Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mirage έγραψε:Πως έγινε και θόλωσε; Το A/C ήταν κλειστό;
Είτε ήταν σβηστό είτε το είχα σβήσει εγώ καταλάθος.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:
edmond έγραψε:
sknipper έγραψε:..ήθελα να ξεθολώσω τα τζάμια...

:omg:
Που ζείτε ρε σεις γ@μώ τις υγρασίες σας :lipsealed:
Πραγματικά, πού ζούμε.... Τουλάχιστον έχουμε δροσιά, η μάνα μου στην Ελλάδα λέει έχουμε σκάσει... Ταξίδευα από Λονδίνο προς Norfolk και είχε περί τους 11°C με βροχή, με κλειστά παράθυρα θόλωσε. Άνοιξα παράθυρα (κι έμπαζε νερό) μέχρι να βρω ότι οι ρυθμίσεις του κλιματιστικού εμφανίζονται αν πατήσεις την οριζόντια γραμμή στο κάτω περιθώριο της οθόνης.... :dizzy:

Οι 11-12° ειναι ο χειμωνας που περναμε εδω στην Αθηνα. Οποτε δροσια δεν το λες.
Ουτε την απιστευτη υγρασια να σκουριαζουν οι κλειδωσεις και ν' ακους το κριιιιικκ κριιιιικ.

Οκ το κλιμα δεν ειναι ο πρωτος λογος που διαλεγεις ή οχι ενα μερος να ζησεις και να σταδιοδρομησεις, αλλα ειλικρινα δεν θα την παλευα ολο το χρονο ετσι.

Δεν ειμαι καλοκαιριακιας και η ζεστη με ενοχλει πολυ αλλα με εξαιρεση αυτους τους 2-3 μηνες που ειναι ανυποφορη, 1 εκατομμυριο φορες καλυτερα το κλιμα το εδω
Άβαταρ μέλους
By edmond
#868309 Μα και εγώ στην "υπερβολή" του κλίματος αναφέρομαι. Και γω χειμωνάκιας είμαι αλλά το καλοκαιρινό "διάλειμα" που έχει φροντίσει να μας δίνει η φύση, εκεί στο νησί έτσι όπως το καταλαβαίνω είναι απλά ισοπεδομένο.
Τέσπα το τεντώσαμε αλλά και ξεθάμπωμα μέσα Ιουλίου, δεν το περίμενα :lol:
Παμ παρακάτ...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
edmond έγραψε:Τέσπα το τεντώσαμε αλλά και ξεθάμπωμα μέσα Ιουλίου, δεν το περίμενα :lol:

Θα σου στείλω Αυγουστιάτικο ξεθάμπωμα. Ειδικά τώρα που δε δουλεύει το a/c της αξιόπιστης ιαπωνικής hondάρας, σιγουράκι.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sknipper έγραψε: Οι επιταχύνσεις είναι όλα τα λεφτά

Ντάξει, τα 7,5'' είναι σβέλτα, αλλά δεν λες και ότι σου ανακατεύουν το στομάχι.

PaNick67 έγραψε:1 εκατομμυριο φορες καλυτερα το κλιμα το εδω

Για το κρύο (σιγά το κρύο δηλαδή που έχει η Αγγλία) μπορείς να ντυθείς ανάλογα. Με την ανυπόφορη (κι επικίνδυνη) ζέστη που έχουμε εδώ τι κάνεις; Είδες πόσους θανάτους τουριστών είχαμε από θερμοπληξία φέτος.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
REALZEUS έγραψε:
sknipper έγραψε: Οι επιταχύνσεις είναι όλα τα λεφτά
Ντάξει, τα 7,5'' είναι σβέλτα, αλλά δεν λες και ότι σου ανακατεύουν το στομάχι.
Ναι, έπρεπε να ξεκαθαρίσω, δεν κάνεις 0-100, δεν εννοούσα αυτό, εννοούσα την ευκολία του ξεκολλήματος στην εκκίνηση, το 0-40 ή το 0-60 και κυρίως το 40-60, 50-80, αυτές τις ενδιάμεσες ρεπρίζ που γίνονται χωρίς να τις σκέφτεσαι σχεδόν ακαριαία. Βασικά έχεις τη μέγιστη ροπή καλού υπερσυμπιεσμένου χωρίς turbo lag, χωρίς κατέβασμα ταχύτητας, χωρίς να προσπαθήσεις, απλά πατάς το γκάζι και το έχεις πάντα και άμεσα.
Το 20-50 αν το κάνεις επίτηδες και κατά ριπάς, σαφώς και ανακατεύει τον χαλαρό επιβάτη που δεν το περιμένει.... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#868958 Αν ανακατεύεται ο επιβάτης στην ευθεία τότε κάτι πάει πολύ στραβά
Άβαταρ μέλους
By skous
#868960 Το πιο απλό και όχι στραβό, αλλά σύνηθες, είναι να μην έχει συνηθίσει ο οδηγός τον συνδυασμό ροπής και one pedal drive/regen και να πηγαίνει το αυτοκίνητο σαν να έχει λόξιγκα .

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
REALZEUS έγραψε:Για το κρύο (σιγά το κρύο δηλαδή που έχει η Αγγλία) μπορείς να ντυθείς ανάλογα. Με την ανυπόφορη (κι επικίνδυνη) ζέστη που έχουμε εδώ τι κάνεις; Είδες πόσους θανάτους τουριστών είχαμε από θερμοπληξία φέτος.

Η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ο ανθρωπος χρειαζεται τις εναλλαγες των εποχων. Δεν ειναι θεμα ποσο κρυο ή ζεστη κανει, αλλα να υπαρχει αυτη η εναλλαγη, αλλωστε ο ανθρωπος ειναι το πιο ευπροσαρμοστο ον.

Οπως θα με ζοριζε να ζω στον Ισημερινο οπου πρακτικα δεν εχουν χειμωνα, ετσι θα με ζοριζε να ζω στον αρκτικο κυκλο που το καλοκαιρι τους ειναι στους 22° κι αυτο για κανα μηνα το πολυ.
Για να χαρεις τον χειμωνα πρεπει να αναπολεις το καλοκαιρι και τουμπαλιν ( πολυ ποιητικο βγηκε :lol: )
Άβαταρ μέλους
By sknipper
skous έγραψε:Το πιο απλό και όχι στραβό, αλλά σύνηθες, είναι να μην έχει συνηθίσει ο οδηγός τον συνδυασμό ροπής και one pedal drive/regen και να πηγαίνει το αυτοκίνητο σαν να έχει λόξιγκα .
Οδήγημα με ένα πεντάλι κάνει φίλος με το καλό Polestar2 με τα 400 άλογα και μου λέει είναι πολύ βολικό, εμένα όμως με τρόμαξε λίγο, φαντάζομαι το συνηθίζεις και δεν αφήνεις το πόδι σου από το γκάζι απότομα όπως κάνεις τα τελευταία 30 χρόνια...
Αλλά όχι δεν τους το έκανα αυτό, άλλαξα και το mode και δεν φοβάσαι να αφήσεις το γκάζι, σε φρενάρει σαν ατμοσφαιρικός.
Dimitris_P έγραψε:Αν ανακατεύεται ο επιβάτης στην ευθεία τότε κάτι πάει πολύ στραβά
Μιλάμε τους το κάνω επίτηδες, ξεκινάω σιγά και μετά ρίψχνω μια απότομη, χαλαρώνω και μετά ξανά.
Η γυναίκα μου δεν ανακατεύεται απλά σε στροφές κι επιταχύνσεις, παθαίνει κι ένα κοκομπλόκο στην παραμικρή υπόνοια αρνητικού g, σε κάθε αρχή κατηφόρας και μετά κατά την κατηφόρα.... Μιλάμε στον πειρατή στο λούνα πάρκ που είναι απλά μια μεγάλη κούνια που για μια στιγμή γίνεσαι ελαφρύς, μας άκουσε όλο το προάστιο...
REALZEUS έγραψε:Για το κρύο (σιγά το κρύο δηλαδή που έχει η Αγγλία) μπορείς να ντυθείς ανάλογα. Με την ανυπόφορη (κι επικίνδυνη) ζέστη που έχουμε εδώ τι κάνεις; Είδες πόσους θανάτους τουριστών είχαμε από θερμοπληξία φέτος.
Το κρύο της Αγγλίας όντως είναι αστείο. Οι θερμοκρασίες που πιάνουμε στην Ελλάδα 40 και βάλε, θερμοκρασίες επικίνδυνες για την ίδια τη ζωή αν δεν προσέξεις και πάρεις ανάλογα μέτρα αντιστοιχούν με κρύο επικίνδυνο για τη ζωή οπότε μιλάμε της τάξης του -25-30°C.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#869253 Μετά το ηλεκτρικό με τα 330Nm οποτεδήποτε επιστρέφοντας στο παλιό ατμοσφαιρικό μου με τη ροπή 190Nm στις 4200 ένιωσα πολύ αργός....
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#869256 Εξού και η έκφραση "once you go electric, you don’t go back".