Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
kovathe έγραψε:Παιζει τετοιο σε ελληνικη ασφαλιστικη?
Παρτυ θα γινοταν....

Έχει τέτοια κάλυψη και εδώ η Allianz, σαν πρόσθετη σε συγκεκριμένα προγράμματα

.
Άβαταρ μέλους
By apav
kovathe έγραψε:Παρτυ θα γινοταν....

Το είχα γράψει και παλαιότερα, ασφαλιστική σταμάτησε να πουλάει gap στην τοπική αντιπροσωπεία της VW λόγω του ποσοστού κλοπών + φωτιάς das auto στα 2.5 χρόνια ιδιοκτησίας. Για να σε καλύψει θα πρέπει να βγει το αυτοκίνητο ολική, οπότε με την φωτιά κάτι γινόταν χωρίς να χρειάστεί να το τουμπάρει. Απλώς χρειάζεται να αναμίξεις και την αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν. Μόλις καταθέσεις θετική αναφορά από την αστυνομία, έχεις πληρωθεί. Από όλα τα gap συμβόλαια, μόνο το 1% κάνει χρήση του προνομίου και από αυτά, ένα 1% υπολογίζεται να είναι σκηνοθετημένα. Νομίζω θέλει κότσια να κάτσεις να κάνεις ολόκληρο τέτοιο σκηνικό για να έχεις καινούργιο αυτοκίνητο κάθε 3 χρόνια χωρίς να το πληρώνεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#244929 Το γράφω εδώ και όχι στα τροχαία ατυχήματα, γιατί δεν θέλω να συνεχίσω τον υπέρμετρο ντόρο που έγινε για τον θάνατο ενός τραγουδιστή, σε αντίθεση με τους καθημερινούς θανάτους νέων που πλέον ούτε δίνουμε σημασία.

Πρόκειται για μια νομική άποψη του θέματος που έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις σε περίπτωση εξαίρεσης ασφάλισης (οδήγηση χωρίς δίπλωμα, μεθυσμένος κλπ).

Ουσιαστικά λέει αυτό που είχε πεί και ο kacey ότι η ασφαλιστική οφείλει να αποζημιώσει τις κοπέλες. Έχει ενδιαφέρον να το διαβάσετε γιατί αναφέρεται και στις ευθύνες του ιδιοκτήτη, στην συνυπευθυνότητα των επιβαινόντων αλλά επεκτείνεται και σε άλλα θέματα όπως το τι γίνεται σε περίπτωση λήξης της ισχύος του διπλώματος οδηγού που προκάλεσε ατύχημα.

Ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο κυριότητος (του συναδέλφου του) Αντωνίου Ρέμου προκάλεσε αυτόκινητιστικό ατύχημα. Για το ατύχημα αυτό βγήκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πολλοί και εξέφρασαν απόψεις, οι οποίες, όμως, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Το ορθό νομικό σκέλος της υπόθεσης έχει, ως εξής: Ο τραγουδιστής (εφόσον αποδειχθεί με δημόσιο έγγραφο, ότι υπήρχε ποσότητα οινοπνεύματος στον οργανισμό του) πληροί την ΕΚΤΟΥ ΝΟΜΟΥ εξαίρεση της ασφάλισης. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δικαιούχοι δεν αποζημιώνονται, καθ' όσον η ένσταση εξαίρεσης της ασφάλισης δεν μπορεί να προβληθεί κατά τρίτων ;(δηλαδή των δικαιούχων) . Μπορεί να προβληθεί (όπως ρητά ορίζει ο Νόμος) μόνον κατά του οδηγού (Παντελίδης) και κατά του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (Ρέμος). Έχουν υπάρξει δικηγόροι, οι οποίοι ΔΕΝ το γνώριζαν αυτό, με αποτέλεσμα, οι πελάτες τους να μην αποζημιωθούν; γιατί ο υπαίτιος οδηγός οδηγούσε υπό καθεστώς μέθης...

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι οι εξαιρέσεις της ασφάλισης προκύπτουν μόνο:

-Αν υπάρχει μέθη στον οδηγό (η οποία μέθηνα έχει αιτιώδη συνάφεια με το ατύχημα, δηλαδή η μέθη να συνετέλεσε στο ατύχημα)
-Αν ο οδηγός δεν είχε αντίστοιχο δίπλωμα εν ισχύ (ανεξαρτήτως αν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ή όχι, σημειουμένου ότι αν υπάρχει δίπλωμα, αλλά τούτο έχει λήξει είναι ένα ζήτημα για το οποίο τα δικαστήρια ΔΕΝ έχουν ενιαία κρίση) και τέλος
-Αν το όχημα χρησιμοποιείται με σκοπό διαφορετικό από αυτόν που προορίζεται (δηλαδή έχω ένα golf και το χρησιμοποιώ για να μεταφέρω οικοσκευές σε μετακόμιση ή φρούτα για να τα πουλήσω σε αγορές).

Στην υπόθεση του Παντελίδη, λοιπόν, η ασφαλίζουσα το ζημιογόνο όχημα εταιρεία θα αποζημιώσει τις δύο επιβαίνουσες παθούσες και μετά θα αναζητήσει τα όσα κατέβαλε σε αυτές από τον ιδιοκτήτη αυτού και τον οδηγό (ο οποίος δεδομένου ότι απεβίωσε, θα υπεισέλθουν στην θέση του οι κληρονόμοι του, εφόσον αυτοί δεν έχουν κάνει αποποίηση κληρονομιάς, λεπτομέρεια που όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες ελέγχουν). Τα όσα κρίνει το δικαστήριο, θα θεωρηθούν ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ, για τυχόν δεύτερη (ή και τρίτη) αγωγή της σοβαρότερα τραυματισθείσης παθούσης. η οποία δεν αποκλείεται να ζητήσει μόνιμη αναπηρία (και κατά συνέχειαν περιοδικές παροχές), · εξαιτίας του ατυχήματος. Ο ιδιοκτήτης (Ρέμος) θα μπορούσε να είχε προβάλει έναν ισχυρισμό ότι δεν έγνώριζε ότι ο Παντελίδης είχε πάρει το αυτοκίνητο του, δήλωση την οποία φέρεται να μην έχει κάνει. Εάν η υπόθεση οδηγηθεί στο δικαστήριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα αναγνωριστεί στις παθούσες συντρέχον πταίσμα (συνυπαιτιότητα) σε ποσοστό έως 30% (εφόσον τούτο προβληθεί κατ' ένσταση), δια το λόγο ότι επιβιβάσθηκαν σε όχημα, ενώ ήξεραν ότι ο οδηγός του είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα οινοπνεύματος

Πηγή
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#247680 Χθες μπήκα στο site της anytime για να δω το νέο πρόγραμμα ασφάλισης που έχει για αυτοκίνητα που κάνουν λίγα χλμ ,κάτω από 5000 το χρόνο , μιας και το mondeo με τα μέτρα των κυβερνήσεων μας για τη τιμή της βενζίνης έχει πέσει σε αυτή τη κατηγορία πλέον .

Για την ιστορία μου έβγαλε προσφορά στα 275 € με 12 άτοκες δόσεις με κλοπές , καιρικά φαινόμενα κλπ πλην μικτής.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ζητούσε ασφαλιζόμενη αξία οχήματος πάνω από 7000 € :dizzy: για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα , εάν έβαζες μικρότερη σε πέταγε πίσω !

Θα ήθελα εκεί στην anytime να τους έβλεπα να πληρώνουν 7 χήνες :s_sarcastic για κανένα κλεμμένο αμάξι 11 χρονών 3000 cc που και να το χαρίσεις δε το παίρνει κανείς !

Το νόημα είναι ότι εκτός από το κράτος και οι ασφαλιστικές σε αρμέγουν με τα κυβικά , βάλτε το 3-4000 (αντικειμενικά η αξία του σε ανταλλακτικά) να πέσει λίγο το ασφάλιστρο , άλλωστε εάν έρθει ή ώρα θα βρουν χίλιες δικαιολογίες να μην δώσουν τα 7000!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#247684 Γνωρίζετε αν αναφέρεται κάπου η υποχρέωση που έχει ο οδηγός να φέρει το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου; Παλαιότερα υπήρχε η υποχρέωση να φέρει σε εμφανές σημείο το ειδικό σήμα ασφάλισης (που πλέον καταργήθηκε) και τίποτε άλλο. Τώρα πρέπει να έχει το ασφαλιστήριο; Μπορεί να έχει φωτοαντίγραφο του ασφαλιστηρίου; Εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση να φέρει και την απόδειξη πληρωμής, αφού πλέον δια νόμου το συμβόλαιο δεν το παραλαμβάνεις αν δεν εξοφλήσεις τα ασφάλιστρα; Άσε που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δει κανείς online αν το αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο ή όχι.

Εν ολίγοις, αν έχω στο αυτοκίνητο μόνο φωτοαντίγραφα του συμβολαίου και της απόδειξης (και όχι τα πρωτότυπα) είμαι καλυμμένος ή παρανομώ;
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#247690 Δεν θα έχεις θέμα... και χωρίς την απόδειξη.
Πως θα καταλάβει το όργανο ότι είναι φωτοαντίγραφο? Κάποιες εταιρείες εκτυπώνουν συμβόλαια σε απλό ασπρόμαυρο Α4.

Εγώ το έχω στο κινητό αν κι ακόμα δεν έχω πέσει σε μπλόκο ποτέ όσο οδηγάω.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#247695 Μωρέ κι εγώ δεν είχα θέμα σαράντα χρόνια, αλλά θέλω να ξέρω τι λένε "οι νόμοι και οι διατάξεις". Είναι χαζό να έχεις μονίμως στο αυτοκίνητο το πρωτότυπο συμβόλαιο ασφάλισης, για τον απλούστατο λόγο αν σου κλέψουν το αυτοκίνητο και έρθεις σε κόντρα με την ασφαλιστική, δεν θα έχεις το πρωτότυπο...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#247701 Αν χαθεί ή καταστραφεί το πρωτότυπο, θα σου δώσει αντίγραφο η εταιρεία...
Τζάμπα σκασίλα τραβάς.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#247704 Υπάρχει μια άποψη που λέει οτι πλέον δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα γιατί τα βλέπουν online αλλά είναι ρισκαδόρικο λίγο αυτό.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#247707 Είναι υποχρεωτικό να έχεις μαζί σου το συμβόλαιο σε κάποια μορφή, για να αποδείξεις την ασφάλισή σου.
Η Ελ.Ασ. είναι ελαστική όμως...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Pitt έγραψε:Γνωρίζετε αν αναφέρεται κάπου η υποχρέωση που έχει ο οδηγός να φέρει το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου;

Pitt έγραψε:Μωρέ κι εγώ δεν είχα θέμα σαράντα χρόνια, αλλά θέλω να ξέρω τι λένε "οι νόμοι και οι διατάξεις".

Εκτιμώ τις απόψεις σας και σας ευχαριστώ, αλλά δεν είναι αυτό που ζητάω.
Αυτό που ρώτησα είναι αν υπάρχει κάποια ΥΑ ή άλλη διάταξη που να επιβάλει να έχεις μαζί σου αυτά που συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#260444 Τι σας λεει το παρακατω? Η Generali μαζι με ΑΧΑ και Allianz ειναι οι μονες που προσφερουν προστασια ασφαλιζομενου κεφαλαιου, οποτε κοιταξα μονο αυτες τις 3. Η Generali μου φανηκε η καλυτερη και ειχε 1-2 καλες καλυψεις (πχ αεροσακοι, αυτοκίνητο αντικατάστασης και κλειδια) συν 12 ατοκες.

Εικόνα

<+
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#260452 Έχω υπάρξει κι εγώ στο παρελθόν πελάτης αλλά δεν την είχα χρειαστεί ποτέ. Έχουμε σ' αυτούς και το pension plan της εταιρίας και η broker μας λέει τα καλύτερα. Θα το προχωρήσω. Είναι 60€ φθηνότερη στο ετήσιο από τις άλλες δύο που έχουν και λιγότερες καλύψεις γιατί έχει 15% έκπτωση σε σχέση με το 6μηνου.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#260459 Κι εγώ στη Generali είμαι με αυτές τις καλύψεις στα 150/6μηνο. Νομίζω καλά είναι.

Εικόνα

< K910 μου