Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kubiak έγραψε:
Το pioneering και το early adopting θέλει και σωστό timing στη ζωή του καθενός μας, είναι μία ωραία φάση όταν μπορείς να την απολαύσεις χωρίς να γίνεται εις βάρος κάποιας άλλης υποχρέωσης ή δραστηριότητάς σου...

πολυ σωστα :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By NickTG
taxidiwtis έγραψε:
NickTG έγραψε:
taxidiwtis έγραψε:
Ove20 έγραψε:
Video...

Πολύ όμορφο το Audi. :s_thumbsup

δεν σας λέω πόσο χρόνο έκαναν αλλά το G maps το δίνει 9h 26m. :shifty:

10:52

Διαφορα ~1:20

Στα 965 χιλιομετρα ποσες φορες θα στα
ματουσε ο μεσος οδηγος για ξεμουδιασμα-κατουρημα ;
Τουλαχιστον 1 φορα καθε 300χλμ δηλαδη
3×15=45 δε σου βαζω το φαγητο

Δηλαδη η διαφορα ειναι 35 λεπτα στα 965 χλμ ολοι κινουμενοι με τα ορια του δρομου .
Αρκετα κοντα, δε νομιζεις ;

Τελευταία φορά που πήγαμε από Ασπρόπυργο στο Διδυμότειχο κάναμε στάσεις μόνο για ανεφοδιασμό. Συνολική επιβάρυνση περίπου 15 λεπτά.
Η διαφορά είναι πως στη μία περίπτωση δεν έχεις επιλογή. Θα σταματήσεις για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα θες δεν θες.

Με εναν οδηγο ;

παντως οι επαγγελματιες οδηγοι μεταφορων εχουν κανονες στο ποσες ωρες πρεπει να ειναι στο τιμονι , και ποτε πρεπει οποσδηποτε να κανουν διαλείμματα...
Και αυτο εχει σχεση με την προσοχη τους στο δρομο (στατιστικες ατυχηματων , μεση ηλικια οδηγου κλπ)

Με έναν οδηγό.

Στους επαγγελματίες καλώς υπάρχουν όρια αλλά προφανώς δεν υπάρχει καμία σύγκριση.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#713034 Θα είχε πλάκα να είχαμε πρόσβαση σε μια F40 κι ένα γρήγορο ηλεκτρικό, όπως τα παραπάνω. Να τα βάλουμε να κάνουν συνεχόμενα 0-100 ή 0-400, ό,τι τραβάει η όρεξή μας. Να δούμε ποιο θα μείνει πρώτο από καύσιμο. Έχω την αίσθηση ότι ΔΕ θα ήταν το ηλεκτρικό αυτό. Επίσης, έχω την αίσθηση ότι ΔΕ θα ολοκληρωνόταν η κόντρα, αφού το θερμικό θα έβγαζε βλάβη νωρίτερα.
Τέλος πάντων, κουβέντα να γίνεται. Όλο αυτό ξεκίνησε από το ότι με πολύ ήπια χρήματα για την κατηγορία, μπορείς να αγοράσεις ένα απίστευτο όχημα με αδιανόητες επιδόσεις, που δε ρυπαίνει τίποτα γύρω του και καίει λιγότερο από ηλεκτρικό ποδήλατο (αν μετρήσουμε την κατανάλωση σε σουβλάκια για τον αναβάτη).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#713036 Και νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως ένα Tesla Model 3 LR είναι α) κατάλληλο για κάποιον που κάνει 1-2-3 ταξίδια > 500 km το χρόνο, β) εντελώς ακατάλληλο για κάποιον που κάνει τέτοια ταξίδια πάρα πολύ συχνά και θέλει να πηγαίνει μαμιώνδας και γ) παίζεται για κάποιον που κάνει ένα τέτοιο ταξίδι 10 φορές το χρόνο.

Dimsabas, εσύ που έχεις ψαχτεί στο θέμα, τι κόστος έχει η kwh στα εξωτερικά; Πόσο λες να κοστίζει σε ρεύμα (σε ταχυφορτιστές κατά προτίμηση) να πάω Σκωτία με το model 3, αν φορτίζω το βράδυ σε ξενοδοχείο; Μας τα λέει αυτά το ABetterRoutePlanner;
Τελευταία επεξεργασία από Scotch και 13 Ιουν 2021, 21:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#713039 Εγώ αν είχα προσβαση όχι σε F40 που είναι και συλλεκτική, σε οποιαδήποτε 911, δεν θα ήθελα να βγώ απο μέσα.
Πιο ηλεκτρικο τώρα.

Μπορεί να είναι πιο γρήγορο, πιο οικονομικό, πιο φτηνό, αλλά το άλλο ακόμα και στο ρελαντί......

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Ove20
#713040 Μην συγκρίνουμε ΟΝΕΙΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ με καφετιέρες please. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
#713041 Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου σήμερα 2 bmw i3 σε δύο διαφορετικά σημεία, στη δεξιά λωρίδα και τα δύο κρυμμένα πίσω από βαρέα οχήματα με ταχύτητα όχι πάνω από 70-80 χλμ/ώρα.
Δεν με άρεσε ως εικόνα.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#713044 Ναι ρε Νίκο, εννοείται πως ΑΝ είσαι petrolhead κι έχεις ένα Μ3Ρ στη συλλογή σου, θα κοιτάξεις να έχεις και κάτι σκληροπυρηνικό για τα γούστα. Τώρα, Ζ4 θα είναι αυτό, σκαλισμένο τετρακίνητο, τουμπανιάρικο Enduro ποδήλατο (η επιλογή μου) είναι άλλο θέμα. Μπορείς βέβαια να μην έχεις τίποτα από τα παραπάνω, αλλά απλά να επέλεξες το διαστημόπλοιο γιατί θα σου βγει τα ίδια χρήματα συνολικά με ένα 3008 1.2 αυτόματο με 130 ίππους, ενώ δεν έχουν καμία σχέση ΠΟΥΘΕΝΑ.

Σκοτς, το Abetter αναφέρει αναλυτικά το κόστος φόρτισης. Όχι όμως σε ξενοδοχείο, αλλά στο δίκτυο της Tesla. Στο υποθετικό σενάριο με τον Serf να πηγαίνει Αθήνα-Παρίσι, θυμάμαι ότι τα κόστη ήταν πολύ χαμηλά, έβγαινε κάπου στα 5,5 ευρώ στα 100. Πολύ καλύτερα από τα δικά μας χάλια, που πιάνουν και λιγότερη από τη μισή ταχύτητα. Φαντάζομαι ότι πολλά ξενοδοχεία δε θα χρεώνουν τη φόρτιση.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Lalfamaz έγραψε:Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου σήμερα 2 bmw i3 σε δύο διαφορετικά σημεία, στη δεξιά λωρίδα και τα δύο κρυμμένα πίσω από βαρέα οχήματα με ταχύτητα όχι πάνω από 70-80 χλμ/ώρα.
Δεν με άρεσε ως εικόνα.

η χειροτερη εικονα που εχω δει παντως, ηταν αυτη στο μωλ που ηταν καμια 10αρια τεζλα,και περιμεναν ορθιοι στο πεζοδρομιο να φορτισουν τζαμπα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimviii έγραψε:η χειροτερη εικονα που εχω δει παντως, ηταν αυτη στο μωλ που ηταν καμια 10αρια τεζλα,και περιμεναν ορθιοι στο πεζοδρομιο να φορτισουν τζαμπα.

Επίτηδες ήταν για να μην τραβιούνται να ψωνίζουν με όποιον είχαν πάει.
Το λες και θετικό της ηλεκτροκίνησης :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
dimviii έγραψε:
Lalfamaz έγραψε:Εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου σήμερα 2 bmw i3 σε δύο διαφορετικά σημεία, στη δεξιά λωρίδα και τα δύο κρυμμένα πίσω από βαρέα οχήματα με ταχύτητα όχι πάνω από 70-80 χλμ/ώρα.
Δεν με άρεσε ως εικόνα.

η χειροτερη εικονα που εχω δει παντως, ηταν αυτη στο μωλ που ηταν καμια 10αρια τεζλα,και περιμεναν ορθιοι στο πεζοδρομιο να φορτισουν τζαμπα.
Αν μιλάς για Παρασκευή, μάλλον μιλάς για Tesla owner's club συνάντηση. Και οι περισσότεροι δεν φορτίζουν.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#713050 Αν κρίνω από τα σχόλιά τους στο ΦουΜπού, οι κάτοχοι απολαμβάνουν αυτή την αίσθηση κοινότητας και το κουβεντολόι που αναπτύσσεται με τους ομοϊδεάτες. Και βέβαια, για τη συντριπτική πλειοψηφία (αφού τα περισσότερα Tesla έχουν πουληθεί στην Αττική) είναι μια επιλογή που δελεάζεται από το τσαμπέ τού πράγματος. Όχι ότι όντως θέλουν να ταξιδέψουν κι έχουν ανάγκη τη φόρτιστη, αλλά για να γλιτώσουν 5-6-7 ευρώ στο σπίτι.
Αυτό με τις i3 είναι πολύ χειρότερο και δεδομένης της μικρής αυτονομίας της (μερικά μοντέλα έχουν κάτω από 150 χιλιόμετρα κι αυτά ΟΧΙ στον αυτοκινητόδρομο), μπορεί να γίνει ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimsabas έγραψε:Αν κρίνω από τα σχόλιά τους στο ΦουΜπού, οι κάτοχοι απολαμβάνουν αυτή την αίσθηση κοινότητας και το κουβεντολόι που αναπτύσσεται με τους ομοϊδεάτες. Και βέβαια, για τη συντριπτική πλειοψηφία (αφού τα περισσότερα Tesla έχουν πουληθεί στην Αττική) είναι μια επιλογή που δελεάζεται από το τσαμπέ τού πράγματος. Όχι ότι όντως θέλουν να ταξιδέψουν κι έχουν ανάγκη τη φόρτιστη, αλλά για να γλιτώσουν 5-6-7 ευρώ στο σπίτι.
Αυτό με τις i3 είναι πολύ χειρότερο και δεδομένης της μικρής αυτονομίας της (μερικά μοντέλα έχουν κάτω από 150 χιλιόμετρα κι αυτά ΟΧΙ στον αυτοκινητόδρομο), μπορεί να γίνει ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι.
Δηλαδή αγόρασαν κάτι που κάνει σχεδόν 60Κ ευρώ. Όσες αποσβεσεις και επιδόματα να πάρουν πίσω, 35-40 τα πληρώνουν.
Και κάθονται όρθιοι κάθε δυο, τρία απογευματα για να γλυτώσουν 5-6-7€?

Και σε αυτό δίνουν και αίσθημα κοινωνικότητας;

Χωρίς παρεξήγηση αλλά δεν κρατιέμαι.

Μόνο μια λέξη μου έρχεται.... ΤΣΙΦΟΥΤΗΣ......

Redmi Note 8 Pro
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#713053 Χωρίς να ξέρουμε τι και πώς, βγάζουμε συμπεράσματα. Ποιος είπε ότι είναι κάθε 2-3 απογεύματα; Ξέρεις εσύ; Εγώ όχι. Ποιος αποκλείει ότι είναι η εβδομαδιαία συνάντηση; Ποιος αποκλείει ότι έχουν γίνει φίλοι και γουστάρουν-βολεύει να συναντιόνται εκεί;

Αν είχαν θερμικό αντίστοιχων επιδόσεων, θα ήθελα πάνω από 150 ευρώ για να καλύψουν την ίδια απόσταση και τώρα το βρίσκουν τσάμπα.