Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#180912 Μα ναι είναι ήδη αρκετές οι οποίες δεν ξέρω και κατά πόσο λειτουργούν. Δηλαδή τις καινούργιες που στο φουτσο τις βαλαν; Επίσης οι περισσότερες είναι σε σημεία "κλειδιά" σε κατηφορες δηλαδή όπου λίγα μέτρα πριν αλλάζουν τα όρια. :slap:

< K910 μου
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#181231 Τίποτα καινούργιο. Είδα μόνο αυτές που βγάζει το gps (το οποίο έχω να ανανεώσω από τον Ιούλιο). Ακόμα και οι προειδοποιητικές πινακίδες είναι οι ίδιες. Ίσως σε κάποιες να βάλαν μια επιπλέον γιατί δε θυμάμαι για μια κάμερα δύο πινακίδες.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
panos2171 έγραψε:Τίποτα καινούργιο. Είδα μόνο αυτές που βγάζει το gps (το οποίο έχω να ανανεώσω από τον Ιούλιο). Ακόμα και οι προειδοποιητικές πινακίδες είναι οι ίδιες. Ίσως σε κάποιες να βάλαν μια επιπλέον γιατί δε θυμάμαι για μια κάμερα δύο πινακίδες.

http://www.zougla.gr/greece/article/lam ... oliof8ores
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#182463 Το σκεφτομαι καθε φορα που βλεπω μπλοκο στην εθνικη. Το βλεπεις απο μακρυα και λες ωχ πατας φρενο, περνας χαλαρος βλεπεις οτι δεν σου κανουν σημα και φευγεις γαζωνοντας.

Δεν θα ηταν καλη τρολια να ειχαν και αλλο ενα μπλοκο 500 μετρα παρακατω; Θα μας ειχαν ξεκολιασει ολους στο γραψιμο ετσι χοχοχο
Άβαταρ μέλους
By bebes
bibendum έγραψε:Το σκεφτομαι καθε φορα που βλεπω μπλοκο στην εθνικη. Το βλεπεις απο μακρυα και λες ωχ πατας φρενο, περνας χαλαρος βλεπεις οτι δεν σου κανουν σημα και φευγεις γαζωνοντας.

Δεν θα ηταν καλη τρολια να ειχαν και αλλο ενα μπλοκο 500 μετρα παρακατω; Θα μας ειχαν ξεκολιασει ολους στο γραψιμο ετσι χοχοχο

μην το γελας, το ειδα αρκετες φορες στον δρομαο Λάρισας Τυρναβου.

Μια μεγαλη ευθεια με οριο 80
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
bibendum έγραψε:Το σκεφτομαι καθε φορα που βλεπω μπλοκο στην εθνικη. Το βλεπεις απο μακρυα και λες ωχ πατας φρενο, περνας χαλαρος βλεπεις οτι δεν σου κανουν σημα και φευγεις γαζωνοντας.

Έχω συναντήσει:

1. Σε Ε.Ο. κλασσικό μπλόκο και 2 στροφές μετά Octavia με on board camera να περιμένει.

2. Σε επαρχιακή οδό μπλόκο σε γνωστό σημείο και αμέσως πιο κάτω, σε άλλο, επίσης γνωστό σημείο, πάλι μπλόκο

3. Οδηγό ΤΑΧΙ μιλημένο να πηγαίνει με 30 σε όριο 50 ιππαστί στην διπλή γραμμή για να προσπεράσεις και να σε γράψουν.

4. Πολλαπλά Octavia σε Ε.Ο. να κινούνται ή να ενεδρεύουν σε μια απόσταση 10km το πολύ.

5. AUDI να με προκαλεί για κόντρα.

6. Octavia να πηγαίνει πάνω κάτω τον Κηφισό για να πιάσει γρήγορους, κάνοντας όμως κι ο ίδιος περάσματα.

Σε αυτά:

1. Το είδα τελευταία στιγμή, φρένο, έκοψα από τα +40 που πήγαινα στα +20 και σώθηκα.

2. Ημέρα με κίνηση, γνωστά σημεία, πέρασα άνετα.

3. Τον σταμάτησε ο πατέρας μου. Τον άφησε όταν παραδέχθηκε ότι ήταν βαλτός.

4. Το αντιραντάρ χτυπούσε σαν τρελό, οπότε περάσαμε άνετα και χωρίς κλήσεις.

5. Τους δούλεψα γιατί φαινόταν τι ήταν (δεν πρόλαβαν να τραβήξουν τα καπέλα από το ταμπλό).

6. Σε ένα πέρασμα, αφού τον ακολουθούσα για ώρα, μου ξέφυγε, όταν πήγε πάνω από 150 σε όριο 80, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει το H 1.6 που οδηγούσα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Anonymous Founder έγραψε:Το αντιραντάρ που έχεις τι ποσοστό των εργαλείων της ΕΛ.ΑΣ πιάνει;

Η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιεί ουσιαστικά δύο τύπους αστυνόμευσης πλέον: (α) πιστόλια, που δουλεύουν με υπέρυθρο laser και (β) κάμερες που δουλεύουν με ραντάρ ή με λωρίδες.

Για τα πιστόλια ένα αντιραντάρ είναι άχρηστο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων απλά θα σε ειδοποιήσει την ώρα που σε μετράνε. Η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιεί δύο πιστόλια πλέον: τα Ultralyte της LTi και τα Traffipatrol XR της Robot. Ο ανιχνευτής που έχω είναι παλιός και μόνο στα πρώτα μπορεί να χτυπήσει, ενώ τα XR δεν τα αντιλαμβάνεται καν. Κάποια παλαιότερα, όπως το παλιό Traffipatrol, είναι σπάνια πλέον από την στιγμή που και το Ultralyte πάει για απόσυρση σιγά-σιγά (νέα παραγγελία TP XR από το 2012).

Για τις κάμερες με λωρίδες το αντιραντάρ είναι άχρηστο. Για τις κάμερες με ραντάρ είναι ακόμη επαρκές, αλλά μόνον σε επαρχιακό δρόμο (χαμηλές ταχύτητες). Όπως το έχω υπολογίσει χτυπάει περίπου στα 150m πριν την κάμερα, άρα, αν έχεις ένα όριο 50 (π.χ. Αντιρρίου - Ιωαννίνων) και πηγαίνεις με 100 μπορείς να κόψεις και να γλυτώσεις με άνεση και χωρίς κινδύνους (ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πέσει πάνω σου ο από πίσω). Πιο σύγχρονες συσκευές μπορεί να χτυπήσουν νωρίτερα, αλλά στην Ελλάδα με τις ελάχιστες κάμερες, για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον, είναι περιττό έξοδο. Το αντιραντάρ το έχω απλά για ξέρω ποια κάμερα είναι ενεργή και να κάνω στατιστική, αφού, έτσι κι αλλιώς, κόβω σε κάθε κάμερα (πόσες είναι άλλωστε από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα;)

Με δύο λόγια: δεν έχει νόημα να χρησιμοποιείς στην Ελλάδα τέτοιες συσκευές, αφού οι απειλές είναι ελάχιστες, ενώ το πρόστιμο εξαιρετικά υψηλό (€2000). Το κέρδος, επίσης, είναι εξαιρετικά μικρό, αφού μόνο σε τελείως άδειο δρόμο θα κερδίσεις, πρακτικά, χρόνο.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#186676 Ακριβώς μετα τα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης, με κατευθυνση προς Θεσσαλονίκη, εχει καμερα (φωτογραφικο ρανταρ)?
Εφυγα σφαιρα μετα τα διοδια και εχω μια αμφιβολια αν εχει καμερα ή οχι :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By antonisczt
alexandros.K έγραψε:Ακριβώς μετα τα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης, με κατευθυνση προς Θεσσαλονίκη, εχει καμερα (φωτογραφικο ρανταρ)?
Εφυγα σφαιρα μετα τα διοδια και εχω μια αμφιβολια αν εχει καμερα ή οχι :hmmm:

Εχει Αλεξανδρε αλλα αμφιβολο το αν γραφει τελικα.Δυο φορες το μηνα που περναω απο κει με 120+ δεν μου χει ερθει τιποτα.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#186987 ΟΚ ευχαριστω :s_wink
Παντως μην εισαι σιγουρος οτι δεν γραφει, γιατι μπορει να γραφει και να σου ερθει εως και 2 χρονια μετα, η κλήση :(