεράστια οθόνη, πριν ήταν στον σωστό δρόμο. Απλά τώρα έκανε αυτό που θέλουν οι άσχετοι αγοραστές (σπασίκλες που δεν ξέρουν να οδηγούν).

kostis20 έγραψε:Δεν έχει μπει ποτέ skuactive X στο cx5. Ούτε ιδιαίτερα πολύπλοκος είναι. Τον έχω εδώ και 82.000 km. Δεν ασχολήθηκα με τίποτα.

Είναι πολύπλοκος. Αλλά είναι και αξιόπιστος,
Άβαταρ μέλους
By kostis20
sknipper έγραψε:
To CX5 από το 2024 και διατίθεται και με Skyactiv-X 2.0 με 186 άλογα και αναφέρεται ως ο πιο καλός βενζινοκινητήρας και χωρίς προβλήματα στο παρακάτω γαλλικό site. (έτυχε να είμαι μέσω VPN και είπα να λέει ότι είμαι Γαλλία οπότε μου έβγαλε γαλλικό αποτέλεσμα στο ψάξιμο).
https://www.auto-doc.fr/info/moteurs-mazda-cx-5

Δε έχω πετυχει ούτε μια δοκιμή ήvideo αυτής της γενιάς cx5 με skyactiveX.
Μηπως πρόκειται για λάθος?
Άβαταρ μέλους
By dimik
#904266 Πάντως το καντράν στις φώτο είναι από την βασική έκδοση με τον υπολογιστή ταξιδιού δεξιά.

Από όσο θυμάμαι η οθόνη στο προηγούμενο μοντέλο είναι αφής αλλά δουλεύει μόνο σε στάση για λόγους ασφαλείας. Ο χειρισμός εν κινήσει δεν με προβλημάτισε όταν το δοκίμαζα.

Το μεγάλο μείον του ήταν και παραμένει νομίζω η τιμή αλλά να μου πεις θες κοντά 40.000 πλέον για Corolla Cross.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#904269 Ναι αυτο εγινε με το τελευταιο FL πριν αλλάξει το μοντέλο.Το μεγαλο μείον του νέου μοντέλου ειναι ο 2,5lt με τα 140 ps...
Άβαταρ μέλους
By dimik
kostis20 έγραψε:Ναι αυτο εγινε με το τελευταιο FL πριν αλλάξει το μοντέλο.Το μεγαλο μείον του νέου μοντέλου ειναι ο 2,5lt με τα 140 ps...
Και απευθύνεται σε soccer moms σε άλλες ηπείρους που τα κυβικά δεν παίζουν ρόλο και τα άλογα δεν τα χρειάζονται.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#904275 Μονο για την Ευρωπη ειναι αυτος ο κινητηρας. Στις άλλες ηπείρους εχει 180.Πάντως ήδη η κατάργηση του Turbo εχει φέρει δυσαρέσκεια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#904642 Έχοντας εδώ και μία εβδομάδα ένα Renault Arkana, ως αντικατάσταση του εταιρικού Peugeot 3008, και έχοντας γράψει κάπου 2Κ χλμ, μπορώ να γράψω τις εντυπώσεις μου.

Αρχικά, εμφάνιση. Αηδία. Έτσι απλά, δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. ΟΚ, δεν είναι BMW X4 ή Χ6, αλλά δεν βλέπεται.... Εσωτερικά είναι μια χαρά, ευτυχώς.

Είναι μία πλούσια έκδοση, έχει τον κινητήρα με τα 140 άλογα, 18άρες ζάντες, αυτόματο κιβώτιο, led φώτα (δυστυχώς όχι matrix) και το καλύτερο για μένα: active cruise control! :inlove: Από χώρους είναι ένα κλικ λιγότερο ευρύχωρο από το 3008, αλλά για μία οικογένεια με 2-3 παιδιά είναι μια χαρά, ο χώρος αποσκευών επίσης τεράστιος, αν και η κλίση πίσω προφανώς και περιορίζει αρκετά αν θέλεις να φορτώσεις κάτι μέχρι πάνω (προσωπικά μου είναι αδιάφορο αυτό).

Εργονομία σε γενικές γραμμές καλή, αλλά το μενού στην οθόνη και το γενικότερο interface σαφώς πιο δύσκολο από αυτό του 3008. Πχ, για να βάλεις το sport θα πρέπει να μπεις σε 2-3 υπο-μενού, ενώ στο 3008 είναι απλά ένα κουμπί. :x Αυτό που έχει όμως το συγκεκριμένο Αρκάνα είναι πολύ καλύτερα καθίσματα από το 3008. Επίσης, έχει έναν κλασσικό λεβιέ για το αυτόματο κιβώτιο, και όχι τον μοντέρνο του 3008 (που δεν κουνιέται, απλά τον κάνεις μπρος-πίσω), κάτι που εν τέλει με βόλεψε ένα κλικ περισσότερο.

Οδηγικά τώρα. Το 3008 είναι καλύτερο. Εδώ να σημειώσω ότι το 3008 είχε 37500Κ χλμ όταν το παρέλαβα, ενώ το Αρκάνα 88700. Το Αρκάνα λοιπόν είναι ένα κλικ λιγότερο άνετο, βέβαια, σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους οι 18άρες ζάντες - αντί γα 17άρες του 3008 - και τα πανάθλια κινέζικα λάστιχα (θα επανέλθω εδώ). Γενικά, δεν είναι κακή η άνεση, αλλά το 3008 είναι καλύτερο. Θεωρώ με λιγότερο κουρασμένα αμορτισέρ και κανένα σοβαρό λάστιχο η διαφορά θα ήταν μικρότερη. Επίσης, το Αρκάνα υστερεί ελαφρώς και σε ηχομόνωση, και πάλι, όχι ιδιαίτερα ή ενοχλητικά, απλά το καταλαβαίνεις. Αλλά έχει ένα μεγάλο συν με το active cc, που απλά κάνει τα ταξίδια απόλαυση! Πατάς το κουμπάκι, και πατάς γκάζι ή φρένο μόνο στα διόδια ή στον προορισμό σου! Δουλεύει πολύ καλά, αν και θα το ήθελα πιο ομαλό στο φρενάρισμα, ενώ στην κίνηση μπορεί να ακολουθήσει τον μπροστινό σου, αρκεί να πατάς λίγο γκάζι όταν θέλεις να ξεκινήσεις. Είναι πολύ καλό το σύστημα! :s_thumbsup

Αυτό που ΔΕΝ είναι καλό είναι το lane departure, το οποίο διαβάζει διαγραμμίσεις εκεί που δεν υπάρχουν ή δεν διαβάζει εκεί που υπάρχουν και γενικά δουλεύει πολύ μέτρια...

Στις στροφές, έπρεπε να κάνω ένα γύρο στη Θάσο, που δεν έχει καθόλου κίνηση αυτές τις μέρες (για 100% επαγγελματικούς σκοπούς όπως καταλαβαίνετε :whistlink: :innocent: ) και μπορώ να πω πως πρέπει οπωσδήποτε να το γυρίσεις στο sport. Στο απλό πρόγραμμα, το κιβώτιο αλλάζει πολύ χαμηλά, μπαίνει σε coasting* με το που αφήσεις το γκάζι και γενικά ενοχλεί πολύ. Στη σπορ λειτουργία όμως, μεταμορφώνεται, κρατάει ταχύτητες, ΔΕΝ μπαίνει το γ@μ#μ#νο coasting και βοηθάει πολύ. Δυστυχώς τα paddles στο τιμόνι είναι πιο πολύ διακοσμητικά, καθώς αν πατήσεις λίγο το γκάζι, το κιβώτιο γυρίζει αμέσως σε αυτόματη λειτουργία, ακόμα και στο σπορ... :tomato: Τέλος πάντων, εν τέλει με το αμάξι στο σπορ (δεν είδα κάποια διαφορά σε τίποτα πλην τη λειτουργία του κιβωτίου για να είμαι ειλικρινής), δεν χρειάζεσαι τη χειροκίνητη λειτουργία στην πράξη... Το αμάξι στρίβει καλά, αλλά βλέπεις ότι η ανάρτηση δεν μπορεί να ελέγξει σωστά το αμάξι και υπάρχουν κάποιες κάθετες μετακινήσεις στις στροφές που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Εν τέλει πας γρήγορα, αλλά δεν... Πιθανώς να έφταιγαν τα κουρασμένα αμορτισέρ, τα οποία όμως γενικώς είχαν καλή απόσβεση, οπότε κλίνω να πιστεύω ότι είναι σε κάποιο βαθμό εγγενές θέμα του στησίματος του αμαξιού...

Το κιβώτιο ταχυτήτων του Αρκάνα (7 ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη) είναι μια χαρά για καθημερινή χρήση (και πολύ καλό στο σπορ), αλλά και πάλι, το 8άρι του 3008 (με μετατροπέα ροπής) είναι καλύτερο. Πιο ομαλό, πιο άμεσο, γνωρίζει καλύτερα σε ποια σχέση πρέπει να είναι. Του Ρενώ αργεί χαρακτηριστικά να κατεβάσει στην κανονική του λειτουργία, αλλά και είναι ένα κλικ λιγότερο ομαλό... Αν δεν είχα οδηγήσει το 3008, θα μου φαινόταν εξαιρετικό, αλλά τώρα ξέρω πως το εξαιρετικό έχει μετατροπέα ροπής.

Σε σύγκριση πάντως, το 3008 είναι σχεδόν το ίδιο στις στροφές (και με ένα κλικ καλύτερο έλεγχο των κινήσεων του αμαξώματος από την ανάρτηση, απλά δεν είναι για σπορ οδήγηση), είναι πιο άνετο και ήσυχο. Γενικά πιο ώριμο... Θεωρώ πως το ότι το Αρκάνα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του clio και το 3008 σε αυτά του 308 (μία κατηγορία πάνω) φαίνεται.

Τα κινέζικα ελαστικά τώρα, κόντεψαν να με σκοτώσουν... Κατεβαίνοντας Αθήνα πριν 2-3 μέρες πέτυχα τον κατακλυσμό του Νώε και σε κάποια στιγμή (με καμιά 80-90χαω) έχασαν τελείως την πρόσφυσή τους και για μία στιγμή (που κράτησε ώρες) το αμάξι πήγαινε ακυβέρνητο προς μία νταλίκα... :vava: :s_shout Επίσης, χάνουν την πρόσφυσή τους για πλάκα. Θα το ξαναπώ λοιπόν: ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ!

* Αυτό το coasting μου έσπασε τα νεύρα, γιατί με το που αφήνεις το γκάζι σβήνει ο κινητήρας και άρα και το AC (κάτι που σημαίνει ότι έχεις θέμα με τη ζέστη μέσα στο αμάξι). Εν τέλει, κάπου θαμμένη σε 2-3 υπομενού υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησής του.

Αυτά... Πάντως, το Αρκάνα είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά το 3008 είναι καλύτερο. Και επιπλέον το 3008 είναι μια χαρά εμφανισιακά, ενώ Αρκάνα είναι εμετικό.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#904644 Κινέζικα υπάρχουν πολλά. Τί είχε επάνω ;