Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#27302 Μετά από μερικές χιλιάδες τροχαία για τα οποία έχω ενημερωθεί (για ευνόητους λόγους) η υπόθεση είναι απλή και θα έχει ένα και μόνο φινάλε με μόνη απορία την έκταση της ποινής. Οι ευθύνες είναι 99% στο smart και 1% σε όλους τους υπόλοιπους μαζί. Λόγω της πρωτοφανούς έκτασης του συμβάντος, των καμερών που έχουν καταγράψει τα πάντα και της καταγωγής του οδηγού, θα φάει μερικά χρόνια φυλάκιση και αυτό είναι δεδομένο. Πόσα; Αυτό θα το δούμε στην πορεία. Το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι έχει επιληψία (που θα αποδειχθεί ή ότι δεν έχει ή, αν έχει, ότι δεν έπαιξε ρόλο) και ότι είχε ατύχημα από παλαιότερα είναι ένα κλασσικό κόλπο για να μειωθεί η ποινή και τίποτε άλλο, μιας και η απόφαση είναι δεδομένη και γνωστή.

Τώρα, πάμε στο ζήτημα του τι έγινε. Αυτό δεν το γνωρίζω και, πιθανώς, ο ταξιτζής τον είχε κλείσει πιο κάτω, οπότε είχε νεύρα. Είναι πολλές φορές που γίνεται αυτό, ειδικά όταν ψάχνουν πελάτη, αλλά δεν αποτελεί και δικαιολογία για να αντιδράσει κάποιος έτσι. Το πιο πιθανό, όμως, είναι ο τύπος να είχε ψυχολογικά προβλήματα, ανύπαρκτη οδηγική παιδεία, τον τσαμπουκά της ηλικίας και την ανύπαρκτη γνώση συνεπειών, οδηγικής τέχνης κτλ, οπότε μόνος του, ουσιαστικά, έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να προκαλέσει ζημιά. Δε θα αναφερθώ σε χαρακτηριστικά φυλής κτλ, αλλά είναι κι αυτά μέσα στο παιχνίδι* σε τέτοιες φάσεις**.

Ευχαριστώ.

* Φαντάζομαι γνωρίζετε όλοι τι έχει γίνει με εκείνον που σκότωσε τον ομόφυλό του που πήγε να μπει στο σπίτι του. Απειλές από τη μαφία, προστασίες από όλων των ειδών τις μαφίες, αλλαγή κατοικίας κτλ.

** Μου έχει τύχει ταρίφας να φτάνουμε σε φανάρι, εγώ να βγαίνω από θέση στάθμευσης με απόσταση 10m από το κόκκινο φανάρι και να έρχεται με τόση φόρα που, μάλλον, ήθελε να το περάσει κόκκινο, οπότε τον έκλεισα εγώ που βγήκα στο δρόμο. Μετά είχαμε τα κλασσικά, απειλές για τη ζωή, ότι θα με σκοτώσει κτλ, οπότε καταλήξαμε σε μια ωραία σύλληψη (μάρτυρες 2 επιβάτες δικοί μου και ο δικός του) όπου έφαγε και το αντίστοιχο ξύλο γιατί αντιστεκόταν. Και όλα αυτά έξω από το Hilton, πράγμα που δείχνει το γεγονός ότι ζουν πλέον σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας ή επιδιώκουν τέτοιο καθεστώς.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#27303 Μήπως έπρεπε να του πάρουν το διαβατήριο αφού τον στείλουν πίσω στην πατρίδα; Μπουμπούκι φαίνεται. Τουλάχιστον το Smart ήταν δικό του;

<
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kacey έγραψε:Nikos!

αν αυτο καταλαβαινεις οτι λεω (ή αντιστοιχα οτι για αυτα τα παραδειγματα νομιζεις οτι μιλαω, και οτι "θα τους πατησω"), τοτε μιλαμε μια διαφορετικη ελληνικη γλωσσα.

Βασικά αυτό εννοείς...

Γράφεις αυτό:

Αν καποιος παει εσκεμμενα και συνειδητα να περασει απο εκει που δεν εχει δικαιωμα, ειδικα ενω ξερει οτι ερχεται οχημα (κοινως ειναι αρχιδης τσογλανος γιδι του δρομου) τοτε τον γραφω στα @@ μου μεχρι τη στιγμη που θα χρειαστει να τον αποφυγω.

Οπότε εδώ μας λες ότι αν κάποιος πεζός βρεθεί στο δρόμο σου (=περάσει από εκεί που δεν έχει δικαίωμα) θα τον γράψεις στα @@ σου, δηλαδή θα κινηθείς κανονικά στη πορεία σου, χωρίς να παρεκκλίνεις, χωρίς να κόψεις ταχύτητα και τελευταία στιγμή θα τον αποφύγεις. :lipsealed:

Και σου (ξανά)λέω, αν δε προλάβεις να αντιδράσεις γρήγορα ή αν παραπατήσει και πέσει, πόσο ΜΑΓΚΑΣ (ξαναρωτάω) θα νιώσεις? :hmmm:

Μόνος σου λες ότι θα τον γράψεις στα @@ σου...τον πεζό...επειδή βρέθηκε στον δρόμο σου...ή μάλλον εκεί που δεν είχε δικαίωμα...το οποίο ορίζεις εσύ που έχει και που δεν έχει δικαίωμα να περπατήσει ένας πεζός.

:dizzy:
Άβαταρ μέλους
By georgechatz
pipinos1976 έγραψε: Το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι έχει επιληψία (που θα αποδειχθεί ή ότι δεν έχει ή, αν έχει, ότι δεν έπαιξε ρόλο) και ότι είχε ατύχημα από παλαιότερα είναι ένα κλασσικό κόλπο για να μειωθεί η ποινή και τίποτε άλλο

Αυτό πια δεν το καταλαβαίνω, αν είναι επιληπτικός κάποιος επιτρέπεται να οδηγεί;
Κανονικά δεν θα έπρεπε να διωχθεί και για αυτό από την στιγμή που προφανώς το απέκρυψε όταν έβγαζε δίπλωμα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
pipinos1976 έγραψε:Το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι έχει επιληψία (που θα αποδειχθεί ή ότι δεν έχει ή, αν έχει, ότι δεν έπαιξε ρόλο) και ότι είχε ατύχημα από παλαιότερα είναι ένα κλασσικό κόλπο για να μειωθεί η ποινή και τίποτε άλλο, μιας και η απόφαση είναι δεδομένη και γνωστή.

Φοβάμαι ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Εξαρτάται ακόμη και από τους δικηγόρους που θα ορίσει.

Εάν πράγματι πάσχει από επιληψία από τα 16 του χρόνια, δεν θα πρέπει να κινηθεί διαδικασία και εναντίον του ιατρού που τον εξέτασε και γνωμάτευσε ότι είναι ικανός για οδήγηση; Αναφέρομαι στο ιατρικό πιστοποιητικό για την έκδοση άδειας οδήγησης.
Άβαταρ μέλους
By YAMA
#27334 Ας πούμε κάτι άλλο.. Παράδειγμα με νεκρή είναι άκομψο αλλά... Στο ίδιο σημείο της Πέτρου Ράλλη.

Έστω ότι στη μεσαία λωρίδα υπάρχει λεωφορείο-φορτηγό που κινείται πολύ αργά και η αριστερή λωρίδα είναι ακινητοποιημένη. Αυτοκίνητο στη μεσαία με μία απόσταση από το φορτηγό αντιλαμβάνεται σχετικά αργά το λεωφορείο-φορτηγό οπότε αποφασίζει με ελιγμό να κάνει δεξιά. Κάνει ελιγμό αλλά χτυπάει μία άτυχη γυναίκα (όπως στη περίπτωσή μας) που έχει ΚΑΤΕΒΕΙ στο οδόστρωμα χωρίς να τη παρασύρει. Απλά σας λέω να τη σπρώξει, να χτυπήσει η τελευταία με το κεφάλι στο κράσπεδο και να την αφήσει στο τόπο.... Εκεί τι λες; Ότι φταίει ο οδηγός; Και δεν αναφέρομαι σε πολύ απότομο ελιγμό.

Τώρα όσον αφορά αυτά που λέει ο Kacey ή ο Bayern, τα παίρνετε πολύ στα σοβαρά. Ούτε δολοφόνοi είναι, ούτε τρελοί, ούτε δε νοιάζονται για τους πεζούς. Αν ήταν έτσι εδώ και 7+ χρόνια δε θα έγραφαν στα φόρουμ.... Ο άλλος αναφέρθηκε στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό οι πεζοί δε κάνουν μαγκιές. Τα αυτοκίνητα τους αφήνουν ΕΑΝ θελήσουν. Είναι ένας τρόπος "ευγένειας" στη κίνηση του πεζού σε σημεία όπου δεν υπάρχει σηματοδότηση ή όπου η κίνηση γίνεται με χαμηλές ταχύτητες. (και ναι, το έχω παρατηρήσει σε Ιταλία-Ισπανία)

Το θέμα είναι να ακολουθείται ο κώδικας αλλά πρέπει να υπάρχει και μία λογική. Δηλαδή δε γίνεται για παράδειγμα κάποιος που τηρεί τα όρια να κοκκαλώνει ξαφνικά ΧΩΡΙΣ να έχει υπολογίσει κάποιες άλλες παραμέτρους. Δε μπορεί να λέει "εγώ θα κοκκαλώσω να αφήσω το πεζό και εαν υπάρχει κάποιος πίσω μου στα @@ κι ας με χτυπήσει". Δε μπορεί να είναι ο γέρος στο Παλαίο Φάληρο που θέλει να πάει να κάνει μπάνιο λίγο πιο μετά την Έδεμ να τον βλέπεις ξαφνικά στις μπαριέρες να προσπαθεί περάσει κάθετα τη λεωφόρο να παραπατάει και ενώ τηρείς τα όρια να τον χτυπάς γτ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ είναι 30 ΜΕΤΡΑ μακριά από τη στάση!!!!

Προσέξτε. Δεν αναφέρομαι στο τρελό δολοφόνο. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου όντως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις ΤΙΠΟΤΑ επειδή ο πεζός την είδε "Τζερόνιμο". Εγώ προσωπικά θα τον μπινελίκωνα ίσως και να έπαιζα μπουνιές ΑΠΟ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ εάν έκανε μαγκιές. Καταλάβετέ το λοιπόν.

Κατά την άποψή μου θεωρώ ότι πάντα πρέπει να αφήνουμε πεζούς στα STOP. Και αυτό κάνω. Γενικά πρέπει να είμαστε και σωστοί οδηγοί έτσι; Στο που και πώς σταματάμε. Αυτά..
Άβαταρ μέλους
By kacey
Nikos! έγραψε:
kacey έγραψε:Nikos!

αν αυτο καταλαβαινεις οτι λεω (ή αντιστοιχα οτι για αυτα τα παραδειγματα νομιζεις οτι μιλαω, και οτι "θα τους πατησω"), τοτε μιλαμε μια διαφορετικη ελληνικη γλωσσα.

Βασικά αυτό εννοείς...

Γράφεις αυτό:

Αν καποιος παει εσκεμμενα και συνειδητα να περασει απο εκει που δεν εχει δικαιωμα, ειδικα ενω ξερει οτι ερχεται οχημα (κοινως ειναι αρχιδης τσογλανος γιδι του δρομου) τοτε τον γραφω στα @@ μου μεχρι τη στιγμη που θα χρειαστει να τον αποφυγω.

Οπότε εδώ μας λες ότι αν κάποιος πεζός βρεθεί στο δρόμο σου (=περάσει από εκεί που δεν έχει δικαίωμα) θα τον γράψεις στα @@ σου, δηλαδή θα κινηθείς κανονικά στη πορεία σου, χωρίς να παρεκκλίνεις, χωρίς να κόψεις ταχύτητα και τελευταία στιγμή θα τον αποφύγεις. :lipsealed:

Και σου (ξανά)λέω, αν δε προλάβεις να αντιδράσεις γρήγορα ή αν παραπατήσει και πέσει, πόσο ΜΑΓΚΑΣ (ξαναρωτάω) θα νιώσεις? :hmmm:

Μόνος σου λες ότι θα τον γράψεις στα @@ σου...τον πεζό...επειδή βρέθηκε στον δρόμο σου...ή μάλλον εκεί που δεν είχε δικαίωμα...το οποίο ορίζεις εσύ που έχει και που δεν έχει δικαίωμα να περπατήσει ένας πεζός.

:dizzy:

Οχι παλικαρι μου, γιατι προσπερνας το "εσκεμμενα και συνειδητα, ενω ξερει οτι ερχεται οχημα, κοινως ειναι αρχιδης τσογλανος γιδι του δρομου", και εξισωνεις αυτο με τα παραδειγματα σου που μιλας για παιδακια που παιζουν ή πεταγονται στο δρομο, για μαμαδες με καροτσια που αναγκαστηκαν να κατεβουν στο δρομο, για ηλικιωμενους που απο αφηρημαδα ή και ανοια διεσχισαν το δρομο, για σχολικα, για για για. ΔΕΝ ειναι το ιδιο. ΔΕΝ ειναι το ιδιο αυτος που αναγκαστηκε να κατεβει στο δρομο ή αυτος που απο λαθος τον διεσχισε τη στιγμη και στο σημειο που δεν επρεπε, με αυτον που εχει μαθει να κανει οτι του καυλωσει και να περναει απο οπου του καυλωσει απαιτωντας να σταματησει το συμπαν για την αφεντια του, επειδη α) ετσι εχει μαθει ή/και β) ετσι δειχνει ποσο γαμικος ειναι ή/και γ) "οι πεζοι εχουν παντα προτεραιοτητα". Εγω ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΙΛΑΩ.

Και ξανα: "εχω προτεραιοτητα" σημαινει "εχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να περασω εγω αντι για σενα και θα το απαιτησω αυτο το δικαιωμα και αν δεν μου το δωσεις θα εισαι και μαλακας". Που δεν ισχυει σε καμμια περιπτωση "παντου και παντα" για τους πεζους.

ΥΓ Και να εισαι σιγουρος οτι θα εχω το περιθωριο να σταματησω και να τον αποφυγω, ακομα και αν πεταξει μπροστα μου. Απλα θα χεστει πανω του πρωτα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#27348 Να είσαι σίγουρος ότι αν σου κάνει κάποιος μήνυση επειδή εφάρμοσες αυτό που γράφεις εδώ, κανένας δικαστής δεν θα εκτιμήσει το

να εισαι σιγουρος οτι θα εχω το περιθωριο να σταματησω και να τον αποφυγω, ακομα και αν πεταξει μπροστα μου. Απλα θα χεστει πανω του πρωτα.

Εκεί βέβαια δεν θα πεις όλη την αλήθεια, έτσι δεν είναι;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#27360 Ο πρώτος ή ο τελευταίος κουραδόμαγκας που στο δικαστήριο κουστουμιά, ύφος οικογενειάρχη και Κλάψα Βούρτση;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
YAMA έγραψε:Ο άλλος αναφέρθηκε στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό οι πεζοί δε κάνουν μαγκιές. Τα αυτοκίνητα τους αφήνουν ΕΑΝ θελήσουν. Είναι ένας τρόπος "ευγένειας" στη κίνηση του πεζού σε σημεία όπου δεν υπάρχει σηματοδότηση ή όπου η κίνηση γίνεται με χαμηλές ταχύτητες.

Επειδή ο "άλλος" είμαι εγώ, διευκρινίζω ότι αναφέρθηκα σε αυτούς που γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Γερμανία, όχι στο εξωτερικό γενικώς. Ενδεχομένως και στην Ινδία τα πράγματα να είναι ακόμη χειρότερα για τους πεζούς.

Πάνε λοιπόν στην Γερμανία και αν έχεις κότσια μη σταματάς όταν ο πεζός προσπαθήσει (ακόμη και κατά παράβαση του ΚΟΚ) να περάσει τον δρόμο.
Όταν παρακάτω σε σταματήσει η Polizei, πες τους ότι απλά ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ να σταματήσεις.
Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουν κατανόηση... :s_wink
Άβαταρ μέλους
By YAMA
Pitt έγραψε:
YAMA έγραψε:Ο άλλος αναφέρθηκε στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό οι πεζοί δε κάνουν μαγκιές. Τα αυτοκίνητα τους αφήνουν ΕΑΝ θελήσουν. Είναι ένας τρόπος "ευγένειας" στη κίνηση του πεζού σε σημεία όπου δεν υπάρχει σηματοδότηση ή όπου η κίνηση γίνεται με χαμηλές ταχύτητες.

Επειδή ο "άλλος" είμαι εγώ, διευκρινίζω ότι αναφέρθηκα σε αυτούς που γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Γερμανία, όχι στο εξωτερικό γενικώς. Ενδεχομένως και στην Ινδία τα πράγματα να είναι ακόμη χειρότερα για τους πεζούς.

Πάνε λοιπόν στην Γερμανία και αν έχεις κότσια μη σταματάς όταν ο πεζός προσπαθήσει (ακόμη και κατά παράβαση του ΚΟΚ) να περάσει τον δρόμο.
Όταν παρακάτω σε σταματήσει η Polizei, πες τους ότι απλά ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ να σταματήσεις.
Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουν κατανόηση... :s_wink

Καταρχάς με συγχωρείς για το "άλλος" απλά προσπαθούσα να διαβάσω πολύ γρήγορα όλα όσα έχουν γραφτεί.

Όσον αφορά αυτό που λές για τη Γερμανία το έχω ξαναγράψει για περίπτωση καταγγελίας όπου Έλληνας οδηγός δεν έκοψε ταχύτητα όσο έπρεπε(σύμφωνα με τον Γερμανό οδηγό) καθώς περνούσε δίπλα σε πούλμαν που έκανε στάση. Κατηγορήθηκε ότι δεν πρόσεξε ως όφειλε. Από εκεί και πέρα στη Γερμανία πραγματικά εάν το καθεστώς είναι διαφορετικό και δε σου λέω σε διαβάσεις(έστω σε δρόμους με μικρό πλάτος) ή άντε πες και σε διαβάσεις εαν δε σταματήσεις εν γνώση σου τηρώντας τα όρια και σε σταματήσει η POLIZEI τότε... νιώθω πως η συγκεκριμένη φιλοσοφία είναι κάτι το εντελώς άγνωστο σε μένα. Είναι σα να μη μπορώ να το κατανοήσω. Από εκεί και πέρα απότελεί δικό τους θέμα εαν το "έχουν κάνει" να ισχύει. Είναι άτυπος νόμος που ξεπερνάει το ΚΟΚ τους. Το θεωρώ αρκετά τραβηγμένο σε σχέση με το παράδειγμα που έδωσα αλλά μέχρι εκεί. Ίσως, εαν είχαμε τις ίδιες κυκλοφοριακές υποδομές να κάναμε το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Χρήστος Λάππας έγραψε:Να είσαι σίγουρος ότι αν σου κάνει κάποιος μήνυση επειδή εφάρμοσες αυτό που γράφεις εδώ, κανένας δικαστής δεν θα εκτιμήσει το

να εισαι σιγουρος οτι θα εχω το περιθωριο να σταματησω και να τον αποφυγω, ακομα και αν πεταξει μπροστα μου. Απλα θα χεστει πανω του πρωτα.

Εκεί βέβαια δεν θα πεις όλη την αλήθεια, έτσι δεν είναι;

Τι μηνυση θα μου κανει ακριβως? Οτι οταν αποφασισε να περασει το δρομο οπου και οποτε του καυλωσε η αφεντια του, εγω δεν εξαφανιστηκα απο προσωπου γης? Εγω το μονο που ειμαι υποχρεωμενος να κανω ειναι να μην τον πατησω. Αυτο, θα το εχω κανει.

Edit[mod]
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 22 Οκτ 2014, 02:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#27397 Βασικα αυτο που δεν λαμβανεται υποψη στην ολη κοκκορομαχία, (συγγνωμη, συζητηση ηθελα να πω) ειναι η ΚΛΙΜΑΚΑ των πραγματων.
Οτι μοιραιο λαθος και να εκανε η πεζη (που αποδεδειγμενα ισα-ισα ειχε κατεβει απο το πεζοδρομιο) ειναι ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟ σε σχεση με το μεγεθος της μαλακιας του Αλβανού. Ασήμαντο, αμελητεο οπως και να το κανεις. Ειναι προφανες πλεον απο το βιντεο, οτι και με 200 να πηγαινε ο σκατιαρης, αν ηταν στη μεση της λωριδας του οπως οφειλε, δε θα γινοταν τιποτα, ουτε θα την ακουμπαγε. Το να ασχολουμαστε με technicalities, (κατεβηκε/δεν κατεβηκε), ετσι για να μας περασει το δικο μας στην καθημερινη "μαχη" με τους αλλους φορουμιτες, τωρα που πλεον υπαρχου νεκροι, ξεφευγει απο την κλασικη γραφικότητα και κατανταει ασεβεια.

Σα να λεμε οτι ο Αλβανος πριν σκοτωσει τους 3, ειδαν μαρτυρες οτι πεταξε το τσιγαρο του στο δρομο, και ετσι θα καταδικαστει 7 χρονια για τους θανατους και σε 3 μερες με αναστολη για το τσιγαρο. Αστεια πραγματα.

Επισης ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ του δικαστη που τον αφησε ελευθερο με περιοριστικους ορους. Μολις εξαφανιστει ο Αλμπάνο θα πρεπει να δικαστει ο δικαστης για συνεργεια σε δολοφονια. Μονο για τις αυξησεις τους ειναι ικανοι οι τσογλανοι. :rant:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#27399 Kacey εδώ έχεις ένα μικρό λάθος. Δεν είναι δικαίωμα σου να κινείσαι με τρόπο που τρομάζει τους πεζούς. Από την στιγμή που υπονόησες ότι θα κινηθείς με τρόπο που θα τους κάνει να χ€στούν πάνω τους, αυτό ακριβώς θα πουν και αυτοί στο δικαστήριο ισχυριζόμενοι ότι όχι απλά οδηγούσες επικίνδυνα, αλλά επίτηδες προσπάθησες να τους χτυπήσεις παρόλο που μπορούσες να τους αποφύγεις. Και αντίθετα από εσένα, αυτοί δεν θα χρειαστεί παρά να πουν την αλήθεια για να κερδίσουν την υπόθεση.