) στο παρελθον, οσον αφορα την επιλογη μου να βγαζω εντελως OFF το ESP στο αμαξι μου...Ειναι λοιπον τοσο κακο, που μπορω να το χαρακτηρισω μεχρι και επικινδυνο. Παω προς μια γρηγορη καμπη με καμποσα και με το που γλυστραει λιγο το αμαξι, κοβει γκαζι. Αλλα κοβει τοσο περισσοτερο απο οτι πρεπει, που αυτοματα γυρναει ο κωλος. Η σωστη/ενστικτωδης αντιδραση μου, ειναι να παρω αναποδο τιμονι και να πατησω τερμα το γκαζι. Το ρδελο αργει τοσο πολυ να ακουσει την εντολη μου και να ξαναδωσει γκαζι, που ο κωλος συνεχιζει να γυρναει. Με δεδομενο οτι παντα τρεχω/στριβω, ειναι πολυ ασφαλεστερο να το βγαζω OFF με το που βαζω μπροστα το αμαξι.
Ακομα και σε πιο συγχρονα αμαξια, στην αγωνιστικη οδηγηση το αντισπιν σου κοβει χρονο παντως. Για παραδειγμα θα πω τι γινεται στον εξομοιωτη, που μιλαμε για πισωκουνα με πολλα αλογα και που φυσικα το αντισπιν παιζει ολοσωστα. Εχει 6 σκαλες να ρυθμισεις. 0 ειναι εντελως OFF και 5 ειναι η μεγαλυτερη εμπλοκη του αντισπιν. Αν κανω ενα γυρο με το 5 θα ειναι ο αργοτερος γυρος που μπορω να κανω. Σχετικα ασφαλης οσον αφορα την υπερστροφη, αλλα αργος. Στο 0 αν μου πιασει ο τελειος γυρος (χωρις πολλες υπερστροφες κι αναποδα τιμονια) γραφω τον καλυτερο δυνατο χρονο μου. Οποτε καταληγω να παιζω σε ολο το γυρο με τα κουμπακια και να αλλαζω τη ρυθμιση αναλογα με τη στροφη. Μονζα για παραδειγμα ξεκιναω στο πρωτο το εσακι με το αντισπιν στο 2, γιατι κοβεις πολυ ταχυτητα και χανεται ευκολα ο κωλος οταν πατας το γκαζι στην εξοδο. Το κατεβαζω στο 1 για τις στροφες Λεζμο και τις επομενες. Τελος το βγαζω OFF στο 0 για την Παραμπολικα που ειναι πολυ γρηγορη, οποτε πολυ ευκολοτερος ο ελεγχος της υπερστροφης.
Απλα εξηγω για να μη νομιζετε οτι ειμαι κανενας τρελος που παει να φαει το κεφαλι του ή που το παιζει παλιας κοπης που δεν εχει αναγκη τα ηλεκτρονικα βοηθηματα!