Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By gakost
markvag έγραψε:Επίσης, δεν έχει πορτοκαλί φανάρια - βέλη προς τ' αριστερά, καθώς συνήθως αυτά μπαίνουν όταν υπάρχει κάποιος κίνδυνος (πχ διασχίζεις δρόμο με δύο ρεύματα και κινδυνεύεις να σου πέσει κανείς μετωπικά). Εκεί θεωρώ πως δεν έχει λόγο να μπουν τέτοια φανάρια (ακόμα και η κινηση των πεζών στο σημείο είναι ελάχιστη).

Το πορτοκαλί φανάρι δεν προειδοποιεί για κίνδυνο, ουσιαστικά σημαίνει υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας. Όπως είπες πράσινο στρόγγυλο φανάρι σημαίνει προχωράς ευθεία και το πορτοκαλί παλλόμενο βέλος σε υποχρώνει να δώσεις προτεραιότητα να θελήσεις να στρψεις προς την κατεύθυθνση του βελους. Πολλές φορές συμβαίνει και με το πεζοφάναρα, στρίβεις δεξιά με παλλόμενο πορτοκαλί και γιατί το πεζοφάναρο είναι πράσινο. Ελάχιστοι προφανώς το ξέρουν ή το τηρούν. Μου έχει τύχει ταξιτζής να λέει "οι βλάκες έχουν πράσινο για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς" και όταν του εξήγησα τι σημαίνει άρχισε να λέει "που να σταματήσεις", "θα σε φάνε λάχανο από πίσω" κλπ.

Το σενάριο να είχε βγάλει φλας ο άνθρωπος και οι μηχανές απλά να το αγνόησαν παίζει; Δεν ξέρω τι ισχύει στην Γερμανία αλλά σε κάποιες χώρες αν κάποιος προηγείται και βγάλει φλας έχει προτεραιότητα όποιος είναι πιο μπροστά. Στην Ελλάδα ο ΚΟΚ λέει ότι το φλας προειδόποιεί δεν υποχρεώνει αλλά οι περισσότεροι το έχουν γενικά γραμμένο νομίζουν ότι θα μπει στον λογαριασμό της ΔΕΗ αν το χρησιμοποιήσουν.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#435912 Τα χιλιομετρα παντως μαζευονται ανετα σε εκεινο το σημειο και εκεινη την ωρα! Αν πετυχεις και πρασινο το φαναρι μπροστα στη σταση Ευζωνων τοτε για μηχανες τα 130-150 πιανονται για πλακα... Βεβαια το σημειο ειναι σχεδον ευθεια! Δεν υπαρχει περιπτωση να ειδε ο οδηγος του γκολφ και να μην τους ειδε! Ισως μονο να μην υπολογισε την ταχυτητα των μηχανων και να θεωρησε οτι του εφτανε ο χρονος!
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#435926 Eίπε στην τροχαίο ότι άκουσε το GPS και κατάλαβε ότι είχε λάθος κατεύθυνση και έστριψε απότομα για να προλάβει χωρίς να ελέγξει και χωρίς να βγάλει φλάς, οι μηχανές σίγουρα μαζέψει είχαν χλμ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#435938 Οι μηχανές δεν γίνεται να έχουν ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ευθύνη, και να μην έχει το αυτοκίνητο... Σίγουρα η μεγαλύτερη ευθύνη είναι στο αυτοκίνητο, αλλά δεν μειώνω το γεγονός πως αν κάποιος τρέχει ιλιγγιωδώς, παίζει το κεφάλι του. Απλώς, αν είδα καλά το ένα δεν ήταν καν μηχανή, κάτι σε παπί ή σκούτερ μου κάνει, άρα τουλάχιστον ο ένας δεν πρέπει να έτρεχε τόσο πολύ ώστε δεν πρόλαβε να τον δει ο οδηγός.
Δεν σημαίνει βέβαια το παραπάνω πως δεν μπορεί να έτρεχε πάνω από τα όρια του δρόμου, ή του οχήματος. Αλλά όχι τόσο ώστε να μην τον δει το αυτοκίνητο.
Τέλος, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην φοράς κράνος ή να το έχεις στο χέρι (αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα κιόλας! Πιο πρακτικό είναι να το φοράς παρά να το κρατάς! :dizzy: ).
Άβαταρ μέλους
By xenos
Νίκος Παππάς έγραψε:Προφανως οι μοτο ετρεχαν και για αυτο οι νεκροι, αλλα αν ο οδηγος του αυτοκινητου ηταν στην αριστερη λωριδα, πηγαινε ευθεια και εστριβε 3 φορες δεξια για να βγει στον σωστο δρομο, κοιτουσε καθρεφτη και περιμενε να περασουν οι μοτο ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

End of story.

Mα προφανώς. Οι περισσότεροι όμως κατευθείαν στην καραμέλα "έτρεχαν πολύ". Έτσι παίρνει συγχωροχάρτι ο κάθε μλκας που κυκλοφορεί εκεί έξω. :thumbsdown:

gakost έγραψε:Το σενάριο να είχε βγάλει φλας ο άνθρωπος και οι μηχανές απλά να το αγνόησαν παίζει;

Υπάρχει σε αυτή τη χώρα η λογική ότι όποιος βγάλει φλας, οκ βγαίνει και στα @@ του. Το φλας δηλώνει πρόθεση και όχι υποχρέωση των άλλων να σε αφήσουν.
Άβαταρ μέλους
By melos86
#435981 Δεν αποτελει "συγχωροχαρτι", με συγχωρεις πολυ... Ολα στην οδηγηση ειναι θεμα αντιληψης και υπολογισμων!
Υπαρχει η πιθανοτητα ο Γερμανος να μην ειδε καν πισω του και ετσι εκλεισε το δρομο στις μηχανες, υπαρχει και η περιπτωση να ειδε, να θεωρησε οτι οι μηχανες ηταν σε αρκετη αποσταση -υπολογιζοντας οτι θα κινουνταν με μια λογικη ταχυτητα- και ετσι να κινηθηκε! Για αυτο λεμε οτι και η πολυ αργη ταχυτητα ειναι εξισου επικινδυνη με την μεγαλη ταχυτητα, γιατι ξεφευγουν και οι δυο απο το τι περιμενει ο οδηγος διπλα μας!

Ειχα προσφατως ατυχημα με μηχανακι το οποιο σε δρομο με ενα ρευμα προσπαθησε να με προσπερασει απο δεξια (αναμεσα σε μενα και τα παρκαρισμενα) την στιγμη που εγω εστριβα δεξια! Ο τυπος καλεσε αστυνομια και ισχυριστηκε οτι δεν αναψα φλας (ψευδως!) μπας και γλιτωσει τιποτα.
Η απαντηση του μπατσου ηταν "Και για ενα φλας θα φας το κεφαλι σου εσυ?" Ειδικα αυτοι που καβαλουν μηχανες θα πρεπει να δινουν περιθωριο για λαθη στους υπολοιπους γιατι κακα τα ψεμματα λαθη γινονται συνεχεια...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#435984 Μάλιστα. Σκέψου τώρα ότι το δυστύχημα έγινε τρεις τα ξημερώματα και πες μου αν μπορείς να ξέρεις πόσο νυσταζε ο οδηγός, πόσο κουρασμένος ήταν, πόσα χιλιόμετρα είχε οδηγήσει κλπ

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By Govus
Geo f1 έγραψε:Νέο τροχαιο

http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/a ... s/2226818/

Ανεξάρτητα από το πώς ο μακαρίτης "βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας", κοιτάξτε την κατάσταση του οδοστρώματος :lipsealed: !
Άβαταρ μέλους
By melos86
Νίκος Παππάς έγραψε:Μάλιστα. Σκέψου τώρα ότι το δυστύχημα έγινε τρεις τα ξημερώματα και πες μου αν μπορείς να ξέρεις πόσο νυσταζε ο οδηγός, πόσο κουρασμένος ήταν, πόσα χιλιόμετρα είχε οδηγήσει κλπ

Σιγουρα δεν μπορεις να ξερεις! Ολα ομως συνεισφερουν στο να γινει ενα τετοιο ατυχημα... Το ιδιο ισχυει και για την ταχυτητα αυτων που δεν εκαναν κατι για να προκαλεσουν αμεσα το ατυχημα! Και δεν κραζω κανοντας τον εξυπνο! Και εγω το ιδιο πραγμα με τα παλικαρια θα εκανα! Απλα μου εχει συμβει πολλες φορες να γλιτωσω τροχαια απο χαζομαρα αλλου και να γυρισει να μου πει οτι δεν υπολογισε σωστα την ταχυτητα μου!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Govus έγραψε:
Geo f1 έγραψε:Νέο τροχαιο

http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/a ... s/2226818/

Ανεξάρτητα από το πώς ο μακαρίτης "βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας", κοιτάξτε την κατάσταση του οδοστρώματος :lipsealed: !

Ο δρόμος απλά δεν υπαρχει, το Αμφιλοχία Βόνιτσα ειναι τραγικό. Εδώ παλία που γινόταν κάποια συντήρηση ήταν απίστευτα επικίνδυνο, πλέον απλά ειναι τριτοκοσμικο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#436210 Σε 1-2 σημεία την τελευταία φορά που πέρασα, έπρεπε να κάνω ζιγκ-ζαγκ, για να γλιτώσω λάστιχο και ζάντα. :lipsealed:
Δεν νομίζω να έχει βελτιωθεί κάτι τελευταία, μάλλον θα έχει χειροτερέψει, ειδικά με τον κυκλοφοριακό φόρτο που τρώει τα καλοκαίρια η Λευκάδα...
Θέλει πολλή προσοχή, αν και φοβάμαι εκεί που έγινε το ατύχημα, δεν φταίει μόνον ο δρόμος... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Θέλει πολλή προσοχή, αν και φοβάμαι εκεί που έγινε το ατύχημα, δεν φταίει μόνον ο δρόμος... :ninja:

Τι; Παίζει και να έτρεχε δηλαδή; :s_omg
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#436623 Αυτό προκύπτει από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης
Με 320χλμ. έτρεχε η Πόρσε του Βακάκη στο τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών-Λαμίας

Οι ειδικοί καταλήγουν ότι δεν έφταιγε το λάστιχο - Δεύτερο βίντεο δείχνει ότι ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του πολυτελούς αυτοκινήτου από τη στιγμή που επιχείρησε να κάνει μια προσπέραση

http://www.protothema.gr/greece/article ... on-lamias/