Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By 224v
edmond έγραψε:Φεύγει αμάξι άνετα -από τα 100άδες που έχουν φύγει- επειδή έχουν μαζέψει παραπάνω χλμ μέσα στην στροφή. Η οποία στροφή βέβαια παίζει και να είναι ότι χειρότερο σε ανάποδη κλίση υπάρχει στην Ελλάδα. Και η οποία κλίση γίνεται χειρότερη στην κορυφή της στροφής.
Αμφιβάλει κανείς ότι μπήκε ο σχωρεμένος με το smart roadster τάπα?

Η αναποδη κλιση που βλεπεις απο που φαινεται??? διοτι προσωπικα δεν βλεπω αναποδη, ... η καμερα παραμορφωνει τον δρομο οπως και τις κολωνες φωτισμου
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
224v έγραψε:Ειναι στο κλαδο που εχει κατευθυνση απο Riba's προς Βαρκιζα ακριβως μετα τη καμπυλη ... εκει τους εφυγε.... ξερει κανεις τα στατιστικα των ατυχηματων μετα απο αυτη την στροφη?? γιατι μεχρι κατω στη Βαρκιζα μια ευθεια ειναι..... και δεν φευγει εκει αυτοκινητο αν δεν σκασει λαστιχο π.χ.

Η στροφή αυτή είναι εξαιρετικά ύπουλη. Είναι η στροφή πριν την ευθεία της Βάρκιζας. Πιο πριν έχει άλλη ευθεία και μαζεύεις χιλιόμετρα εύκολα. Είναι πολύ εύκολο να μπεις με περισσότερα από το κανονικό, ενώ στην έξοδο έχει ακόμη χειρότερη αρνητική κλίση και μπορεί να σε πετάξει πολύ εύκολα.
Την έχω πατήσει κι εγώ, δηλαδή να μπω με πολλά και να χρειαστεί να φρενάρω πάνω στην στροφή (που γενικώς προσπαθώ πάντα να το αποφεύγω). Επίσης, εξαιρετικά ύπουλη είναι και για μοτοσυκλέτες, μια φορά ενώ νόμιζα πως πήγαινα χαλαρά, εκεί χρειάστηκε να την γείρω πάρα πολύ για να βγει η στροφή.
Η αρνητική κλίση που έχει είναι το πρόβλημα και πραγματικά είναι πολύ έντονη. Είναι πανεύκολο να σου βγάλει υποστροφή και να σε στείλει στον τοίχο.
Ο οδηγός ήταν νέος, με "ζμπορ" αμάξι και λογικά μικρή εμπειρία. Μάλλον και χωρίς ζώνη. Το κακό δεν άργησε να γίνει, αλλά ξαναλέω, είναι εύκολο να την πάθεις εκεί, ακόμη και έμπειρος να είσαι. Οι πιτσιρικάδες δεν έχουν ούτε την εμπειρία, ούτε την ψυχραιμία (κανείς μας δεν την είχε στην ηλικία τους...).
Άβαταρ μέλους
By drdino
#433110 Και χωρίς ζώνη αμφότεροι.
Άβαταρ μέλους
By edmond
224v έγραψε:
edmond έγραψε:Φεύγει αμάξι άνετα -από τα 100άδες που έχουν φύγει- επειδή έχουν μαζέψει παραπάνω χλμ μέσα στην στροφή. Η οποία στροφή βέβαια παίζει και να είναι ότι χειρότερο σε ανάποδη κλίση υπάρχει στην Ελλάδα. Και η οποία κλίση γίνεται χειρότερη στην κορυφή της στροφής.

Η αναποδη κλιση που βλεπεις απο που φαινεται??? διοτι προσωπικα δεν βλεπω αναποδη, ... η καμερα παραμορφωνει τον δρομο οπως και τις κολωνες φωτισμου

Έχω περάσει άπειρες φορές απο εκεί και δεν χρειάζεται καμιά φωτό για να μου πει τι κωλοστροφή είναι αυτή. Δεν μπορεί, οι Αθηναίοι τουλάχιστον σίγουρα έχουν περάσει και ξέρουν.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#433154 Για να παρεις τη στροφή αυτη γρήγορα θελεις άλλη γραμμή απο αυτη της διαγράμμισης (των λωρίδων). Ειναι κατηφορική και κλείνει απότομα στο τελείωμα...αυτό ειναι το πρόβλημα. Ένα παλικάρι ξέρω που είχε παντα σωστή γραμμή χρησιμοποιώντας δυο λωρίδες...εγώ σχεδόν παντα λάθος τοποθέτηση είχα.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#433310 Υπενθυμίζω περιστατικό πριν πολλά χρόνια, που το είχα γράψει και στο bloka και στο 4Τροχοί, αν θυμάμαι καλά. Έρχομαι από γάμο ξημέρωμα προς Πειραιά. Πετυχαίνω μία κάμπριο Ε36 με κάπου 1000 αλόγατα, που τον προηγούμενο μήνα την είχαν παρουσιάσει στο power techniques. Λέω να παίξω λίγο, καθώς είχα και κόσμο μέσα, οπότε δεν ήμουν για πολλά πολλά. Κατέβασμα 3η και του κολλάω από πίσω πριν την στροφή. Ο δρόμος τελείως άδειος και κρατάω γραμμές καθαρά αγωνιστικά. Ο τύπος, που έχει και την κοπέλα δίπλα του, θίγεται και κάνει το μοιραίο λάθος. Πατάει λίγο παραπάνω γκάζι από αυτό που πρέπει για να με περάσει (ήταν και 600+ άλογα στην βολτίσια χαρτογράφηση). Η συνέχεια κλασσική: όπως θα παίρνω τις στροφές... Ευτυχώς και για τους δύο μας αφενός πρόλαβα να φρενάρω, αφετέρου με τις σβούρες απλά σταμάτησε και δεν έσκασε πουθενά να τον πάρω στον λαιμό μου τον άνθρωπο. Ήταν και η τελευταία φορά που πίεσα άνθρωπο στον δρόμο. Αποφάσισα ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και ανεύθυνο να τους φτάνεις στα όρια.

Εξαιρετικά επικίνδυνη στροφή στην κάθοδο. Στην άνοδο όχι τόσο. Θυμάμαι που με καινούργιο αμάξι, αλλά στην χάραξη πριν τους ΟΑ, είχα μπει στην άνοδο με 120 και ήμασταν και 3 άτομα μέσα στο αμάξι. Από τότε προσπαθώ να το ξανακάνω, αλλά δεν. Ίσως γέρασα και φοβάμαι περισσότερο τώρα. Η κάθοδος ήταν επικίνδυνη, αλλά με την μετά ΟΑ χάραξη βελτιώθηκε αισθητά. Παλαιότερα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii

το αυτό,ειναι πολύ περιεργη στροφη που κλεινε και με σημαντικη αναποδη κλιση.Που να δειτε τι γινοταν όταν κανανε κοντρες στην ευθεια από το φαναρι του Ζαχου προς Ριμπας.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Zeus έγραψε:Για να παρεις τη στροφή αυτη γρήγορα θελεις άλλη γραμμή απο αυτη της διαγράμμισης (των λωρίδων). Ειναι κατηφορική και κλείνει απότομα στο τελείωμα...αυτό ειναι το πρόβλημα. Ένα παλικάρι ξέρω που είχε παντα σωστή γραμμή χρησιμοποιώντας δυο λωρίδες...εγώ σχεδόν παντα λάθος τοποθέτηση είχα.

ετσι θελει να χρησιμοποιησεις ολο το πλατος του δρομου σε αυτή τη στροφη εάν θελεις να εχεις την ιδανικη γραμμη.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#433403 Τα βαρκιζιώτικα κουτσομπολιά κάνουν λόγο για αυτοκίνητο αγορασμένο 5 μέρες πριν, με οδηγό τρελαμένο που γνωστός του φαναρτζής τού έκανε συστάσεις να πηγαίνει συντηρητικά επειδή είχε τελειωμένα ελαστικά. Μη με ρωτάτε πόσα από αυτά αληθεύουν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#433452 Ντιμης 25χρονωνε,Τριτη βραδυ χειμωνας,ερημια και εχουμε κανονισει με τα 2 δυνατοτερο Ουνο από το ιδιο συνεργειο τοτε ,πατημα στο σημειο αυτό.Αυτος με το ένα Ουνο σημερα είναι βελτιωτης/εμπορος.
Το πατημα κατά τις 11 το βραδυ,εγω κλασικα από τις 8 για δοκιμες στο σημειο,προσθετο bardahl μην βαρεσει πυρακια γιατι η πιεση ηταν στο θεο,μεγαλυτερο ζιγκλερ για τη βραδυα,τσεκ πιεσεις στα mxv,εξω ρεζέρβες γρυλλος,και μετα να κρυωσει ελεω καρμπυΛατερ.
Τελειωνει ο καφες,ερχονται και τα παιδια,τα λεμε,αρχιζουν τα πειραγματα,παμε στηνόμαστε.
Απειρες φορες ειχα πατησει στο σημειο,κοσμο/κινηση καθολου,το τελος στο πατημα τοτε ηταν μια σταση λεωφορείων(για να εχεις χωρο να κοψεις μεχρι την επικινδυνη δεξια που μιλαμε),παταμε από Ζαχο προς Ριμπας.
Δεν ξεκιναω όπως επρεπε,και ειμαστε στην σταση μαζι,πιο μαζι δεν γινοταν.Που να αφησεις γκαζι,περναμε αρκετα τη σταση,αφηνει πρωτο το Ουνο,και με το που βλεπω ότι αφηνει αφηνω και εγω.
Ελα όμως που το ρενω δεν φρεναρει,εχει κολλησει το πενταλ του γκαζιού τερμα πατημενο,πατας φρενο και αυτό συνεχιζει κανονικα,παταω συμπλεκτη,στροφαρει στο θεο,πεταει το λουρι του δυναμο,φοβαμαι το μοτερ και κλεινω διακοπτη :lipsealed: όλα αυτά σε κλασματα.
Μην τα πολύλογω το ρενω εστριψε την δεξια με πολλα χλμ σβηστο.Το πως εστριψε ηταν θεμα τυχης.
Το σκατο στη καλτσα.
Και για να καταλάβετε τι εστι Ντιμης σε αυτή την ηλικια,ψαξιμο με φακο με τα ποδια στην ευθεια του πατηματος για να βρω το λουρι που το ειχε πεταξει και ειχε πεσει στο δρομο.
βρισκω το λουρι,το περναω,και μετα από καμια ωρα(να κρυωσει ειπαμε) ξαναπαταω και με το άλλο Ουνο.
Το γκαζι κολλαγε από ένα γαμωπατακι που ειχα φτιαξει παραγγελια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:
Zeus έγραψε:Για να παρεις τη στροφή αυτη γρήγορα θελεις άλλη γραμμή απο αυτη της διαγράμμισης (των λωρίδων). Ειναι κατηφορική και κλείνει απότομα στο τελείωμα...αυτό ειναι το πρόβλημα. Ένα παλικάρι ξέρω που είχε παντα σωστή γραμμή χρησιμοποιώντας δυο λωρίδες...εγώ σχεδόν παντα λάθος τοποθέτηση είχα.

ετσι θελει να χρησιμοποιησεις ολο το πλατος του δρομου σε αυτή τη στροφη εάν θελεις να εχεις την ιδανικη γραμμη.

Στη στροφή αυτή για να μη φας τα μούτρα σου αν έρχεσαι γρήγορα πρέπει να την έχεις διαβάσει αρκετές φορές, για μέχρι 110-120 είναι ΟΚ με λίγο άνοιγμα από δεξιά και αργό συνεχές κλείσιμο προς τα αριστερά και μόνο όταν ακόμα μέσα στη στροφή αρχίζει να φαίνεται η ευθεία πατάς το χαλάκι που λέει και ο Δημήτρης. Αν δεν την ξέρεις τη στροφή και το αμάξι είναι κανένα από αυτά που τα πέρνει ο αέρας στις στροφές και χορεύουν μόνα τους ακόμα και τα 80 μπορεί να είναι επικίνδυνα.