- 10 Δεκ 2017, 20:50
Σίγουρα είναι ένα σημείο που θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένο. Προφανώς για λόγους κόστους επιλέχτηκε αυτή η λύση και όχι η έξοδος από δεξιά όπως είναι το λογικό, να περάσει πάνω ή κάτω από το δρόμο και να συνεχίσει προς το Σταυρό.
Όμως η σήμανση οριζόντια και κατακόρυφη είναι τέλεια και πραγματικά απορώ με αυτό που λέτε αν ξέρει ή αν δε ξερει κάποιος το δρόμο. Μου ακούγεται τελείως τσοπανικο από τη στιγμή που η σήμανση είναι άψογη. Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να κοιτάμε και να δίνουμε προσοχή στη σήμανση και λειτουργούμε όπως οι οδηγοί στα χωριά. Έτσι έχω μάθει το δρομο για το χωράφι μου έτσι οδηγάω. Αν αλλάξει κάτι δεν πρόκειται να το πάρω πρέφα.
Βέβαια σε αυτό δε φταίνε μόνο οι οδηγοί αλλά και το γεγονός ότι γενικώς η σήμανση και ειδικά η οριζοντια είναι τελειως για τον πούτσο καβάλα στο 95 τοις εκατό του οδικού δικτύου οπότε και ο οδηγός δεν έχει μάθει να την ακολουθεί.
Θα πω ως παράδειγμα κάτι τελείως κωμικοτραγικό.
Σε ένα αριστερό φανάρι στη Μαραθώνος λίγο πριν το Πικέρμι έχει επαφή στο οδόστρωμα πάνω στην οποία πρέπει να πατήσει το αυτοκίνητο για να ανάψει το φανάρι.
Συγχρόνως έχει την χαρακτηριστική άσπρη κάθετη στον άξονα του δρόμου γραμμή πίσω από την οποία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ πρέπει να σταματάνε τα αυτοκίνητα που τους πιάνει το φανάρι. Ε άμα κάτσεις πίσω από τη γραμμή δεν πατάς την επαφή οπότε δεν ανάβει το αριστερό φανάρι.
Πώς λοιπόν να μάθει ο άλλος να παρατηρει και να δίνει προσοχή στη σήμανση.
Ζούμε εξεγερμένοι, ΟΧΙ σα ρουφιάνοι και προσκυνημένοι...
R21