Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#710225 Είναι πολύ πιο εύκολο το δικό μου, αλλά ειλικρινά επειδή έχω πετύχει κάτι τύπους να με... προσπερνάνε στην Βουλιαγμένης με 50+ χλμ/ώρα πάνω σε τέτοιο, δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι (όχι και πολύ φαντάζομαι...).
Προβλεπέ πάντως ήταν όλοι, με κράνος και προστατευτικά, αλλά ειλικρινά, δεν ξέρω πώς φρενάρει αυτό το πράγμα σε περίπτωση ανάγκης.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#710226 Και γω πιστεύω πως στην παρούσα φάση(2-3 χρόνια ακόμα δλδ) χρειάζεται αύξηση στον πλυθησμό των ταχυφορτιστών και όχι τόσο στο μέγεθος τους.
Επίσης καλό τυράκι(το τερπνόν δλδ) θα μπορούσαν να προσφέρουν τα ξενοδοχεία, να έχουν από καναδυό το καθένα. Άνετα θα μπορούσε να είναι κράχτης και επιλογή διαμονής για κάποιον ηλεκτρικό. Το περασμένο ΣΚ που ήμουν σε ένα στην Εύβοια, το συζήτησα με τον ιδιοκτήτη και ομολογώ πως του άναψα φωτιές :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#710227 Τα ξενοδοχεία δεν χρειάζονται ταχυφορτιστές. 2-3 σαν αυτόν του που έβαλε ο Scotch φτάνουν και περισσεύουν, αφού όλοι θα φορτίζουν την νύχτα. Και το κόστος θα είναι και αστείο επίσης.
Θα μπορούσε κάποιος να το συνδυάσει και με φωτοβολταϊκά και να του βγαίνει και δωρεάν ουσιαστικά.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Τα ξενοδοχεία δεν χρειάζονται ταχυφορτιστές. 2-3 σαν αυτόν του που έβαλε ο Scotch φτάνουν και περισσεύουν, αφού όλοι θα φορτίζουν την νύχτα. Και το κόστος θα είναι και αστείο επίσης.
Θα μπορούσε κάποιος να το συνδυάσει και με φωτοβολταϊκά και να του βγαίνει και δωρεάν ουσιαστικά.

Και περισσεύουν, ακριβώς. Ανάλογα το αυτοκίνητο, και μία σούκο είναι αρκετή. Π.χ. το i3, θέλει 14 ώρες από 0-100%. Επομένως, κάθε βράδυ θεωρητικά μπορείς να το φορτίζεις πλήρως.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Scotch έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τα ξενοδοχεία δεν χρειάζονται ταχυφορτιστές. 2-3 σαν αυτόν του που έβαλε ο Scotch φτάνουν και περισσεύουν, αφού όλοι θα φορτίζουν την νύχτα. Και το κόστος θα είναι και αστείο επίσης.

Και περισσεύουν, ακριβώς. Ανάλογα το αυτοκίνητο, και μία σούκο είναι αρκετή. Π.χ. το i3, θέλει 14 ώρες από 0-100%. Επομένως, κάθε βράδυ θεωρητικά μπορείς να το φορτίζεις πλήρως.

δλδ για να φυγω στις 8 το πρωι,πρεπει να εχω γυρισει την προηγουμενη στο ξενοδοχειο απο τις 6 το απογευμα?
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#710252 Αν πας στο ξενοδοχείο στο 0 και θέλεις την επομένη να κάνεις πάνω από 230 km, ναι. Σε περιπτώσεις διακοπών, που πιθανώς δεν κάνεις πολλά km κάθε μέρα, φτάνει και η σούκο. Αν τώρα θέλεις να κοιμηθείς ένα βράδυ, φτάσεις αργά ξεφόρτιστος και θέλεις να φύγεις νωρίς το πρωί και να κάνεις χιλιόμετρα , ε προφανώς πήρες το λάθος αυτοκίνητο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
dimviii έγραψε:
Scotch έγραψε:

δλδ για να φυγω στις 8 το πρωι,πρεπει να εχω γυρισει την προηγουμενη στο ξενοδοχειο απο τις 6 το απογευμα?

Μπορείς να γυρίσεις και 3 τα χαράματα αν έχει προηγηθεί σωστός σχεδιασμός.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#710260 Αν κάποιος έχει σκοπό να κάνει road trip στην ελληνική επαρχία, προφανώς και το οποίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι η λύση. Κάποιος που θα φτάσει στο ξενοδοχείο με 0% και τις επόμενες ημέρες θα κινείται πέριξ αυτού (ας πούμε 150km/ημέρα) μια χαρά καλύπτεται από την φόρτιση σε σουκο. Υποθέτω δε θα γυρνάει κάθε μα κάθε βράδυ τα μεσάνυχτα με αναχώρηση στις 8 το πρωί.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimviii έγραψε:
Scotch έγραψε:

Αν μιλάμε για φόρτιση σε σουκο ναι. Με απλό τριφασικό φορτιστή , σε μερικές ώρες έχεις φορτίσει πλήρως.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
Anonymous Founder έγραψε:Μου κάνει εντύπωση πάντως αυτό που λες, μόνον η Αταλάντη έχει φορτιστές αυτή την στιγμή;

Εδώ και κάνα μήνα και στον Κορινό και πλέον και στο Σχηματάρι. Σύντομα θα υπάρχουν σε κάθε ΣΕΑ.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#710265 'Οτι δηλαδή θα χαλαστεί ένα σοβαρό ξενοδοχείο να βάλει έναν ταχυφορτιστή, για να τον βγάζει κιόλας στον σχετικό χάρτη που μπορεί να δει κάποιος που θέλει να ταξιδέψει.
Φαντάσου τώρα στο Epirus Palace :shifty: :shifty: να κρέμονται μπαλαντέζες, προσφορά του Καυκά μέσω του Jim Clark και ο ντίμβης να έχει φαρδιά πλατιά το ev kangoo ΜΕΣ' ΤΗ ΜΕΣΗ της εισόδου περιμένοντας να φορτίσει για να πάει στον πελάτη που περιμένει στην Φλώρινα. :s_hang
ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΟΥ!!! :x
Άβαταρ μέλους
By g8777
#710266 Αν έχει βενζινογεννητρια ( όπως αυτοί που πουλάνε Χαλβά Φαρσάλων στα πανηγύρια, αυτην λέω ) ,δεν μπορεί να φορτίσει ενώ είναι παραλία;

:hmmm:

Θέλω να πω ότι δεν είναι κάτι που αποτελεί τροχοπέδη, για όλα υπάρχουν ήδη απολύτως εφικτές λύσεις και ιδέες για το σπίτι.

Edit:

Εικόνα

Δεν βλέπω τον λόγο λοιπόν γιατι να μην καταργηθούν τα πετρελαιοκίνητα καρκινώματα αύριο πρωί. :iconcool: