.
.

markvag έγραψε:Κι όμως δεν είναι ακριβώς έτσι, το σημείο το ήξερα και το είχα ξαναπεράσει νιώθοντας ότι γλυστράει αλλά χωρίς να τρομάξω. Το ελαστικό έχει ένα όριο πρόσφυσης το οποίο καταναλώνει είτε για να φρενάρει είτε για να στρίψει. Στη περίπτωση που λέμε με το πολύ γλυστερό οδόστρωμα χωρίς ABS μπορείς (αν είσαι καλός οδηγός και το'χεις) να φρενάρεις λιγότερο ή καθόλου και χρησιμοποιείς την λίγη πρόσφυση για να αποφύγεις κάτι, με το ABS (στη συγκεκριμένη πάντα περίπτωση) πρακτικά είναι σαν να έχεις μπλοκάρεις τις ρόδες και πας ίσια ό,τι και να κάνεις με το τιμόνι, έστω κι αν γίνεται σε αργή κίνηση. Βασικά το ABS σου έχει καταναλώσει την ελάχιστη διαθέσιμη πρόσφυση και δεν έχει πρόσφυση και για να στρίψει.George_Prix έγραψε:Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι πως διαολο μου κανει το παλαβο που περιεγραψε κι ο Σκνιππερ, που ειπε "Θυμάμαι κι εγώ σε πολύ γλυστερό στεγνό σημείο με 20-30 μέσα στην πόλη να έχει μπει το ABS και με αγωνία να βλέπω να μην σταματάω".Εάν το αμάξι ΔΕΝ είχε ABS, τότε απλά θα γλιστρούσε ανεξέλεγκτα με τους τροχούς μπλοκαρισμένους μέχρι είτε να χαλαρώσει την πίεση στο φρένο ο οδηγός, είτε να χτυπήσει σε οτιδήποτε ήταν μπροστά.
Εγω το εχω ζησει αυτο με ακομα λιγοτερα χιλιομετρα και ουτε καν σε πολυ γλυστερο σημειο. Και μιλαμε για φασεις που παω εντελως χαλαρα κι απλα χαιδευω το φρενο για να σταματησω. Εχω προσεξει οτι γινεται οταν εχει μια ελαχιστη ανωμαλια ο δρομος, οπου παθαινει κοκομλποκο το ABS, αρχιζει να κανει ενα τρελο θορυβο κρρρρρρρρρ και το αμαξι δειχνει λες και παταει σε παγο. Περνανε τα μετρα και δε λεει να σταματησει με τιποτα, σε φαση που σκεφτεσαι οτι και το ποδι να εβγαζες εξω απο το αμαξι κοντρα στην ασφαλτο, θα ειχε μεγαλυτερο ρυθμο επιβραδυνσης. Τι διαολο ειναι αυτο?Τώρα, μπορεί μεν το φρενάρισμα να ήταν ελάχιστο, αλλά ο οδηγός είχε τον έλεγχο του αυτοκινήτου! Και επαλαμβάνω, χωρίς ABS, το φρενάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ήταν ακόμα χειρότερο, με μπόνους την ανυπαρξία ελέγχου του αυτοκινήτου!
![]()

socratesn έγραψε:Όλη μου η κριτική είχε διαμορφωθεί έχοντας στο μυαλό μου ότι πρόκειται για ένα αυτοκινητάκι των 20.000€ περίπου, μέχρι τώρα που το έψαξα: Με ολόιδιο specάρισμα, στην Ελλάδα βγαίνει 26.725€

H εντολή "είσαι σε καλό λάστιχο πήγαινε πιο […]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]