Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
edmond έγραψε:Με 67 ξεκίνησες από το σπίτι σου δλδ?

Άκυρο, το 67% είναι από Μέγαρα περίπου, ξέχασα το split drive. Από το σπίτι ξεκινάω με ~75%, μιας και θέλω γύρω στα 60-65% με σβέλτη οδήγηση για Ψαθόπυργο.

kostis20 έγραψε:Ωραία Σκωτσέζος! Ευχαριστώ.

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By edmond
Anonymous Founder έγραψε:Το 75% από το σπίτι για την ζωή της μπαταρίας, ή γιατί Ψαθόπυργο είναι δωρεάν;
Ή και τα δύο;

Στο 2ο ήθελα να δώσω βάση στο οποίο και θα πόνταρα.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
alexandros.K έγραψε:Το split drive τι ειναι? Κινεισαι με το ενα μοτερ ?
Scotch ποιο Τεσλα εχεις? Δεν θυμαμαι

Όχι, αφορά το TeslaFi. Τα εξηγεί εδώ πολύ ωραία ο Serf.
Model Y LR.

Anonymous Founder έγραψε:Το 75% από το σπίτι για την ζωή της μπαταρίας, ή γιατί Ψαθόπυργο είναι δωρεάν;
Ή και τα δύο;

Το 75% για τη ζωή της μπαταρίας, επειδή γνωρίζω ότι στον Ψαθόπυργο θα φορτίσω στα σίγουρα. Αν δεν ήταν σίγουρο, θα έφευγα με 90 ή και 100. Το ότι είναι δωρεάν είναι απλά ένα extra (προσωρινό) bonus.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Scotch έγραψε:
alexandros.K έγραψε:Το split drive τι ειναι? Κινεισαι με το ενα μοτερ ?
Scotch ποιο Τεσλα εχεις? Δεν θυμαμαι

Όχι, αφορά το TeslaFi. Τα εξηγεί εδώ πολύ ωραία ο Serf.
Model Y LR.

A για θεμα καταγραφης καταναλωσης κτλ ειναι δηλαδη . Καταλαβα :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#815546 μάλλον το χαμηλότερο που έχω δει με χοντρικούς υπολογισμούς στο Τζαζ (mk1 1.3) :
με γεμάτο ντεπόζιτο (42 λ.) έγραφε 710 χλμ όταν έφτασα στο βενζινάδικο για νέο γέμισμα και πήρε κάτι λιγότερο από 33 λίτρα.
δεν μετράω πλέον αλλά μ' έκανε εντύπωση γιατί στην αρχή θυμάμαι που έβγαλε μαξ ~800 χλμ ενώ τώρα θα πήγαινε 850+.
αυτά σε επαρχιακούς εδώ τριγύρω (παλιά Εθνική μέχρι Καβάλα ή Πλαταμώνα) στα 90-120 χαω χωρίς AC.
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
egobrain έγραψε:μάλλον το χαμηλότερο που έχω δει με χοντρικούς υπολογισμούς στο Τζαζ (mk1 1.3) :

Αρα μέση κατανάλωση 4,6 :)
Άβαταρ μέλους
By Serf
#816154 Ο φίλος ( :innocent: ) ξαναπήγε Πάτρα αυθημερόν. Στο πήγαινε ίδια μέση ταχύτητα με την προηγούμενη φορά, με λίγο καλύτερη κατανάλωση... παρόλο που είχε +2 επιβάτες.

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#817339 Ford Transit 2021 (το κανονικό, όχι το μικρότερο Custom), FWD, 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, έκδοση κινητήρα άγνωστη (μάλλον η μεσαία των 130hp; :hmmm:
Ο Fordολόγος του φόρουμ ίσως μπορεί να μας πει, έχω κρατήσει πινακίδα και vin), αμάξωμα νομίζω L3H2. :hmmm:

ΜΩΤ 80Km/h, 800+ χιλιόμετρα (90% αυτοκινητόδρομος, 10% κίνηση μέσα στη πόλη), κατανάλωση 7,6l/100Km (σε αντλία και tc)
Άβαταρ μέλους
By edmond
#817343 Noμίζω εξαιρετικότατα.
Βασικά το συγκεκριμένο αμάξι, έτσι όπως το περιγράφεις, εκπληρώνει όσα μπορεί για την λιγότερη κατανάλωση...
1. 90-10 highway
2. Καλή μωτ
3. "Αποδοτική" ιπποδύναμη. Ούτε κανα ψώφιο με 100 να σέρνεται, ούτε κανα πουσαρισμένο με πρπ 170 ξέρωγω να ρουφάει.
4. L3-->μακρύ αμάξωμα που βοηθά την αεροδυναμική, H2-->μέτριο ύψος, υπάρχει και πιο κοντό(H1) αλλά και πιο ψηλό(H3).
5. FWD (vs RWD).

Το δικό μου Sprinter(L4H2, RWD), του οποίου κρατάω ιστορικό καταναλώσεων, σπάνια πέφτει κάτω από τα 10, βασικά παίζει γύρω στα 10,5.
Όταν γράψει χλμ εκτός(μακρύ σαζμάν, το στοιχείο του) θα πέσει σε ψηλά 9άρια.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Zorz έγραψε:Ford Transit 2021 (το κανονικό, όχι το μικρότερο Custom), FWD, 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, έκδοση κινητήρα άγνωστη (μάλλον η μεσαία των 130hp; :hmmm:
Ο Fordολόγος του φόρουμ ίσως μπορεί να μας πει, έχω κρατήσει πινακίδα και vin), αμάξωμα νομίζω L3H2. :hmmm:

ΜΩΤ 80Km/h, 800+ χιλιόμετρα (90% αυτοκινητόδρομος, 10% κίνηση μέσα στη πόλη), κατανάλωση 7,6l/100Km (σε αντλία και tc)

:omg:

Πού έχεις μπλέξει;; :ninja: :help: