Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#824329 Ο φίλος σου λέει εχει 2 μπαταρίες ..

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#824330 Τουλάχιστον θα είναι leasing και θα γλιτώσει από τον σκιτζή που σου αλλάζει ιμάντες και μετά σου φταίει το αυτοκινητάκι που δεν είναι γιαπωνέζικο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Serf
#824331 Καλά θυμάμαι ότι είναι λογίστρια η σύζυγος; Κάνα Peugeot e208, ή αντίστοιχου μεγέθους; Το μίσθωμα είναι κοντά στα €370 χωρίς προκαταβολή. Περνάει ως έξοδο το 150% του μισθώματος, άρα γλυτώνει φόρο (επιπλέον συμβατικού) 50% * €370 * 22% (ανάλογα τη μορφή της εταιρείας) = €40. Συν την οποία οικονομία καυσίμου.

Εκτός κι αν υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθεί και για μεγάλες διαδρομές -ταξίδια, οπότε ηλεκτρικό σε αυτές τις διαστάσεις γιοκ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
gianik έγραψε:Ο φίλος σου λέει εχει 2 μπαταρίες ..

.

Αν βαζεις σαν αυτες που εχει δεν θα εχεις θεμα. Yaris Hybrid και το Mazdoyaris μιας κι ειναι το ιδιο με αλλα σηματα.

Τωρα αν σε συμφερει περισσοτερο το ληζινγκ ή οχι θα στο πει λογιστης :iconcool: :shifty:

Edit. Κι αυτο που λεει ο serf ειναι ενδιαφερον
Άβαταρ μέλους
By gianik
Serf έγραψε:Καλά θυμάμαι ότι είναι λογίστρια η σύζυγος; Κάνα Peugeot e208, ή αντίστοιχου μεγέθους; Το μίσθωμα είναι κοντά στα €370 χωρίς προκαταβολή. Περνάει ως έξοδο το 150% του μισθώματος, άρα γλυτώνει φόρο (επιπλέον συμβατικού) 50% * €370 * 22% (ανάλογα τη μορφή της εταιρείας) = €40. Συν την οποία οικονομία καυσίμου.

Εκτός κι αν υπάρχει πρόθεση να χρησιμοποιηθεί και για μεγάλες διαδρομές -ταξίδια, οπότε ηλεκτρικό σε αυτές τις διαστάσεις γιοκ.
Ναι καλά θυμάσαι...
Χμ.....

.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Serf έγραψε:Καλά θυμάμαι ότι είναι λογίστρια η σύζυγος; Κάνα Peugeot e208, ή αντίστοιχου μεγέθους; Το μίσθωμα είναι κοντά στα €370 χωρίς προκαταβολή. Περνάει ως έξοδο το 150% του μισθώματος, άρα γλυτώνει φόρο (επιπλέον συμβατικού) 50% * €370 * 22% (ανάλογα τη μορφή της εταιρείας) = €40. Συν την οποία οικονομία καυσίμου.

Θα χρησιμοποιηθεί για μακρινές διαδρομές του τύπου 5-6 χλμ ΤΟ ΠΟΛΥ :lol: ημερησίως και οι περίφημες βλάβες του Φιέστα είναι 1-2 ηλεκτρικά παράθυρα, 1-2 μηχανισμοί καθίσματος, ένα παγούρι ψυκτικού και μια αντλία βενζίνης στα 18 χρόνια :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Asimov έγραψε:Εχμ είναι και κανα πεντοχίλιαρο προκαταβολή βέβαια αλλά μη σας το χαλάσω

Γιανικ έχει 2 μπαταρίες το Yaris να έχεις υπόψη :shifty:

Η προκαταβολή είναι θέμα συμφωνίας προφανώς. Δεν θυμάμαι ακριβώς τιμές να πω την αλήθεια.
Θεωρώ πιο ενδιαφέρουσα την πρόταση του Serf, αλλά φοβάμαι πως δεν θα πεισθεί ο gianik για κάτι τόσο... προχωρημένο!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#824347 Φυσικά είναι θέμα συμφωνίας αλλά, αν μπεις στα site των μεγάλων του χώρου, έχουν online εργαλεία που την υπολογίζουν και για το μίσθωμα που θέλει να δίνει, κυμαίνεται πέριξ του πεντοχίλιαρου

Κάποιοι δίνουν και χωρίς προκαταβολή (πέραν των 2 μισθωμάτων) αλλά τότε το μίσθωμα πάει στα 400
Άβαταρ μέλους
By dimik
gianik έγραψε:Λοιπόν, επειδή το fiesta της gianikαινας (μοντ.2005) πλέον βγάζει αρκετές βλάβες κ έχουμε γίνει κολλητοί με την οδική βοήθεια, με βάση τα κάτωθι δεδομένα:

*κατηγορία μικρό πόλης (από i10 έως max yaris) , κοινώς μηνιαίο μίσθωμα έως 250-270€..

*Ετήσια χλμ <12Κ χλμ

* Το μίσθωμα κλπ θα περνιέται στα έξοδα της gianikαινας ...

*έχω παντελώς άγνοια από αυτές τις εταιρείες, τι παίζει, τι να προσέξω στο συμβόλαιο, ψιλά γράμματα κλπ..

Δεκτές προτάσεις , συμβουλές, ποια εταιρεία προτιμούμε, ποιο αμάξι προτιμάμε (), κλπ...

.

Έρχεται νέο Picanto μέχρι τέλος του χρόνου, με τον 1.0t για πόλη θα είναι μούρλια.

Το υπάρχον έχει μίσθωμα εκεί που θες

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
dimik έγραψε:
gianik έγραψε:Λοιπόν, επειδή το fiesta της gianikαινας (μοντ.2005) πλέον βγάζει αρκετές βλάβες κ έχουμε γίνει κολλητοί με την οδική βοήθεια, με βάση τα κάτωθι δεδομένα:

*κατηγορία μικρό πόλης (από i10 έως max yaris) , κοινώς μηνιαίο μίσθωμα έως 250-270€..

*Ετήσια χλμ <12Κ χλμ

*έχω παντελώς άγνοια από αυτές τις εταιρείες, τι παίζει, τι να προσέξω στο συμβόλαιο, ψιλά γράμματα κλπ..

Δεκτές προτάσεις , συμβουλές, ποια εταιρεία προτιμούμε, ποιο αμάξι προτιμάμε (), κλπ...

.

Έρχεται νέο Picanto μέχρι τέλος του χρόνου, με τον 1.0t για πόλη θα είναι μούρλια.

< >
Τιμή;
Υβριδικό;

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
gianik έγραψε:
dimik έγραψε:

*Ετήσια χλμ <12Κ χλμ

.

< >
Τιμή;
Υβριδικό;

.

Το υπάρχον δεν είναι υβριδικό αλλά με τις καταναλώσεις που έχει δεν νομίζω να χρειάζεται κιόλας, κάτι 5ρια γράφει σε όλες τις δοκιμές. Τιμή καινούριο 14-19.000 ανάλογα την έκδοση με 7 χρόνια εγγύηση και 5 δωρεάν service.

https://www.youtube.com/watch?v=q_upQw886UM

Το νέο θα είναι έτσι
https://www.carscoops.com/2023/06/2024- ... -attitude/
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#824367 Μιλάμε βέβαια για ένα facelift σε παλιά πλατφόρμα, γιατί ούτε η ΚΙΑ θεωρεί πως βγαίνουν αρκετά λεφτά από τέτοια αυτοκίνητα. Για leasing οι λογικές επιλογές νομίζω έχουν αναφερθεί ήδη.
Υπάρχει πάντα η λύση βέβαια ν'αγοραστεί κάτι με το φθηνότερο μίσθωμα που υπάρχει, πάρτε κάνα τηλέφωνο στους γνωστούς px Leaseplan, Arval, Hertz κλπ και δείτε τι έχουν να προτείνουν.
Στην τελική, δεν θα το παντρευτείτε κιόλας (εκτός αν σκέφτεστε εξαγορά στο τέλος του μισθώματος).
Άβαταρ μέλους
By gianik
#824369 Από τα λίγα που ξέρω νομίζω δεν συμφέρει (φορολογικά) να το αγοράσεις στο τέλος της σύμβασης...

Αν έχει κάποιος κάποιον γνωστό από εταιρεία leasing που να έχει συνεργαστεί , ας μου στείλει d.m μα στοιχεία τηλ κλπ να ξεκινήσω μια έρευνα αγοράς

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Μιλάμε βέβαια για ένα facelift σε παλιά πλατφόρμα, γιατί ούτε η ΚΙΑ θεωρεί πως βγαίνουν αρκετά λεφτά από τέτοια αυτοκίνητα. Για leasing οι λογικές επιλογές νομίζω έχουν αναφερθεί ήδη.
Υπάρχει πάντα η λύση βέβαια ν'αγοραστεί κάτι με το φθηνότερο μίσθωμα που υπάρχει, πάρτε κάνα τηλέφωνο στους γνωστούς px Leaseplan, Arval, Hertz κλπ και δείτε τι έχουν να προτείνουν.
Στην τελική, δεν θα το παντρευτείτε κιόλας (εκτός αν σκέφτεστε εξαγορά στο τέλος του μισθώματος).

Δεν ξέρω αν έχει σημασία η πλατφόρμα σε αυτοκίνητο με τέτοια χρήση εφόσον είναι καλό στον δρόμο, οικονομικό και καλά εξοπλισμένο.
Θα το προτιμούσα από μεγαλύτερα αλλά πιο πολύπλοκα, ακριβότερα και λιγότερο εξοπλισμένα αυτοκίνητα για αυτοκίνητο πόλης-χαμάλη για δουλειά-school runs-σουπερμάρκετ κλπ
Ειδικά όταν δεν πρόκειτα να το παντρευτείς.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#824377 Όλα τα παραπάνω τα κάνει πολύ καλύτερα ένα Yaris Hybrid με ελάχιστα παραπάνω μίσθωμα νομίζω, εκτός αν το συγκρίνουμε με το 1000άρι Picanto που είναι ψόφιο για οτιδήποτε άλλο πλην του σουπερμάρκετ και του παρκαρίσματος στο Μετρό.
Μην παρεξηγηθώ, το συμπαθώ το Picanto, αλλά είναι παλιό, δεν έχει καλά μοτέρ, δεν έχει σοβαρό αυτόματο, και γενικώς έχει μείνει πίσω.
Αν η τιμή είναι πολύ καλή, γιατί όχι, αλλά μπροστά του το Yaris είναι διαστημόπλοιο.