Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Φόκουσμαν, σου έκανε μετά το θεατρικό "θέλω να πάω νοσοκομείο, δεν είμαι καλά, με καθυστερείς" και μπλέκεται η φάση περισσότερο. Είχα ρωτήσει σε προηγούμενες σελίδες, αν είναι προβλεπέ η κατάληψη χώρου στάθμευσης για ηλεκτρικό από θερμικό, αλλά απάντηση σαφή δεν πήρα. Προφανώς είναι κάπως ασαφές ακόμα και έγκειται στην κατανόηση του καθένα θερμικατζή :lol: Αλλιώς σου φωνάζει την τροχαία από πάνω, ότι τον κλείνεις (λεωγωτώρα :s_dunno ).

.

Δεν νομιζω πως μπορει να κοψει κληση η τροχαια σε ιδιωτικο χωρο σταθμευσης :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
edmond έγραψε:. ξαναματαλέω πως κανένας( :s_dunno ) δεν είναι αντίθετος στην ηλεκτροκίνηση, στο ότι είναι εδώ και τώρα έτοιμη για χρήση διαφωνούμε και πως έχει λίγο ακόμα δρόμο να διαβεί για να ωριμάσει και να μας εξυπηρετεί όπως πρέπει.

Βλέπω κάποιους να είναι και αντίθετοι πιθανόν. Το θέμα όμως δεν είναι τι είμαστε ή δεν είμαστε, το θέμα είναι πως αυτό είναι το μέλλον και το έχουν αποφασίσει κυβερνήσεις και εταιρείες. Το ότι το diesel πχ αποσύρεται από τα περισσότερα ΙΧ δεν το λέω εγώ, το δείχνει ήδη η αγορά, όταν σε πολλά νέα αυτοκίνητα δεν προσφέρεται καν σαν επιλογή.

Το άλλο που λέω είναι πως ακόμη και στην Ελλάδα, με τις φτωχές υποδομές αυτή την στιγμή, μια χαρά γίνεται να ζήσεις με ηλεκτρικό, αν ασφαλώς έχεις τα χρήματα ν'αγοράσεις κάποιο. Τι άλλη απόδειξη θέλουμε από τον Scotch που έχει ένα και μάλιστα με μικρό range; O άνθρωπος μας έχει πει πως ουσιαστικά αυτό χρησιμοποιεί συνέχεια και τον βολεύει τόσο πολύ, που σκέφτεται να πάει και στην... Αμαλιάδα, για να γλιτώσει και 50€!
:lol:
Στην πολυκατοικία μου, τα 3 από τα 5 διαμερίσματα, έχουμε υποδομή για φόρτιση. Η δική μου θέση κιόλας είναι ανοιχτή, όχι στο υπόγειο, και έχω ρίξει καλώδιο που περιμένει το ηλεκτρικό!
:s_wacko
Προς το παρόν, φορτίζω την μηχανή! :ninja:

Δεν μιλάμε τώρα για κάτι που δεν έχει πάρα πολύς κόσμος, τόσος και τόσος κόσμος έχει ένα διαμέρισμα με μια θέση στάθμευσης, δεν ζούνε όλοι σε 2άρια στην Κυψέλη (άσε που αυτοί δεν θα έχουν πιθανόν και αυτοκίνητο...).

Τέλος, επιμένω και σε κάτι άλλο: στο μέλλον, η κίνηση στις πόλεις, θα γίνεται όλο και λιγότερο με αυτοκίνητο. Όλα αυτά τα ηλεκτρικά που κάποιοι κοροϊδεύουν (πατίνια, ποδήλατα, μονόροδα, κλπ) θα είναι το βασικό μέσο μεταφοράς για πολύ κόσμο και τα ΜΜΜ θα έχουν προσαρμοστεί σ'αυτό. Ήδη γίνεται στο εξωτερικό (αλλά και στην Ελλάδα λιγότερο) δηλαδή, πας στην δουλειά με το πατίνι και το βάζεις και στο Μετρό.
Είναι πάμφθηνο, συχνά πιο γρήγορο και είσαι και ανεξάρτητος, δηλαδή αν θέλεις πας για τις δουλειές σου μετά την δουλειά ή αν χαλάσει το λεωφορείο, κατεβαίνεις και πας σε άλλο κλπ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#710169 Ποιο το νόημα να είναι κάποιος 'αντίθετος' με μια νέα τεχνολογία;
Κάθε νέα τεχνολογία έχει την αξία της.

Το θέμα είναι κατά πόσο αυτό γίνεται εμμονή με ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Πχ diesel μόλις απελευθερώθηκε στα αστικά κέντρα έσπευδαν όλοι να πάρουν ακόμα και πατίνι με 'ντηζελάκι'.

Εικόνα

Έτερο saga το φυσικό αέριο.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Νίκος Παππάς έγραψε:
edmond έγραψε:Φόκουσμαν, σου έκανε μετά το θεατρικό "θέλω να πάω νοσοκομείο, δεν είμαι καλά, με καθυστερείς" και μπλέκεται η φάση περισσότερο. Είχα ρωτήσει σε προηγούμενες σελίδες, αν είναι προβλεπέ η κατάληψη χώρου στάθμευσης για ηλεκτρικό από θερμικό, αλλά απάντηση σαφή δεν πήρα. Προφανώς είναι κάπως ασαφές ακόμα και έγκειται στην κατανόηση του καθένα θερμικατζή :lol: Αλλιώς σου φωνάζει την τροχαία από πάνω, ότι τον κλείνεις (λεωγωτώρα :s_dunno ).

.

Δεν νομιζω πως μπορει να κοψει κληση η τροχαια σε ιδιωτικο χωρο σταθμευσης :hmmm:

σε κάποια πάρκινγκ απο ΣΜ έχει πινακιδούλα στην είσοδο οτι:"στον χώρο του πάρκινγκ ισχύει ο ΚΟΚ"
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Focusman91 έγραψε:Αν ήμουν τεράστιο @ρχιδι, θα πήγαινα με το ηλεκτρικο, θα τους έκλεινα και θα φορτιζα. Και ας έρχονταν μετά να Μ ζητήσουν τα ρέστα. Το καλώδιο μπορεί να περάσει.

Συνήθως δεν είναι τόσο μακρύ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
bebes έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

.

σε κάποια πάρκινγκ απο ΣΜ έχει πινακιδούλα στην είσοδο οτι:"στον χώρο του πάρκινγκ ισχύει ο ΚΟΚ"

Δεν το εχω προσεξει, αλλα αν εχει καποιος τον χρονο να περιμενει, ας δοκιμασει να καλεσει να δουμε σε ποσες ωρες θα ερθουν :lol:

@ Γρηγορη. Δεν χρειαζεται να ζεις στην Κυψελλη. Στην δικη μου πολυκατοικια μονο οι 2 απο τις 5 θεσεις μπορουν ευκολα να βαλουν φορτιστη. Οι υπολοιποι θα πρεπει να τις περασουν υπογειως γιατι οι θεσεις ειναι στον ακαλυπτο. Επισης πολλες πολυκατοικιες εχουν λιγοτερες θεσεις απο τα διαμερισματα, αλλο ενα προβλημα.

Τεσπα, οπως ειπε και ο edmond, κανεις δεν ειναι εναντιον. Αλλα δεν δεχομαι οτι 250-300χλμ αυτονομιας για οχημα που δεν γεμιζει παντου και σε ελαχιστο χρονο ειναι η λυση για περιαστικη μετακινηση, εκδρομες και ταξιδια.
Μια ζωη με μηχανες τοση αυτονομια ειχαν κι προβλημα δεν ειχα ποτε γιατι βενζιναδικα ειχε παντου ( εκτος απο το κομματι Λαμια - Λαρισα που αν δεν φουλαριζες εφτανες με αναθυμιασεις :lipsealed: , παλια αυτο )
Άβαταρ μέλους
By g8777
#710176 Νικοπαππα μην αφηνεις την πρακτικοτητα να χαλαει μια ωραια ιστορια. Ολα ειναι εφικτα , λιγο η γραφειοκρατια να υπερνικηθει και θα φορτιζουμε ασυρματα διπλα απο τους πυλωνες. Διαβαστε Ισαακ Ασιμωφ εσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Νίκος Παππάς έγραψε:@ Γρηγορη. Δεν χρειαζεται να ζεις στην Κυψελλη. Στην δικη μου πολυκατοικια μονο οι 2 απο τις 5 θεσεις μπορουν ευκολα να βαλουν φορτιστη. Οι υπολοιποι θα πρεπει να τις περασουν υπογειως γιατι οι θεσεις ειναι στον ακαλυπτο. Επισης πολλες πολυκατοικιες εχουν λιγοτερες θεσεις απο τα διαμερισματα, αλλο ενα προβλημα.

Τεσπα, οπως ειπε και ο edmond, κανεις δεν ειναι εναντιον. Αλλα δεν δεχομαι οτι 250-300χλμ αυτονομιας για οχημα που δεν γεμιζει παντου και σε ελαχιστο χρονο ειναι η λυση για περιαστικη μετακινηση, εκδρομες και ταξιδια.
Μια ζωη με μηχανες τοση αυτονομια ειχαν κι προβλημα δεν ειχα ποτε γιατι βενζιναδικα ειχε παντου ( εκτος απο το κομματι Λαμια - Λαρισα που αν δεν φουλαριζες εφτανες με αναθυμιασεις :lipsealed: , παλια αυτο )

Νίκο, υπάρχει ήδη μια επαναστατική εφεύρεση που λέγεται μεταλλικό κανάλι. :s_blush
Εικόνα
Το βιδώνεις σε ένα τοίχο και περνάς ό,τι καλώδιο θέλεις.
Υπάρχουν και δαπέδου επίσης.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#710193 Σε άλλα νέα, νέοι ταχυφορτιστές σε ΣΕΑ: στο Σχηματάρι και στον Κορινό. 50άρηδες, παρωχημένοι για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, λίαν χρήσιμοι για τα δικά μας πρώτα βήματα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#710194 Παντού 50άρηδες θα βρεις αυτή την στιγμή, γιατί μπαίνουν από ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνονται από την χρήση. Με μικρή χρήση που έχουν μέχρις σήμερα, δεν τους συμφέρει να βάλουν τίποτε παραπάνω. Αν αυξηθεί η χρήση, θα βάλουν, αφού έτσι βγάζουν το ψωμάκι τους.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimsabas έγραψε: Υπάρχει μάλιστα και κάποιος που το έχει κάνει επάγγελμα (στο εξωτερικό). Αγοράζεις την εμπειρία του στο να ανακαλύπτει τις ατέλειες, οπότε τον παίρνεις μαζί σου στην παραλαβή ώστε να δηλωθούν και να επισκευαστούν δωρεάν.

:s_shout :s_rofl :s_rofl

Είναι τόσο αξιόπιστα που υπάρχει άνθρωπος που το έχει κάνει επάγγελμα να ανακαλύπτει τις μ@λ@κίες που μπορεί να έχουν κάνει στο αμάξι σου... :s_shout :s_shout

Αλήθεια, γιατί δεν έβαλες αυτό:

Having a car considered as the most reliable EV and the most dependable executive car should have given Tesla a significant edge in the What Car? Reliability Survey 2020. But it didn't: despite the Model 3 going so well, Tesla is only better in that matter when compared to Land Rover and Renault, the two worst makes when it relates to dependability. In other words, Tesla was considered the third-worst make in a list that included 31 carmakers.

:s_roses

Και δεν είναι η μόνη έρευνα που έβγαλε αυτό το συμπέρασμα, απλά ήταν το πρώτο αποτέλεσμα που μου έβγαλε ο γούγλης.

Ή αυτό:

Εικόνα

(κάποτε ήταν ένα Τέσλα)

:help:

Business Insider has counted at least 20 reported incidents of Teslas catching on fire since 2013 and five deaths in the past 14 months.

(από το ίδιο άρθρο, ο μ.ο. είναι 1,19 θάνατοι από φωτιά κάθε 3ετία)

Άρα, ναι... Όχι μόνο είναι αναξιόπιστα, αλλά είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ. :rtfm: Η φωτιά δεν είναι απλά επειδή κάποιος δεν έβαλε καλά την πόρτα.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#710210 Μάρκο, η ανάφλεξη μετά από σοβαρό τρακάρισμα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ηλεκτρικών. Η Tesla λέει ότι για να προκληθεί πυρκαγιά, θα πρέπει να έχει προηγηθεί τόσο έντονη πρόσκρουση, που δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης. Τώρα, τι ισχύει ακριβώς, δεν το ξέρεις ούτε εσύ ούτε εγώ. Το γεγονός ότι το Μ3 έχει ανακηρυχθεί το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο προσφέρει μια κάποια σιγουριά στους αγοραστές. Επίσης, κανένα Tesla δεν πήρε φωτιά στις δοκιμές πρόσκρουσης, ενισχύοντας τον ισχυρισμό τής Tesla περί αναγκαιότητας εξαιρετικά σφοδρής σύγκρουσης.

Τώρα, σχετικά με την αξιοπιστία, έχουμε διαφορετική προσέγγιση. Εγώ θεωρώ ότι η αξιοπιστία αφορά βλάβες και ζημιές. Τα υπόλοιπα τα λέω προβλήματα συναρμογής και φινιρίσματος. Είναι σπαστικά, αλλά δε θα σε αφήσουν στη μέση τού δρόμου.

HF, ηλεκτροκίνητοι ανέφεραν ότι υπάλληλοι στον σταθμό τής Αταλάντης (μέχρι πρότινος ο μοναδικός ταχυφορτιστής στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης) ανέφεραν ότι πριν δύο χρόνια, φόρτιζε ένα αυτοκίνητο την εβδομάδα. Πλέον, δύο την ημέρα. 14 φορές πάνω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#710214 E, ακόμη λοιπόν ο 50άρης αρκεί. Μόλις πάμε σε αρκετά την ημέρα, θα χρειαστούν νέοι μεγαλύτεροι. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν έχουν κάνει προβλέψεις για καλώδια για να μπουν μεγαλύτεροι.
Μου κάνει εντύπωση πάντως αυτό που λες, μόνον η Αταλάντη έχει φορτιστές αυτή την στιγμή;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:, μονόροδα,

Η αλήθεια είναι πως αν είχα λεφτά για ένα τέτοιο θα το είχα ήδη αγοράσει:

Εικόνα