Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By alexm
otso έγραψε:φιλος με την γυναικα και το παιδι του σε πολη , σχολικο παραβιασε στοπ τους χτυπησε στην πλευρα του οδηγου και ακολουθως τους πεταξε σε κολονα της δεη . ευτυχως δεν χτυπησε κανεις σοβαρα . Η κυρια που οδηγουσε το σχολικο με τα παιδακια , ειναι και ο ιδιοκτητης και φυσικα δεν ειχε ασφαλεια και η περιουσια της και το λεωφορειο ειναι υποθηκευμενα. το κακομοιρο πεζω βγηκε οφ . Οποτε ο φιλος μου τον ηπιε , δεν εχουν και λεφτα ,που να βρουνε αμαξι τωρα , αστα βραστα.

Δεν έχουν κάλυψη για τρακάρισμα από ανασφάλιστο όχημα ;

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#437730 Εγώ αν ήμουν στην θέση του φίλου του otso θα έλεγα στην απίθανη ιδιοκτήτρια πως αν δεν πληρώσει αμέσως, θα την κάνω βούκινο πως μεταφέρει παιδάκια με ανασφάλιστο όχημα.
:s_shout
Φαντάζομαι χαρά που θα κάνουν οι γονείς, αν μάθουν τα καθέκαστα... :s_omg
Άβαταρ μέλους
By otso
#437738 Anonymous Founder

Aφου μεταφερθηκαν νοσοκομειο ,πηγε αστυνομια , προφανως και τα παιδια θα το ειπαν στους γονεις τους.

alexm

τωρα που το λες παω να δω το δικο μου τι λεει.
Άβαταρ μέλους
By otso
#437739 Το εβαλα οχι για οτι συνεβη ατυχημα σε φιλο μου

ΑΛΛΑ δεν μπορουσα να διανοηθω οτι θα κυκλοφορουσε σχολικο ανασφαλιστο.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Anonymous Founder έγραψε:Ούτε εγώ, αφού είναι πασίγνωστο πως οι ιδιώτες τα κάνουν όλα καλύτερα, πού να το φανταστώ; :s_sorry

πιστευεις οτι τα οχηματα του δημοσιου ειναι ασφαλισμενα, γιατι κανει καλο και σωστο κουμαντο το δημοσιο?? Οταν δεν γινονται ελεγχοι, και αυτο ειναι γνωστο... ΟΛΟΙ κανουν λαμογιες... αληθεια μαθαμε τελικα ποσα ακομα ειναι τα ανασφαλιστα που κυκλοφορουν??
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
otso έγραψε:φιλος με την γυναικα και το παιδι του σε πολη , σχολικο παραβιασε στοπ τους χτυπησε στην πλευρα του οδηγου και ακολουθως τους πεταξε σε κολονα της δεη . ευτυχως δεν χτυπησε κανεις σοβαρα . Η κυρια που οδηγουσε το σχολικο με τα παιδακια , ειναι και ο ιδιοκτητης και φυσικα δεν ειχε ασφαλεια και η περιουσια της και το λεωφορειο ειναι υποθηκευμενα. το κακομοιρο πεζω βγηκε οφ . Οποτε ο φιλος μου τον ηπιε , δεν εχουν και λεφτα ,που να βρουνε αμαξι τωρα , αστα βραστα.

Να απευθυνθεί στο επικουρικό κεφάλαιο το οποίο δημιουργήθηκε εδώ και χρόνια για την κάλυψη των ασφαλισμένων από τα ανασφάλιστα, εκτός και αν και ο φίλος σου ήταν ανασφάλιστος, τότε τον ήπιε κανονικά

http://www.epikef.gr/Aithseis.aspx?menu=6

http://www.epikef.gr/Aithseis.aspx?menu=6
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
224v έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ούτε εγώ, αφού είναι πασίγνωστο πως οι ιδιώτες τα κάνουν όλα καλύτερα, πού να το φανταστώ; :s_sorry

πιστευεις οτι τα οχηματα του δημοσιου ειναι ασφαλισμενα, γιατι κανει καλο και σωστο κουμαντο το δημοσιο?? Οταν δεν γινονται ελεγχοι, και αυτο ειναι γνωστο... ΟΛΟΙ κανουν λαμογιες... αληθεια μαθαμε τελικα ποσα ακομα ειναι τα ανασφαλιστα που κυκλοφορουν??

Τι να σου πω, υποτίθεται πως πας στον ιδιώτη γιατί είναι καλύτερος σε κάθε περίπτωση. Τι σημασία έχει τι κάνει το Δημόσιο σ' αυτή την περίπτωση;
Μπορούμε να πούμε πως η εν λόγω είναι κατσαπλιάς ολκής που έθετε σε τρομακτικό κίνδυνο τα παιδιά των γονιών που την εμπιστεύτηκαν; Το τι κάνει το Δημόσιο, είναι άλλη κουβέντα.
Άβαταρ μέλους
By otso
#437769 to γαμημενο το δημοσιο χρημα , ετσι και μεγαλωσεις μαυτο ειναι σαν την ηρωινη , κυλαει στο αιμα σου και σε εθιζει για παντα.
ετσι HF;

ασε οσοι το διαχειριζονται .
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως και δεν σε εχει χωσει η περιστερα πουθενα ακομα , σε ζηλευε ο χοντροκωλης;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#437771 http://www.motomag.gr/news/epikairotita ... styhimatos
Το πόρισμα για το θανατηφόρο δυστύχημα όπου έχασε την ζωή του ο Nicky Hayden.
Το ενδιαφέρον είναι πως αν και ο εμπειρογνώμων παραδέχεται πως το θύμα παραβίασε το STOP, δίνει την ευθύνη στον οδηγό του αυτοκινήτου επειδή πήγαινε με 70+ χιλιόμετρα με όριο κατοικημένης περιοχής τα 50.
:s_dunno
Άρα, από τις δύο παρανομίες, θεωρεί πως ο οδηγός διέπραξε την μεγαλύτερη που ήταν η αιτία να χάσει την ζωή του ο οδηγός του ποδηλάτου.
Ο κ. Omicini αποφάνθηκε πως το τρακάρισμα κατέληξε σε δυστύχημα με πλήρη ευθύνη του οδηγού. Σύμφωνα με το πόρισμα, Nicky Hayden έφτασε στην διασταύρωση με ταχύτητα 20.6 Km/h χωρίς να φρενάρει παραβιάζοντας το STOP. Αυτό όμως σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, μπορεί να είναι μία από τις αιτίες του τρακαρίσματος, όχι όμως και του δυστυχήματος. Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο του Hayden και έχοντας αναλύσει όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στο τραγικό αυτό αποτέλεσμα, ο κ. Omicini καθιστά υπαίτιο τον οδηγό του αυτοκινήτου γιατί είχε αναπτύξει ταχύτητα 72.8km/h σε κατοικημένη περιοχή με όριο τα 50Km/h και ταυτόχρονα απέτυχε να διατηρήσει τους κανόνες ασφαλής οδήγησης ασκώντας την απαραίτητη προσοχή. Ο εμπειρογνώμονας λοιπόν, αναγνωρίζει εδώ δύο σφάλματα στον οδηγό του αυτοκινήτου. Την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και την απρόσεκτη οδήγηση, καθώς είχε χρόνο να αντιδράσει πλησιάζοντας την διασταύρωση, αλλά δεν το έπραξε χτυπώντας το ποδήλατο του Nicky Hayden και εκτινάσσοντάς τον σε ύψος 5 μέτρων. Αυτό σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή είναι η αιτία του δυστυχήματος, που κόστισε την ζωή του Nicky.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
otso έγραψε:to γαμημενο το δημοσιο χρημα , ετσι και μεγαλωσεις μαυτο ειναι σαν την ηρωινη , κυλαει στο αιμα σου και σε εθιζει για παντα.
ετσι HF;

ασε οσοι το διαχειριζονται .
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως και δεν σε εχει χωσει η περιστερα πουθενα ακομα , σε ζηλευε ο χοντροκωλης;

Αχ βρε otso μου, τσάμπα συγχίζεσαι. Στην θέση που είμαι το δημόσιο χρήμα παραχωρήθηκε για να φαγωθεί από ιδιώτες. Στην κυριολεξία λοιπόν, δουλεύω για έναν ιδιώτη, που του έχει παραχωρηθεί δημόσια περιουσία, για να βγάζει φράγκα.
Επομένως, δεν ξέρω με ποιον πρέπει να τα βάλεις, όχι με εμένα μάλλον.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
....ο κ. Omicini καθιστά υπαίτιο τον οδηγό του αυτοκινήτου γιατί είχε αναπτύξει ταχύτητα 72.8km/h σε κατοικημένη περιοχή με όριο τα 50Km/h και ταυτόχρονα απέτυχε να διατηρήσει τους κανόνες ασφαλής οδήγησης ασκώντας την απαραίτητη προσοχή. Ο εμπειρογνώμονας λοιπόν, αναγνωρίζει εδώ δύο σφάλματα στον οδηγό του αυτοκινήτου. Την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και την απρόσεκτη οδήγηση, καθώς είχε χρόνο να αντιδράσει πλησιάζοντας την διασταύρωση, αλλά δεν το έπραξε χτυπώντας το ποδήλατο του Nicky Hayden και εκτινάσσοντάς τον σε ύψος 5 μέτρων. Αυτό σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή είναι η αιτία του δυστυχήματος, που κόστισε την ζωή του Nicky.[/i]

:shifty: :shifty: :shifty: :whistlink: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#437776 Εγώ θα σας πω μια σχετική (με το ανσφάλιστο σχολικό) ιστορία:
πριν τέσσερα χρόνια κάναμε ένα έργο στην Κρήτη κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδόυ Ηρακλείου-Ρεθύμνου. Δρόμος με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.
Κάποια στιγμή ο μηχανικός του έργου έστειλε έναν εργάτη με μια ρόδα μέτρησης απόστασης (αυτή που χρησιμοποιεί και η τροχαία όταν γίνονται ατυχήματα) να μετρήσει μία απόσταση κατά μηκος του δρόμου. Αυτός περπατούσε στην άκρη του δρόμου (αφού δεν υπήρχε πεζοδρόμιο) φορώντας φωσφοριζέ γιλέκο και έχοντας τη ρόδα μπροστά του. Κάποια στιγμή σε μια στροφή έρχεται μια παλιά mercedes η οποία από ότι μου είπε ο εργάτης έτρεχε αρκετά, φεύγει από τη λωρίδα της, και τρακάρει μετωπικά με ένα φορτηγάκι που ερχόταν από απέναντι. Η mercedes ήταν ανασφάλιστη, μέσα ήταν ο οδηγός και άλλα ΠΕΝΤΕ πιτσιρίκια από 13-15 ετών όλοι άδετοι. Ευτυχώς μόνο δύο χτύπησαν ελαφρά και πήγαν στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες και έφυγαν την ίδια μέρα.
Ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι είδε τον εργάτη, έκανε ελιγμό για να τον αποφύγει και έτσι έπεσε πάνω στο φορτηγάκι.
Ο οδηγός από το φορτηγάκι δήλωσε ότι όντως ο εργάτης βάδιζε στην ΑΚΡΗ του δρόμου 'δίπλα στα χόρτα' όπως είπε.
Ο οδηγός της mercedes έκανε μήνυση στον εργάτη και στον μηχανικό που του έδωσε την εντολή να κάνει την εργασία, το ποινικό δικαστήριο έγινε στο Ρέθυμνο, πήγα κι εγώ μάρτυρας (κακώς γιατί τα έκανα πο@τάνα με το δικηγόρο πολιτικής αγωγής) και το αποτέλεσμα οι δύο δικοί μου φάγανε από τ΄'εσσερις μήνες για σωματικές βλάβες από αμέλεια. :dizzy:
Και βέβαια έπεται το αστικό που ο τύπος και οι υπόλοιποι στο αυτοκίνητο ζητάνε λεφτά από εμένα σαν εταιρεία για τους τραυματισμούς, ψυχικές οδύνες κλπ. :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By markvag
citastak έγραψε:
Τί θα κάνεις εσύ τον αστυνόμο; Γιατί; Δεν θα κερδίσεις απολύτως τίποτα. Απλά θα πρήξεις το συκώτι σου και δεν θα βάλει μυαλό ο άλλος. Άσε που αν είναι και μεγάλος κινδυνεύεις να σου μείνει και να σε τρέχουν. Μακρυά!

Επειδή μυαλό δεν μπορούμε να βάλουμε σε κάνενα, η καλύτερη λύση θα ήταν αφαίρεση άδειας επι τόπου, ένα παχυλό πρόστιμο και αρκετούς πόντους ώστε να κινδυνέψει να χάσει δίπλωμα ο κάφρος.

Όχι φυσικά, δεν θα κάνω τίποτα περίεργο... Απλά, αν δεν κάνει στην άκρη ή όπισθεν και απαιτήσει να κουνηθώ έστω και 1 χιλιοστό για να περάσει ενώ πάει ανάποδα σε μονόδρομο, τραβάω χειρόφρενο επί τόπου. Αν δεν κάνει ΑΥΤΟΣ πίσω για να περάσω, κατ' ευθείαν τηλέφωνο στην αστυνομία! :twisted:

Γιατί εδώ πέρα έχουμε τέτοια γίδια... εμ πάνε ανάποδα γιατί δεν θέλουν να κάνουν ένα τετράγωνο παραπάνω, εμ σου φωνάζουν που έχεις το θράσος να πας κανονικά και να χρησιμοποιείς με τον σωστό (= νόμιμο) τρόπο τον δρόμο που χρησιμοποιούν και αυτοί, εμ θέλουν να κάνεις και στην άκρη. Είχα πετύχει έναν μία φορά, αλλά είχα παιδιά και γυναίκα. Περιμένω να πετύχω τον επόμενο, κάποια φορά που θα είμαι μόνος.

Απλά δεν θέλω να είναι τα παιδιά, γιατί ξέρω ότι το μέσο δίποδο γίδι θα αρχίσει να φωνάζει και δεν θέλω ν' ακούσουν καυγά.

Αν και είπαμε... Η ατάκα που τα διορθώνει όλα αμέσως είναι η: Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μισό λεπτάκι, να φωνάξω την τροχαία να μας το λύσει (με κίνηση προς το κινητό)! :twisted: