Έκανα μαζί του περίπου 750 χλμ.

Η μόνη μου πρότερη εμπειρία με σύγχρονο Kia, ήταν ένα 2018 Stonic 1.0T – 100ps, οπότε είχα μία εικόνα για τα άλματα που έχουν κάνει οι Κορεάτες τα τελευταία χρόνια και ένιωσα αμέσως οικεία με την εργονομία του και τα χειριστήριά του Xceed.
Εσωτερικά, έχουμε το κλασσικό Hyundai-Kia εσωτερικό της εποχής (Ήταν mid level εκδοση, δεν είχε την 10αρα οθόνη στο κέντρο που είναι πολύ ανώτερη απ’ τη βασική), με καλύτερες επενδύσεις από δερματίνη σε κάποια σημεία στο ταμπλό και στις πόρτες απ’ ότι στα Kona / Stonic. Τίποτα σοκαριστικό εδώ, το εσωτερικό του παρότι λειτουργικότατο και πολύ βολικό στη χρήση , είναι ένα σημείο του αυτοκινήτου που αδικεί το υπολοιπο σύνολο. Θεωρώ πως σε καλύτερο Spec σώζεται η κατάσταση, αλλά για αυτοκίνητο του 2022 (που πωλείται ακόμα), δεν έχει κανένα χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του που να το ξεχωρίζει από ένα αυτοκίνητο του 2012 π.χ.
Ωστόσο δε δείχνει φτηνιάρικο όπως ένα 2020 Kona π.χ., ποιοτικά δε του λείπει τίποτα, απλά ΟΚ δεν έχει την απόλυτα σύγχρονη εικόνα των περισσότερων αυτοκινήτων σήμερα (το οποίο είναι και καλό και κακό).
Οδηγικά, το αυτοκίνητο με σόκαρε, δεν έχω μπει ξανά σε τέτοιου κόστους αυτοκίνητο με 18αρες το οποίο να είναι τόσο άνετο και ταυτόχρονα τόσο ουδέτερο στην πίεση. Σε χαζολακούβες μέσα στην πόλη που με το bmw δεινοπαθείς, αυτό περνούσε αέρα, ενώ σε λίγη πίεση σε κανένα στροφιλίκι, με ένα τσίμπημα του φρένου ελαφρώνει τόσο όσο τον κώλο του και στρίβει τρένο. Σε πιο ανοιχτά κομμάτια με περισσότερα χιλιόμετρα δεν έχει καθόλου Body roll και βγάζει απίστευτη σιγουριά. Το ίδιο και σε καμπές στην Εθνική οδό με 130+ χλμ.
Μόνο μειονέκτημα εδώ, το ηλεκτρόγκαζό του, το οποίο ήθελε συνήθεια, σα να χρειάζεται 1 δευτερόλεπτο να ξυπνήσει και μετά να “ακούει” απότομα, οπότε στο κάνει δύσκολο να υπολογίσεις το που και το πόσο να πατήσεις για να μη σπινάρει σε μία ανηφορική κλειστή στροφή π.χ. Ok δεν είναι σπορ αυτοκίνητο, αλλά αυτό του χαλάει το όποιο fun potential σε ένα κλειστό κομμάτι. Αυτή η συμπεριφορά του γκαζιού, δίνει και μία ψευδαίσθηση πως το αυτοκίνητο είναι πιο αργό απ’ ότι πραγματικά είναι, αν και γενικά δεν έχει την σπιρτάδα που περιμένεις όταν διαβάζεις για 160 άλογα.
Κατανάλωση σε επαρχιακό ορεινό δίκτυο, εθνική οδό και ελάχιστη πόλη, έγραψε 6,2lt/100 (Μέτρηση στην αντλία), χωρίς γενικά κάποια προσπάθεια να κινηθώ οικονομικά (2 άτομα, βαλίτσες & AC μόνιμα)
To τιμόνι του πανάλαφρο στις μανούβρες, όχι πολύ πιο βαρύ στις μεγάλες ταχύτητες, δε το λες σπορ, αλλά για αυτό που είναι το αυτοκίνητο, ήταν πολύ καλό και βολικό.
Εν συντομία, το αυτοκίνητο αυτό είναι τρομερό roadtrip car και δεν μου έλειψε στιγμή η BMW μου. Δεν είναι αυτοκίνητο που το ερωτεύεσαι, αλλά είναι αγχολυτικό κ όσο το συναναστρέφεσαι το χαίρεσαι. Ένα τέτοιο με ηλιοροφή και αυτόματο και έχεις σοβαρό αυτοκίνητο για μία δεκαετία
Με τις τρέχουσες τιμές, στα 24τόσα που παίζει καινούριο, είναι σοβαρό deal.

Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Αν βρεθεί κάποιο 2023 ex – test drive ή μτχ με πολύ λίγα χιλιόμετρα με υπόλοιπο εγγύησης στα ~20-22Κ είναι πολύ τίμιο deal.
Γενικά με ενθουσίασε γιατί έχει “προσωπικότητα”, δεν είναι κουτί σαν τα της stellantis.

< >
Την ερχόμενη Δευτέρα Genesis eG80
https://n26.com/r/thomasm9467
Με 96Κ χλμ στο κοντέρ (και εταιρικό και βιασμένο ελαφρώς - περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω), το εσωτερικό του και η γενικότερη αίσθηση ήταν σαν καινούρια.
Το μοτεράκι του (δεν ξέρω καν ποιο φοράει, φαντάζομαι το 1,5 με τα 100 ατίθασα) είναι μια χαρά, έχει μεν πολύ ροπή από τις χαμηλές στροφές, αλλά στις πολύ χαμηλές δεν έχει το τράβηγμα που είχε ο 1,5 της Ρενώ που είχα οδηγήσει στο duster πριν λίγο καιρό. Η κλιμάκωση στο C3 νορμάλ για το μοτέρ του (δεν χρειαζόταν να ξεκινάς με 2α), αλλά αυτό που με ενόχλησε ήταν ο λεβιές του κιβωτίου.
Τί θέλω να πω; Είσαι για παράδειγμα με 5η και θέλεις να βάλεις 6η. ΟΚ, πιάνεις τον λεβιέ, τον κρατάς τέρμα δεξιά και βάζεις 6η. Πολύ ωραία. Αλλά μόλις αφήνεις τον λεβιέ και χωρίς να βγει η ταχύτητα, αυτός έρχεται αριστερά, στη θέση που το χέρι περιμένει να βρει την 4η. Οπότε από τη μία όλο νομίζεις ότι έχεις 4η και όχι 6η (μέχρι να τσεκάρεις το στροφόμετρο) και από την άλλη αν θέλεις να κατεβάσεις, πχ σε 4η, απλά ανεβάζεις τον λεβιέ και τον ξανακατεβάζεις... Δεν χρειάζεται άλλη κίνηση. Σε όλα τα άλλα αμάξια που έχω οδηγήσει ο λεβιές όταν βγαίνει από την 6η μετακινείται στο κέντρο του διπλού Η του κιβωτίου, εδώ όμως είναι ήδη εκεί... Οπότε στην πράξη δεν ξέρεις αν θα βάλεις 6η, 4η ή 2η...
Ειλικρινά με χάλασε πολύ... Κατά τα άλλα, μια χαρά αμαξάκι και αρκετά άνετη η ανάρτηση. Και από ηχομόνωση ΟΚ μου φάνηκε. Α, το τιμόνι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ελαφρύ, αλλά είχε λίγο αίσθηση του δρόμου. Αλλά ΟΚ, για αυτοκινητάκι πόλης, μια χαρά είναι...
Ο τωρινός του οδηγός όμως οδηγεί συνεχώς λες και τον κυνηγάει η μαφία να τον σφάξει...
Και παρόλο τον βιασμό κάθε μέρα, το αμαξάκι αντέχει μια χαρά. Ενδεικτικά αναφέρω πως όταν το παρέλαβα, με σχεδόν γεμάτο ρεζερβουάρ (νομίζω 45 λίτρα;;
) έδειχνε χλμ για να αδειάσει 720... Όταν το άφησα, καμιά 30χλμ μετά έδειχνε 860...
Θεωρώ πως πρέπει ψιλο-άνετα να καίει γύρω στα 5lt/100χλμ... Φρένα, στρίψιμο, κτλ., δεν γνωρίζω, δεν υπήρξε η ευκαιρία και να ήθελα, μια ευθεία επαρχιακός δρόμος ήταν με 3-4 χωριά στη μέση...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Ο πήχης ανεβαίνει κι άλλο με ένα από τα κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν.
(Δυστυχώς όχι στην Ελληνική αγορά, πλην ενός)
Δοκιμάζω το εκ Αμερικής ορμώμενο Lucid Air στην έκδοση Pure, την βασική.
Μια λιμουζίνα χιλιομετροφάγος, έτοιμη να καταπιεί τα χιλιόμετρα και με μεγάλα ατού την κορυφαία ποιότητα υλικών, την στιβαρή κατασκευή,την αποδοτικότητα, την ταχύτατη φόρτιση χάρη στα 900V πλατφόρμα μπαταριών εξαφανίζει τον ανταγωνισμό.
Ένα άλλο μεγάλο θετικό στοιχείο είναι οι αχανείς χώροι αποσκευών.
Επίσης κατάφερε να προκαλέσει πολλά κεφαλογυρίσματα στο διάβα του και ειδικά από κατόχους super cars, όπως λχ Ferrari, Lamborghini, Aston Martin.
Βάλτε τις ζώνες σας και απολαύστε το βίντεο.
EDIT. Σου εφτιαξα το λινκ. [Admin]

Τα Lucid φαίνονται ότι είναι όπως θα έπρεπε να είναι τα Tesla.
REALZEUS έγραψε:Μπράβο ρε Θωμάκο!
Τα Lucid φαίνονται ότι είναι όπως θα έπρεπε να είναι τα Tesla.
Όλα τα λεφτά.Αλλα σε μερικά υπερείχε το Genesis.
Αν δεν είχε το άθλιο Πορτ παγκαζ θα μιλάγαμε για κλέψιμο
Επόμενο βίντεο Volvo EX90