υποθέτω όχι, σωστά ;
υποθέτω όχι, σωστά ;
Anonymous Founder έγραψε:Να θυμίσω και αυτό που έλεγε ο Zeus για το XC60, πως το υβριδικό είχε παράδοση 8 μήνες, όταν τα υπόλοιπα είχαν 3 το μέγιστο για παραγγελία.
VOLVO PREDICTS 20-25% INCREASE IN PLUG-IN HYBRID SALES BY END OF YEAR
The push is on to keep up with the unexpedectly high demand for plug-in hybrid vehicles (PHEV) at Volvo.
Despite claiming that it would add electrification to every model in its lineup, Volvo says it has underestimated the demand for PHEVs and will increase production.
“By the end of the year we should be up to 20 to 25 percent,” Volvo CEO Hakan Samuelsson told Automotive News. “We are not happy because we could sell more [plug-in hybrids]. We underestimated the demand.”
Currently, Volvo’s electrified models account 10-15% of sales in the models where it’s available (everything except for the XC40, though that’s set to change). But sales have been limited by Volvo’s inability to produce enough batteries (and other key components), according to Samuelsson.
To correct this production bottleneck, Volvo will increase capacity beyond what it predicts sales will be at by the end of the year.
“We are tripling the capacity from what we had about a year ago to where we will be at the end of this year,” said Samulesson.

Δύσκολο...
Για να μην πιάσουμε το θέμα του δικτύου ηλεκτροδότησης που δεν ξέρω πόσο μπορεί να σηκώσει τόσα αμάξια να φορτίζουν. Και φυσικά προϋποθέτει πως οι καταναλωτές μαζικά και άμεσα ουσιαστικά θα αλλάξουν συνήθειες.
), εκτός και αν πετάει τη |λογοκρισία| του που ξέρει πως δεν θα γίνει για να πει μετά στην ΕΕ "εμείς έτοιμοι ήμασταν, η αγορά δεν τα θέλει, τι να κάνουμε τώρα;;" για να χαλαρώσει με τους ρύπους... Ξέρω, μόνο ένα διεστραμένο μυαλό σαν το δικό μου θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο...

fokion έγραψε:Μαρκο στη πρωτη παραγραφο ξεχασες το που θα πετιουνται οι μπαταριες "τέλους ζωής"...... εξ οσων γνωριζω, μεχρι στιγμής δεν ανακυκλονονται.........

Anonymous Founder έγραψε:Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν αποκλειστικά τις πωλήσεις στις μπερλίνες (στοιχεία JATO Dynamics) και δεν περιλαμβάνουν τα υπόλοιπα στιλ αμαξώματος, στέισον, κουπέ και κάμπριο. Η δημοτικότητα των στέισον στην Ευρώπη είναι τέτοια, που οι μπερλίνες αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τέταρτο των πωλήσεων στα Α4 και 3 Series και το ένα τρίτο των πωλήσεων της κατηγορίας C, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO.
axel12p έγραψε:Η απορία μου είναι αν υπάρχει η υποδομή για να υποστηρίξει σε αυτό τον βαθμό την ηλεκτροκίνηση. Σκέφτομαι ότι θα κάνεις ένα ταξίδι και στο ξενοδοχείο που διανυκτερεύεις θα πρέπει να υπάρχει η υποδομή για να φορτίζεις το αυτοκίνητο σου. Υπάρχουν κοινά πρότυπα στις πρίζες; Γιατί ο κάθε κατασκευαστής βγάζει τον supercharger του που πιθανότατα είναι ασύμβατος με των υπολοίπων.
Είναι το ηλεκτρικό δίκτυο της κάθε χώρας έτοιμο να σηκώσει την αύξηση της κατανάλωσης;
sknipper έγραψε:Αυτό όμως που μπορεί να κάνει τη διαφορά είναι η υγρή φόρτιση (η οποία αναφέρθηκε πιο πριν). Παραμένουν οι πρατηριούχοι και μάλλον και τα βυτιοφόρα και απλά αδειάζεις το χρησιμοποιημένο υγρό και το αντικαθιστάς με φορτισμένο ηλεκτρολύτη. Πολύ εύκολο και με μικρές αλλαγές τόσο στις υπάρχουσες υποδομές όσο και στις συνήθειές μας.
Anonymous Founder έγραψε:Παρατηρώ πάντως πως ακόμη και στην Ελλάδα σε νέες οικοδομές, κάποιοι δίνουν εγκατάσταση για ηλεκτρικό όχημα. Βέβαια, δεν το κάνουν όλοι σωστά... Θα έπρεπε να υπάρχει τριφασική παροχή για να μπορεί να μπει ταχυφορτιστής.
https://www.tsirikos.gr/levadeias-41-ano-glyfada/
Πρίζα 16Α φόρτισης ηλεκτρικού αυτοκινήτου στον χώρο στάθμευσης
Προφανώς και η πρίζα αυτή είναι πολύ μικρή για να σηκώσει ταχυφορτιστή. Ούτε αυτό είναι τυχαίο πάντως και δείχνει πως και η προσαρμογή όλων δεν είναι τόσο δύσκολη. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι στο δίκτυο. Το οποίο δεν θα είναι πλέον... ξεκούραστο και άνετο την νύχτα, αλλά σε μερικά χρόνια θα πρέπει να μπορεί να φορτίζει μερικά εκατομμύρια οχήματα.
fokion έγραψε:Μαρκο στη πρωτη παραγραφο ξεχασες το που θα πετιουνται οι μπαταριες "τέλους ζωής"...... εξ οσων γνωριζω, μεχρι στιγμής δεν ανακυκλονονται.........
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
Σε αυτό το σκηνικό με τις ταμπέλες του SC αλλά SC […]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]