Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε:
bill33 έγραψε:Εγώ λίγο που το οδήγησα (500χλμ σε 10 μέρες ) το έριξα στο 5,3.

Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις ωρε Μπιλ? Πώς καταφέρνουν πάντα και καίνε περισσότερο? Αφού πάνε πιο αργά. Εμένα δεν έχει και τη δικαιολογία των λανθασμένων αλλαγών, αυτόματο είναι. Πως γίνεται εγώ να καίω 5.5 κι αυτή 6 πηγαίνοντας αργότερα????

Μη σταθερή οδήγηση, αν δεν είναι ομαλή (πιο απότομες επιταχύνσεις, όχι πρόβλεψη του τι θα κάνει ο εμπρός και η κίνηση γενικότερα, κτλ.), τότε θα αυξηθεί η κατανάλωση και όχι η μέση ταχύτητα κίνησης.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Chris έγραψε:

Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις ωρε Μπιλ? Πώς καταφέρνουν πάντα και καίνε περισσότερο? Αφού πάνε πιο αργά. Εμένα δεν έχει και τη δικαιολογία των λανθασμένων αλλαγών, αυτόματο είναι. Πως γίνεται εγώ να καίω 5.5 κι αυτή 6 πηγαίνοντας αργότερα????

Απλά δεν ασχολούνται.
Πατανε το γκάζι τερμα (pedal to the metal :metalo: ) κι οτι γινει.
Η δικια μου οδηγαει το Σουμπαρου (diesel) με τον ιδιο τρόπο που οδηγαει βενζινοκίνητο 1000αρι πολύστροφο, ευτυχως δεν ειμαι ποτε μεσα οταν οδηγαει, αλλά... μαθαινω απο τα παιδια :lol:
Κατανάλωση, εννοειται στον...Θεό και πρωτη αλλαγη σετ συμπλέκτη στα 113000 χιλιομετρα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
markvag έγραψε:
Chris έγραψε:

Μη σταθερή οδήγηση, αν δεν είναι ομαλή (πιο απότομες επιταχύνσεις, όχι πρόβλεψη του τι θα κάνει ο εμπρός και η κίνηση γενικότερα, κτλ.), τότε θα αυξηθεί η κατανάλωση και όχι η μέση ταχύτητα κίνησης.

Πατάνε γκάζι μέχρι να πατήσουν ακαριαία φρενο στο κόκκινο
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
George_Prix έγραψε:Ολο το ταξιδι κρουιζ στα 147 χλμ/ωρα εκτος απο ενα τελικιασμα που εκανα σε μια ευθεια κι εκοψα παλι ταχυτητα αμεσως. Καταναλωση 11.5 λιτρα στα 100 χιλιομετρα. Με τη συγκεκριμενη ταχυτητα θελω ακριβως 1 ρεζερβουαρ κι αναβει το λαμπακι καμια 10αρια χιλιομετρα πριν φτασω σπιτι. Αν και αυτο το 147 ειναι βασανιστικα αργο, απο εκει και πανω την κατεβαζει μονορουφι τη βενζινα η γρια... πεφτουν οι κλησεις σα χαλαζι... θελει σταση για ανεφοδιασμο... οποτε κανω την καρδια μου πετρα και παω με τοσα :s_cry

4 ωρες παρα 5 λεπτα απο σπιτι σε σπιτι. Επειδη ημουνα στις καλες μου, τους σταματησα και λιγα λεπτακια για κατουρημα στις τουαλετιτσες που εχει σε κατι παρκινγκ. Σε ΣΕΑ δεν τους σταματαω με τιποτα γιατι μου φευγουν καμια 20αρια Ευρω σε σνακς/γλυκα κι επισης χανουμε κανενα 15λεπτο στα σιγουρα :x
Σε κυνηγούσε κανείς ή προσπαθούσες να σπάσεις προσωπικό ρεκόρ; Εμείς και τα σεα μας και τα μεα μας σε μεγάλα ταξίδια αν δεν υπάρχει πίεση. Αυτές οι τουαλέτες του δρόμου είναι μέσα στη μποχα και την κατρουλίλα.

Αθήνα -Λεπτοκαρυα-Β.Ευβοια-Αθηνα το έβγαλα με 2 γεμίσματα και περίσσεψε και μπόλικο στην επιστροφή. Ένα γέμισμα στην Αθήνα κι ένα στην Θεσσαλονίκη περισσότερο για το ψυχολογικό σκέλος. Κατανάλωση δεν μέτρησα

Βασίλη τι λέει η AVIO; Μου την πρότεινε και ο μάστορας στο συνεργείο. Μέχρι τώρα μόνο Shell vpower από εταιρικά βάζω
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:
Βασίλη τι λέει η AVIO; Μου την πρότεινε και ο μάστορας στο συνεργείο. Μέχρι τώρα μόνο Shell vpower από εταιρικά βάζω

Μια φορά έχει βάλει Avio οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη ,για το πρατήριο απο το οποίο έβαλε ξέρω ότι οκ.Μέχρι αρχές του χρόνου βάζαμε απο ένα πρατήριο cyclon που ειναι κοντά στο χωριό .Αλλάξαμε σε BP ultimate και σταμάτησε ένα ελαφρύ κάπνισμα που έκανε μερικές φορές.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimitris_P έγραψε:Ποιά είναι τα εταιρικά πρατήρια ΕΚΟ; Πχ τα αντίστοιχα ΕΡΜΗΣ/ΜΥΡΤΕΑ που έχει η Shell;

Δίκτυο Πρατηρίων ΕΚΟ Καλυψώ

https://www.eko.gr/pratiria-kalypso/
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Ποιά είναι τα εταιρικά πρατήρια ΕΚΟ; Πχ τα αντίστοιχα ΕΡΜΗΣ/ΜΥΡΤΕΑ που έχει η Shell;

Δίκτυο Πρατηρίων ΕΚΟ Καλυψώ

https://www.eko.gr/pratiria-kalypso/

Εχει και τα ΒΡ μέσα (όχι ότι πειράζει)
Πχ το Αρκαδίας Τρίπολη Ναυπλίου 50 είναι ΒΡ και αυτό που δούλευα εγώ.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#896565 Η ΕΚΟ εχει Παρασκευη και Σαββατο την 98αρα σε προσφορα και βγαινει ελαχιστα πανω απο την 95αρα.

Και αν δεν κανω λαθος την Τριτη εχει προσφορα την 100αρα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Dimitris_P έγραψε:Απλικέσιο δεν έχουν;
Έχουν, το έβαλα και έχει και χάρτη πρατηρίων με φίλτρο Καλυψώ :iconcool:

Το μονο κακο με την εφαρμογη ειναι οτι σου δειχνει τα πρατηρια σε ακτινα 100 χιλιομετρων μαξ απο την τρεχουσα τοποθεσια σου, οποτε ειναι καπως δυσκολο να προγραμματισεις τους ανεφοδιασμους σου σε μακρινα ταξιδια...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#896751 Από 2 ΕΚΟ ΚΑΛΥΨΩ που πέρασα απ'έξω μου φάνηκαν μίζερα και παρατημένα και φοβήθηκα να μπω. Τα αντίστοιχα Shell Ερμή και Μυρτέα είναι κυριλέ.
Άβαταρ μέλους
By Δημ.Φυλακτος
Dimitris_P έγραψε:Παίζουν προσφορές όπως κάνει η shell τις Πέμπτες για diesel και τις τρίτες για βενζίνη;

Η ΒΡ εχει μειωσει εδω και καιρο την προσφορα απο τα 10 λεπτα στα 8 (καθε δευτερα) στην 98αρα.