Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Morx
kacey έγραψε:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231410045

Θεσσαλονίκη
Σε εννέα άτομα επιτέθηκε σκύλος το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Νέου Ρυσίου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι επτά να τραυματιστούν και να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της πόλης.
Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ένα παιδί 13 ετών, ενώ δύο τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».
Το περιστατικό συνέβη στο 14ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, στη στροφή Ρυσίου, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Με επέμβαση της Αστυνομίας, το σκυλί τραυματίστηκε με βολή ακινητοποίησης στο πόδι και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο.

το σκυλι "τραυματιστηκε" με "βολη ακινητοποιησης στο ποδι". Πυροβολησαν το σκυλο στο ποδι για να τον σταματησουν. Να υποθεσω οτι φωναξαν και "ΑΚΙΝΗΤΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" και οταν δεν σταματησε τον κατηγορησαν και για απειθεια?

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε αγελάδα!

http://www.protothema.gr/greece/article ... natia-odo/
Άβαταρ μέλους
By kacey
bill33 έγραψε:Το σκυλί σκοτώθηκε απο το αμάξι .Ετσι έγραψαν σε ρεπορταζ που διαβασα.Λύσσα;

το σκυλι πυροβοληθηκε "με βολη ακινητοποιησης" για να σταματηθει Εικόνα και εφυγε τρεχοντας με αποτελεσμα να το πατησει ενα πυροσβεστικο.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#114525 Αυτά τα σκυλιά είναι τεράστιο πρόβλημα. Εμείς έχουμε στην περιοχή ολόκληρη αγέλη που την τρέφει μία "φιλόζωη". Επιθέσεις άπειρες με πιο σοβαρή μία που δέχθηκα περνώντας με το ποδήλατο. Γλίτωσα γιατί το φανάρι ήταν πράσινο, χωρίς αυτοκίνητα στο δρόμο, οπότε με 2-3 πεταλιές + κατηφόρα = ξέφυγα. Έχω πάρει τον Δήμο τουλάχιστον 3 τηλέφωνα. Μίλησα με έναν υπάλληλο. Μου είπε ότι γνωρίζει την κατάσταση, μάλιστα του έχουν επιτεθεί και του ιδίου. Δεν μπορούν να κάνουν, όμως, κάτι, αφού η εν λόγω κυρία, όταν έρχεται ο "μπόγιας", κρύβει τα σκυλιά μέσα στην πολυκατοικία ή τα διώχνει για να μην τα πιάσουν. Σε επόμενη επικοινωνία, αυτή την φορά με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, η κουβέντα ήταν λιγότερο ειλικρινής. Άρχισε τα δικηγορίστικα της μορφής: "πώς κατάλαβες ότι σου επιτέθηκαν" και άλλα τέτοια κόλπα. Τον έβαλα στη θέση του και του είπα ότι θα πάω στον Εισαγγελέα για τον ίδιο, αφού δεν κάνει την δουλειά του (σύμφωνα με τον ν. 4039/2012 και τις τροποποιήσεις του). Φοβήθηκε και μου είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μου μία υπεύθυνη της φιλοζωικής και κάτι άλλες τέτοιες μπούρδες. Με πήρε, στη συνέχεια, τηλέφωνο κάποια που αποδείχθηκε αντιδήμαρχος, μέλος (παλιά και πρόεδρος) της φιλοζωικής. Ο διάλογος ήταν ειλικρινής, όσο γινόταν. Αυτό που την ενδιέφερε ήταν να μην πάω στον Εισαγγελέα και μου επαναλάμβανε συνεχώς (τουλάχιστον 5 φορές το είπε) ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι στον Δήμο και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα. Την ανάγκασα, όμως, να παραδεχθεί ότι είναι κυνόφιλοι και όχι ζωόφιλοι (ο σκύλος, ως γνωστόν, τρώει τροφές που έχουν μέσα άλλα ζώα), να παραδεχθεί ότι τα σκυλιά αποτελούν κίνδυνο, ότι τα τρέφει μία συγκεκριμένη, παραδέχθηκε ότι ο νόμος προβλέπει Χ, αλλά δεν μπορούν να το εφαρμόσουν (λέμε τώρα), παραδέχθηκε ότι ο Εισαγγελέας θα κρίνει με βάση το νόμο και όχι τι λέει αυτή, κατάλαβε ότι, αν θέλω, μπορώ να το τραβήξω άνετα* και υποσχέθηκε να χωρίσουν την αγέλη, ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει κάτι, αλλά το ευτυχές είναι πως η αγέλη παραμένει σταθερή - έως και μειούμενη - σε πληθυσμό, οπότε ίσως σε μερικά χρόνια τελειώσει η ιστορία, που έχει αρχίσει εδώ και μια 5ετία (ίσως και λιγότερο).

Τώρα, πάμε στο επίμαχο θέμα. Είναι συνηθισμένη η βολή ακινητοποίησης (στην Ελλάδα) προς σκυλιά. Στο εξωτερικό, σε παρόμοιες περιπτώσεις, μιλάμε για βολή θανάτωσης, χωρίς περιστροφές και άλλα τέτοια. Φυσικά, τα ζώα δεν ευθύνονται για αυτές τις καταστάσεις. Υπεύθυνος είναι ο μεγάλος πίθηκας, ο Homo Sapiens (τρομάρα του), που τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του (π.χ. τάισμα έξω από το σπίτι για να έχουμε την αγέλη ως: (α) φύλακες και (β) ως παρκαδόρους). Τι να κάνει, λοιπόν, ο αστυνομικός που βλέπει έναν σκύλο να του ορμάει; Να κάτσει να τον δαγκώσει; Ή μήπως θα του πει περίμενε να φέρουμε την φιλοζωική ή τον ιδιώτη που τα μαζεύει (οι Δήμοι δεν έχουν δική τους υπηρεσία); Άλλωστε, ο νόμος είναι σαφής: σκυλί που έχει κάνει επίθεση θανατώνεται, γιατί θεωρείται επικίνδυνο να κάνει και πάλι επίθεση. Και για να το κλείσω, στο τηλέφωνο είπα 2 πράγματα απλά σε όλους: (α) Αν κλείσω το πρωί τον δρόμο με την καραμπίνα και δεν περνάει κάνεις, οι υπάλληλοι της καθαριότητας θα πάρουν την ΕΛ.ΑΣ. να με βάλει μέσα; Αν ναι, τότε κι εγώ θα πάω στον Εισαγγελέα για να βγάλουν από την μέση τα σκυλιά και τους επίορκους υπαλλήλους. (β) Αν αναλαμβάνουν αυτοί την ευθύνη για ό,τι συμβεί στον μικρό, αν του επιτεθούν τα σκυλιά, τότε θα περνάω με το καρότσι κάθε μέρα από αυτό το σημείο. Ούτε καν το συζήτησαν για ανάληψη ευθύνης. Άρα, γνωρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος. Δέχθηκαν, μάλιστα, και την αυτοάμυνα, αν μου επιτεθούν σκυλιά. Τα υπόλοιπα είναι απλά...

Ευχαριστώ.

* Και μόνο το ΣΔΟΕ στην κυρία που τα τρέφει καθημερινά με κονσέρβες (αλλά και χειροποίητα φαγητά), σκυλοτροφές κλπ και δηλώνει εισόδημα μηδενικό, θα οδηγήσει άνετα σε τιμωρία, κι ας είναι γνωστή μας (με τους γονείς μου).
Άβαταρ μέλους
By g8777
#114537 Εχουμε τον Κουπεα στα ερωτικά, μας ήρθε και ο pipinos στα οδηγικα. Πρέπει να ριξουμε κανα τσουβαλι θειαφι μου φαίνεται. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By kacey
kacey έγραψε:Αμετρητες μαλακιες...

Λαθος μου, ειναι μετρημενες:

"Επιθέσεις άπειρες με πιο σοβαρή μία που δέχθηκα περνώντας με το ποδήλατο. Γλίτωσα γιατί το φανάρι ήταν πράσινο, χωρίς αυτοκίνητα στο δρόμο, οπότε με 2-3 πεταλιές + κατηφόρα = ξέφυγα."

σε παω οτι στοιχημα θες οτι το ιδιο σκυλι που σου "επιτιθεται", αμα σταματησεις και του μιλησεις ή το φωναξεις θα κανει ενα εκ των εξης τριων: θα σταματησει και θα σε κοιταει με απορια, θα φυγει γιατι θα σε φοβαται, ή θα ερθει να το χαιδεψεις. 99.9% των σκυλιων που νομιζεις οτι σου "επιτιθονται" απλα παιζουν. Βλεπουν κατι κινουμενο και του γαυγιζουν παιζοντας. Κυκλοφορω με ποδηλατο 20+ χρονια στους δρομους του Πειραια και παραεξω, και ποτε δεν μου εχει "επιτεθει" σκυλι που με "κυνηγησε", εχω χαιδεψει ΟΛΑ οσα καθισαν και δεν απομακρυυνθηκαν φοβισμενα (πρεπει να εχω χαιδεψει κυριολεκτικα χιλιαδες αδεσποτα) και τελικα τα μονα σκυλια που με εχουν δαγκωσει ειναι δυο δεσποζομενα που ειχαν προβλημα στο αυτι τους και πονεσαν οταν το επιασα.

"η εν λόγω κυρία, όταν έρχεται ο "μπόγιας", κρύβει τα σκυλιά μέσα στην πολυκατοικία ή τα διώχνει για να μην τα πιάσουν"

αυτο που εσυ αποκαλεις "μπογιας" ειναι κατι που πρεπει να δουλευει με συγκεκριμενο τροπο. Δεν ειναι καποιος που ερχεται και τα μαζευει και σου αδειαζει τη γωνια και μετα τα παραταει καπου αλλου ή τα χωνει καπου και τα παραταει στη μοιρα τους.

"να παραδεχθεί ότι τα σκυλιά αποτελούν κίνδυνο," βλεπε το πρωτο.

"Τώρα, πάμε στο επίμαχο θέμα. Είναι συνηθισμένη η βολή ακινητοποίησης (στην Ελλάδα) προς σκυλιά. Στο εξωτερικό, σε παρόμοιες περιπτώσεις, μιλάμε για βολή θανάτωσης, χωρίς περιστροφές και άλλα τέτοια"

ασε μας ρε μπαρμπα που ειναι συνηθισμενο. ουτε συνηθισμενο ειναι, ουτε ενδεδειγμενο. δεν μιλαμε για τιγρη, για σκυλο μιλαμε. με εξαιρεση (που εγραψα στο αρχικο μου ποστ, οχι εκ των υστερων) το ενδεχομενο να εκανε επιθεσεις συνεχομενα και αναιτια - οπου και εκει θα μπορουσε να βρεθει μια αλλη λυση - επρεπε να λυθει αλλιως το θεμα. Εγω σε ξαναπαω στοιχημα οτι δεν ηξεραν πως να το χειριστουν και μαλακιστηκαν, κλιμακωνοντας μαλιστα το προβλημα. Λογικο αμα ειχαν μυαλα τυπου "μου επιτεθηκε ο σκυλος" που ετρεξε προς ενα ποδηλατο...

"Άλλωστε, ο νόμος είναι σαφής: σκυλί που έχει κάνει επίθεση θανατώνεται, γιατί θεωρείται επικίνδυνο να κάνει και πάλι επίθεση"

:slap: με ευθανασια. δεν τα εκτελουν στο δρομο ή τα στελνουν να τα πατησει αυτοκινητο πυροβολωντας τα.

"Και μόνο το ΣΔΟΕ στην κυρία που τα τρέφει καθημερινά με κονσέρβες (αλλά και χειροποίητα φαγητά), σκυλοτροφές κλπ και δηλώνει εισόδημα μηδενικό, θα οδηγήσει άνετα σε τιμωρία, κι ας είναι γνωστή μας (με τους γονείς μου). "

θα τη καταγγειλεις στο σδοε επειδη δηλωνει μηδενικο εισοδημα, με αποδειξη το οτι "τρεφει ζωα αρα αγοραζει τροφες αρα εχει εισοδημα"?

Πιπινε κοιτα, θα στο πω μια φορα και αφορα ολα τα γραπτα σου εδω μεσα. You can't polish a turd. Το να γραφεις με περιστοχαστο υφος και μεγαλες λεξουλες δεν αλλαζει την εγκυροτητα αυτων που γραφεις που ειναι:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By junior gt
pipinos1976 έγραψε:.......
. (β) Αν αναλαμβάνουν αυτοί την ευθύνη για ό,τι συμβεί στον μικρό, αν του επιτεθούν τα σκυλιά, τότε θα περνάω με το καρότσι κάθε μέρα από αυτό το σημείο. ...

Συντροφάκο sorry αλλά αν κρίνω από τα βίντεο που έχεις ανεβάσει περισσότερο κινδυνεύει (χτυπάω εκατό φορές ξύλο) από τον τρόπο που οδηγείς ο μικρός παρά από τα σκυλιά...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#114560 Πρέπει ή δεν πρέπει να περιφέρονται αδέσποτα στους δρόμους ;
Σε χώρες του εξωτερικού υπάρχει τέτοιο χάλι;
Άβαταρ μέλους
By junior gt
mousatos έγραψε:Πρέπει ή δεν πρέπει να περιφέρονται αδέσποτα στους δρόμους ;

τώρα τι απάντηση περιμένεις?
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kacey έγραψε:σε παω οτι στοιχημα θες οτι το ιδιο σκυλι που σου "επιτιθεται", αμα σταματησεις και του μιλησεις ή το φωναξεις θα κανει ενα εκ των εξης τριων: θα σταματησει και θα σε κοιταει με απορια, θα φυγει γιατι θα σε φοβαται, ή θα ερθει να το χαιδεψεις. 99.9% των σκυλιων που νομιζεις οτι σου "επιτιθονται" απλα παιζουν. Βλεπουν κατι κινουμενο και του γαυγιζουν παιζοντας. Κυκλοφορω με ποδηλατο 20+ χρονια στους δρομους του Πειραια και παραεξω, και ποτε δεν μου εχει "επιτεθει" σκυλι που με "κυνηγησε", εχω χαιδεψει ΟΛΑ οσα καθισαν και δεν απομακρυυνθηκαν φοβισμενα (πρεπει να εχω χαιδεψει κυριολεκτικα χιλιαδες αδεσποτα) και τελικα τα μονα σκυλια που με εχουν δαγκωσει ειναι δυο δεσποζομενα που ειχαν προβλημα στο αυτι τους και πονεσαν οταν το επιασα.

Είσαι σίγουρος για το στοίχημα; Αν δηλαδή σου φέρω το δαγκωμένο παντελόνι της γυναίκας μου (επίθεση από πίσω) και την φούστα της μητέρας μου (επίσης επίθεση από πίσω) θα μου δώσεις ό,τι θέλω; Και όχι, δεν κάθονται να τα χαϊδέψεις. Επίσης, λόγω οσμής, έχουν και διαφορετικού είδους επιθέσεις. Π.χ. ένα βράδυ που γυρνούσα και ήμουν στον κεντρικό δρόμο μου επιτέθηκαν και, όταν πέρασε κάποιος μελαμψός (Πακιστάν ή κάτι παρόμοιο), του όρμηξαν και τον δάγκωσαν, αφήνοντας, προφανώς, εμένα.

Όσο για το ποδήλατο δεν το συζητάω. Καταλαβαίνω πότε είναι επίθεση ή όχι. Δυστυχώς για εσάς τους κυνόφιλους, όταν εσύ είχες 1-2-3 σκυλιά, εγώ είχα στο χωριό 15 και κοπάδια με 200+ ζώα, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, κάτι ξέρω παραπάνω από ζώα. Άσε που πήγε να με δαγκώσει και, απλά, δεν με έπιασε αφού έτρεχε και το ποδήλατο και ο σκύλος.

kacey έγραψε:αυτο που εσυ αποκαλεις "μπογιας" ειναι κατι που πρεπει να δουλευει με συγκεκριμενο τροπο. Δεν ειναι καποιος που ερχεται και τα μαζευει και σου αδειαζει τη γωνια και μετα τα παραταει καπου αλλου ή τα χωνει καπου και τα παραταει στη μοιρα τους.

Εννοείται ότι έχει προδιαγραφές. Αναφέρομαι σε ιδιωτική εταιρεία που έρχεται και τα μαζεύει. Γι' αυτό το έβαλα σε "".

kacey έγραψε:ασε μας ρε μπαρμπα που ειναι συνηθισμενο. ουτε συνηθισμενο ειναι, ουτε ενδεδειγμενο. δεν μιλαμε για τιγρη, για σκυλο μιλαμε. με εξαιρεση (που εγραψα στο αρχικο μου ποστ, οχι εκ των υστερων) το ενδεχομενο να εκανε επιθεσεις συνεχομενα και αναιτια - οπου και εκει θα μπορουσε να βρεθει μια αλλη λυση - επρεπε να λυθει αλλιως το θεμα. Εγω σε ξαναπαω στοιχημα οτι δεν ηξεραν πως να το χειριστουν και μαλακιστηκαν, κλιμακωνοντας μαλιστα το προβλημα. Λογικο αμα ειχαν μυαλα τυπου "μου επιτεθηκε ο σκυλος" που ετρεξε προς ενα ποδηλατο...

Ο συγκεκριμένος, προφανώς, έκανε αναίτια επίθεση. Όπου αναίτια σημαίνει: περπατάς στο δρόμο και σου ορμάει, χωρίς να τον κοιτάξεις, χωρίς να τον πειράξεις, χωρίς να κάνει κάτι που ενοχλεί. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο Homo Sapiens θεωρεί τον πλανήτη σπίτι του, οπότε σκύλος που στήνει τσιφλίκι σε μία γωνία και δεν αφήνει τον κόσμο να περάσει = αναίτια επίθεση.

kacey έγραψε: :slap: με ευθανασια. δεν τα εκτελουν στο δρομο ή τα στελνουν να τα πατησει αυτοκινητο πυροβολωντας τα.

Δεν είπα να τα εκτελούν στο δρόμο. Αν, όμως, έμπλεξε σε αστυνομική επιχείρηση, τότε εκτελείται.

Παραδείγματα:

Δεν σου αρέσει; Να κι ένα πολιτισμένο κράτος:

kacey έγραψε:θα τη καταγγειλεις στο σδοε επειδη δηλωνει μηδενικο εισοδημα, με αποδειξη το οτι "τρεφει ζωα αρα αγοραζει τροφες αρα εχει εισοδημα"?

Φυσικά και θα την καταγγείλω. Αν αγοράζεις κονσέρβες κάθε ημέρα για 10 σκυλιά και ζεις από το ταμείο ανεργίας, τότε από κάπου βγάζεις χρήματα. Απλά πράγματα είναι. Το έχω κάνει ήδη δηλαδή. Ο άντρας της άλλαξε την φορολογική δήλωση που είχε κάνει προς τα πάνω και πλήρωσε και ένα ωραίο πρόστιμο.

kacey έγραψε:Πιπινε κοιτα, θα στο πω μια φορα και αφορα ολα τα γραπτα σου εδω μεσα. You can't polish a turd. Το να γραφεις με περιστοχαστο υφος και μεγαλες λεξουλες δεν αλλαζει την εγκυροτητα αυτων που γραφεις που ειναι:

Σου έχω απαντήσει σε όσα σοβαρά έγραφες. Το ύφος μου, δυστυχώς, δεν αλλάζει, είτε σου αρέσει, είτε όχι. Κατάπιε το και μην κάνεις επιθέσεις, όταν δεν έχεις επιχειρήματα. Οι ύβρεις επιστρέφονται.

junior gt έγραψε:Συντροφάκο sorry αλλά αν κρίνω από τα βίντεο που έχεις ανεβάσει περισσότερο κινδυνεύει (χτυπάω εκατό φορές ξύλο) από τον τρόπο που οδηγείς ο μικρός παρά από τα σκυλιά...

Άρα, φαντάζομαι, αναλαμβάνεις να τον περάσεις εσύ ανάμεσα από 5-10 σκυλιά, έτσι δεν είναι; Δέχομαι, όποια ημέρα θέλεις και κερνάω και καφέ, μπύρες, φαγητό, ό,τι θες μετά. Σου βάζω και τις βενζίνες, αρκεί να έρθεις και να τον περάσεις ανάμεσα από τα σκυλιά.

140-150 σε όριο 130 πιο επικίνδυνο από 5-10 αδέσποτα για τα οποία έχουν γίνει πάνω από 10 καταγγελίες για επιθέσεις. Μάλιστα...

mirage έγραψε:Pipine it must be very hard being you. Τοσες αποπειρες δολοφονιας ουτε ο Bin Laden.

Flame από την διαχείριση. Κλασσικό, όπως και στο άλλο forum. Και μετά τα φαντάζομαι ότι γίνονταν επίτηδες και οργανωμένα από την διαχείριση, έτσι δεν είναι;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#114586 ασε μας ρε πιπινε που ζεις στη ζουγκλα της πολεως και σου επιτιθονται οι αγελες...Και αυτα που εσυ ονομαζεις "επιχειρηματα" που εγω "δεν μπορω να αντικρουσω" εγω τα λεω "αρλουμπες" που δεν θα "σπαταλησω χρονο να ασχοληθω".

mousatos έγραψε:Πρέπει ή δεν πρέπει να περιφέρονται αδέσποτα στους δρόμους ;

φυσικα και δεν πρεπει, αλλα η λυση δεν ειναι να τα μαζεψουμε και μετα πετα τα σε μια τρυπα και ξεχνα τα, ποσο μαλλον να τα μαζεψουμε και να τα θαψουμε*...

*στο "εξωτερικο" οταν μαζευουν αδεσποτα "γιατι δεν πρεπει να τριγυρνανε στους δρομους" και δεν τους βρισκουν σπιτια, τα θανατωνουν.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kacey έγραψε:ασε μας ρε πιπινε που ζεις στη ζουγκλα της πολεως και σου επιτιθονται οι αγελες...Και αυτα που εσυ ονομαζεις "επιχειρηματα" που εγω "δεν μπορω να αντικρουσω" εγω τα λεω "αρλουμπες" που δεν θα "σπαταλησω χρονο να ασχοληθω".

Στον Πειραιά, που υποτίθεται τον γνωρίζεις, η κλασσική αγέλη στο εργοστάσιο του Παπαστράτου εδώ και πολλά χρόνια, η αγέλη πίσω από τις παλιές γραμμές στον Αγ. Διονύσιο ανεβαίνοντας προς τα πάνω (ίσως ενώθηκαν αυτές με τα χρόνια, ίσως διαλύθηκαν, αλλά ακόμη και σήμερα βλέπεις μερικά σκυλιά εκεί) είναι γνωστά πράγματα. Αν είχες περάσει νύχτα με τα πόδια από εκεί θα ήξερες*. Αλλά είπαμε, μέσα στο σπιτάκι μας, στο MX5 και με τις ψεύτικες μόνιμες κατοικίες ανά την επικράτεια πού να γνωρίζουμε...

Κατά τα άλλα αρλούμπες... Yeah, right...!!! Άλλος ένας γνώστης της κατάστασης που δεν έχει ιδέα, πραγματικά, για την κατάσταση.

Ευχαριστώ.

* Κλασσικό πράγμα ως φοιτητής, και νωρίτερα ως μαθητής. Καφές στο Μικρολίμανο ή στο Πασαλιμάνι, επιστροφή μετά τις 12:00, οπότε γυρνούσαμε Κερατσίνι με τα πόδια, μιας και το χαρτζιλίκι (ή τα ιδιαίτερα ως φοιτητής) έφτανε μόνο για τον καφέ και εισιτήριο και όχι για ΤΑΧΙ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
kacey"΄][quote="mousatos έγραψε:Πρέπει ή δεν πρέπει να περιφέρονται αδέσποτα στους δρόμους ;

φυσικα και δεν πρεπει, αλλα η λυση δεν ειναι να τα μαζεψουμε και μετα πετα τα σε μια τρυπα και ξεχνα τα, ποσο μαλλον να τα μαζεψουμε και να τα θαψουμε*...

*στο "εξωτερικο" οταν μαζευουν αδεσποτα "γιατι δεν πρεπει να τριγυρνανε στους δρομους" και δεν τους βρισκουν σπιτια, τα θανατωνουν.[/quote]

Εδώ τα μαζεύουν, τα στεγάζουν προσωρινά και, στη συνέχεια, τα δίνουν σε κυνόφιλους ή φιλόζωους που ενδιαφέρονται. Δεν τα θανατώνουν εκτός κι αν: (α) έχουν επιτεθεί σε άνθρωπο ή (β) έχουν σοβαρή ασθένεια που τα ταλαιπωρεί.

Είπαμε, γνώστης της κατάστασης... Ο νόμος, πάντως, είτε σου αρέσει, είτε όχι, επιβάλει το μάζεμα:

Άρθρο 9 του ν. 4039/2012
Η παράγραφος 1 του άρθρου 9 αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με το παρόν άρθρο. Η αρμοδιότητα αυτή μπορεί να ασκείται και από συνδέσμους Δήμων, καθώς και από φιλoζωικές ενώσεις και σωματεία, αφού προηγηθεί σχετική έγγραφη συμφωνία με τον αρμόδιο Δήμο, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εντός των διοικητικών του ορίων. Οι κατά τα ως άνω φιλοζωικές ενώσεις και σωματεία που εγκρίνονται από τον αρμόδιο Δήμο οφείλουν να διαθέτουν υποδομή, συνιστάμενη στην ύπαρξη κατάλληλων σχετικών εγκαταστάσεων ή οχημάτων μεταφοράς ζώων και ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χειρισμό των ζώων. Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθορίζονται το είδος και ο αριθμός των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, καθώς και η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού, που πρέπει να διαθέτουν οι φιλοζωικές ενώσεις και τα σωματεία, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτής της παραγράφου.»

Η παράγραφος 3 του άρθρου 9 αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συγκροτούνται συνεργεία από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς. Τα συνεργεία αυτά ελέγχονται για το έργο τους, ως προς τις επιτρεπόμενες μεθόδους σύλληψης και αιχμαλωσίας των ζώων αυτών, από κτηνίατρο της αρμόδιας υπηρεσίας Κτηνιατρικής του Δήμου και, όπου αυτή δεν έχει συσταθεί, από κτηνίατρο του Τμήματος Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Η εποπτεία και ο έλεγχος πραγματοποιείται βάσει ανάλυσης κινδύνου. Τη μέριμνα για την εκπαίδευση των ατόμων αυτών έχει ο οικείος Δήμος.»

Ευχαριστώ.