Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
CARυοθραύστης έγραψε:Σε εσένα τι διάγνωση έδωσαν;

Θα πρέπει να επεκταθώ πολύ, οπότε θα σου γράψω όσο πιο σύντομα μπορώ ορισμένα πράγματα για να καταλάβεις την όλη υπόθεση.

Καταρχάς, η αντοχή στο αλκοόλ είναι κάτι που είναι μερικώς γενετικό και μερικώς επίκτητο χαρακτηριστικό. Αντέχεις γενικότερα πάνω από το μέσο όρο, αλλά και η εξάσκηση σου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ανοχές και αντοχές. Η προσωπική μου ιστορία ξεκίνησε σχετικά αργά, υπό την έννοια ότι μέχρι τα 25 μου, όταν βγαίναμε, θα παίρναμε ένα μπουκάλι 6 άτομα, οπότε αντιστοιχούσαν 2 ποτά στον καθένα, άρα όλα ήταν εντάξει, ακόμη και για οδήγηση. Μερικές φορές είχαμε ξεπεράσει το όριο, αλλά αυτό ήταν σπάνια, οπότε δεν ασχολούμαι καθόλου. Ταυτόχρονα, η παρέα που είχα τότε, ήταν με μερικά άτομα που μεγαλώσαμε μαζί, πήγαμε μαζί σχολείο, παίζαμε basket για πολλά χρόνια, μετά λίγο gym κτλ, οπότε αν συνδυάσεις 2 φορές την εβδομάδα basket, 3 φορές gym και 2 μέρες έξοδο με 1 καφέ τη μία και 2 ποτά την άλλη, δε μιλάμε ότι κάποιος πίνει ή ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Μετά τα 25, όμως, δίνοντας μια χοντρική χρονολογία, χαθήκαμε ως παρέα, οπότε οι νέες μου παρέες ήταν με άτομα που έπιναν το Βόσπορο (ο (β) στο παραπάνω post) + βρήκα έναν παλιό συμμαθητή μεγάλο ποτήρι (ο (α) στο παραπάνω post), οπότε του δώσαμε και κατάλαβε στο αλκοόλ. Αν βάλεις λίγο τα ιδιαίτερα ως φοιτητής που μάζεψαν ένα κομπόδεμα, μια υποτροφία που μου έδωσε μια σχετική άνεση και κατόπιν η δουλειά σε διάφορες Σχολές, Σχολεία, ΙΕΚ κτλ που ήταν το κερασάκι στην τούρτα, καταλαβαίνεις γιατί βγαίναμε 3-7 φορές την εβδομάδα, τρώγαμε σαν γουρούνια + πίναμε από 1-2,5kg κρασί ταυτόχρονα (για όποιον γνωρίζει από Ζωγράφου στο Ραβαΐσι), πίναμε από 1 μπουκάλι σε bars/clubs και την επόμενη ημέρα πηγαίναμε για δουλειά. Η ανοχή του οργανισμού είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που με 12 ποτά (το μπουκάλι που λέγαμε) θεωρούσα ότι δεν είχα πιει και δεν είχα καθόλου συμπτώματα μέθης, ενώ πήγαινα την επόμενη ημέρα στη δουλειά κανονικά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτε*. Μετά τα 15 ποτά παρατηρούσα αλλαγές, πρώτα στο στομάχι που έχω ευαισθησία και στα 18 ποτά (+ κάτι σφήνες) είχα καταλάβει εμφανή αλλοίωση στη φωνή, οπότε ήξερα ότι είμαι "μεθυσμένος" υπό την έννοια ότι είχα αρκετά μειωμένα αντανακλαστικά. Τέλος πάντων, αυτή η κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τα 30-31, δηλαδή για 5-6 χρόνια, οπότε πήγα για εξετάσεις. Η διάγνωση ήταν πως, εκτός από το συκώτι που ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο (λιπώδης διήθηση, τρανσαμινάσες, αλλά μόνο σε μία εξέταση) και στο μέγιστο του φυσιολογικού μεγέθους (αποτέλεσμα της προσπάθειας να μεταβολίσει το αλκοόλ), όλα τα υπόλοιπα ήταν σε άψογη κατάσταση. Τότε, όμως, πήρα την απόφαση ότι πρέπει να αλλάξω τρόπο ζωής, μιας και έτσι δε θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ καιρό ακόμη, χωρίς να πάθω κάτι σοβαρό.

Έτσι, λοιπόν, προσπάθησα να βρω μόνιμη δουλειά (να και το Δημόσιο) που θα μου εξασφαλίζει συγκεκριμένες ώρες εργασίας, ώστε να φροντίσω τον εαυτό μου στο υπόλοιπο, έχοντας ένα πρόγραμμα (αυτό ήταν το βασικό κίνητρο). Έκανα υπομονή ένα διάστημα, μιας και τα χρήματα είχαν τελειώσει - λόγω ενός σπιτιού που έχτιζα - στο οποίο πήγα gym μόνο 6 μήνες. Όταν διορίστηκα άρχισα αμέσως gym, περπάτημα, ποδήλατο και λίγο τρέξιμο το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να συνέλθω. Πράγματι, η πρόοδος, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχω στερηθεί το φαγητό ή τις εξόδους (πριν το γάμο και το παιδί), ήταν εξαιρετική. Η μυική μάζα έχει ανέβει κατακόρυφα, το λίπος σταδιακά πέφτει, η φυσική κατάσταση δεν είναι όπως παλιά (ήμουν και -20kg όταν τελείωσα το Λύκειο), αλλά μου επιτρέπει να ανεβαίνω τις σκάλες τρέχοντας, όπως έκανα πάντα, εκτός των 5 ετών της ακολασίας και, γενικά, παλεύω να εμφανίσω τις ασθένειες όσο γίνεται πιο αργά (άνθρωπος που δε θα εμφανίσει ασθένεια είναι ο 1 στο 1.000.000).

Ακόμη και τώρα, όμως, θα απολαύσω 1-2 ποτά με παρέα, έστω κι αν το κάνω 2-3 φορές το χρόνο. Θα φροντίσω να πιω 1-2 ποτήρια κόκκινο κρασί κάθε Κυριακή με το μεσημεριανό φαγητό, αλλά τις καθημερινές - εκτός από το διάστημα που διανύουμε και το παιδί με κολικούς κτλ μας τρέχει 24/7, οπότε δεν μπορώ να προσέχω όσο θέλω και πρέπει - η διατροφή μου είναι εξαιρετικά προσεγμένη και "νοσοκομειακή" με ανάλατα φαγητά, χωρίς λιπαρά, με συμπλήρωμα πολυβιταμινών όταν γυμνάζομαι σκληρά, με μοίρασμα της πρωτεΐνης στη διάρκεια της ημέρας (το κρατάω σταθερά στο 1,5g/kg σωματικής μάζας - στις ΗΠΑ συνιστούν μέχρι 1,3, στην Ε.Ε. μέχρι 1,6), ακόμη και με συμπλήρωμα αν το φαγητό στο σπίτι δεν είναι ισορροπημένο, με ω3 λιπαρά σε κάψουλες αν δεν έχω να φάω αβοκάντο ή αυγό (πάντα βιολογικά) ή λιπαρό ψάρι, με φάση όγκου στο γυμναστήριο στο διάστημα Δεκέμβρης - Μάρτης και φάση γράμμωσης με μείωση βαρών + αερόβια στο διάστημα Μάρτιος - Ιούνιος, με μία ημέρα cheat κάθε εβδομάδα για ώθηση του μεταβολισμού κτλ. Εξαιρετικά ψαγμένος δηλαδή, αν και μου λείπει το τρέξιμο και περισσότερο το basket (άντε και το JJ που έκανα με τη μορφή grappling στο νησί, αλλά το gym το καταστρέφει γιατί σου χαλάει την ευλυγισία) και δεν έχω ακόμη τη φυσική κατάσταση που θέλω γιατί στα νησιά δεν είχα γήπεδα και άνεση για τρέξιμο, όποτε ήθελα.

Ελπίζω να σε κάλυψα και να άλλαξες άποψη για τα περί ποτού, όπως και όλοι δηλαδή. Πάντως, άνθρωπος που κάνει 100kg bench press για 8 επαναλήψεις χωρίς "καλά" συμπληρώματα στα 38 του, ή που κάνει 200kg deadlifts για 4 επαναλήψεις (αυτά τα έχω κόψει και κάνω 4*12 με 70kg σε Romanian Deadlifts, απλά για ραχιαίους, δικεφάλους και γλουτιαίους), ή με 2*24kg bicep dumbell curls δεν είναι δυνατόν να πίνει ή να διατρέφεται άσχημα, ασχέτως αν η κοιλιά δεν έχει εξαφανιστεί ακόμη όσο θέλω (ελπίζω μέσα σε 1-2 χρόνια να φύγει τελείως, όχι για 6pack, αλλά σε φυσιολογικό βαθμό).

Ευχαριστώ.

* Εδώ να σημειωθεί ότι σε μία συγκεκριμένη Σχολή (στρατιωτική) που γινόταν αξιολόγηση του εκπαιδευτικού από τους φοιτητές, ο Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, εντελώς εμπιστευτικά, μου ανακοίνωσε ότι στην αξιολόγηση είχα πάρει τον μεγαλύτερο βαθμό από όλους όσοι εργάζονταν εκεί τις δύο χρονιές που έκανα εκεί μάθημα και ήταν ιδιαιτέρως ευτυχής που με είχαν εκεί. Και αυτό έχοντας πάει ουκ ολίγες φορές σερί μετά από ξενύχτι, δηλαδή επιστροφή σπίτι στις 5:30, 5:30-6:30 φαγητό, ντους, μάζεμα πράγματα και αναχώρηση για μάθημα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29536 On/Off topic: στους μαθητές σου pipine αναλύεις τέτοιου είδους θεωρίες περί συνδυασμού αλκοόλ και οδήγησης;
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
EDDIE_147 έγραψε:On/Off topic: στους μαθητές σου pipine αναλύεις τέτοιου είδους θεωρίες περί συνδυασμού αλκοόλ και οδήγησης;

Είναι εκτός μαθήματος, οπότε δεν αναφέρομαι σε αυτό. Το πιο πολύ που έχω βγει εκτός είναι όταν τους εξήγησα, για 2-3 που ασχολούνταν με αθλήματα και άλλους 5-6 που πήγαιναν gym, πώς πρέπει να είναι η ισορροπημένη διατροφή. Αν με ρωτούσαν, όμως, θα έλεγα ότι γίνεται, υπό προϋποθέσεις με 1η και κύρια την αυτογνωσία, δηλαδή να ξέρεις πόσο έχεις πιει και αν μπορείς ή δεν μπορείς να οδηγήσεις. Αν δεν έχεις αυτογνωσία και αυτοέλεγχο, τότε ακόμη και με Θεία Κοινωνία είσαι επικίνδυνος. Αυτά τα είχα εξηγήσει και παλαιότερα, οπότε δεν επανέρχομαι.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29547 Πιστεύεις ότι ένας 18χρονος μπορεί να έχει ξεκάθαρη άποψη επί του θέματος αυτογνωσία όταν έχει χτυπήσει 1-2 βότκες;

Το νομίζω ότι μπορώ να οδηγήσω είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Δεν στο παίζω αθώα παρθένα αλλά αν είχα επαφή με μικρά παιδιά δεν θα τους έλεγα "ένα βράδυ είχα γίνει τύφλα αλλά πήγα τουαλέτα 2-3 φορές, έφαγα και κάτι κοψίδια και μπόρεσα να οδηγήσω κυρία".

Όλοι οι πιωμένοι που οδηγούν έχουν αυτογνωσία ότι μπορούν να οδηγήσουν.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
EDDIE_147 έγραψε:Πιστεύεις ότι ένας 18χρονος μπορεί να έχει ξεκάθαρη άποψη επί του θέματος αυτογνωσία όταν έχει χτυπήσει 1-2 βότκες;

Το νομίζω ότι μπορώ να οδηγήσω είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Δεν στο παίζω αθώα παρθένα αλλά αν είχα επαφή με μικρά παιδιά δεν θα τους έλεγα "ένα βράδυ είχα γίνει τύφλα αλλά πήγα τουαλέτα 2-3 φορές, έφαγα και κάτι κοψίδια και μπόρεσα να οδηγήσω κυρία".

Όλοι οι πιωμένοι που οδηγούν έχουν αυτογνωσία ότι μπορούν να οδηγήσουν.

Πιστεύω ότι εξαρτάται από το άτομο. Από προσωπική πείρα μπορώ να πω ότι έχω αυτογνωσία. Όχι "έχω", αλλά έχω πραγματικά. Γνωρίζω τι και πώς και αναλαμβάνω το ρίσκο, όταν υπάρχει αυτό. Επειδή, όμως, οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχουν χρειάζονται συγκεκριμένες ενέργειες: (α) αποφεύγεις να τους πεις ότι γίνεται (π.χ. στο Σχολείο που ρώτησες), (β) όταν είσαι στην παρέα φροντίζεις να εμποδίσεις αυτόν που δεν μπορεί να οδηγήσει και να δώσεις το τιμόνι σε αυτόν που είναι σε θέση να οδηγήσει.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#29553 Οχι φιλε πιπινε , ειπες την σωστη λεξη "ρισκο"..
Ρισκο να αναλαμβανεις οταν θες να ανεβεις στην στεγη σου να αλλαξεις κεραμυδια , ρισκο να αναλαμβανεις οταν θες να φτιαξεις ρεβυθια κ δεν τα μουσκευεις απο βραδυς , ΟΧΙ οταν οδηγας σε δημοσιο δρομο..
Ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε..
Γουσταρω η τροχαια να σκιζει οσους εχουν πιει πανω απ το οριο , δεν με νοιαζει αυτοι αν νομιζουν οτι ειναι ο.κ η σουπερμαν η δεν ξερω εγω τι..
Άβαταρ μέλους
By g8777
#29555 Εδδουαρδε :inlove: εγω οταν του εγραψα για σοβαροφανεις μπουρδες με πηραν στο ψιλο.Φυσικα δεν σκεφτηκανε οτι η σοβαροφανεια που καλυπτει τις πιπες του Πιπιν ειναι ικανη να κανει καποιον αφελη να πιστεψει τις Ιλιαδες του.Αλλα ΟΚ .Περασμενα ξεχασμενα, δεν κραταω κακια.Τα αμαξια σας θα καψω.Για αρχη.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29556 Με αυτογνωσία μπορείς να κάνεις και μπάφο άφοβα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το λες έτσι σε ένα παιδί 17 ετών.
Δηλαδή έλεος...

Φαντάζομαι σε πιθανό ψυχιατρικό έλεγχο για καθηγητές (αυτόν για τον οποίο ωρύεται όλο το forum ότι δεν υπάρχει στα σχολεία σήμερα), δεν θα ανέλυες τη θεωρία περί αλκοόλ και οδήγησης ε;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#29557 Επειδή σίγουρα σε κάποια φάση θα γυρίσουν τα παιδιά μου από το σχολείο και θα αναπαραξουν edit[mod] ενός αντίστοιχου edit[mod] πραγματικά Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Για ακόμα μια φορά δίχασε τα πνεύματα ο θεούλης.
Τελευταία επεξεργασία από JasonLouk και 26 Οκτ 2014, 22:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά Αιτία: Προσοχή στους χαρακτηρισμούς.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#29559 Μα αυτη ειναι η αυτογνωσια Εντι.
Να ξερεις ποτε μπορεις να οδηγησεις και ποτε οχι.
Εγω που πινω και οδηγω ισα με μια 10ετια,ειμαι σε θεση να καταλαβαινω πολυ καλα τον εαυτο μου απο καποιον πιτσιρικα ή απο καποιον που πινει σπανια.

Αλλα πρεπει να ξεχωρισετε καποια πραματα στο μυαλο σας πριν κανετε κριτικες.
Αλλο εχω πιει 2-3 ποτηρακια και οδηγω,
αλλο εχω πιει μισο μπουκαλι ουσικι και ειμαι ζαλισμενος
και αλλο εχω πιει τα κερατα μου και δεν ξερω που βρισκομαι.

Ολα τα θανατηφορα τροχαια απο καταναλωση αλκοολ ,εχουν συμβει απο κατηγοριες ανθρωπων που ειτε εχουν πιει τα αντερα τους και δεν ξερουν τι τους γινεται ,ειτε μπηκαν στο κινητο μπουρδελο τους και αρχισαν να τρεχουν σαν παλαβοι επειδη εχουν καβλωσει να περασουν τον διπλανο ή τον μπροστινο.
Το αλκοολ μειωνει τις αναστολες.
Συνηθως πιτσιρικαρια με κωλοφτιαγμενα αυτοκινητα.
Πολλοι απο αυτους μαλιστα εχουν σκοτωθει και χωρις να εχουν πιει αλλα ουδεις ασχολειται.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
giannik1977 έγραψε:Οχι φιλε πιπινε , ειπες την σωστη λεξη "ρισκο"..
Ρισκο να αναλαμβανεις οταν θες να ανεβεις στην στεγη σου να αλλαξεις κεραμυδια , ρισκο να αναλαμβανεις οταν θες να φτιαξεις ρεβυθια κ δεν τα μουσκευεις απο βραδυς , ΟΧΙ οταν οδηγας σε δημοσιο δρομο..
Ολα τα αλλα ειναι λογια να αγαπιομαστε..
Γουσταρω η τροχαια να σκιζει οσους εχουν πιει πανω απ το οριο , δεν με νοιαζει αυτοι αν νομιζουν οτι ειναι ο.κ η σουπερμαν η δεν ξερω εγω τι..

Ρίσκο αναλαμβάνει κάποιος από τη στιγμή που μπαίνει στο αυτοκίνητο. Το ζήτημα είναι πόσο μεγάλο ρίσκο μπορεί ο καθένας να διαχειριστεί. Άλλος δεν μπορεί να πάει με τα πόδια μέχρι το περίπτερο χωρίς να κάνει βλακεία και άλλος πιλοτάρει αεροπλάνο και κάνει το γύρο του κόσμου με ασφάλεια. Γι' αυτό αναφέρομαι σε αυτογνωσία συνέχεια (από εποχές bloka που έγραφα για "γνώθι σ' αυτόν").

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#29564 italakia μιλάμε για παιδιά 17 ετών τα οποία δεν έχουν την ωριμότητα κάποιου μεγαλύτερου να φιλτράρουν αντίστοιχα κάθε θεωρία που ακούνε.

Ο pipinos αγνοεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μπορεί να μην καταλαβαίνει καν τη θεωρία που τους αναλύει και να κρατάνε το ότι "μπορείς να οδηγείς έχοντας πιεί αλκοόλ".

@CARυοθραύστης
θα πας να κάνεις καταγγελία και θα πάρεις ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΣΟΥ επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν ανέχονται κανένα έλεγχο.
:)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
g8777 έγραψε:Εδδουαρδε :inlove: εγω οταν του εγραψα για σοβαροφανεις μπουρδες με πηραν στο ψιλο.Φυσικα δεν σκεφτηκανε οτι η σοβαροφανεια που καλυπτει τις πιπες του Πιπιν ειναι ικανη να κανει καποιον αφελη να πιστεψει τις Ιλιαδες του.Αλλα ΟΚ .Περασμενα ξεχασμενα, δεν κραταω κακια.Τα αμαξια σας θα καψω.Για αρχη.

Μήπως για αρχή να εξηγούσες ποιες ακριβώς είναι οι μπούρδες; Πετάς μια φράση, με κατηγορείς, με προσβάλλεις, αλλά δεν εξηγείς καθόλου για ποιο πράγμα μιλάς. Αυτό είναι συμπεριφορά ανέντιμη το λιγότερο.

EDDIE_147 έγραψε:Με αυτογνωσία μπορείς να κάνεις και μπάφο άφοβα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το λες έτσι σε ένα παιδί 17 ετών.
Δηλαδή έλεος...

Διαλέγεις και παίρνεις. Αν το παιδί 17 ετών δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την πληροφορία, τότε το παιδί (σου ή μου ή του), δυστυχώς, πρέπει να απαρνηθεί το απολυτήριο Λυκείου, γιατί με τη μία δείχνει να μην κατανοεί τη Χημεία Α΄ Λυκείου (βλ. συγκεντρώσεις) η οποία έχει και τέτοιες ασκήσεις (συγκεντρώσεις v/v για αλκοόλ).

EDDIE_147 έγραψε:Φαντάζομαι σε πιθανό ψυχιατρικό έλεγχο για καθηγητές (αυτόν για τον οποίο ωρύεται όλο το forum ότι δεν υπάρχει στα σχολεία σήμερα), δεν θα ανέλυες τη θεωρία περί αλκοόλ και οδήγησης ε;

Ο ψυχιατρικός έλεγχος δεν έχει τέτοιες ερωτήσεις, ούτε ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα, αλλά το παίρνω ως ένα σενάριο που το θέτει κάποιος που δεν έχει σχέση με το αντικείμενο. Επαναλαμβάνω, αν με ρωτήσουν θα πω την άποψή μου, η οποία ταυτίζεται με το νόμο και την επιστήμη. Αν κάποιοι είναι αντίθετοι θα πρέπει να τεκμηριώσουν αυτά που λένε και, μάλιστα, ένας ψυχίατρος που δε γνωρίζει το νόμο θα υποστεί τις συνέπειες της άγνοιάς του, σύμφωνα με το νόμο.

CARυοθραύστης έγραψε:Επειδή σίγουρα σε κάποια φάση θα γυρίσουν τα παιδιά μου από το σχολείο και θα αναπαραξουν σωλήνες ενός αντίστοιχου Πιπαπινου, πραγματικά Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Για ακόμα μια φορά δίχασε τα πνεύματα ο θεούλης.

Για ποιες "πίπες" μιλάς; Κοίτα, επειδή αγνοείς Χημεία Α΄ Λυκείου και συγκεντρώσεις (όπως αποδείχθηκε, δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου με το επιστημονικό κομμάτι των δημοσιεύσεων) δεν ευθύνομαι εγώ. Αυτό το οποίο έγραψα ήταν σαφές και, μάλιστα, επί συγκεκριμένης ερώτησης. Με 2 ποτήρια κρασί, μέσα σε 60min, ΔΕΝ είσαι παράνομος, οπότε η γνώμη σου δεν μετράει. Ο Νόμος κρίνει και βγάζει τον οδηγό αθώο. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο, έτρεξα την εφαρμογή που ανέφερε ο nass (με ρεαλιστικό σενάριο, δηλαδή 1 ποτό / 1,5 ώρα) και με 2 ποτά σε 3 ώρες, ένας άνθρωπος με τα κιλά μου είναι νόμιμος. Δεν σου αρέσει; Δυστυχώς δεν θα αλλάξουμε τους νόμους της Φύσης επειδή το θέλεις εσύ.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Διαλέγεις και παίρνεις. Αν το παιδί 17 ετών δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτή την πληροφορία, τότε το παιδί (σου ή μου ή του), δυστυχώς, πρέπει να απαρνηθεί το απολυτήριο Λυκείου, γιατί με τη μία δείχνει να μην κατανοεί τη Χημεία Α΄ Λυκείου (βλ. συγκεντρώσεις) η οποία έχει και τέτοιες ασκήσεις (συγκεντρώσεις v/v για αλκοόλ).

Pipine αν πήγαινες σε σχολείο στην Κρήτη (τυχαίο παράδειγμα) και ένας μαθητής ερχόταν στο σχολείο με όπλο δηλώνοντας σου ότι έχει την αυτογνωσία και την ωριμότητα απλά να το έχει και να το χρησιμοποιεί σε περίπτωση που απειλείται η σωματική του ακεραιότητα (πχ να γίνει ένοπλη ληστεία στο σχολείο - γιατί όχι; ).

Θα έλεγες ΟΚ και μπράβο το παιδί που έχει τέτοια ωριμότητα ή θα καλούσες άμεσα αστυνομία και το τρελάδικο με ενισχυμένο ζουρλομανδύα;
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
EDDIE_147 έγραψε:Ο pipinos αγνοεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μπορεί να μην καταλαβαίνει καν τη θεωρία που τους αναλύει και να κρατάνε το ότι "μπορείς να οδηγείς έχοντας πιεί αλκοόλ".

@CARυοθραύστης
θα πας να κάνεις καταγγελία και θα πάρεις ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ ΣΟΥ επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν ανέχονται κανένα έλεγχο.
:)

Μαζί μιλάμε, χώρια καταλαβαινόμαστε. Σου εξήγησα ότι σε παιδιά δε θα πω τίποτε, αν και κανονικά πρέπει να πω γιατί τα διδάσκονται στη Χημεία Α΄ Λυκείου, αλλά και στη Β΄ (αν δεν κάνω λάθος γιατί Χημεία δε διδάσκω) στην Οργανική Χημεία.

Όσον αφορά στην καταγγελία τι θα λέει αυτή; Ότι ο Χ καθηγητής είπε στα παιδιά ότι το όριο για αλκοόλ στο αίμα είναι αυτό και αυτό το φτάνεις με 2 ποτήρια κρασί σε 1 ώρα; Δηλαδή θα κάνεις καταγγελία γιατί δίδασκε το μάθημα και έκανε αναφορά στο Νόμο;

Προσπαθείτε να μου επιτεθείτε, αλλά, αν δεν το έχετε καταλάβει, γελάει μαζί σας όλο το forum από τη στιγμή που απαντάται σε πράγματα που δεν έχουν αναφερθεί από εμένα, αλλά είναι υποθετικές απαντήσεις που έχω δώσει εγώ, δεν σας άρεσαν και γι' αυτό με κατηγορείτε. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει. Και με έχετε κολλήσει και στην οθόνη μπροστά τόση ώρα και δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά που θέλω.

Ευχαριστώ.