Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#893932 https://tollwayr.com/en/motorway-tolls/italy/
Όποιος έχει πάει Ιταλία ίσως έχει συναντήσει όλα τα συστήματα.
Επιπλέον εκεί παίζουν και διόδια ή απαγορεύσεις και για την είσοδο στο κέντρο των πόλεων.
Το πιο ωραίο ήταν αυτό χωρίς μπαρες καθόλου, πληρώνεις από το κινητό σου επειδή διαβάζει την πινακίδα.
Μακάρι να γινόταν και εδώ αυτό κάποια στιγμή, γιατί και με το Epass πρέπει να μειώνεις ταχύτητα.
Καλά την πληρωμή στο ταμείο ούτε να τη σκεφτώ, απορώ γιατί ο κόσμος δεν έχει βγάλει ένα epass, αφού είναι δωρεάν.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893934 Η Ιταλία αν θυμάμαι καλά έχει το σύστημα μιας εισόδου-μιας εξόδου. Fair.
Στην Ουγγαρία θυμάμαι πως πλήρωνες τη βινιέτα με το που έμπαινες και μας εξηγούσαν πως τσεκάρεται το δηλωθέν όχημα ανα πάσα στιγμή με κάμερες που υπάρχουν συνήθως πάνω στις γέφυρες. Μας φαινόντουσαν πολύ προχώ τότε πριν πρπ 15 χρόνια!
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#893935 Εγώ έχω περάσει αυτό που λες αλλά και αυτό χωρίς μπάρες. Το site που έβαλα λέει πως έχει και συστήματα σαν τα δικά μας, ανοιχτά δηλαδή.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#893944 To πιο σύγχρονο σύστημα που εχω περασει ειναι της Πορτογαλίας.
Διέκρινα 3 τροπους πληρωμής:
-Με εφαρμογή. Κινεισαι οπου θες και τα οφειλούμενα εισπρατονται απο την καρτα που εχεις συνδεδεμενη.
Δεν το εφαρμοσα γιατι ειχα νοικιασμενο και φοβομουν μη μου ερχονται χρεωσεις στο...διηνεκές (η αλήθεια εινι οτι μου φανηκε λιγο πολύπλοκο :oops: )
-Για τους ξενους ειχε και την επιλογη "παιρνεις εισιτήριο μπάινοντας, πληρωνεις βγαίνοντας". Αυτό εκανα.
-Σε δυο περιπτώσεις βρήκα μετωπικα διόδια (σαν τα δικα μας :inlove: ). Ηταν για μικρες αποστάσεις κοντα σε μεγαλες πόλεις.

Το πιο βολικο (για τους οδηγούς) ειναι η βινιέτα, και σαφώς το πιο οικονομικό.
Άβαταρ μέλους
By glf
#893993 Καλό το epass αλλά ώρες ώρες δεν το αναγνωρίζει η μπάρα.
Προχθές στον πολυμυλο μου το έκανε πάλι.
Πάω πίσω, ξαναδοκιμαζω, τίποτα.
Βγήκα πίσω τελείως να περάσει η ουρά που μάζεψα, τσεκαρα ότι έχω υπόλοιπο, είχα, ξαναπέρασα και τότε άνοιξε...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#894023 Εγώ πάντα πάω στη διαδρομή που είναι δίπλα σε κανονικό γκισέ, για να μην κόβω κάθετα πολλές διαδρομές, το έχω άγχος να μη δουλέψει :lol:
Άβαταρ μέλους
By bebes
glf έγραψε:Καλό το epass αλλά ώρες ώρες δεν το αναγνωρίζει η μπάρα.
Προχθές στον πολυμυλο μου το έκανε πάλι.
Πάω πίσω, ξαναδοκιμαζω, τίποτα.
Βγήκα πίσω τελείως να περάσει η ουρά που μάζεψα, τσεκαρα ότι έχω υπόλοιπο, είχα, ξαναπέρασα και τότε άνοιξε...

Στο ιδιο διοδιο ειχε προβλημα περυσι το καλοκαιρι ο γιος.
Με πηρε και ρωτουσε αν εχει υπόλοιπο το e-way. Ειχε μαζεψει ουρα πισω και εντε σιγα σιγα να ξεμπλοκάρουν.
Στα υπολοιπα διοδια δουλευε κανονικα
Άβαταρ μέλους
By glf
#894033 ... έπεσε και η νταλίκα φέτος στις ομίχλες και με τη φωτιά ποιός ξέρει τι κουσουρια έχουν μείνει εκεί στον πολυμυλο.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
edmond έγραψε:Η Ιταλία αν θυμάμαι καλά έχει το σύστημα μιας εισόδου-μιας εξόδου. Fair.
Στην Ουγγαρία θυμάμαι πως πλήρωνες τη βινιέτα με το που έμπαινες και μας εξηγούσαν πως τσεκάρεται το δηλωθέν όχημα ανα πάσα στιγμή με κάμερες που υπάρχουν συνήθως πάνω στις γέφυρες. Μας φαινόντουσαν πολύ προχώ τότε πριν πρπ 15 χρόνια!

Στο κατέβα μου φέτος πρέπει να έσκασα σε μπλόκο για έλεγχο βινιέτας σε βενζινάδικο. Έχω φουλάρει/κατουρήσει/τσιμπήσει κάτι, ξεκινάω να φύγω και ξαφνικά μου κάνει νόημα να σταματήσω ένας και δίπλα ένας άλλος κάτι τσέκαρε στο τάμπλετ. Μετά από λίγο μου κάναν νόημα να φύγω. Στάνταρ έλεγχος βινιέτας
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#894037 Τώρα που λες μπλόκο, όταν είχα το GR πριν το ακρόπολις και βόλταρα Βιλια είχε μπλόκο στις Ερυθρές και με σταμάτησαν αλλά ήταν καλά παιδιά και με άφησαν αφού πιάσαμε κουβέντα για τις φτερούγες.

Γενικά προσοχή.

< >
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#894038 Πάντως η διαχείριση του κολλημένου μηχανήματος από την εταιρία των διοδίων είναι πρόβλημα ιδιαίτερα τις μέρες που έχουν κίνηση.

Ας έχουν ανοιχτές τις μπάρες και ας τους βρουν μετά στην χειρότερη. Υπάρχουν φορές που έχει κολλησει ο κακομοίρης και περιμένει από πίσω του όλη η Αττική
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#894040 20.30 εχω ραντεβου με το συντροφο Δια για μπυριτσες. Μπαινω στο αμαξι και βλεπω προβλεψη απο το Γουγλη οτι ειναι να φτασω στις 20.37. Τραβαω ενα σκρινσοτ σαν αποδειξη οτι ξεκινησα αργα κι οχι οτι οδηγησα αργα...

Εικόνα

Και σκεφτομαι "νταξ, ολο και μερικα λεπτακια θα ξεκλεψω απο το Γουγλη, οποτε το πολυ να αργησω 1-2 λεπτακια βαρια και να φτασω 20.32, κλαιν"

Παω χαλαρα με καμια 130αρια στην περιφεριακη και παιζω τα φωτα σε οσους ηθελαν να πανε πιο αργα ωστε να κανουν στην ακρη. Σε καποια φαση παιζω 2 φορες τα φωτα σε καποιον και με γραφει στα @@ και παραμενει στην αριστερη με 110 το πολυ.

Σκεφτομαι "κανε στην ακρη ΓΤΧσου εφοσον θελεις να πας με 110 να περασουμε εμεις οι γληγοροι". Μεχρι να ριξω το καντηλι πλησιαζω ακομα πιο πολυ και του παιζω 3η φορα τα φωτα. Ξαφνικα βλεπω οτι ειναι ενα Μπεμβε Μ5 με Γερμανικες πινακιδες, παταει γκαζι, κανει μια σφηνα δεξια και βαζει με τη μια 5 αμαξια αναμεσα μας.

Τιστομπουτσο κανεις ΓΤΠσου και με κολαζεις ρε παλιομουνο? Κατεβαζω σε 4η κι αρχιζω να μαζευω χιλιομετρα στην τελευταια κατηφορα της περιφεριακης πριν τη διχαλα (Φοινικας-Χαλκιδικη)

Εικόνα

170... 180... 190 (στη φωτο)... 200φευγα... και πλεον εχω περασει τα αμαξια που ειχαμε αναμεσα μας και εχω μπροστα μου τον οχτρο το Μ5. Καθομαι δεξια στη διχαλα να πιασω το δρομο για Χαλκιδικη και φτανω σε μια απο τις αγαπημενες μου στροφες εβερ, την καμπερωμενη την αριστερη που κοντεψα να ξεζανταρω το Κλιο στα νιατα μου. Σκεφτομαι "απο πανω θα σε περασω ρε καργιολη" τσιμπαω το φρενο τοσο-οσο και σκαω την τιμονια που θα εκρινε τον αγωνα. Στην εξοδο της στροφης κολλαμε και οι 2 στην κινηση και μου χαλαει η προσπεραση πανω στη στροφη που ειχα κατα νου. Με το που τελειωνει η στροφη αναβει με τη μια αριστερο φλας για να πιασει το φαρδυ το δρομο της Χαλκιδικης. Κρατιεμαι στην "αργη" λωριδα απο δεξια του, περναω αυτον και αλλους 2 που ειχε απο μπροστα του και τελικα βγαινω στο γρηγορο το δρομο πρωτος. Προσπεραση στο διαδρομο των πιτς το λεμε στο χουργιο μου αυτο. Μου πιανει και η επομενη σφηνα (με δαγκωμενη την ταυτοτητα) και βαζω αλλα 3-4 αμαξια αναμεσα μας. Ζγα ζγα τον εβλεπα να εχει παρατησει την κοντρα και να μενει ολο και πιο πισω.

Με αυτα και μ' εκεινα, καταφερε να με τσιτωσει ΓΤΘτου και δε μπορουσα να ηρεμησω. Αιμα την πηγα τη γρια μεχρι τελους. 10.25 ειχα φτασει και πηρα τηλεφωνο το Δια εξω απο το ραντεβου. Πιο πολλα ξοδεψα στη βενζινα παλι, παρα στις μπυρες :shifty:

Κορτο ελειψες αυτη τη φορα απο το μιτινγκ :s_howdy ...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#894045 Δηλαδή παρόλη την κόντρα και τις 200ρες έφτασες μιάμιση ώρα μετα από τον χρόνο του GPS? :shifty: τς, τς, τς. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Δηλαδή παρόλη την κόντρα και τις 200ρες έφτασες μιάμιση ώρα μετα από τον χρόνο του GPS? :shifty: τς, τς, τς. :s_tongue

:lol:

George_Prix έγραψε:...10.25 ειχα φτασει και πηρα τηλεφωνο το Δια εξω απο το ραντεβου...

Πφφφφ 20.25 ηθελα να πω, 5 λεπτα πριν το ραντεβου εφτασα. Δηλαδη 12 λεπτα νωριτερα απο την προβλεψη του χαρτη!

Κι ο αλλος αργησε 7 λεπτα (ηρθε στις 20.37), που μαλιστα το ραντεβου ηταν διπλα απο το σπιτι του :s_tongue