Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#115270 Για την κάμερα στον Ασπρόπυργο, κοντά στην Χαλυβουργική, το επιβεβαιώνω κι εγώ. Πέρασα πριν λίγο.

Ευχαριστούμε τον plokami για την ενημέρωση.
Άβαταρ μέλους
By koumis
#115286 πριν μια εβδομάδα που έκανα το Ναύπλιο - Αθηνα είδα κατά μήκος της διαδρομής Αθηνα-Κόρινθος σε κοντινές σχετικά αποστάσεις (~5km) στημένες κάμερες(?) και στα 2 ρευματα αλλα καλυμμένες με μαύρη σακούλα
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
koumis έγραψε:πριν μια εβδομάδα που έκανα το Ναύπλιο - Αθηνα είδα κατά μήκος της διαδρομής Αθηνα-Κόρινθος σε κοντινές σχετικά αποστάσεις (~5km) στημένες κάμερες(?) και στα 2 ρευματα αλλα καλυμμένες με μαύρη σακούλα

Παίζει κι αυτό: να ετοιμάζουν νέες κάμερες στις Ε.Ο. Το είχε αναφέρει στο 4tforum ο bmwz4 (aka sakoylini). Να δούμε τώρα που δεν υπάρχει το gpspocketpc, ποιος θα τις καταγράψει. Μήπως ήταν προς Μέγαρα μεριά οι κάμερες; Αν βάλουν στις ευθείες την πατήσαμε. Το ταξίδι μέσω Ε.Ο. δεν θα συμφέρει πλέον, αφού το κέρδος σε χρόνο θα είναι ελάχιστο σε σχέση με την Π.Ε.Ο. (30min στο Αθήνα - Πάτρα, χωρίς να βάζουμε στο παιχνίδι τα διόδια).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
plokami έγραψε:Όπως και προ διετίας, ενεργοποιήθηκε πάλι η κάμερα ταχύτητας στην Καλαμάτα και η κάμερα στην Χαλυβδουργική.

Η κάμερα στη Χαλυβουργική (Ελευσίνα, πριν τη Χαλυβουργική στο ρεύμα προς Αθήνα) επιβεβαιώνεται. Προ 3 ωρών "χτύπησε" 3 αυτοκίνητα κινούμενα γύρω στα 100-120km/h. Εγώ πήγα υποψιασμένος λόγω του άνω ποσταρίσματος και είχα βγάλει αλάρμ μπας και σωθεί κανείς. Τελικά ένας το πήρε χαμπάρι και περάσαμε κυριλέ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#117242 Μιας και το gpspocketpc έχει κλείσει (οριστικά ή όχι, δεν το γνωρίζω) σκέφτομαι να συνεχίσω το project με τις κάμερες και τα μπλόκα. Ο μήνας που είχα βάλει ως όριο επικοινωνίας τελειώνει (είχα στείλει mail στο gpspocketpc) και πρέπει να κινηθούμε. Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα (χρονική κυρίως) να δημιουργήσω δικό μου forum, ούτε και site, η μόνη εφικτή και γρήγορη λύση είναι να φτιάξω ένα blog (στο blogger που είναι της google και έχω ήδη λογαριασμό με τον όνομά μου) και κάθε μήνα να δημοσιεύω την ανανεωμένη βάση, από την στιγμή που δεν πρόκειται να μακροημερεύσω στο παρόν forum (στην αρχή σκεφτόμουν να φτιάξω εδώ την βάση, αλλά θα είναι χαμένος κόπος με τις διαγραφές κτλ). Τα σχόλια των χρηστών θα περιλαμβάνουν τα σημεία που πρέπει να προστεθούν ή να αφαιρεθούν. Την ανανεωμένη βάση κάθε μήνα θα την ανεβάζω στο Drive και από εκεί θα την κατεβάζουν όσοι επιθυμούν (είναι εύκολο να βάλεις απευθείας link του drive στο blogger). Θα ανεβάζω σε 4-5 μορφές τα αρχεία σε ένα φάκελο και ο καθένας θα επιλέγει τί πρέπει να εγκαταστήσει. Για οδηγίες, εικονίδια και ήχους έχουμε την αρχική βάση του gpspocketpc που την έχω ολόκληρη στα χέρια μου (με το τελευταίο update), οπότε κι αυτό λύνεται.

Επειδή προβλέπω και νέο ban (ίσως και οριστικό) μετά από το post που θα ανεβάσω σε λίγο, όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου στον λογαριασμό μου στο google (pipinos1976). Επίσης, αν το παρόν forum επιθυμεί να βοηθήσει μπορεί να το κάνει με το να δημοσιεύει τις αναρτήσεις με την ανανεωμένη βάση κάθε μήνα. Θα ήθελα, όμως, συνεννόηση με την ιδιοκτησία, ώστε να γνωρίζω αν αναλαμβάνει το ρίσκο μιας τέτοιας απόφασης (θα υπάρξουν πιέσεις). Το blog ελπίζω να το ανεβάσω μέσα στις προσεχείς ημέρες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το ξεσκαρτάρισμα της βάσης (υπάρχουν διπλά μπλόκα και διπλές κάμερες, όπως και σημεία που δεν έχουν περαστεί ακόμη) θα πάρει καιρό, αλλά, αν υπάρξει βοήθεια, μπορεί να γίνει καλή δουλειά μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και ευελπιστώ σε χρήσιμη βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
koumis έγραψε:πριν μια εβδομάδα που έκανα το Ναύπλιο - Αθηνα είδα κατά μήκος της διαδρομής Αθηνα-Κόρινθος σε κοντινές σχετικά αποστάσεις (~5km) στημένες κάμερες(?) και στα 2 ρευματα αλλα καλυμμένες με μαύρη σακούλα

Έτυχε να περάσω χτες το κομμάτι προς Αθήνα. Έβγαλα και βίντεο, αλλά άκρη δεν έχω βγάλει ακόμη. Φαίνονται για κάμερες, αλλά είναι και μερικές θέσεις τελείως εκτός τόπου και χρόνου, αν μιλάμε για κάμερες. Π.χ. μέσα σε parking σε σημείο που δεν μπορεί να στοχεύει την κυκλοφορία. Υπάρχουν, όμως, και μερικές που έχουν τέλεια θέση π χ. μετά από τούνελ στην Κακιά Σκάλα. Θα δούμε στο μέλλον τι θα μας προκύψει με αυτό το θέμα. Λίγο πριν την ένωση Ε.Ο. με Α.Ο. στο ρεύμα προς Ελευσίνα έχει 2 τέτοια μηχανήματα σε εξαιρετικά μικρή απόσταση μεταξύ τότε. Στο ένα έκαναν εργασίες, οπότε κάτι ετοιμάζεται.

-------------------------------------------------------------------------------

Σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με το θέμα του project "Κάμερες Ταχύτητας". Όποιος ενδιαφέρεται να είναι σε αναμονή.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#122997 Οι προβλέψεις για μόνιμο ban καλώς ή κακώς είναι μόνον στο μυαλό σου πάντως.
Καμία πρόθεση τέτοια δεν υπάρχει από κανέναν.
Από εκεί και μετά, φυσικά θα σε βοηθήσουμε και στηρίξουμε κάθε τέτοια προσπάθεια για τις κάμερες.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#123035 Έτσι μπράβο! :s_thumbsup

Count me in...
Άβαταρ μέλους
By postruck

τηλεφωνα έκτατης ανάγκης είναι,που το είδες οτι είναι κάμερες???
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#124528 Το συγκεκριμένο θέμα με τις βάσεις που καλύπτονται από σακούλες δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Έχω τραβήξει αρκετό υλικό, απλά ανεβάζω ένα σύντομο βίντεο (κάτω από 1min) στο οποίο φαίνονται μερικές περιπτώσεις. Το 1ο κομμάτι της διαδρομής είναι στο ρεύμα προς Κόρινθο, ακριβώς πριν τα διόδια Ελευσίνας. Θα δείτε ότι υπάρχουν δύο τέτοιες βάσεις σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (η ταχύτητα 1x και το αυτοκίνητο κινείται με 80-90km/h, άρα μπορούμε να υπολογίσουμε και την απόσταση). Στο 2ο κομμάτι υπάρχει μια τέτοια βάση μέσα στο χώρο στάθμευσης, πριν το τούνελ. Αυτή η βάση 100% δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα, καθώς είναι αρκετά "μέσα" για να μπορεί να φωτογραφίσει αυτοκίνητα, ιδιαιτέρως δε από πίσω. Αντίστοιχες βάσεις υπάρχουν και σε άλλα σημεία (θα το δείτε στο 3ο κομμάτι) στη μέση του πουθενά, αλλά και ακριβώς μετά από το 1ο τούνελ (ρεύμα προς Αθήνα) στην Κακιά Σκάλα. Τώρα, τι είναι δεν μπορώ να το καταλάβω. Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι βρίσκονται σε σημεία που η μπαριέρα σταματάει και ξεκινάει καινούργια.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By plokami
#133256 Όπως έγραψε και ο postruck είναι SOS τηλέφωνα τα οποία δεν είναι έτοιμα ακόμα, θα τοποθετηθεί και ενημερωτική πινακίδα μερικά μέτρα πριν.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
plokami έγραψε:Όπως έγραψε και ο postruck είναι SOS τηλέφωνα τα οποία δεν είναι έτοιμα ακόμα, θα τοποθετηθεί και ενημερωτική πινακίδα μερικά μέτρα πριν.

Ευτυχώς για εμάς, λοιπόν. Προς το παρόν κινούμαστε άνετα, όπως και στο παρελθόν.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By nass
#139221 Προχτές Κυριακή δοκίμασα για άλλη μια φορά τη θεωρία μου για τη "σωστή" ταχύτητα κίνησης σε αυτοκινητόδρομους: μπλόκο στην Τρίπολης-Κορίνθου μετά τον κόμβο της Στέρνας στην ανηφόρα στο πάρκινγκ, εγώ στη δεξιά λωρίδα με CC (όχι Capital Controls βρε :lol: Cruise Control :rtfm: ) στα 145, είδα από μακριά το Octavia με ανοικτή την πόρτα, δεν πάτησα καθόλου φρένο (έτσι και αλλιώς φαντάζομαι θα με είχε ήδη τσεκάρει αν είχε από αυτά τα θαυματουργά TraffiPatrolXR πωσταλενταδιαόλια :), δεν ξέρω τι ήταν), δεν έγινε τίποτα :)
Ισως μέχρι 150 να ήταν ΟΚ (συνήθως 150 το βάζω και έχω περάσει έτσι από άλλα μπλόκα)
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#139225 Εξαρτάται από: (α) όριο δρόμου, (β) αυτοκίνητο που οδηγείς, (γ) πελάτες που υπάρχουν, (δ) αριθμό κλήσεων που πρέπει να μαζέψουν.

Αν το όριο ήταν 130 και οδηγούσες π.χ. μία BMW (νομίζω στο παρελθόν είχες πει ότι έχεις BMW), ενώ το όριο κλήσεων που τους έχουν βάλει είναι μικρό (λόγω κρίσης), τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γλιτώσεις. Αν, όμως, είχες 150 με ένα Hyundai 10ετίας θα την έτρωγες, έστω και για το 1ο πρόστιμο.

Το TraffipatrolXR θα σε είχε μετρήσει πριν το δεις. Από την εταιρεία, πιστοποιημένα, μετράει στα 1500m, αλλά στην πράξη και παραπάνω, έστω και με μια μικρή δυσκολία.

Αντίστοιχο περιστατικό μου έχει τύχει δύο φορές:

1. Μαλιακός, ανάμεσα σε δύο τούνελ. Όριο 100, πηγαίνω με 140. 1η μέτρηση, χτυπάει ο ανιχνευτής, τσιμπάω φρένο, ήταν και λίγο ανηφόρα, 2η μέτρηση, χτυπάει πάλι ο ανιχνευτής και με μετράνε με 110-120, άρα έκοβα για το τούνελ (όριο 80), οπότε με άφησαν. Τον από πίσω που δεν έκοψε ποτέ τον σταμάτησαν. Περιστατικό που έχει γίνει κάπου το 2005-08 και το πιστόλι ήταν ProLaser II (παλιό ακόμη και για τα τότε δεδομένα, αλλά θανατηφόρο).

2. Πριν τα διόδια Τραγάνας, στην μεγάλη ευθεία. Βρίσκονται στο parking. Ξέρω το σημείο και έχω κόψει στα 135 περίπου (όριο 120). Με μετράει, χτυπάει ο ανιχνευτής, δεν έκοψα καθόλου, δεν με σταμάτησαν. Πιστόλι LTi Ultralyte LR με απόσταση μέτρησης κάπου 600m (πιστοποιημένο για 1100m).

Γενικά, αν ξέρεις πού περίπου την στήνουν, αν κρατιέσαι μέχρι +30 του ορίου (ή μέχρι 150 στις Ε.Ο.), και κόβεις και στις κάμερες, είναι εξαιρετικά δύσκολο να φας κλήση στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ.