Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
Dimsabas έγραψε:Πλαγιομετωπική σύγκρουση στον Καρελά. Starlet με Colt δεκαετίας, θα περίμενε κανείς να ζοριστεί το πρώτο και να σφυρίζει αδιάφορα το δεύτερο. Κι όμως, η κολόνα του Μήτσου έχει τσακίσει, το άλλο είναι ανέμελο.
Ξέχασα να βάλω τη φωτογραφία.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#438320 Σεβασμός. Στην κηδεία καμιά 30αριά μηχανάκια θα μαρσάρουν κόφτες την ώρα που θα τον θάβουν.
Πέραν της πλάκας, ενδιαφέρον θα είχε να βρίσκαμε ποιος του ανανέωσε το δίπλωμα.
Τουλάχιστον πήγε ευχαριστημένος.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#438332 Και ο παππούλης μου οδηγούσε παπάκι μέχρι τα 85 που αναπαύθηκε.
Στο χωριό βέβαια μόνο, αλλά είναι μεγάλο χωριό έχει κίνηση.

Δεν ξέρω βέβαια αν είχε ανανεώσει ποτέ το δίπλωμα του, ήμουν πιτσιρικάς και δεν με απασχολούσαν αυτά :) :)
Άβαταρ μέλους
By sargus
edmond έγραψε:Πέραν της πλάκας, ενδιαφέρον θα είχε να βρίσκαμε ποιος του ανανέωσε το δίπλωμα.
Τουλάχιστον πήγε ευχαριστημένος.

Καλά μην ψάχνεις. Ένας φίλος των γονιών μου έχει σχετικά προχωρημένο Πάρκινσον και μία φίλη τους έχει πολύ προχωρημένη σκλήρυνση. Και οι 2 οδηγούν ενώ μετά βίας στέκονται (ειδικά εκείνη). Φυσικά όλοι αυτοί (κ οι γονείς μου) θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να οδηγούν οι άνθρωποι ("άλλωστε έχουν κ τόσες υποχρεώσεις"...). Δεν φαντάζονται καν ότι ΙΣΩΣ;;;; δε θα έπρεπε να οδηγούν. Από τα συμφραζόμενα επίσης έχω καταλάβει ότι υπάρχουν πολλοί "πρόθυμοι" γιατροί...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#438878 Πρόθυμους γιατρούς θέλουμε όλοι μας.
Ο πρώτος που τρέχει με το παράβολο στο χέρι σε τράπεζες και γιατρούς για ανανέωση, ας σηκώσει το χέρι.
Άβαταρ μέλους
By 224v
edmond έγραψε:Πρόθυμους γιατρούς θέλουμε όλοι μας.
Ο πρώτος που τρέχει με το παράβολο στο χέρι σε τράπεζες και γιατρούς για ανανέωση, ας σηκώσει το χέρι.

?? τι εννοεις :hmmm:

ο νομος οριζει τη διαδικασια για την ανανεωση αναλογα την ηλικια.... μετα τα 80 υπαρχουν επιτροπες... Ας τους ψαξουν το ποθεν εσχες η ας τους περασουν απο ελεγχο εαν καποιος απο αυτους που τους υπεγραψαν την ανανεωση κανει ατυχημα... και εγω βλεπω ατομα που δεν οδηγουν αλλα αγκαλιαζουν τιμονι και κυττανε μπροστα και μονο, πανε αργα και επικινδυνα ειμαι ετοιμος να τους καταδοσω σε καποια υπηρεσια αλλα σε ποια ??? εχετε τηλεφωνο καταγγελιων για τετοιες περιπτωσεις.?? Προσωπικα τους προσπερναω ωστε να τους εχω πισω μου.... η μονη ασφαλης κινηση που μπορω να σκευθω...
Άβαταρ μέλους
By DAP
#439257 Τα παπουδια αφ'ενος τα καταλαβαινω (δεν θελω ουυυυυ) αφεδυο μου'ρχεται να τα πυροβολησω....

Τα καταλαβαινω γιατι η οδηγηση ειναι ενα μεσο να δειξω οτι ακομα ΖΩ....

Αγαπητε μου Θρ. η προσπεραση ειναι σωτηρια για σενα αλλα καποιος αλλος ισως δεν το προλαβει η να μην το σκεφτει....
Η λυση ειναι να περναμε (οι ανω των 65) μια φορα το χρονο ΔΩΡΕΑΝ απο ομαδα ιατρων ,να παιρνουμε ,αν,χαρτι καταλληλοτητος και σε περιπτωση υπαιτιοτητος να διωκεται και η ομαδα των ιατρων,αν οχι ολη τουλαχιστον ο αρμοδιος γιατρος.........
Αν δηλαδη με πιασουν μετα απο ατυχημα να εχω στραβωμαρα που πλησιαζει τη τυφλωση να κατσει διπλα μου στο εδωλιο και ο καλος μου ο ματιγιατρος που με θεωρησε ικανο....
ΙΣΩΣ ετσι γλυτωσουμε αθωα θυματα απο τη κινουμενη λαιμητομο....

Αλλα αυτα στην Ελλαδα του σημερα ανηκουν στη σφαιρα του ανεφικτου....
Άβαταρ μέλους
By cosneo
224v έγραψε: ο νομος οριζει τη διαδικασια για την ανανεωση αναλογα την ηλικια.... μετα τα 80 υπαρχουν επιτροπες...

Οι οποίες (επιτροπές) ... είναι για γέλια (και κλάματα) δυστυχώς.
Πρόσφατα ανανεωσαν δίπλωμα σε 80χρονο διότι.... "καινούριο αμάξι" και "αφού είναι για μόνο μέσα στο χωριό..."
Το αυτό θα χτυπήσει και την πόρτα μου του χρόνου το καλοκαίρι. Θα ρίξουμε ένα καλό γυαλισμα στο Mazda 2, θα έχουμε και μια εκτύπωση του Google που να δείχνει ότι σπίτι χωράφι είναι μόνο 10χλμ και... όλα καλά!
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#439263 Με την ίδια λογική πρέπει στο εδώλιο να καθήσει και αυτός που πούλησε τα σφηνάκια στον οδηγό που μέθυσε και σκότωσε.

Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν σκοτώνουν μόνο τα παπούδια αλλά και πολλές άλλες ομάδες οδηγών διαφόρων ηλικιών, πχ ό οδηγός που οδηγεί ενώ έχει πάρει ένα χάπι για ένα χτύπημα που είχε στη δουλειά και τον πονάει η μέση του και οι οδηγίες στο κουτί λένε - αποφύγετε τη χρήση μηχανημάτων - αυτός το αντιλαμβάνεται να μην πάρει το Black and Decker να κάνει μια τρύπα ενώ έπρεπε να γράφει απαγορεύεται η οδήγηση για Χ ώρες.

Το θέμα είναι τεράστιο και έγκειται στην σοβαρότητα και στην συνειδητοποίηση του κάθε οδηγού, αλλά μπά ! Τη δουλειά μας να κάνουμε και οι άλλοι ας κόψουν τον λαιμό τους, παρτάκηδες μεγαλώσαμε παρτάκηδες θα πεθάνουμε, όχι όλοι αλλά ίσως οι περισσότεροι.

Όσοι δεν νιώθουμε ικανοί ας μην οδηγάμε, παράδειγμα, ο μικρός γιός είναι Βατάνεν όταν είναι μόνος του στο βουνό και πολύ σωστός σε όλα στην κίνηση, ήρεμος χωρίς σφήνες, πάντα στα όρια ταχύτητας κλπ μέχρι εκνευρισμού, ο μεγάλος όταν άρχισε να οδηγάει δεν κοιτούσε καθρέφτες, δεν ήξερε που πατάει οδηγούσε λες και ήταν μόνος σε αλάνα κλπ, μετά από τις πρώτες λαχτάρες αποφάσισε ότι δεν το έχει το οδήγημα και έκτοτε δεν ξαναέπιασε το τιμόνι, πάει παντού με το λεωφορείο το μετρό κλπ, δεν το έχω λέει, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και δεν θέλω να προκαλέσω ατύχημα, δεν μπορώ να του πω συνέχισε, προσπάθησε κλπ γιατί πράγματι είναι σε άλλο κόσμο, τι να κάνουμε, δεν το έχουν όλοι το οδήγημα και προκειμένου να την πληρώσει ο ίδιος και κάποιοι που δεν φταίνε δεν οδηγάει. Από την μια η πίκρα μου είναι τεράστια, από την άλλη λέω μπράβο ρε, είσαι υπεύθυνο άτομο και δεν χάνω τον ύπνο μου πια.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#439304 Εισαι πολυ τεχερος Παναγιωτη, στην αρχη της καριερας τους τα παιδια μου εβλεπα οτι το ειχαν, το θεμα ,αλλα και παλι οταν ελειπαν βραδυ με το Ibiza 87' και τα 72 τοτε αλογα μεχρι να επιστρεψουν υπηρχε ανησυχια... ειδικα στην μανα.... λογικο... βεβαια. Τωρα πλεον δεν εχω θεμα αφου εχουν κανει 200000χλμ + και δεν εχουν ακουμπησει αλλο οχημα... στην τελευταια δε βολτα 300 + 300 στον αστακο με οδηγο την κορη ομολογω οτι θα επερνα σε μερικες περιπτωσεις ρισκο να προσπερασω ενω εκεινη δεν το εκανε...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
224v έγραψε:Εισαι πολυ τεχερος Παναγιωτη, στην αρχη της καριερας τους τα παιδια μου εβλεπα οτι το ειχαν, το θεμα ,αλλα και παλι οταν ελειπαν βραδυ με το Ibiza 87' και τα 72 τοτε αλογα μεχρι να επιστρεψουν υπηρχε ανησυχια... ειδικα στην μανα.... λογικο... βεβαια. Τωρα πλεον δεν εχω θεμα αφου εχουν κανει 200000χλμ + και δεν εχουν ακουμπησει αλλο οχημα... στην τελευταια δε βολτα 300 + 300 στον αστακο με οδηγο την κορη ομολογω οτι θα επερνα σε μερικες περιπτωσεις ρισκο να προσπερασω ενω εκεινη δεν το εκανε...

Kαι ο Στέφανος είναι πολύ λογικός στον δρόμο σε αντίθεση με εμένα που ορμάω αν και ποτέ μου δεν έχω ακουμπήσει κάπου, μόνο 2 γερά έβγα έχω σε βουνό με τον Στέφανο δίπλα μου, ο μικρός είναι πολύ ικανός στα όρια και έχει γράψει πολλές χιλιάδες χλμ και έχει οδηγήσει τα πάντα, η εμπειρία του κάρτ είναι σχολείο, έχει ένα 125 με 6 ταχύτητες αλλά το έχει παρατήσει εδώ και καιρό λόγω φόρτου εργασίας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
21 quadra έγραψε:Με την ίδια λογική πρέπει στο εδώλιο να καθήσει και αυτός που πούλησε τα σφηνάκια στον οδηγό που μέθυσε και σκότωσε.

Δεν είναι το ίδιο... Ο γιατρός (υποτίθεται πως) εξέτασε τον συγκεκριμένο άτομο και το βρήκε κατάλληλο να οδηγήσει. Δεν φταίει δηλαδή ο γιατρός αν ο τύπος είναι πχ σχεδόν τυφλός και πήρε το ΟΚ να οδηγεί;;; :dizzy: Προφανέστατα και έχει ευθύνη ο γιατρός. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
markvag έγραψε:
21 quadra έγραψε:Με την ίδια λογική πρέπει στο εδώλιο να καθήσει και αυτός που πούλησε τα σφηνάκια στον οδηγό που μέθυσε και σκότωσε.

Δεν είναι το ίδιο... Ο γιατρός (υποτίθεται πως) εξέτασε τον συγκεκριμένο άτομο και το βρήκε κατάλληλο να οδηγήσει. Δεν φταίει δηλαδή ο γιατρός αν ο τύπος είναι πχ σχεδόν τυφλός και πήρε το ΟΚ να οδηγεί;;; :dizzy: Προφανέστατα και έχει ευθύνη ο γιατρός. :rtfm:
Ο γιατρός προφανώς έχει ευθύνη αν ο ασθενής την στιγμή που εξετάζεται έχει κάτι και είτε δεν το είδε ο γιατρός, είτε ακόμη χειρότερα το είδε και έκανε το κινέζο. Προφανώς όμως , θα πρέπει να δειχθεί και η σχέση ανάμεσα στο ατύχημα και την ύπαρξη προβλήματος που θα έπρεπε να το έχει βρει ο γιατρός την στιγμή της εξέτασης, διαφορετικά κάθε φορά που θα τράκαρε κάποιος 65+ θα έφταιγε ο γιατρός?Και μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και πολλοί μικρότεροι που δεν θα έπρεπε να οδηγούν, για ιατρικούς και όχι μόνο λόγους, και δεν.ξέρω αν υπάρχει καν διαδικασία για να τους αφαιρεθει το δίπλωμα επισήμως( δεν εννοώ προφανώς να τους πει ο γιατρός τους ότι δεν πρέπει να οδηγούν). Βέβαια όλα αυτά σε μια χώρα που κυκλοφορούν ουκ ολίγοι χωρίς δίπλωμα, είχα γνωστο που μέχρι τα 30 κάτι , που το ξέρω σίγουρα, δεν είχε δίπλωμα γιατί δεν ήθελε/μπορούσε να περάσει τα σήματα αν και οδηγούσε από τα 16.

< >
Άβαταρ μέλους
By elvet
#440136 Ποιός από μας δεν ε΄χει γλιτώσει παραλίγο από κάτι τέτοιο; :help: :help: :help:
http://www.voria.gr/article/kozani-sigk ... atias-foto
Εικόνα