Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mirage έγραψε:Μαρκο... Αν συνεχισεις ετσι θα το φας εσυ το μπαν :s_biggrin:

< >

Εικόνα

ΥΓ: Τα σκασμένα bubble wraps τα κέρδισε με το σπαθί του...
Άβαταρ μέλους
By markvag
mirage έγραψε:Μαρκο... Αν συνεχισεις ετσι θα το φας εσυ το μπαν :s_biggrin:

< >

:s_biggrin :s_biggrin :s_biggrin :s_biggrin

@ προμηθευτής: Θέλω να είμαι μπροστά! :s_biggrin :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#209813 Έχω κι εγώ ένα αντίστοιχο θέμα και το εχω στύψει λίγο στο μυαλό μου αλλά εμένα είναι πολύ πιο μπερδεμένο λόγω του ότι κάνω πολύ περισσότερα χιλιόμετρα και εντός και εκτός και τελείως εκτός (off road που λένε), και μόνος μου και επαγγελματικά με άλλους και οικογενειακά και και και....
Για σένα τα πράγματα είναι απλά κατά τη γνώμη μου και χωρίς να έχω προλάβει να διαβάσω τα υπόλοιπα σχόλια λόγω χρόνου: Στη θέση σου θα έδινα το lexus στην κυρά, θα κράταγα το clk, και θα πούλαγα τα άλλα δύο.
Η κυρά θα είναι σούπερ ευχαριστημένη με μικρή κατανάλωση, μεγάλη ευρυχωρία σύν την τεράστια άνεση που της προσφέρει το suv.
Εσύ θα κυκλοφορείς με το αυτοκίνητο που έχει το πιο ενδιαφέρον οδηγικά, και το γουστάρεις πιο πολύ και το έχεις και καλοδιατηρημένο, έτσι κι αλλιώς λίγα χιλιόμετρα κάνεις από θέματα κατανάλωσης.
Οικογενειακά ταξίδια κλπ με το λέξους που είναι φουλ ευρύχωρο, σβέλτο και άνετο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#209889 Θα γίνω πάλι περίεργος....
α) το lexus πλην της τιμής αγοράς δεν βλέπω τι εξυπηρετεί η πρόσφατη αγορά του. Μη λέμε για οικονομική χρήση γιατί θα καραφλιάσουμε. Οικονομικό είναι το V40 της μικρής που καίει 4,5 λίτρα πετρέλαιο=4,5€/100χλμ ΜΕΙΚΤΑ(και πολλά είπα)
β) το clk σπορ δεν είναι, αλλά είναι ωραίο και σου αρέσει.
γ) το Β είναι το αμάξι της γυναίκας και οικογενειακό ως τώρα.
δ) το σμαρτ δεν το μετράω γιατί δεν είναι αμάξι.

Κρατάς το σμαρτ και πουλάς όλα τα άλλα. Βρίσκεις τι θέλεις(και όχι ότι είναι ευκαιρία αγοράς) και προχωράς στην αγορά του. Ίσως να κρατούσα για τη γυναίκα το Β αν της αρέσει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#209907 @ kyr80:

Σε σχέση με το (α):
Scotch έγραψε:
elvet έγραψε:Δεν κατάλαβα για ποιό λόγο αγοράστηκε το lexus, καθώς υπήρχε ήδη η παρόμοιας λογικής και χώρων Β-class.

Η Β είναι πολύ καλή για μέσα στην πόλη και απλά καλή για ταξίδια. Η clk πολύ καλή για ταξίδια, όχι όμως όταν έχεις οικογένεια, με συνέπεια να μένει διαρκώς στο γκαράζ. Έτσι, αναζήτησα κάτι εξίσου καλό για ταξίδια, που να μην καίει τρελά μέσα στην πόλη (και βάζει και ~10κ στην τσέπη από τη διαφορά τιμής clk + smart - lexus) και να το χρησιμοποιώ και να το ευχαριστιέμαι όλο το χρόνο κι όχι με το σταγονόμετρο όπως τώρα.
< >

Ο βασικός λόγος που αγοράστηκε το lexus είναι επειδή το καλό (ή τουλάχιστον αυτό που δεσμεύει το μεγαλύτερο κεφάλαιο) αυτοκίνητο της οικογένειας (clk) χρησιμοποιείται πολύ λίγο: 5-6 εβδομάδες το χρόνο και 40 μέρες το καλοκαίρι. Μάλιστα, μόνο τις 5-6 εβδομάδες το χαίρομαι κάπως (το "κάπως" επειδή η απόσταση είναι μικρή) μιας και το καλοκαίρι αποτελεί μάλλον συμβιβασμό όταν προορίζεται για καθημερινή χρήση με παιδιά και μεγάλους ανθρώπους (γονείς μου).
Κατ' επέκταση γίνεται και μια οικονομία (σε σχέση με τώρα) από τη διαφορά της τιμής αγοράς του lexus και της τιμής πώλησης της clk (~6.000 €) και από την ενδεχόμενη πώληση του smart (άλλα 4.000 €). Επιπλέον, κάθε χρόνο εξοικονομούνται τουλάχιστον άλλα δυο χιλιάρικα (1 vs 2 αυτοκίνητα).
Το V40 μπορεί να προσέφερε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία χρήσης/κατοχής και να είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά δε νομίζω πως θα έβρισκα σ' αυτά τα χρήματα κάτι εξίσου καλό με το lexus (άρα πάει περίπατο και η όποια οικονομία).

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις προτάσεις. Είναι όλες ευπρόσδεκτες! :)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#209908 Τότε μείνε στο πλάνο. Κράτα rx και b.
Αν έμενα Αθήνα θα κράταγα και το smart. Ελάχιστα έξοδα και δεν θα ταλαιπωρείς μέσα στην πόλη το lexus.
Άβαταρ μέλους
By apav
#210029 elteo ακούει;

viewtopic.php?f=23&t=932

Σπύρε το έψαξες πόσο θα σου στοίχιζε μία εξάμηνη ασφάλεια για να έχεις το Σκωτζέζικο στην Ελλάδα;

Αυτά που γράφεις για τέλη και φόρους, σου καλύπτουν τα έξοδα να κάνεις δύο φορές τον χρόνο διακοπές. Στην ανάγκη πουλάς και το Micra (elteo!) εάν δεν χωράνε όλα στο γκαράζ.

Αγοράζεις μία μπεμπέκα για να μην φας ban και άλλο ένα Μερκεντέ για να μην θυμώνει ο djet.

Εικόνα

http://www.arnoldclark.com/used-cars/bm ... ea-u-10559

Εικόνα

http://www.arnoldclark.com/used-cars/me ... cx-u-23364

Σύνολο 18.5Κ και 800 για τέλη, που θα σου βγουν τα μισά αφού θα το έχεις στον δρόμο μόνο για 6 μήνες. Αποκλείεται να στοιχίζει παραπάνω η ασφάλεια από τον φόρο πολυτελείας. Χιλιόμετρα δεν κάνεις, οπότε έχεις και ελάχιστα έξοδα συνολικά για τα υπόλοιπα.

Εάν θες, άνετα ανεβοκατεβαίνω εγώ για να φορτίζω το V8 και σου δανείζω και το πετρέλαιο να κάνεις οικονομία.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#210040 Έχει περάσει σαν σκέψη κάτι τέτοιο Θανάση. Δεν ξέρω τι παίζει με ασφάλεια σ' αυτήν την περίπτωση. Και δε μιλάω μόνο για το κόστος αλλά κυρίως για θέματα κάλυψης (residency issues) καθώς και πρακτικά ζητήματα (η φροντίδα ατυχήματος έρχεται από uk; ). Δεν κακή ιδέα πάντως :shifty:

< >
Άβαταρ μέλους
By apav
#210559 Για την ασφάλεια, ρώτησε για το Micra σε αυτή που έχεις τώρα. Εξήγησε τους τις λεπτομέρειες της άδειας κυκλοφορίας και που είσαι μόνιμος κάτοικος, και δες τι θα σου πουν.

http://europa.eu/youreurope/citizens/ve ... dex_en.htm

Εδώ περιγράφει το αντίθετο σενάριο, πράγμα το οποίο δεν σε ενδιαφέρει και είναι λιγότερο σχετικό με εσένα γιατί έχεις και στις δύο χώρες και σπίτια και αυτοκίνητα.

Το ζήτημα του μόνιμου κατοίκου έχει νομικό θέμα και ακούγεται σοβαρό, αλλά επειδή έχεις δύο διευθύνσεις, νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να σε καλύπτει η ασφάλεια.

Από την στιγμή που καλύπτεις τον περιορισμό των έξη μηνών, δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα σου απαγορεύσει η ΕΕ να πηγαίνεις πάνω-κάτω διακοπές με όποιο αυτοκίνητο θες.

Ίσως εάν ρωτούσες και την Ελληνική ασφαλιστική, θα έβγαζες άκρη, ειδικά εάν σε ενδιαφέρει η φροντίδα ατυχήματος και μπορείς να έχεις κάτι τέτοιο ως επιπλέον προϊόν.

https://www.directline.com/lib/pdf/dl-c ... cument.pdf

Εγώ έχω αυτή και με καλύπτει για 90 ημέρες. Στην σελίδα 18 γράφει ότι με καλύπτει μόνο επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος εδώ. Ίσως με την Ελληνική ασφαλιστική να γίνεται το αντίθετο αλλά μετά μήπως σου ζητήσουν να βγάλεις και πινακίδες;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#210833 Θέλει ψάξιμο και πάλι σίγουρος δεν μπορείς να είσαι. Το μεγάλο αγκάθι είναι η ασφάλεια (ή τουλάχιστον εκεί είχα κολλήσει όταν το είχα ψάξει).
Directline είχα κι εγώ παλαιότερα, μέχρι που αποφάσισε να μην ασφαλίζει non-uk residents. Τώρα ασφαλίζομαι στην aviva αλλά και πάλι 100% σίγουρος δεν είμαι ότι δε θα βρω κι εκεί κανέναν μπελά (μιας και κάπου δηλώνεις ότι είσαι uk resident). Αυτός είναι κι ο λόγος που σκέφτομαι να πουλήσω το micra. Τώρα, να με καλύπτουν εκτός uk, μάλλον χλωμό.... εδώ δεν ξέρω αν με καλύπτουν εντός :lol:

In other news... υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τη Β :s_dunno (τη clk δεν έχει εμφανιστεί κανένας ακόμη να τη δει από κοντά, αλλά αυτός που θα τη δει θα την πάρει... απλά δε ξέρω πόσο καιρό θα πάρει αυτό).