- 23 Μάιος 2015, 22:42
junior gt έγραψε:1) Πάτα 'officer shoots man' να δεις πόσα βίντεο θα βρεις. Άρα δεν αποδεικνύεις κάτι με αυτά που ανεβάζεις.
2) Εντάξει δε ζούμε σε άλλον πλανήτη. Όλοι έχουμε αδέσποτα στις γειτονιές μας, ξέρουμε ότι είναι ένα θέμα καθαριότητας, υγιεινής με τα σκουπίδια κλπ, σπανιότερα και επιθέσεων αλλά οκ μη το γαμάμε το θέμα σε στυλ δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, σώθηκα γιατί δε με έπιασε φανάρι κλπ. Αυτό ήταν και το νόημα αυτού που έγραψα.
Για το 1ο που γράφεις δείχνει ακριβώς ό,τι και αυτό που έχω πει. Αν πας σε άλλο κράτος να επιτεθείς σε Αστυνομικό σε "κατεβάζει". Αν κάνει το ίδιο ένα ζώο, η απάντηση είναι η ίδια. Αυτό ήθελα να γράψω.
Πάμε στο 2ο. Η καθαριότητα και η υγιεινή είναι ένα θέμα, αλλά αντιμετωπίζεται περνώντας από το απέναντι πεζοδρόμιο. Γι' αυτό δεν την ανέφερα. Κι εγώ τα έχω ταΐσει 2-3 φορές, ειδικά καλοκαίρι που φεύγω για διακοπές και έχω φαγητό που διαφορετικά θα πάει για πέταμα. Η ευαισθησία μου είναι εξαιρετικά μεγάλη στα ζώα, λόγω της επαφής που είχα πολλά χρόνια στο χωρίο (π.χ. μικρός έπαιζα με κατσικάκια και προβατάκια στην αυλή του σπιτιού με τις ώρες, αλλά και με σκύλους και γάτες - αυτές πιο δύσκολα γιατί δεν έρχονταν πολύ στο σπίτι). Γνωρίζω, όμως, ότι το να ταΐζεις ζώα έξω από το σπίτι σου για να τα έχεις σαν φρουρούς δημιουργεί προβλήματα σε όσους είναι "άγνωστοι" στην γειτονιά. Εγώ έλειπα χρόνια στο νησί και κάθε φορά που ερχόμουν δεχόμουν επιθέσεις. Ειδικά αυτό που ανέφερα με το ποδήλατο είναι άλλο να το περιγράφω με μία γραμμή εδώ και άλλο να το ζεις ως συναίσθημα. Το μόνο επιπλέον που θα γράψω είναι το εξής: 50m πριν το στέκι τον σκύλων είναι οικογένεια που φορτώνει το αυτοκίνητο και βάζει μέσα τα παιδιά. Η κραυγή της μάνας όταν όρμηξαν 4 σκυλιά (2 από κάθε πλευρά / πεζοδρόμιο) στο ποδήλατο είναι αξέχαστη. Γυρνώντας έμαθα από γείτονες ότι έγινε θέμα γιατί αυτή που τα ταΐζει βγήκε να δει γιατί αυτός ο χαμός και την έβρισαν αρκετοί γείτονες για αυτό που είδαν. Δεν ήταν καθόλου υπερβολή αυτό που έγραψα, λοιπόν. Ήταν πολύ ήπιο μπροστά σε αυτό που έζησα.
kacey έγραψε:μαστορα, εγω δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν "αγελες" σκυλων, οτι δεν ειναι επιθετικα λεω και οτι κανουν παιχνιδι. Πρεπει να καταλαβεις οτι γαυγισμα ≠ επιθεση, δαγκωμα, attack_of_the_zombies κλπ κλπ. Δεν δεχομαι οτι αδεσποτα σκυλια εντος πολεως, με καθημερινη επαφη με ανθρωπους (και μαλιστα ανθρωπους να τα ταιζουν), μπορει να ειναι επιθετικα δηλ. να κανουν αναιτιες* επιθεσεις, ποσο μαλλον σε 9 ανθρωπους συνεχομενα, ακομα περισσοτερα σε μικρα παιδακια (που δεν τα πειραζουν ε? γιατι εχω δει διαφορες παπαριες του στυλ "πειραζουμε το σκυλο και μετα φωναζουμε επειδη αντεδρασε)*.
*Ειναι προφανες οτι αμα γαυγισουν καποιον και αυτος κανει σαν πανικοβλητο επιληπτικο και αρχιζει να χτυπιεται, να χοροπηδαει ή να τρεχει, μπορει να τα εξιταρει (και να τα τρομαξει περισσοτερο απο οτι εκεινα αυτον) και να συμπεριφερθουν περιεργα.
και εδω εχουμε, 7 μαζι ειναι. οποτε τους τη δωσει γαυγιζουν στο κοσμο, γαυγιζουν σε αλλα σκυλια που περνανε ή δεσποζομενα. δεν εχουν πειραξει κανεναν, αλλα μερικα υστερικα διποδα ζωα αρχιζουν να χορευουν το τσαμικο του φοβιτσιαρη οταν τα βλεπουν, να φωναζουν και γενικα να κανουν ΟΛΑ ΟΣΑ δεν πρεπει να κανεις για να μην προκαλεσεις μια λαθος αντιδραση σε ενα σκυλο.
Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με την ώρα, με τον άνθρωπο, με την συνθήκη. Π.χ. στην γυναίκα μου επιτέθηκαν βράδυ, ενώ έφευγε από την στάση του λεωφορείου προς το σπίτι. Στην μητέρα μου, επίσης, η επίθεση έγινε βράδυ. Πρωί έχω περάσει με το ποδήλατο και απλά κοιμόντουσαν και δεν έδωσαν σημασία. Την ίδια ημέρα το σούρουπο με κυνήγησαν με σκοπό να δαγκώσουν. Αυτό είναι δεδομένο. Επίσης, αν δουν Πακιστανό, λόγω μυρωδιάς (τα βαριά φαγητά που τρώνε δίνουν άλλη οσμή στο σώμα), τον κυνηγάνε αμέσως. Αυτό ισχύει λιγότερο σε άλλους αλλοδαπούς (π.χ. Αλβανούς).
Τώρα, το γιατί είναι επιθετικά και το ποιος τα έκανε έτσι είναι θέμα προς συζήτηση (το εξήγησα, όμως, έμμεσα = την βολεύει γιατί έχει προστασία από κλέφτες στο σπίτι + άδεια θέση στάθμευσης απέξω). Το γεγονός, όμως, δεν αναιρείται. Οι επιθέσεις από την συγκεκριμένη αγέλη δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ούτε ανεξήγητο. Προστατεύουν την περιοχή τους και είναι φυσιολογικό, αλλά όχι αποδεκτό, όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή. Όπως σου εξήγησα, εσύ έχεις εμπειρία από σκυλιά πόλης και μου γράφεις αυτά που γράφεις. Εγώ μπορώ να σου εξηγήσω και το είδος του γαυγίσματος σε τι είδους ζώο αντιστοιχεί. Το έγραψα ήδη ότι στο χωριό είχαμε 15 σκύλους, όχι 1-2-3-5. Λες να μην ξέρω να φερθώ όταν με γαυγίζει ένας σκύλος; Αλλά όταν έρχομαι με το ποδήλατο σε ελαφριά κατηφόρα με 30km/h και τα βλέπω να πετάγονται, ενώ είμαι στη μέση του δρόμου, πώς θα σταματήσω; Την ίδια ημέρα είχα περάσει και δεν έκαναν τίποτε, όσο ήταν ο ήλιος ψηλά. Άρχισε να πέφτει ο ήλιος = τα σκυλιά δραστηριοποιούνται. Το πρωί περνάς ανάμεσά τους και δεν κάνουν τίποτε. Το βράδυ, όμως, αλλάζει το πράγμα.
Πριν 2-3 χρόνια, ένα θηλυκό που ήταν εξαιρετικά επιθετικό, μου είχε επιτεθεί καθώς έβγαινα από το σπίτι. Δεν τα είχα δει καν, άνοιξα την πόρτα, είχαν βρεθεί στο πεζοδρόμιο (λόγω ίσκιου), σε ένα σημείο που δεν τα είχα δει ποτέ στο παρελθόν, και, ενώ τα υπόλοιπα έφευγαν, το θηλυκό κάλυψε την υποχώρηση με επίθεση που σταμάτησε ακριβώς στο σκαλοπάτι της πόρτας (καταλαβαίνουν μια χαρά πού είναι το σπίτι του άλλου). Παραμονή πρωτοχρονιάς έχω αφήσει το αυτοκίνητο στο parking, στο νέο σπίτι, και επιστρέφω με τα πόδια στο παλιό. Είχαν βγει στον κεντρικό δρόμο και οι επιθέσεις έδιναν κι έπαιρναν (βοηθούσαν και τα φανάρια που δεν δούλευαν, η εξαιρετικά χαμηλή κίνηση κτλ) σε όποιον περνούσε. Ένα ζευγάρι κόντεψαν να το δαγκώσουν (από πίσω), 2 Πακιστανούς τους κυνήγησαν 100m, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο (συνήθως 20-30m γύρω από το στέκι τους πηγαίνουν), ενώ εγώ γλίτωσα γιατί περνούσα από την απέναντι πλευρά και απλά με γαύγιζαν.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Γενικά: ό,τι γράφω είναι δεδομένο και όταν λέω ότι έγινε επίθεση ξέρω πολύ καλά τι λέω. Το ότι θεωρούν κάποιοι ότι κάνω λάθος ως προς την συμπεριφορά του σκύλου, επειδή είχαν σκύλο στο σπίτι (εγώ γελάω γιατί ζούσα με πολλαπλάσια νούμερα πολλών ειδών ζώων) ή επειδή διάβασαν κάτι στο διαδίκτυο είναι λανθασμένο. Ξέρω πολύ καλά τι λέω και μπορώ να αναφέρω ακόμη περισσότερα περιστατικά. Κλείνω μόνο με ένα: σε θείες μου, που έβοσκαν ζώα επί 50 χρόνια, άρα ξέρουν από συμπεριφορά, έκαναν επιθέσεις επί 2 χρόνια, μέχρι να τις μάθουν και αφού αυτές τα είχαν ταΐσει δεκάδες φορές, κάτι που ούτε θέλω να κάνω, ούτε το αντέχω οικονομικά. Ούτε η απάντηση του προϊσταμένου: "και να σας δαγκώσουν μην ανησυχείτε, είναι εμβολιασμένα" είναι αποδεκτή, πιστεύω.
Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 23 Μάιος 2015, 23:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά