Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
BARHonda έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:ΥΓ: Προσωπικά αδιάφορο μου είναι. Κι εγώ Evo μεταχειρισμένο θα έπαιρνα μεταξύ των δύο. Αν ανοίξουμε τις επιλογές θα έπαιρνα ένα S3 8Y με τα νέα διαφορικά (από RS3) και φιλάκια.

Μα πόσο πιο VAGίτης πια?
Αδιόρθωτος βαγκιτης μέχρι να μπει σε κανένα σοβαρό αμάξι

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Nikos! έγραψε:
BARHonda έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:ΥΓ: Προσωπικά αδιάφορο μου είναι. Κι εγώ Evo μεταχειρισμένο θα έπαιρνα μεταξύ των δύο. Αν ανοίξουμε τις επιλογές θα έπαιρνα ένα S3 8Y με τα νέα διαφορικά (από RS3) και φιλάκια.

Μα πόσο πιο VAGίτης πια?
Αδιόρθωτος βαγκιτης μέχρι να μπει σε κανένα σοβαρό αμάξι

< >

Ξέρεις ότι ρισπεκτάρω Evo και ειδικά το δικό σου όπως το έχεις φτιάξει.
Προσωπικά δικό μου θα ήθελα να έχω 9άρι ασημί με χρυσές ζάντες και εννοείται με μαγικό ζωμό να ψεκάζω Αγίασμα.

Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Nikos! έγραψε:
sknipper έγραψε:Αυτό είναι το κακό όταν έχεις θέσει πολύ υψηλά τον πήχυ.... όλα τα άλλα θα υστερούν.

Ε το συγκεκριμένο θέλει πολύ δουλειά και πολύ χρήμα για να έρθει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αλλιώς είναι ένα ευχάριστο καθημερινό μίνι.

Χθες αφου το έλιωσα Πεντέλη/Διονυσο και πίσω 4-5 φορές απανωτά, πήγα πίσω σπίτι πήρα το εβο για back to back σύγκριση.

Μιλάμε τα χωρίζει χάος…

< >

Το πρόβλημα φίλε μου είναι ότι συγκρίνεις το δικό σου σούπερ-βελτιωμένο Evo με ένα μανίσιο GR Yaris. Ας μιλήσουμε μόνο για μαμά επιδόσεις, ευθεία και πίστα, το Yaris είναι ταχύτερο από ένα Evo Χ (αν θυμάμαι καλά το δικό σου μοντέλο): https://zeperfs.com/en/duel1680-11995.htm
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
REALZEUS έγραψε:
Nikos! έγραψε:
sknipper έγραψε:Αυτό είναι το κακό όταν έχεις θέσει πολύ υψηλά τον πήχυ.... όλα τα άλλα θα υστερούν.

Ε το συγκεκριμένο θέλει πολύ δουλειά και πολύ χρήμα για να έρθει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Αλλιώς είναι ένα ευχάριστο καθημερινό μίνι.

Χθες αφου το έλιωσα Πεντέλη/Διονυσο και πίσω 4-5 φορές απανωτά, πήγα πίσω σπίτι πήρα το εβο για back to back σύγκριση.

Μιλάμε τα χωρίζει χάος…

< >

Το πρόβλημα φίλε μου είναι ότι συγκρίνεις το δικό σου σούπερ-βελτιωμένο Evo με ένα μανίσιο GR Yaris. Ας μιλήσουμε μόνο για μαμά επιδόσεις, ευθεία και πίστα, το Yaris είναι ταχύτερο από ένα Evo Χ (αν θυμάμαι καλά το δικό σου μοντέλο): https://zeperfs.com/en/duel1680-11995.htm

Προφανώς Αλέξανδρε και γιαυτό αναφέρω ότι ακόμα και με μαμά έβο Χ δεν αλλάζει κάτι στο συμπέρασμα.

Δεν είναι τόσο το ζήτημα των επιδόσεων. Είναι ο τρόπος που οδηγείται. Μη κοιτάτε τα νούμερα.

Στο τζιαρ αυτό που με ξενέρωσε είναι ο ήχος του κινητήρα που κάνει σαν 3κυλ νοικιάρικο aygo, η αίσθηση του τιμονιού, τα φρένα και ότι δεν είχε καθόλου είσοδο. Του έδειχνες που ήθελες να πας, αλλά δε πήγαινε.

Εκεί που το μαμά 10άρι είχε θέμα ήταν η ανάρτηση που είχε τρελό body roll. Στο GR έχει γίνει σοβαρή δουλειά. Ούτε κοπανάει ούτε έχει body roll.

Μαμά έβο τουλάχιστον όμως είχε πολύ καλό τιμόνι, μπροστινό, είσοδο και μοτέρ καθότι 2λτ.

Συμπερασματικά, το GR στοιχίζει 75κ και θέλει άλλα 10 να γίνει αμάξι…

< >
Άβαταρ μέλους
By nass
#892905 Το GR Yaris κάποιοι το θεωρούν διάδοχο του Evo επειδή είναι και τα δύο homologation specials δηλ. με στόχο να τρέχουν σε αγώνες.
Μόνο που το μεν Evo έτρεχε σε αγώνες σαν ομάδα Ν δηλ. πρακτικά "μαμά" (με τα μαμά ψαλίδια, γέφυρες, μετάδοση, κινητήρα) ενώ το άλλο σαν Rally2 δηλ. μένει μόνο το πλαίσιο και το μπλοκ και καπάκι του κινητήρα και όλα τα άλλα αλλάζονται σε πλήρως αγωνιστικά. Αρα σαν αυτοκίνητο βάσης το Evo ήταν πρακτικά αγωνιστικό και το GR ένα γρήγορο και πλέον πανάκριβο σουπερ-μίνι (και η σωστή παρατήρηση για τα ψαλίδια είναι απολύτως ενδεικτική των διαφορών τους σαν φιλοσοφία).
Οπότε δεν καταλαβαίνω πως συγκρίνονται. Ισως όταν έκαναν και τα 2 55Κ... αλλά τώρα το GR ξεκινά από 70Κ. Και κάνει τα ίδια λεφτά με TypeR, που όλοι όσοι το έχουν οδηγήσει λένε ότι είναι "διαστημόπλοιο".
Υπάρχουν δε και τα A45S και RS3 στα 85Κ και 95Κ αντίστοιχα (όποιος δίνει 70Κ για GR Yaris δε νομίζω να τον ενοχλήσει να δώσει 15Κ παραπάνω...) που είναι υπεράνω όλων αυτών.

(Οδηγικά δεν έχω άποψη για το GR Yaris, μιλάω θεωρητικά)
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Nikos! έγραψε:Δεν είναι τόσο το ζήτημα των επιδόσεων.

Δεκτά όλα τα υπόλοιπα που λες, αλλά ανέφερες και τις επιδόσεις. Εκεί νομίζω τη διαφορά την κάνει το ότι το δικό σου έχει 350+ άλογα, λόγω βελτίωσης. Προσωπικά τα μαμά Evo δεν με εντυπωσιάσαν με το γκάζι, αλλά με to στρίψιμο.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#892939 https://www.km77.com/coches/toyota/yari ... -4x4/datos

Είναι υπερτιμηλογημένο στην Ελλάδα.
1600αρι είναι, θα μπορούσαν να το πουλάνε πιο κάτω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
REALZEUS έγραψε:

Δεκτά όλα τα υπόλοιπα που λες, αλλά ανέφερες και τις επιδόσεις. Εκεί νομίζω τη διαφορά την κάνει το ότι το δικό σου έχει 350+ άλογα, λόγω βελτίωσης. Προσωπικά τα μαμά Evo δεν με εντυπωσιάσαν με το γκάζι, αλλά με to στρίψιμο.

Τώρα αγγίζει τα 500 χαχαχα

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Nikos! έγραψε:Τώρα αγγίζει τα 500 χαχαχα

< >

Μέτρησες 100-200?

Οχι όχι θα πρέπει όμως

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
Nikos! έγραψε:Συμπερασματικά, το GR στοιχίζει 75κ και θέλει άλλα 10 να γίνει αμάξι…

...και αυτό είναι ο,τι χρ..αυτο είναι να το κεντησεις,να το κάνει κορνιζα ο νικοπαπππας και να το κρεμάσεις σε όλα τα μαστρομητσαδικα της επικρατείας.

Είδες Νικοπαππα; Πάλι σεφτιαξα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Nikos! έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

Τώρα αγγίζει τα 500 χαχαχα

< >

Ε όταν είσαι μαθημένος σε 500, λογικό να σου φανούν λίγα τα 280 του Yaris. Βάλε όμως ξανά το μαμά πρόγραμμα για να δεις ότι το Evo είναι πιο αργό από το Toyota. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Giuseppe Busso έγραψε:
Nikos! έγραψε:Μέτρησες 100-200?

Οχι όχι θα πρέπει όμως

Πόσο πιστεύεις ότι θα κάνεις σε ευθεία;[/quote]
Λογικά 10.

< >
Άβαταρ μέλους
By alexm
#893085 Fiat panda cross hybrid του 2023

Έχω πει εδώ και αρκετό καιρό ότι θα γράψω την αποψη μου για το συγκεκριμένο αλλά πάντα κάτι προέκυπτε και δεν ειχα το χρόνο.

Το αμάξι μου είχε παραχωρηθεί ως εταιρικό για περίπου 2 χρόνια οπότε νομιζω ότι μπορώ να εχω μια πλήρη άποψη. Ας παμε στο εξωτερικό πρώτα. Ενώ το panda έχει πάνω απο 10 χρόνια στην πλάτη του, στην έκδοση cross μου φαίνεται πολύ όμορφο και ίσως το πιο ωραίο μικρό της αγοράς (εκτός και αν κάποιος προτιμά το 500αρακι).

Το εσωτερικό ειναι γεμάτο σκληρά πλαστικά (λογικο) αλλά τα καθίσματα ειναι απαράδεκτα. Σκληρά και το προσκέφαλο καθόλου βολικό. Οποιαδήποτε διαδρομή άνω των 40 λεπτών και βγαίνεις απο το αμάξι διαλυμένος. Οι χώροι αρκετά καλοί για την κατηγορία. Ο εξοπλισμός στην συγκεκριμένη έκδοση ηταν εξαιρετικός, με carplay, clima και αισθητήρες βροχής και φώτων. Τραγικό εν ετει 2023 να μην έχει adas.

Το μοτέρ με τα 70 ατίθασα ειναι αποκλειστικά για την πολη και ας κάνει ότι μπορεί το 6αρι κιβώτιο. Οδηγικα θυμίζει αμάξι 10-15 ετών, με μεγάλες κλίσεις. Επίσης η ανάρτηση κοπανάει φουλ, κάνοντας την εμπειρία αρκετά δυσάρεστη (σε συνδυασμό με το μοτέρ και τα καθισματα).
Πάντως στα 60.000 χιλιόμετρα που έκανα μαζι του δεν έβγαλε καμία βλάβη, ούτε κάποιο τριγμο.

Στα λεφτά που ζητάει (κοντά στα 17000 νομιζω) υπάρχουν σαφώς καλύτερες επιλογές. Το sandero στα 16000 έχει καλύτερο μοτέρ, χώρους, άνεση και ειναι γενικά μια κατηγορία πάνω. Εάν όμως κάποιος θέλει κάτι πιο μικρο, το i10 (το οποιο επίσης τυγχάνει να εχουμε στην οικογένεια) ειναι καλύτερο στα πάντα. Από ασφάλεια, άνεση, χωρους πάτημα, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο σημειο που το fiat υπερτερεί (πέραν της εμφάνισης βεβαια).

Ίσως 10 χρόνια πριν που έβγαινε με το diesel μοτερακι η με τον twinair και σε σαφώς χαμηλότερες τιμές να αξιζε φουλ, αλλά σημερα ειναι τέρμα ξεπερασμένο.