- 26 Μάιος 2021, 12:42
edmond έγραψε:. ξαναματαλέω πως κανένας(
) δεν είναι αντίθετος στην ηλεκτροκίνηση, στο ότι είναι εδώ και τώρα έτοιμη για χρήση διαφωνούμε και πως έχει λίγο ακόμα δρόμο να διαβεί για να ωριμάσει και να μας εξυπηρετεί όπως πρέπει.
Βλέπω κάποιους να είναι και αντίθετοι πιθανόν. Το θέμα όμως δεν είναι τι είμαστε ή δεν είμαστε, το θέμα είναι πως αυτό είναι το μέλλον και το έχουν αποφασίσει κυβερνήσεις και εταιρείες. Το ότι το diesel πχ αποσύρεται από τα περισσότερα ΙΧ δεν το λέω εγώ, το δείχνει ήδη η αγορά, όταν σε πολλά νέα αυτοκίνητα δεν προσφέρεται καν σαν επιλογή.
Το άλλο που λέω είναι πως ακόμη και στην Ελλάδα, με τις φτωχές υποδομές αυτή την στιγμή, μια χαρά γίνεται να ζήσεις με ηλεκτρικό, αν ασφαλώς έχεις τα χρήματα ν'αγοράσεις κάποιο. Τι άλλη απόδειξη θέλουμε από τον Scotch που έχει ένα και μάλιστα με μικρό range; O άνθρωπος μας έχει πει πως ουσιαστικά αυτό χρησιμοποιεί συνέχεια και τον βολεύει τόσο πολύ, που σκέφτεται να πάει και στην... Αμαλιάδα, για να γλιτώσει και 50€!
Στην πολυκατοικία μου, τα 3 από τα 5 διαμερίσματα, έχουμε υποδομή για φόρτιση. Η δική μου θέση κιόλας είναι ανοιχτή, όχι στο υπόγειο, και έχω ρίξει καλώδιο που περιμένει το ηλεκτρικό!
Προς το παρόν, φορτίζω την μηχανή!
Δεν μιλάμε τώρα για κάτι που δεν έχει πάρα πολύς κόσμος, τόσος και τόσος κόσμος έχει ένα διαμέρισμα με μια θέση στάθμευσης, δεν ζούνε όλοι σε 2άρια στην Κυψέλη (άσε που αυτοί δεν θα έχουν πιθανόν και αυτοκίνητο...).
Τέλος, επιμένω και σε κάτι άλλο: στο μέλλον, η κίνηση στις πόλεις, θα γίνεται όλο και λιγότερο με αυτοκίνητο. Όλα αυτά τα ηλεκτρικά που κάποιοι κοροϊδεύουν (πατίνια, ποδήλατα, μονόροδα, κλπ) θα είναι το βασικό μέσο μεταφοράς για πολύ κόσμο και τα ΜΜΜ θα έχουν προσαρμοστεί σ'αυτό. Ήδη γίνεται στο εξωτερικό (αλλά και στην Ελλάδα λιγότερο) δηλαδή, πας στην δουλειά με το πατίνι και το βάζεις και στο Μετρό.
Είναι πάμφθηνο, συχνά πιο γρήγορο και είσαι και ανεξάρτητος, δηλαδή αν θέλεις πας για τις δουλειές σου μετά την δουλειά ή αν χαλάσει το λεωφορείο, κατεβαίνεις και πας σε άλλο κλπ.