- 14 Ιουν 2021, 12:13
drdino έγραψε:bebes έγραψε:Μεσα στο ΣΚ "χάζευα" κάποια βιντεάκια με δοκιμές υβριδικών (κυρίως) αυτοκινήτων.
Είμαι πολύ "ζεστός" στο να αλλάξω το Σουμπαρού με ενα υβριδικό απο αυτά που μπορείς να τα φορτίσεις και να έχουν κάποια αυτονομία αμιγώς ηλεκτρική. Βλέπω οτι εχουν μια (αμιγώς) ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50 χιλιομέτρων, αλλά και μεγάλη οικονομία στο καύσιμο οταν λειτουργούν συνδυαστικά. Στην ανάγκη λειτουργούν σαν τα "απλά" βενζινοκίνητα.
Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να υπήρχε κάποιο ηλεκτρικό με εναν μικρό βενζινοκινητήρα που να λειτουργείς σαν γεννήτρια σε ωρα ανάγκης.
Υπάρχει κάτι τέτοιο; 
Στα γρήγορα
i3 REX
Opel Ampera ως ένα βαθμό
Ford Transit pHEV
το καινουριο Ampera δεν εχει αυτη τη δυνατότητα, ειναι αμιγως ηλεκτρικο. Ισως δεν ήταν τοσο εφαρμόσιμη η ιδεα της γεννητριας, αφου η Οπελ την κατήργησε.
Βέβαια, το νεο δινει αυτονομία 520 χιλιομέτρων.
Φαντάζομαι οτι σε κάποια (λίγα) χρόνια, ο "κινητήρας γεννήτρια" θα είναι αναχρονιστικός, οταν οι σταθμοί φόρτισης θα έχουν τη συχνότητα που εχουν σημερα τα βενζινάδικα +του οτι θα μπορούμε να φορτίζουμε και στο σπίτι.
Προσωπικά, αν έπαιρνα ηλεκτρικό θα πηγαινα "τζάμπα" σε ολες τις διαδρομές της πολης και γυρω γυρω ως και τη θάλασσα.
Μπορω (υποθέτω γιατι ισως δεν εχω κατάλληλη γραμμη) να φορτίζω στο υπόγειο πάρκινκ στο σπίτι, στη δουλεια, και στο κτήμα οπου το ρεύμα ειναι και πιο φτηνο (αγροτικό). Επίσης στη Θεσσαλονίκη(πατρικό0 υπάρχει πάρκινκ στην αυλή, οπότε φορτίζει κι εκει.
Ο προβληματισμός μου έγκειται μόνο στα ταξίδια και τις μεγάλες εκδρομές
Scooby