Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By 224v
#834630 Τα ατυχήματα όμως πάντα υπάρχουν και όμως πληρώνουμε ακριβά αυτά τα συστήματα ασφαλείας.

.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#834631 Βέβαια, αυτά τα συστήματα ασφαλείας έχουν αποδεδειγμένα μειώσει θεαματικά τα ατυχήματα, αλλά ας μην αφήσουμε την πραγματικότητα να χαλάσει μία γνώμη.

g8777777777: Ακρίβεια φέτος. :sorry:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#834645 Αφού δίνουν διπλώματα αβέρτα κουβέρτα χωρίς να ξέρουν, όπως στο 19χρονο που έπεσε στο αμάξι μου παρκαρισμένο 1 ώρα το βράδυ χωρίς κίνηση....έτσι τα μειώνουν αφήνοντας άσχετους με 1.5 τόνο σίδερο να κυκλοφορεί. Στην περίπτωση του κοριτσιού θα έπρεπε να ξαναπεράσει για δίπλωμα... γνώμη μου βέβαια και την είπα στον πατέρα της κούνησε το κεφάλι του.

.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#834649 Και γενικοτερα, πισω στην κουζινα της αυτη και ολη η συννενοηση με τον πατερα. Μαντουμαν.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#834760 Ναι έτσι ίσως γλυτώσει και κανένας πεζός

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
markvag έγραψε:
George_Prix έγραψε:Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι πως διαολο μου κανει το παλαβο που περιεγραψε κι ο Σκνιππερ, που ειπε "Θυμάμαι κι εγώ σε πολύ γλυστερό στεγνό σημείο με 20-30 μέσα στην πόλη να έχει μπει το ABS και με αγωνία να βλέπω να μην σταματάω".

Εγω το εχω ζησει αυτο με ακομα λιγοτερα χιλιομετρα και ουτε καν σε πολυ γλυστερο σημειο. Και μιλαμε για φασεις που παω εντελως χαλαρα κι απλα χαιδευω το φρενο για να σταματησω. Εχω προσεξει οτι γινεται οταν εχει μια ελαχιστη ανωμαλια ο δρομος, οπου παθαινει κοκομλποκο το ABS, αρχιζει να κανει ενα τρελο θορυβο κρρρρρρρρρ και το αμαξι δειχνει λες και παταει σε παγο. Περνανε τα μετρα και δε λεει να σταματησει με τιποτα, σε φαση που σκεφτεσαι οτι και το ποδι να εβγαζες εξω απο το αμαξι κοντρα στην ασφαλτο, θα ειχε μεγαλυτερο ρυθμο επιβραδυνσης. Τι διαολο ειναι αυτο? :hmmm:
Εάν το αμάξι ΔΕΝ είχε ABS, τότε απλά θα γλιστρούσε ανεξέλεγκτα με τους τροχούς μπλοκαρισμένους μέχρι είτε να χαλαρώσει την πίεση στο φρένο ο οδηγός, είτε να χτυπήσει σε οτιδήποτε ήταν μπροστά. :rtfm: Τώρα, μπορεί μεν το φρενάρισμα να ήταν ελάχιστο, αλλά ο οδηγός είχε τον έλεγχο του αυτοκινήτου! Και επαλαμβάνω, χωρίς ABS, το φρενάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήταν ακόμα χειρότερο, με μπόνους την ανυπαρξία ελέγχου του αυτοκινήτου! :rtfm:
Κι όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, το σημείο το ήξερα και το είχα ξαναπεράσει νιώθοντας ότι γλυστράει αλλά χωρίς να τρομάξω. Το ελαστικό έχει ένα όριο πρόσφυσης το οποίο καταναλώνει είτε για να φρενάρει είτε για να στρίψει. Στη περίπτωση που λέμε με το πολύ γλυστερό οδόστρωμα χωρίς ABS μπορείς (αν είσαι καλός οδηγός και το'χεις) να φρενάρεις λιγότερο ή καθόλου και χρησιμοποιείς την λίγη πρόσφυση για να αποφύγεις κάτι, με το ABS (στη συγκεκριμένη πάντα περίπτωση) πρακτικά είναι σαν να έχεις μπλοκάρεις τις ρόδες και πας ίσια ό,τι και να κάνεις με το τιμόνι, έστω κι αν γίνεται σε αργή κίνηση. Βασικά το ABS σου έχει καταναλώσει την ελάχιστη διαθέσιμη πρόσφυση και δεν έχει πρόσφυση και για να στρίψει.
Επίσης το άλλο που μπορεί να συμβεί σε φρενάρισμα πανικού (ή σε πολύ χαμηλή πρόσφυση) είναι ότι το ABS μπαίνει πολύ νωρίς. Κανονικά θα είχες μια μικρή μεταφορά βάρους στους εμπρός τροχούς που έτσι θα αυξάνανε τη συνολική διαθέσιμη πρόσφυση σε αυτούς. Αυτό δεν το έχεις με το ABS και ίσως και αυτό συνεισφέρει στη συμπεριφορά που αναφέραμε.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#834857 Αποδεδειγμένα άπειρες φορές όχι.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#834862 Εγώ πάλι θυμάμαι ότι τα πρώτα abs τουλάχιστον όταν ανίχνευαν ακινητοποιηση του τροχού να ελευθερωνουν την πίεση στα φρένα ώστε να έχουμε κύλιση και όχι ολίσθηση του τροχού.
Εάν τώρα έχουν προσθέσει και άλλους αισθητήρες ίσως μπλεκουν το φρένο. Αλλά βλέπεις η τεχνολογία προχωρεί!!!
Το θέμα είναι πόσο νωρίς ανιχνεύουν την ακινητοποιηση.

.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#834867 Πολυ πριν το αντιληφθει ο οδηγος και με τροπο που κανεις δεν θα εκανε καλυτερα
Μην κρινεις με πριν 30 χρονια, η τεχνολογικη εξελιξη εχει κανει αλματα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#834875 Και κατι που ειχα ξεχασει να πω οταν ειχα κανει τεστ με το ηλεκτρικο κτηνος της Αουντι... Ειχα πει απλα για "τρομερα κεραμικα φρενα" αν θυμαμαι καλα.

Σε καποια φαση ημουνα σε πολυ γλυστερο δρομο (πριν το Φοινικα που ειναι γυαλι) και ειπα στο συνοδηγο "κρατησου να τσαρουχωσω μια τα φρενα να δω τι κανει". Απλα σοκαριστικα γαματο φρεναρισμα. Τοσο καλη η λειτουργια του ABS που σχεδον δεν καταλαβα οτι υπαρχει :omg:
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#840747 Nοικιάρικο 2023 Seat Arona 1.0 TSI (110PS) έκδοση Style με επιπλέον :
1) digital cockpit
2) Spring Pack: Διζωνικός κλιματισμός, aircare, αισθητήρες φωτός/βροχής,ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, ηλεκτροχρωματικός εσωτερικός καθρέπτης, coming/leaving home.
3) VISION PLUS PACK: Κάμερα οπισθοπορείας, Park Assist (αυτόματο παρκάρισμα)
4) SAFE & DRIVING PACK M (For Navi): Adaptive Cruise Control. High Beam Control, Traffic Sign Recognition
5) WINTER PACK: Θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα

Περίπου 1.000 χιλιόμετρα σε Βελγικό και Γαλλικό έδαφος, αρκετή εθνική και αρκετή αστική χρήση.

Θετικά:
Εξοπλισμός που αν έρχεσαι από όχημα 5ετίας και άνω σε σοκάρει
Εμφάνιση μέσα-έξω, όσο σύγχρονο και ταυτόχρονα low profile πρέπει για αυτό που είναι, προσωπικά δε το βρίσκω ασχημο.
Επίσης και ποιοτικά μέσα ήταν καλούτσιο, μαλακά πλαστικά σχεδόν παντού.
Χώροι, για το μέγεθός του είναι μια χαρά ακόμα και για 4μελή οικογένεια με μικρά παιδάκια ενώ ταυτόχρονα μέσα στην πόλη είναι παιχνιδάκι (γύρισα στη BMW και νόμιζα πως μου είχε χαλάσει η υποβοήθηση στο τιμόνι με τόσο βάρος)
Γενικά κατάλαβα χωροταξικά και εργονομικά γιατί αυτή η κατηγορία πουλάει τόσο.
Το μοτεράκι του για αυτό που είναι, πάλευε αποτελεσματικά, πολύ πιο ζωντανό απ' το αντίστοιχο 1000αρι που φοράνε τα KIA/Hyundai.

Στα μέτρια:
Τo αυτοκίνητο καίει χωρίς να "πάει", δηλαδή με οτιδήποτε πάνω από 120χλμ/ώρα έκαιγε παραπάνω από την 116i μου, φαινόταν πως τραβούσε ζόρι, ενώ σίγουρα σε αυτό έπαιζε ρόλο και η άθλια επιλογή να φοράει 5τάχυτο κιβώτιο.
Ηχομόνωση και γενικά η εμπειρία από τριγμούς για τόσο καινούριο αυτοκίνητο ήταν λίγο meh, ενώ και τα ηχεία του είχαν μία "τσίγγινη" αίσθηση.
Οδηγικά Ok πλήρης αποκοπή από τον οδηγό, φρένα, απόκριση γκαζιού και τιμόνι απλά λειτουργούν, δεν σε προδιαθέτουν για το παραμικρό πέραν την απλής μετακίνησης (100% λογικό για την κατηγορία).
Το Carplay σκάλωνε αρκετά συχνά και γενικά το infotainment του είχε κάποια σκαλώματα που δε συναντάς σε άλλα σύγχρονα συστήματα.
Τα φώτα του αν και μάλλον LED ήταν πολύ χαμηλής απόδοσης για τόσο νέο όχημα.

Γενικά άχρωμος ανθρωπομεταφορέας, κατανοώ ποιες ανάγκες καλύπτει αλλά σίγουρα δεν ανήκω στο αγοραστικό κοινό του.

Όλη μου η κριτική είχε διαμορφωθεί έχοντας στο μυαλό μου ότι πρόκειται για ένα αυτοκινητάκι των 20.000€ περίπου, μέχρι τώρα που το έψαξα: Με ολόιδιο specάρισμα, στην Ελλάδα βγαίνει 26.725€ :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By markvag
socratesn έγραψε:Όλη μου η κριτική είχε διαμορφωθεί έχοντας στο μυαλό μου ότι πρόκειται για ένα αυτοκινητάκι των 20.000€ περίπου, μέχρι τώρα που το έψαξα: Με ολόιδιο specάρισμα, στην Ελλάδα βγαίνει 26.725€ :lipsealed:

Που και πάλι καλά είναι για τα τωρινά δεδομένα... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#840795 Σωκράτη έχεις π.μ

.