- 26 Σεπ 2017, 16:08
Εγώ θα σας πω μια σχετική (με το ανσφάλιστο σχολικό) ιστορία:
πριν τέσσερα χρόνια κάναμε ένα έργο στην Κρήτη κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδόυ Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Δρόμος με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Κάποια στιγμή ο μηχανικός του έργου έστειλε έναν εργάτη με μια ρόδα μέτρησης απόστασης (αυτή που χρησιμοποιεί και η τροχαία όταν γίνονται ατυχήματα) να μετρήσει μία απόσταση κατά μηκος του δρόμου. Αυτός περπατούσε στην άκρη του δρόμου (αφού δεν υπήρχε πεζοδρόμιο) φορώντας φωσφοριζέ γιλέκο και έχοντας τη ρόδα μπροστά του. Κάποια στιγμή σε μια στροφή έρχεται μια παλιά mercedes η οποία από ότι μου είπε ο εργάτης έτρεχε αρκετά, φεύγει από τη λωρίδα της, και τρακάρει μετωπικά με ένα φορτηγάκι που ερχόταν από απέναντι. Η mercedes ήταν ανασφάλιστη, μέσα ήταν ο οδηγός και άλλα ΠΕΝΤΕ πιτσιρίκια από 13-15 ετών όλοι άδετοι. Ευτυχώς μόνο δύο χτύπησαν ελαφρά και πήγαν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και έφυγαν την ίδια μέρα.
Ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι είδε τον εργάτη, έκανε ελιγμό για να τον αποφύγει και έτσι έπεσε πάνω στο φορτηγάκι.
Ο οδηγός από το φορτηγάκι δήλωσε ότι όντως ο εργάτης βάδιζε στην ΑΚΡΗ του δρόμου 'δίπλα στα χόρτα' όπως είπε.
Ο οδηγός της mercedes έκανε μήνυση στον εργάτη και στον μηχανικό που του έδωσε την εντολή να κάνει την εργασία, το ποινικό δικαστήριο έγινε στο Ρέθυμνο, πήγα κι εγώ μάρτυρας (κακώς γιατί τα έκανα πο@τάνα με το δικηγόρο πολιτικής αγωγής) και το αποτέλεσμα οι δύο δικοί μου φάγανε από τ΄'εσσερις μήνες για σωματικές βλάβες από αμέλεια.
Και βέβαια έπεται το αστικό που ο τύπος και οι υπόλοιποι στο αυτοκίνητο ζητάνε λεφτά από εμένα σαν εταιρεία για τους τραυματισμούς, ψυχικές οδύνες κλπ.
Ζούμε εξεγερμένοι, ΟΧΙ σα ρουφιάνοι και προσκυνημένοι...
R21