Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By GTS
#710982 Δεν εκανε 40κ το 318, με αυτον τον εξοπλισμο μεταξυ 30-35κ εκανε και φυσικα η Αβις το εχει παρει πολυ φθηνοτερα.

Χ1 2λιτρο ντηζελ φουλ εξτρα με τιμη 55κ εχω οδηγησει καλο ειναι και η ποιοτητα λιγο πολυ ιδια ειναι με το σειρα 3. Δεν καταλαβαινω που βλεπετε διαφορες. Σαν πλατφορμα εχει ισως μερικα αλλα πραγματα πανω πχ αυτοματο Αισιν αντι ΖΦ και Χαλντεξ αντι την 4κινηση της σειρας 3 που ειναι κυριως πισωκινητο (ιδια μπαινει σε διαφορα ιταλικα και κορεατικα αυτοκινητα).

Το αυτοματο προσθετει κιλα και πολυπλοκοτητα και το μονο που κερδιζεις ειναι ποιο απλο ξεκινημα και γρηγορα κατεβασματα (συν μακρυτερη τελευταια ταχυτητα αρα λιγο ποιο οικονομικο στο ταξιδι). Κατα τα αλλα το ιδιο ειναι με το χειροκινητο σαν εμπηρεια εχω οδηγησει και τα δυο. Με τον 3κυλινδρο θαυματα δεν θα κανει το αυτοματο. Αυτο που χρειαζεται οπως σωστα αναφερθηκε ειναι τον Β58 το αμαξι αυτο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:Δεν εκανε 40κ το 318, με αυτον τον εξοπλισμο μεταξυ 30-35κ εκανε και φυσικα η Αβις το εχει παρει πολυ φθηνοτερα.

Το αυτό ισχύει και για την Χ1 ασφαλώς.
GTS έγραψε:Χ1 2λιτρο ντηζελ φουλ εξτρα με τιμη 55κ εχω οδηγησει καλο ειναι και η ποιοτητα λιγο πολυ ιδια ειναι με το σειρα 3. Δεν καταλαβαινω που βλεπετε διαφορες. Σαν πλατφορμα εχει ισως μερικα αλλα πραγματα πανω πχ αυτοματο Αισιν αντι ΖΦ και Χαλντεξ αντι την 4κινηση της σειρας 3 που ειναι κυριως πισωκινητο (ιδια μπαινει σε διαφορα ιταλικα και κορεατικα αυτοκινητα).

Δεν μπαίνει πια αυτόματο Aisin, αλλά ένα διπλοσύμπλεκτο 7άρι. Δεν γνωρίζω ποιος κατασκευαστής το φτιάχνει αυτό.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... ve16d-dct7
Γενικώς, η BMW στις ΗΠΑ αλλά και στα M μοντέλα, πλέον βάζει το ZF με τις 8 σχέσεις και τον μετατροπέα ροπής, λογικά στα μικρά για λόγους οικονομίας επέλεξε το DCT.
Τώρα, το να συγκρίνεται το 8άρι ZF με το Aisin ή το DCT νομίζω δεν είναι δίκαιο. Πολύ ανώτερο το πρώτο και σαφώς ακριβότερο, ενώ μπαίνει και σε πολύ ακριβότερα αυτοκίνητα και μπορεί να ανταπεξέλθει και σε πολύ μεγάλα φορτία. Επίσης, είναι πολύ πιο δημοφιλές και λογικά και πιο εύκολο σε επισκευή.
GTS έγραψε:Το αυτοματο προσθετει κιλα και πολυπλοκοτητα και το μονο που κερδιζεις ειναι ποιο απλο ξεκινημα και γρηγορα κατεβασματα (συν μακρυτερη τελευταια ταχυτητα αρα λιγο ποιο οικονομικο στο ταξιδι). Κατα τα αλλα το ιδιο ειναι με το χειροκινητο σαν εμπηρεια εχω οδηγησει και τα δυο. Με τον 3κυλινδρο θαυματα δεν θα κανει το αυτοματο. Αυτο που χρειαζεται οπως σωστα αναφερθηκε ειναι τον Β58 το αμαξι αυτο.

Είσαι ο πρώτος που λες πως αυτόματο και χειροκίνητο είναι το ίδιο πράγμα. Ειδικά στις μικρές πισωκίνητες BMW το αυτόματο βοηθούσε πολύ και τις επιδόσεις : 8 σχέσεις vs 6 σχέσεις και πολύ πιο γρήγορες αλλαγές από το αργό και δύστροπο χειροκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#711029 Oπως σου ειπα εχω οδηγησει και τα δυο. Τις επιδοσεις πως τις βοηθουσε αφου προσθετει 70 κιλα βαρος? Ποιο αργο ειναι με το αυτοματο. Και δεν ειμαι πρωτος, χιλιαδες κοσμος το λεει. Μπες σε φορουμ εξωτερικου να διαβασεις τι λενε.

Επηδη δεν εισαι ενημερωμενος για το Χ1 και 3αρια, ΑΙΣΙΝ συνεχιζει να μπαινει μονο σε αυτα με Χαλντεξ και μονο σε αυτα που εχουν κινητηρα εγκαρσιο (UKL πλατφορμα). Σε αυτα με διαμηκη κινητηρα οπως η σειρα 3 μπαινει ΖΦ (ως γνωστο το 8αρι ΖΦ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΜΗΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ). Τα μπροστοκινητα Χ1 το γυρισαν σε διπλο συμπλεκτη απο καποια χρονια και μετα για καποιο λογο (φανταζομαι κοστος).

Επισκευη ΖΦ ειτε DCT κοστιζει μια περιουσια και στα δυο αν προκυψει προβλημα. Χιλιαδες ευρω κοστος.

Το DCT ειναι της Getrag. Νομιζω εχει και χαμηλο οριο 300ΝΜ ροπης αυτο που μπαινει στα μικρα 1.5 Χ1/Χ2 κλπ.

Επισης το καινουριο Μ3/Μ4 βγανει με χειροκινητο κιβωτιο και αφαιρει λιγο βαρος γιατι η εκδοση με το αυτοματο φτανει το 1.9 τοννο. Κατι που ειναι απαραδεκτο για σπορ αυτοκινητο.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#711039 Τις απόλυτες επιδόσεις ίσως να μη τις βελτιώνει το αυτόματο με το έξτρα βάρος, αλλά στις day to day μετακινήσεις οποιοδήποτε σύγχρονο αυτόματο και ειδικά ένα σαν αυτά της Bmw, δίνουν την αίσθηση οτι το αυτοκίνητο είναι πιο γρήγορο απ' όσο πραγματικα είναι.

Και είναι λογικό αυτό, σε μία καθημερινή μετακίνηση κανείς δεν θα κατέβαζε στο manual π.χ. 2-3 ταχύτητες για να κάνει μία προσπέραση με 30% γκάζι, ενώ το 8αρι κατεβάζει δύο (το καταλαβαίνεις μόνο από το στροφόμετρο και τον ήχο) και έχεις κάνει μία ασφαλέστατη προσπέραση χωρίς να νιώθεις ότι καταπονείς το αυτοκίνητο. Και γενικά με MT σπάνια θα ασχοληθείς τόσο ώστε να είσαι μόνιμα στο "ωφέλιμο" του κινητήρα με βάση τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ το αυτόματο θα έχει πάντα μέσα τη σωστή σχέση.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#711043 Αλλο αισθηση και αλλο πραγματικοτητα. Μονο στα κατεβασματα εχει πλεονεκτημα εκει θα το ηθελα και εγω γιατι βαριεμαι να κατεβασω με το χειροκινητο.

Την πραγματι ευκολια του αυτοματου το πληρωνεις 2000ε στην αγορα και επισης αν χαλασει λογο πολυπλοκο συστηματος ειναι μια περιουσια οι επισκευες/αλλαγη. Για καποιους αξιζει για αλλους οχι.

Απλα το να λες οτι προσθετω 70 κιλα βαρος και ειμαι ποιο γρηγορος ειναι τραβηγμενο το λιγοτερο.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#711059 Αυτο που λεει ο Διας παντως φοραει ZF 8αρι
REALZEUS έγραψε:Η Χ1, η 190 ίππων ντίζελ και τετρακίνητη που είχα οδηγήσει τουλάχιστον, ήταν ωραίο αυτοκίνητο, έδινε και ισχύ πίσω και γυρνούσε λίγο κωλαράκι της με τέρμα γκάζι κλπ. Δεν συγκρίνεται όμως με μια 3άρα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#711069 To βάρος είναι μόνον μία παράμετρος. Προφανώς 70 κιλά παραπάνω είναι μειονέκτημα, αλλά 2 παραπάνω σχέσεις και ταχύτερη αλλαγή σχέσεων πλεονέκτημα (και μάλλον μεγαλύτερο).
Από εκεί και μετά, η κουβέντα έχει ξαναγίνει και δεν χρειάζεται να κουράζουμε τον κόσμο.
Ούτως ή άλλως, ακόμη και η βασική εμπροσθοκίνητη Χ1 ή Χ2 είναι ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο για τους περισσότερους εξ ημών και λίγοι μπορούν να δώσουν τόσα λεφτά. Είναι κρίμα ασφαλώς που με τόσα χρήματα δεν αγοράζεις την ευχάριστη συμπεριφορά στο δρόμο όπως παλιά, αλλά εν τέλει για τον πολύ κόσμο δεν είναι το ζητούμενο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:To βάρος είναι μόνον μία παράμετρος. Προφανώς 70 κιλά παραπάνω είναι μειονέκτημα, αλλά 2 παραπάνω σχέσεις και ταχύτερη αλλαγή σχέσεων πλεονέκτημα (και μάλλον μεγαλύτερο).
.

χωρις να γνωριζω απο πενβε,στα εβο οντως ισχυει αυτο σε ιδιο αυτοκινητο(Χ μανιουαλ vs X σσ/τ)
Άβαταρ μέλους
By GTS
#711118 Οπως ειπα ειναι ποιο γρηγορο με το χειροκινητο και στις επισημες ανακοινωσεις της εταιρειας απο οτι ξερω. Πχ για τα 0-100 τα φθανεις με 2η ταχυτητα οποτε μια μονο αλλαγη δεν καθυστερει το αμαξι. Για ρεπριζ το χειροκινητο αναλογα τις ταχυτητες που κοιτας μπορει να τις βγαλει με 2η η με 3η δεν χρειαζεται να αλλαξεις ταχυτητα. οποτε ειναι παντου λιγο ποιο γρηγορο.

Αλλα αμαξι ρε συ το Εβο Χ εχει 5αρι χειροκινητο σε σχεση με 6αρι διπλου συμπλεκτη. Δεν ξερω τι διαφορα στο βαρος εχουν.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
alexandros.K έγραψε:Αυτο που λεει ο Διας παντως φοραει ZF 8αρι
REALZEUS έγραψε:Η Χ1, η 190 ίππων ντίζελ και τετρακίνητη που είχα οδηγήσει τουλάχιστον, ήταν ωραίο αυτοκίνητο, έδινε και ισχύ πίσω και γυρνούσε λίγο κωλαράκι της με τέρμα γκάζι κλπ. Δεν συγκρίνεται όμως με μια 3άρα.

Νομίζω Aisin είναι συνονόματε, καθώς το ZF είναι συμβατό με διαμήκη τοποθέτηση κινητήρα. Απλά είναι 8άρια με μετατροπέα και τα δύο.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#711273 Για την ποιοτητα που αναφερθηκε τα πλαστικα μεσα, τα ηλεκτρονικα και η κατασκευη του αμαξωματος ιδια ειναι και στο Χ1 και στο F30. Eκει που εχουν διαφορες ειναι πχ στα καθισματα που ειναι διαφορετικα στα μπροστοκινητα και προφανως εχουν πολλα κομματια που δεν ειναι συμβατα αφου ειναι αλλη πλατφορμα (αυτη του Μινι για το Χ1).
Άβαταρ μέλους
By Govus
#712022 Οδήγησα το τελευταίο αναπάντεχο απόκτημα παιδικού φίλου, μια τετράλιτρη "ελληνική" Daimler του '94 σε άψογη κατάσταση και με μόλις 100κάτι χιλιάδες χλμ. στο οδόμετρο, από Σκούρτα μέχρι Αθήνα :ninja: ...
Πολύ ωραία στο δρόμο, ΠΟΛΥ το βάρος, παραδόξως ταίριαζε πολύ καλά στα στροφιλίκια των Δερβενοχωρίων (με χαλαρούς πάντοτε ρυθμούς, για να μην κάψει τη μάνα της και τον πατέρα της :help: ). Αυτή η εργονομία των εγγλέζων, η εκμετάλλευση των χώρων και η έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια σε αφήνουν πάντα να μην αναρωτιέσαι ( :shifty: ) γιατί τους πάτησαν στο λαιμό οι γερμανοτζαπονέζοι...

Πιθανότατα σπάνιο πουλί (για Ελλάδα)...
Την χρησιμοποιεί ως daily driver :lol: .

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#712051 Για δείξε μας και τον πάκο με τα τιμολόγια από τη συντήρηση... :lol: :lol:

Δεν ρωτάω τι έχει αλλάξει, δεν θέλω να γράφεις μέχρι το 2036... :lol:

Βάλε και καμιά ακόμη φωτογραφία να χαζέψουμε... :inlove: