Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kacey
pipinos1976 έγραψε:
kacey έγραψε:ασε μας ρε πιπινε που ζεις στη ζουγκλα της πολεως και σου επιτιθονται οι αγελες...Και αυτα που εσυ ονομαζεις "επιχειρηματα" που εγω "δεν μπορω να αντικρουσω" εγω τα λεω "αρλουμπες" που δεν θα "σπαταλησω χρονο να ασχοληθω".

Στον Πειραιά, που υποτίθεται τον γνωρίζεις, η κλασσική αγέλη στο εργοστάσιο του Παπαστράτου εδώ και πολλά χρόνια, η αγέλη πίσω από τις παλιές γραμμές στον Αγ. Διονύσιο ανεβαίνοντας προς τα πάνω (ίσως ενώθηκαν αυτές με τα χρόνια, ίσως διαλύθηκαν, αλλά ακόμη και σήμερα βλέπεις μερικά σκυλιά εκεί) είναι γνωστά πράγματα. Αν είχες περάσει νύχτα με τα πόδια από εκεί θα ήξερες*. Αλλά είπαμε, μέσα στο σπιτάκι μας, στο MX5 και με τις ψεύτικες μόνιμες κατοικίες ανά την επικράτεια πού να γνωρίζουμε...

Κατά τα άλλα αρλούμπες... Yeah, right...!!! Άλλος ένας γνώστης της κατάστασης που δεν έχει ιδέα, πραγματικά, για την κατάσταση.

Ευχαριστώ.

* Κλασσικό πράγμα ως φοιτητής, και νωρίτερα ως μαθητής. Καφές στο Μικρολίμανο ή στο Πασαλιμάνι, επιστροφή μετά τις 12:00, οπότε γυρνούσαμε Κερατσίνι με τα πόδια, μιας και το χαρτζιλίκι (ή τα ιδιαίτερα ως φοιτητής) έφτανε μόνο για τον καφέ και εισιτήριο και όχι για ΤΑΧΙ.

ναι μωρε, μπας και επαιζα χρονια πολο στον ολυμπιακο οποτε ολη τη περιοχη περιξ του Παπαστρατου και του παπαστρατειου την ηξερα? Μπα, ψεμματα ειναι. Μπας και περναω τουλαχιστον καθε δευτερη μερα με μηχανακι απο Θηβων, απο γραμμες τρενου ρετσινα μεχρι λιμανι και πηγαινω προς δραπετσωνα? Μπα, και αυτο ψεμματα ειναι.

Κατά τα άλλα αρλούμπες... Yeah, right...!!! Άλλος ένας γνώστης της κατάστασης που δεν έχει ιδέα, πραγματικά, για την κατάσταση.

χαιρομαι που συμφωνουμε για το τι εισαι.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kacey έγραψε:ναι μωρε, μπας και επαιζα χρονια πολο στον ολυμπιακο οποτε ολη τη περιοχη περιξ του Παπαστρατου και του παπαστρατειου την ηξερα? Μπα, ψεμματα ειναι. Μπας και περναω τουλαχιστον καθε δευτερη μερα με μηχανακι απο Θηβων, απο γραμμες τρενου ρετσινα μεχρι λιμανι και πηγαινω προς δραπετσωνα? Μπα, και αυτο ψεμματα ειναι.

Άρα υπάρχουν ή όχι αγέλες σκύλων; Είναι τωρινό το πρόβλημα ή υπήρχε ανέκαθεν;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#114594 1) Πάτα 'officer shoots man' να δεις πόσα βίντεο θα βρεις. Άρα δεν αποδεικνύεις κάτι με αυτά που ανεβάζεις.
2) Εντάξει δε ζούμε σε άλλον πλανήτη. Όλοι έχουμε αδέσποτα στις γειτονιές μας, ξέρουμε ότι είναι ένα θέμα καθαριότητας, υγιεινής με τα σκουπίδια κλπ, σπανιότερα και επιθέσεων αλλά οκ μη το γαμάμε το θέμα σε στυλ δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, σώθηκα γιατί δε με έπιασε φανάρι κλπ. Αυτό ήταν και το νόημα αυτού που έγραψα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#114595 μαστορα, εγω δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν "αγελες" σκυλων, οτι δεν ειναι επιθετικα λεω και οτι κανουν παιχνιδι. Πρεπει να καταλαβεις οτι γαυγισμα ≠ επιθεση, δαγκωμα, attack_of_the_zombies κλπ κλπ. Δεν δεχομαι οτι αδεσποτα σκυλια εντος πολεως, με καθημερινη επαφη με ανθρωπους (και μαλιστα ανθρωπους να τα ταιζουν), μπορει να ειναι επιθετικα δηλ. να κανουν αναιτιες* επιθεσεις, ποσο μαλλον σε 9 ανθρωπους συνεχομενα, ακομα περισσοτερα σε μικρα παιδακια (που δεν τα πειραζουν ε? γιατι εχω δει διαφορες παπαριες του στυλ "πειραζουμε το σκυλο και μετα φωναζουμε επειδη αντεδρασε)*.

*Ειναι προφανες οτι αμα γαυγισουν καποιον και αυτος κανει σαν πανικοβλητο επιληπτικο και αρχιζει να χτυπιεται, να χοροπηδαει ή να τρεχει, μπορει να τα εξιταρει (και να τα τρομαξει περισσοτερο απο οτι εκεινα αυτον) και να συμπεριφερθουν περιεργα.

και εδω εχουμε, 7 μαζι ειναι. οποτε τους τη δωσει γαυγιζουν στο κοσμο, γαυγιζουν σε αλλα σκυλια που περνανε ή δεσποζομενα. δεν εχουν πειραξει κανεναν, αλλα μερικα υστερικα διποδα ζωα αρχιζουν να χορευουν το τσαμικο του φοβιτσιαρη οταν τα βλεπουν, να φωναζουν και γενικα να κανουν ΟΛΑ ΟΣΑ δεν πρεπει να κανεις για να μην προκαλεσεις μια λαθος αντιδραση σε ενα σκυλο.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#114618 παιδια, η αληθεια ειναι καπου στη μεση, νομιζω
βαριεμαι να γραφω κατεβατα οπως εσεις (πραγματικα απορω που βρισκετε τοση ορεξη :s_omg ) και θα πω την αποψη μου με 2 λογια
ολα τα ζωα εχουν δικαιωμα στην ζωη και δικαιούνται κι αυτα τον χωρο τους
ο πλανητης γη, δεν ειναι αποκλειστικοτητα των ανθρωπων
αρκει ομως εκει που ζουνε, να μην δημιουργουν σοβαρα προβληματα στους γυρω τους
εν ολιγοις, δεν ειναι τοσο κακο να υπαρχουν αδεσποτα (μακαρι να ειχαν ολα καποιον να τα φροντιζει), αρκει να μην ειναι επιθετικα προς τους ανθρωπους
τα περισσοτερα ειναι ακινδυνα, ομως υπαρχουν και εξαιρέσεις
αυτες οι εξαιρέσεις καλο θα ειναι να απομονώνονται για να μην δημιουργουν προβληματα
ειμαι κατα της θανατωσης οποιοδηποτε ζωου (εκτος αυτων που αποτελουν μερος της τροφη μας :oops: ) , οπότε το καλυτερο για τα επιθετικα σκυλια θα ηταν στειρωση (οπως σε ολα τα αδεσποτα σκυλια και γατες) και "απομονωση" σε ενα κυνοκομειο
τα δε ακίνδυνα, στειρωση και επιστροφη στο περιβαλλον τους
δε νομιζω να ενοχλουσε καποιον αυτη η πρακτικη , αφου και τα επικίνδυνα δεν θα κυκλοφορουσαν ανεξέλεγκτα, και δεν θα θανατώνονταν( πραγμα που θα δυσαρεστούσε τους φιλοζωους ) και ολα θα στειρώνονταν ωστε να υπαρχει σταδιακη μειωση των αδέσποτων (για να μην ταλαιπωρουνται και αυτα τα ιδια, και για να μην ενοχλουν για τον α ή β λογο)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
junior gt έγραψε:1) Πάτα 'officer shoots man' να δεις πόσα βίντεο θα βρεις. Άρα δεν αποδεικνύεις κάτι με αυτά που ανεβάζεις.
2) Εντάξει δε ζούμε σε άλλον πλανήτη. Όλοι έχουμε αδέσποτα στις γειτονιές μας, ξέρουμε ότι είναι ένα θέμα καθαριότητας, υγιεινής με τα σκουπίδια κλπ, σπανιότερα και επιθέσεων αλλά οκ μη το γαμάμε το θέμα σε στυλ δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, σώθηκα γιατί δε με έπιασε φανάρι κλπ. Αυτό ήταν και το νόημα αυτού που έγραψα.

Για το 1ο που γράφεις δείχνει ακριβώς ό,τι και αυτό που έχω πει. Αν πας σε άλλο κράτος να επιτεθείς σε Αστυνομικό σε "κατεβάζει". Αν κάνει το ίδιο ένα ζώο, η απάντηση είναι η ίδια. Αυτό ήθελα να γράψω.

Πάμε στο 2ο. Η καθαριότητα και η υγιεινή είναι ένα θέμα, αλλά αντιμετωπίζεται περνώντας από το απέναντι πεζοδρόμιο. Γι' αυτό δεν την ανέφερα. Κι εγώ τα έχω ταΐσει 2-3 φορές, ειδικά καλοκαίρι που φεύγω για διακοπές και έχω φαγητό που διαφορετικά θα πάει για πέταμα. Η ευαισθησία μου είναι εξαιρετικά μεγάλη στα ζώα, λόγω της επαφής που είχα πολλά χρόνια στο χωρίο (π.χ. μικρός έπαιζα με κατσικάκια και προβατάκια στην αυλή του σπιτιού με τις ώρες, αλλά και με σκύλους και γάτες - αυτές πιο δύσκολα γιατί δεν έρχονταν πολύ στο σπίτι). Γνωρίζω, όμως, ότι το να ταΐζεις ζώα έξω από το σπίτι σου για να τα έχεις σαν φρουρούς δημιουργεί προβλήματα σε όσους είναι "άγνωστοι" στην γειτονιά. Εγώ έλειπα χρόνια στο νησί και κάθε φορά που ερχόμουν δεχόμουν επιθέσεις. Ειδικά αυτό που ανέφερα με το ποδήλατο είναι άλλο να το περιγράφω με μία γραμμή εδώ και άλλο να το ζεις ως συναίσθημα. Το μόνο επιπλέον που θα γράψω είναι το εξής: 50m πριν το στέκι τον σκύλων είναι οικογένεια που φορτώνει το αυτοκίνητο και βάζει μέσα τα παιδιά. Η κραυγή της μάνας όταν όρμηξαν 4 σκυλιά (2 από κάθε πλευρά / πεζοδρόμιο) στο ποδήλατο είναι αξέχαστη. Γυρνώντας έμαθα από γείτονες ότι έγινε θέμα γιατί αυτή που τα ταΐζει βγήκε να δει γιατί αυτός ο χαμός και την έβρισαν αρκετοί γείτονες για αυτό που είδαν. Δεν ήταν καθόλου υπερβολή αυτό που έγραψα, λοιπόν. Ήταν πολύ ήπιο μπροστά σε αυτό που έζησα.

kacey έγραψε:μαστορα, εγω δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν "αγελες" σκυλων, οτι δεν ειναι επιθετικα λεω και οτι κανουν παιχνιδι. Πρεπει να καταλαβεις οτι γαυγισμα ≠ επιθεση, δαγκωμα, attack_of_the_zombies κλπ κλπ. Δεν δεχομαι οτι αδεσποτα σκυλια εντος πολεως, με καθημερινη επαφη με ανθρωπους (και μαλιστα ανθρωπους να τα ταιζουν), μπορει να ειναι επιθετικα δηλ. να κανουν αναιτιες* επιθεσεις, ποσο μαλλον σε 9 ανθρωπους συνεχομενα, ακομα περισσοτερα σε μικρα παιδακια (που δεν τα πειραζουν ε? γιατι εχω δει διαφορες παπαριες του στυλ "πειραζουμε το σκυλο και μετα φωναζουμε επειδη αντεδρασε)*.

*Ειναι προφανες οτι αμα γαυγισουν καποιον και αυτος κανει σαν πανικοβλητο επιληπτικο και αρχιζει να χτυπιεται, να χοροπηδαει ή να τρεχει, μπορει να τα εξιταρει (και να τα τρομαξει περισσοτερο απο οτι εκεινα αυτον) και να συμπεριφερθουν περιεργα.

και εδω εχουμε, 7 μαζι ειναι. οποτε τους τη δωσει γαυγιζουν στο κοσμο, γαυγιζουν σε αλλα σκυλια που περνανε ή δεσποζομενα. δεν εχουν πειραξει κανεναν, αλλα μερικα υστερικα διποδα ζωα αρχιζουν να χορευουν το τσαμικο του φοβιτσιαρη οταν τα βλεπουν, να φωναζουν και γενικα να κανουν ΟΛΑ ΟΣΑ δεν πρεπει να κανεις για να μην προκαλεσεις μια λαθος αντιδραση σε ενα σκυλο.

Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση ανάλογα με την ώρα, με τον άνθρωπο, με την συνθήκη. Π.χ. στην γυναίκα μου επιτέθηκαν βράδυ, ενώ έφευγε από την στάση του λεωφορείου προς το σπίτι. Στην μητέρα μου, επίσης, η επίθεση έγινε βράδυ. Πρωί έχω περάσει με το ποδήλατο και απλά κοιμόντουσαν και δεν έδωσαν σημασία. Την ίδια ημέρα το σούρουπο με κυνήγησαν με σκοπό να δαγκώσουν. Αυτό είναι δεδομένο. Επίσης, αν δουν Πακιστανό, λόγω μυρωδιάς (τα βαριά φαγητά που τρώνε δίνουν άλλη οσμή στο σώμα), τον κυνηγάνε αμέσως. Αυτό ισχύει λιγότερο σε άλλους αλλοδαπούς (π.χ. Αλβανούς).

Τώρα, το γιατί είναι επιθετικά και το ποιος τα έκανε έτσι είναι θέμα προς συζήτηση (το εξήγησα, όμως, έμμεσα = την βολεύει γιατί έχει προστασία από κλέφτες στο σπίτι + άδεια θέση στάθμευσης απέξω). Το γεγονός, όμως, δεν αναιρείται. Οι επιθέσεις από την συγκεκριμένη αγέλη δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, ούτε ανεξήγητο. Προστατεύουν την περιοχή τους και είναι φυσιολογικό, αλλά όχι αποδεκτό, όταν κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή. Όπως σου εξήγησα, εσύ έχεις εμπειρία από σκυλιά πόλης και μου γράφεις αυτά που γράφεις. Εγώ μπορώ να σου εξηγήσω και το είδος του γαυγίσματος σε τι είδους ζώο αντιστοιχεί. Το έγραψα ήδη ότι στο χωριό είχαμε 15 σκύλους, όχι 1-2-3-5. Λες να μην ξέρω να φερθώ όταν με γαυγίζει ένας σκύλος; Αλλά όταν έρχομαι με το ποδήλατο σε ελαφριά κατηφόρα με 30km/h και τα βλέπω να πετάγονται, ενώ είμαι στη μέση του δρόμου, πώς θα σταματήσω; Την ίδια ημέρα είχα περάσει και δεν έκαναν τίποτε, όσο ήταν ο ήλιος ψηλά. Άρχισε να πέφτει ο ήλιος = τα σκυλιά δραστηριοποιούνται. Το πρωί περνάς ανάμεσά τους και δεν κάνουν τίποτε. Το βράδυ, όμως, αλλάζει το πράγμα.

Πριν 2-3 χρόνια, ένα θηλυκό που ήταν εξαιρετικά επιθετικό, μου είχε επιτεθεί καθώς έβγαινα από το σπίτι. Δεν τα είχα δει καν, άνοιξα την πόρτα, είχαν βρεθεί στο πεζοδρόμιο (λόγω ίσκιου), σε ένα σημείο που δεν τα είχα δει ποτέ στο παρελθόν, και, ενώ τα υπόλοιπα έφευγαν, το θηλυκό κάλυψε την υποχώρηση με επίθεση που σταμάτησε ακριβώς στο σκαλοπάτι της πόρτας (καταλαβαίνουν μια χαρά πού είναι το σπίτι του άλλου). Παραμονή πρωτοχρονιάς έχω αφήσει το αυτοκίνητο στο parking, στο νέο σπίτι, και επιστρέφω με τα πόδια στο παλιό. Είχαν βγει στον κεντρικό δρόμο και οι επιθέσεις έδιναν κι έπαιρναν (βοηθούσαν και τα φανάρια που δεν δούλευαν, η εξαιρετικά χαμηλή κίνηση κτλ) σε όποιον περνούσε. Ένα ζευγάρι κόντεψαν να το δαγκώσουν (από πίσω), 2 Πακιστανούς τους κυνήγησαν 100m, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο (συνήθως 20-30m γύρω από το στέκι τους πηγαίνουν), ενώ εγώ γλίτωσα γιατί περνούσα από την απέναντι πλευρά και απλά με γαύγιζαν.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γενικά: ό,τι γράφω είναι δεδομένο και όταν λέω ότι έγινε επίθεση ξέρω πολύ καλά τι λέω. Το ότι θεωρούν κάποιοι ότι κάνω λάθος ως προς την συμπεριφορά του σκύλου, επειδή είχαν σκύλο στο σπίτι (εγώ γελάω γιατί ζούσα με πολλαπλάσια νούμερα πολλών ειδών ζώων) ή επειδή διάβασαν κάτι στο διαδίκτυο είναι λανθασμένο. Ξέρω πολύ καλά τι λέω και μπορώ να αναφέρω ακόμη περισσότερα περιστατικά. Κλείνω μόνο με ένα: σε θείες μου, που έβοσκαν ζώα επί 50 χρόνια, άρα ξέρουν από συμπεριφορά, έκαναν επιθέσεις επί 2 χρόνια, μέχρι να τις μάθουν και αφού αυτές τα είχαν ταΐσει δεκάδες φορές, κάτι που ούτε θέλω να κάνω, ούτε το αντέχω οικονομικά. Ούτε η απάντηση του προϊσταμένου: "και να σας δαγκώσουν μην ανησυχείτε, είναι εμβολιασμένα" είναι αποδεκτή, πιστεύω.

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από pipinos1976 και 23 Μάιος 2015, 23:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
alexandros.K έγραψε:παιδια, η αληθεια ειναι καπου στη μεση, νομιζω
βαριεμαι να γραφω κατεβατα οπως εσεις (πραγματικα απορω που βρισκετε τοση ορεξη :s_omg ) και θα πω την αποψη μου με 2 λογια
ολα τα ζωα εχουν δικαιωμα στην ζωη και δικαιούνται κι αυτα τον χωρο τους
ο πλανητης γη, δεν ειναι αποκλειστικοτητα των ανθρωπων
αρκει ομως εκει που ζουνε, να μην δημιουργουν σοβαρα προβληματα στους γυρω τους
εν ολιγοις, δεν ειναι τοσο κακο να υπαρχουν αδεσποτα (μακαρι να ειχαν ολα καποιον να τα φροντιζει), αρκει να μην ειναι επιθετικα προς τους ανθρωπους
τα περισσοτερα ειναι ακινδυνα, ομως υπαρχουν και εξαιρέσεις
αυτες οι εξαιρέσεις καλο θα ειναι να απομονώνονται για να μην δημιουργουν προβληματα
ειμαι κατα της θανατωσης οποιοδηποτε ζωου (εκτος αυτων που αποτελουν μερος της τροφη μας :oops: ) , οπότε το καλυτερο για τα επιθετικα σκυλια θα ηταν στειρωση (οπως σε ολα τα αδεσποτα σκυλια και γατες) και "απομονωση" σε ενα κυνοκομειο
τα δε ακίνδυνα, στειρωση και επιστροφη στο περιβαλλον τους
δε νομιζω να ενοχλουσε καποιον αυτη η πρακτικη , αφου και τα επικίνδυνα δεν θα κυκλοφορουσαν ανεξέλεγκτα, και δεν θα θανατώνονταν( πραγμα που θα δυσαρεστούσε τους φιλοζωους ) και ολα θα στειρώνονταν ωστε να υπαρχει σταδιακη μειωση των αδέσποτων (για να μην ταλαιπωρουνται και αυτα τα ιδια, και για να μην ενοχλουν για τον α ή β λογο)

Συμφωνώ 100% με αυτά που γράφεις. Δεν έχω γράψει τίποτε διαφορετικό. Και αυτά που έχω στην γειτονιά ήταν 10, αλλά με την στείρωση άρχισαν να μειώνονται. Για μηδενισμό, βέβαια, δεν πιστεύω. Το πρόβλημα είναι αρχαιότατο. Για όποιον ήταν ακόμη με δέσμες στο σχολείο θα θυμάται στην Β΄ Λυκείου, στον Λυσία, τον "Λόγο υπέρ αδυνάτου", όπου γίνεται αναφορά για χρήστη μπαστουνιών για προστασία από τα αδέσποτα.

Από την άλλη, όμως, όταν υπάρχουν δεδομένες επιθέσεις υπάρχουν λύσεις που πρέπει να ακολουθηθούν. Π.χ. διάσπαση της αγέλης, ώστε να μην υπάρχει η ίδια ισχύς κατά την επίθεση, ευθανασία σε όσα είναι επιθετικά κατ' εξακολούθηση (π.χ. το θηλυκό που ανέφερα θανατώθηκε μετά τις πολλαπλές επιθέσεις), διαμοιρασμός σε σπίτια ενδιαφερόμενων ή σε χώρους προστασίας κτλ.

Απλά, καλό είναι να βλέπουμε και την πραγματικότητα. Υπάρχουν περιστατικά επιθέσεων σκύλων σε ανθρώπους, όπως υπάρχουν και περιστατικά επίθεσης ανθρώπων σε σκύλους. Δεν μπορεί, όμως, να δέχομαι επιθέσεις και ειρωνείες από θιασώτες του παγανισμού ή από κατ' εξακολούθηση προβοκάτορες, ώστε να μειωθεί η αξιοπιστία μου. Δεν μπορεί άσχετοι με το αντικείμενο (ποιος από αυτό το forum έχει φυλάξει πρόβατα ή κατσίκια για να δει την γλύκα;) να γράφουν ότι δεν μπορώ να καταλάβω πότε γίνεται επίθεση σκύλου, ούτε να παίρνουν αυτό που έγραψα και να τα γενικεύουν, να μιλάνε για τα γραπτά μου και να με κατηγορούν για κάτι που δεν ανέφερα καν ή για λόγους που δεν έχω καταλάβει. Λίγη λογική είναι απαραίτητη, όπως και λιγότερη κακεντρέχεια.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
pipinos1976 έγραψε:Συμφωνώ 100% με αυτά που γράφεις. Δεν έχω γράψει τίποτε διαφορετικό. Και αυτά που έχω στην γειτονιά ήταν 10, αλλά με την στείρωση άρχισαν να μειώνονται. Για μηδενισμό, βέβαια, δεν πιστεύω. Το πρόβλημα είναι αρχαιότατο. Για όποιον ήταν ακόμη με δέσμες στο σχολείο θα θυμάται στην Β΄ Λυκείου, στον Λυσία, τον "Λόγο υπέρ αδυνάτου", όπου γίνεται αναφορά για χρήστη μπαστουνιών για προστασία από τα αδέσποτα.

Από την άλλη, όμως, όταν υπάρχουν δεδομένες επιθέσεις υπάρχουν λύσεις που πρέπει να ακολουθηθούν. Π.χ. διάσπαση της αγέλης, ώστε να μην υπάρχει η ίδια ισχύς κατά την επίθεση, ευθανασία σε όσα είναι επιθετικά κατ' εξακολούθηση (π.χ. το θηλυκό που ανέφερα θανατώθηκε μετά τις πολλαπλές επιθέσεις), διαμοιρασμός σε σπίτια ενδιαφερόμενων ή σε χώρους προστασίας κτλ.

Απλά, καλό είναι να βλέπουμε και την πραγματικότητα. Υπάρχουν περιστατικά επιθέσεων σκύλων σε ανθρώπους, όπως υπάρχουν και περιστατικά επίθεσης ανθρώπων σε σκύλους. Δεν μπορεί, όμως, να δέχομαι επιθέσεις και ειρωνείες από θιασώτες του παγανισμού ή από κατ' εξακολούθηση προβοκάτορες, ώστε να μειωθεί η αξιοπιστία μου. Δεν μπορεί άσχετοι με το αντικείμενο (ποιος από αυτό το forum έχει φυλάξει πρόβατα ή κατσίκια για να δει την γλύκα;) να γράφουν ότι δεν μπορώ να καταλάβω πότε γίνεται επίθεση σκύλου, ούτε να παίρνουν αυτό που έγραψα και να τα γενικεύουν, να μιλάνε για τα γραπτά μου και να με κατηγορούν για κάτι που δεν ανέφερα καν ή για λόγους που δεν έχω καταλάβει. Λίγη λογική είναι απαραίτητη, όπως και λιγότερη κακεντρέχεια.

Ευχαριστώ.

κι εγω συμφωνω με πολλα απο οσα λες (οπως συμφωνω και με τον kacey σε πολλα)
ομως ειμαι κατα της ευθανασίας (εκτος αν γίνεται για ιατρικούς λογους)
επειδη ενα ζωο ειναι επιθετικο, δεν ειναι σωστο να το θανατωνεις για να "γλυτωσεις"
βαλτο σε ενα χωρο που δεν θα μπορει να κανει κακο, απλα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
pipinos1976 έγραψε:
bill33 έγραψε:Μπαλούρδο;

Και πάλι flame από την διαχείριση; Ο συγκεκριμένος το έχει πάρει εργολαβία τελευταία. Πληρώνεσαι, όπως οι άλλοι παλαιότερα ή το κάνεις για να μπεις στην ομάδα; Ή μήπως ανήκεις από πάππου προς πάππου στους παρακρατικούς και δοσιλόγους; Πες, όμως, και της οπτασίας να γράψει κάτι. Ή τα πηγαίνετε εκ περιτροπής, ώστε να μην φαίνεται (ή για να φαίνεται) η οργάνωση;

Ρε Πιπινε χαλάρωσε λίγο.
Άβαταρ μέλους
By g47
#114686 Pipine με καθε καλη διαθεση, χωρις να εχω συμμετεχει σε οποια συζητηση εχεις κανει αλλα ως αναγνωστης και μονο, μπορω να σου πω με ολη τη σημασια της λεξης οτι κουραζεις. Υπερβολικα.

Εχω και αλλες ανησυχιες που δημιουργηθηκαν λογω των ποστ σου αλλα δεν εχει νοημα να αναφερθουν.
Μη σπασεις το ποστ μου σε χιλια κομματια, δεν θα συμμετεχω. :lol:
Over n' out. :)
Τελευταία επεξεργασία από g47 και 24 Μάιος 2015, 00:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kacey
#114696 pipine

προσπερασα ΟΛΑ τα ποστ απο τη τελευταια μου απαντηση, δεν εχω τοοοοοση ορεξη για γραψιμο. Ενα θα σου πω: προσπαθεις να με πεισεις οτι κυκλοφορουν αγελες αγριων σκυλων αναμεσα μας, που επιτιθενται στο κοσμο, μεσα σε μια πολη. Και εν μερει λογος για αυτο ειναι οτι καποια που τα ταιζει, τα εχει κανει αγρια για να της φυλανε το σπιτι και να μη παρκαρει και κανεις μπροστα του? κατι τετοιο επιασα με μια πεταχτη ματια πριν κουραστω απο τα κατεβατα σου.

Ε, εγω που εχω χαιδεψει ολα τα αδεσποτα της Ελλαδας (οπως επισης και ελληνικους ποιμενικους που οταν περνας απ΄εξω απο το χωρο τους νομιζεις οτι θα σου φανε το λαρυγγι ΚΑΙ που ο ιδιοκτητης τους προειδοποιει οτι ορμανε αδιακριτως, και τα εχει μαντρωμενα) σου λεω οτι δεν παιζει αυτο. Σε τελικη αναλυση πες μου που ακριβως βρισκονται και θα παω να τα χαιδεψω και αυτα. σου υποσχομαι οτι δεν θα σου στειλω πιτσες.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kacey έγραψε:pipine

προσπερασα ΟΛΑ τα ποστ απο τη τελευταια μου απαντηση, δεν εχω τοοοοοση ορεξη για γραψιμο. Ενα θα σου πω: προσπαθεις να με πεισεις οτι κυκλοφορουν αγελες αγριων σκυλων αναμεσα μας, που επιτιθενται στο κοσμο, μεσα σε μια πολη. Και εν μερει λογος για αυτο ειναι οτι καποια που τα ταιζει, τα εχει κανει αγρια για να της φυλανε το σπιτι και να μη παρκαρει και κανεις μπροστα του? κατι τετοιο επιασα με μια πεταχτη ματια πριν κουραστω απο τα κατεβατα σου.

Ε, εγω που εχω χαιδεψει ολα τα αδεσποτα της Ελλαδας (οπως επισης και ελληνικους ποιμενικους που οταν περνας απ΄εξω απο το χωρο τους νομιζεις οτι θα σου φανε το λαρυγγι ΚΑΙ που ο ιδιοκτητης τους προειδοποιει οτι ορμανε αδιακριτως, και τα εχει μαντρωμενα) σου λεω οτι δεν παιζει αυτο. Σε τελικη αναλυση πες μου που ακριβως βρισκονται και θα παω να τα χαιδεψω και αυτα. σου υποσχομαι οτι δεν θα σου στειλω πιτσες.

Γενικεύεις. Υπάρχουν αγέλες, ναι. Άλλες φορές επιτίθενται, άλλες όχι. Ανάλογα το άτομο, την ώρα, το σημείο κτλ. Στην περίπτωση που αναφέρω η συγκεκριμένη γειτόνισσα έχει δώσει χώρο, προστασία, τροφή κτλ, άρα τα έχει κάνει να θεωρούν ότι αυτή είναι το αφεντικό και αυτή να προστατεύουν (βασικά τους ενδιέφερε για τους κλέφτες το βράδυ). Όπως έγραψα, όμως, δεν είναι απαραίτητο ότι θα επιτεθούν σε όποιον πλησιάζει. Αν πας ημέρα δεν έχεις πρόβλημα. Αν πας νύχτα, όμως, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες. Τουλάχιστον πέρυσι το καλοκαίρι που η αγέλη ήταν μεγαλύτερη και πιο επιθετική, με νέα σκυλιά στην ομάδα. Φέτος δεν μπορώ να σου πω γιατί βλέπω 4-5 σταθερά (δεν ξέρω αν διέσπασαν την ομάδα, αν μερικά ψόφησαν ή τι άλλο έχει γίνει) και δεν ξέρω τι θα γίνει αν περάσω βράδυ από εκεί. Δεν το έχω κάνει, ούτε θα το κάνω για να δω τα αποτελέσματα. Αν πας π.χ. βράδυ μπορεί και να περάσεις άνετα. Αυτό μου το λέει και η μητέρα μου, ότι έχουν ηρεμήσει φέτος, ότι δεν γαυγίζουν καθόλου κτλ. Ίσως, αλλά δεν το έχω διαπιστώσει και μόνος μου. Η αναφορά μου είναι για αυτά που αντιμετώπισα προσωπικά εγώ πέρυσι το καλοκαίρι.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
giannik1977 έγραψε:Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό που λέει ο bayern. Άπαξ κ αφεθεί η κλήση κ δεν πληρωθεί εντος 10 ημερών , δεν μπορείς να ισχυριστεις (κ αλήθεια να λες) οτι δεν την βρηκες ή την είχε πάρει ο αέρας ή ελιωσε απο τη βροχη κ.λ.π |λογοκρισία| μεν , πραγματικότητα δε....
Νομιζω στο Λονδίνο είχα δει κλήση εντος νάυλον περιβληματος;

Έχω φάει τέτοια κλήση σε νάιλον περιτύλιγμα στα όμορφα Γιάννενα!
Λογικό αν σκεφτείς πως εκεί βρέχει περισσότερο από το Λονδίνο!
Άβαταρ μέλους
By gianik
#114745 Γρηγορη μάλλον απο την τσέπη του θα τα είχε βάλει ο τροχαιος..