- 01 Ιούλ 2025, 14:24
Fiat panda cross hybrid του 2023
Έχω πει εδώ και αρκετό καιρό ότι θα γράψω την αποψη μου για το συγκεκριμένο αλλά πάντα κάτι προέκυπτε και δεν ειχα το χρόνο.
Το αμάξι μου είχε παραχωρηθεί ως εταιρικό για περίπου 2 χρόνια οπότε νομιζω ότι μπορώ να εχω μια πλήρη άποψη. Ας παμε στο εξωτερικό πρώτα. Ενώ το panda έχει πάνω απο 10 χρόνια στην πλάτη του, στην έκδοση cross μου φαίνεται πολύ όμορφο και ίσως το πιο ωραίο μικρό της αγοράς (εκτός και αν κάποιος προτιμά το 500αρακι).
Το εσωτερικό ειναι γεμάτο σκληρά πλαστικά (λογικο) αλλά τα καθίσματα ειναι απαράδεκτα. Σκληρά και το προσκέφαλο καθόλου βολικό. Οποιαδήποτε διαδρομή άνω των 40 λεπτών και βγαίνεις απο το αμάξι διαλυμένος. Οι χώροι αρκετά καλοί για την κατηγορία. Ο εξοπλισμός στην συγκεκριμένη έκδοση ηταν εξαιρετικός, με carplay, clima και αισθητήρες βροχής και φώτων. Τραγικό εν ετει 2023 να μην έχει adas.
Το μοτέρ με τα 70 ατίθασα ειναι αποκλειστικά για την πολη και ας κάνει ότι μπορεί το 6αρι κιβώτιο. Οδηγικα θυμίζει αμάξι 10-15 ετών, με μεγάλες κλίσεις. Επίσης η ανάρτηση κοπανάει φουλ, κάνοντας την εμπειρία αρκετά δυσάρεστη (σε συνδυασμό με το μοτέρ και τα καθισματα).
Πάντως στα 60.000 χιλιόμετρα που έκανα μαζι του δεν έβγαλε καμία βλάβη, ούτε κάποιο τριγμο.
Στα λεφτά που ζητάει (κοντά στα 17000 νομιζω) υπάρχουν σαφώς καλύτερες επιλογές. Το sandero στα 16000 έχει καλύτερο μοτέρ, χώρους, άνεση και ειναι γενικά μια κατηγορία πάνω. Εάν όμως κάποιος θέλει κάτι πιο μικρο, το i10 (το οποιο επίσης τυγχάνει να εχουμε στην οικογένεια) ειναι καλύτερο στα πάντα. Από ασφάλεια, άνεση, χωρους πάτημα, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο σημειο που το fiat υπερτερεί (πέραν της εμφάνισης βεβαια).
Ίσως 10 χρόνια πριν που έβγαινε με το diesel μοτερακι η με τον twinair και σε σαφώς χαμηλότερες τιμές να αξιζε φουλ, αλλά σημερα ειναι τέρμα ξεπερασμένο.