Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By leonp
#25729 Πολλά περίπτερα στα χαρτιά έπρεπε να έχουν φύγει αλλά οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται ποτέ.

Ίσως τώρα που λόγω έλλειψης τζίρου κλείνουν, γίνει κάτι.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#25733 Ερώτηση: τίθεται θέμα ευθύνης (μικρής έστω) του ταρίφα που μπήκε σε mode καταδίωξη/αναχαίτιση στο κέντρο της πόλης;

Μπορεί το γίδι να δηλώσει ότι ο ταρίφας τον απείλησε (λέμε τώρα), φοβήθηκε μόλις είδε ότι τον έχει πάρει στο κυνήγι και για να γλιτώσει οδήγησε πιο γρήγορα;

:hmmm: :hmmm: :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#25735 δεν είναι ακριβώς τροχαίο, αλλά έχει να κάνει με μετωπική και πολλά G επιβράδυνσης...

εκεί που καθόμουν στο γραφείο... μπαμμμμ... λέω κάποιος καλοθελητής πέταξε κάτι (1τος γαρ) βγαίνω μπαλκόνι και μια 18τούρα τράκαρε μετωπικά με την τζαμαρία :dizzy:

έσπασε σβέρκος και σχεδόν διαμελίστηκε ... :omg:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By The Ace
EDDIE_147 έγραψε:Ερώτηση: τίθεται θέμα ευθύνης (μικρής έστω) του ταρίφα που μπήκε σε mode καταδίωξη/αναχαίτιση στο κέντρο της πόλης;

Μπορεί το γίδι να δηλώσει ότι ο ταρίφας τον απείλησε (λέμε τώρα), φοβήθηκε μόλις είδε ότι τον έχει πάρει στο κυνήγι και για να γλιτώσει οδήγησε πιο γρήγορα;

Το είχα γράψει πιο πριν αλλά άλλαξα Proxy πριν ποστάρω και χάθηκε....Από την προανακριτική σίγουρα θα προκύψουν ευθύνες τόσο του ταρίφα όσο και του περιπτερά -πιθανότατα- πέραν του οδηγού του Smart. Οι δύο οδηγοί παραβίασαν καμιά δεκαριά άρθρα του ΚΟΚ, οπότε αν προκύψει ευθύνη -έστω και μερική- μέχρι και για εξ'αμελείας μπορεί να δικαστούν (για τον ταρίφα και τον περιπτερά μιλάω)...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Νίκος Παππάς έγραψε:Προφανως και εχει ενα μικρο μεριδιο ευθυνης, κλασμα ομως μπροστα σε αυτο του οδηγου του αυτοκινητου, αυτων που δεν ελενξαν το περιπτερο και των αλλων που ειχαν παρκαρει μετα.

Μικρό μερίδιο ευθύνης μπορεί να έχει, αλλά είναι η μόνη που βρίσκεται στο χώμα αυτή τη στιγμή. Κι επειδή παίζουμε τη ζωή μας κορόνα-γράμματα κάθε μέρα, οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί.
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έφταιγε η γυναίκα αυτή περισσότερο από τους άλλους. Απλά, αν ήταν πιο προσεκτική ίσως ζούσε αυτή τη στιγμή. Αυτό μετράει πάνω απ' όλα.
(όλα αυτά χωρίς να ξέρουμε τι και πως ακριβώς έγινε... κουβέντα να γίνεται)
Άβαταρ μέλους
By kacey
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αν δεν έγιναν όλα σε κλάσμα δευτερολέπτου, γιατί δεν πρόλαβε να την αποφύγει το αυτοκίνητο; Λες να ήθελε να την χτυπήσει;

Μαστορα, υποτιθεται οτι εισαι εξυπνος ανθρωπος.

To "κατεβαινω απο το πεζοδρομιο στο δρομο ακριβως διπλα μου χωρις καμμια προειδοποιηση ή ενδειξη οτι θα το κανω, ενω περπαταγα κατα μηκος του πεζοδρομιου" μπορει να γινει μεσα σε μισο δευτερολεπτο (οπως μαλιστα σου εξηγησαμε και εγω και ο scotch με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ περιστατικα μπροστα μας). Και γινεται ακριβως γιατι δεν καταλαβαινουν οτι αυτοι οι 20 ποντοι προς τα αριστερα και το ενα ποδι στην ασφαλτο (ουτε καν ολοκληρος) μπορει να καταληξει στο να σε παρει μαζι του ενα οχημα που κινειται κολλητα στο πεζοδρομιο.

Το "το οχημα εμφανιστηκε απο το πουθενα ενω δεν ερχοταν τιποτα σε εκεινο το σημειο, χωρις να το δω, σε ευθεια, μερα" ΔΕΝ μπορει να γινει μεσα σε μισο δευτερολεπτο.

Ή δεν το εχεις δει το εργο πρωτα να κατεβαινουν στην ασφαλτο αμεσως διπλα στο πεζοδρομιο και μετα να κοιτανε αν ερχεται κατι?

The Ace έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Ερώτηση: τίθεται θέμα ευθύνης (μικρής έστω) του ταρίφα που μπήκε σε mode καταδίωξη/αναχαίτιση στο κέντρο της πόλης;

Το είχα γράψει πιο πριν αλλά άλλαξα Proxy πριν ποστάρω και χάθηκε....Από την προανακριτική σίγουρα θα προκύψουν ευθύνες τόσο του ταρίφα όσο και του περιπτερά -πιθανότατα- πέραν του οδηγού του Smart. Οι δύο οδηγοί παραβίασαν καμιά δεκαριά άρθρα του ΚΟΚ, οπότε αν προκύψει ευθύνη -έστω και μερική- μέχρι και για εξ'αμελείας μπορεί να δικαστούν (για τον ταρίφα και τον περιπτερά μιλάω)...

Το γιδι μπορει να δηλωσει οτι θελει. Ευθυνη του ταριφα δεν παιζει. Τον τρακαρε καποιος και τον ακολουθησε για να βγαλει ακρη, "εστω να δω τη πινακιδα του σωστα". Σε δρομο με κινηση και φαναρια (= καποια στιγμη θα σταματαγε). Που να φανταστει οτι ο σμαρτ θα το κανει carmaggedon?

Νίκος Παππάς έγραψε:
kacey έγραψε:
Εγω δεν παω να ριξω μικρο ή μεγαλο μεριδιο ευθυνης στη πεζη, εγω λεω πολυ απλα οτι αν δεν περπαταγε στο δρομο οπως συνηθιζουν τα γιδια αυτης της χωρας

O λογος που συμβαινει αυτο ειναι γιατι τα πεζοδρομια ειναι πιασμενα απο περιπτερα, αυτοκινητα, μηχανες και οτιδηποτε αλλο ΔΕΝ θα επρεπε να ειναι εκει.
Οποτε αν καποιος ειχε ελενξει το περιπτερο και τον ειχε υποχρεωσει να εχει χωρο απο μπροστα για τους πεζους, παλι τιποτα δεν θα ειχε γινει.

Προφανως και εχει ενα μικρο μεριδιο ευθυνης, κλασμα ομως μπροστα σε αυτο του οδηγου του αυτοκινητου, αυτων που δεν ελενξαν το περιπτερο και των αλλων που ειχαν παρκαρει μετα.

α) συμφωνουμε για τα πρωτα
β) εγω απο αυτα που βλεπω στις φωτο και το βιντεο, συνεχιζω να πιστευω οτι δεν τιθεται θεμα χωρου ΕΚΕΙ. Αλλα και παλι
γ) δεν ειπα κακως κατεβηκε, αν υπηρχε λογος να κατεβει. Τοσες φορες το εχω πει.

Και οπως λεει και ο απο κατω:

Scotch έγραψε:Μικρό μερίδιο ευθύνης μπορεί να έχει, αλλά είναι η μόνη που βρίσκεται στο χώμα αυτή τη στιγμή. Κι επειδή παίζουμε τη ζωή μας κορόνα-γράμματα κάθε μέρα, οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί.
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έφταιγε η γυναίκα αυτή περισσότερο από τους άλλους. Απλά, αν ήταν πιο προσεκτική ίσως ζούσε αυτή τη στιγμή. Αυτό μετράει πάνω απ' όλα.
(όλα αυτά χωρίς να ξέρουμε τι και πως ακριβώς έγινε... κουβέντα να γίνεται)
Άβαταρ μέλους
By kacey
#25750 @Λαππας

Η φωτο ειναι απο το δρομο εκει που μενω:

Εικόνα

Τη βλεπεις τη γιαγια στη κατω δεξια γωνια, με το σκουρο μπλε φορεμα? Αν λοιπον η γιαγια οταν φτασει στη τσιμεντενια κολωνα της ΔΕΗ, αποφασισει να περασει απο αριστερα της αντι για δεξια (γιατι πολυ απλα ΕΤΣΙ της κατεβηκε, ή γιατι ερχοταν απο την αλλη ενας αλλος πεζος) και κατεβει στην ασφαλτο απροειδοποιητα ενω περπαταει κατα μηκος του πεζοδρομιου, ε αυτο ειναι μισο δευτερολεπτο διαφορα.

Νομιζεις οτι αμα εκεινη τη στιγμη ερχομαι απο πισω και ειμαι στα 3μετρα οχι απλα με νομιμη (50) ταχυτητα αλλα με λογικοτατη για το δρομο (πχ30), ή/και απο απεναντι ερχεται αλλο αυτοκινητο οποτε δεν μπορεσω να κανω μια τιμονια προς τα αριστερα, θα προλαβω να κανω κατι αλλο? Οχι, θα την θερισω. Μια χαρα θα εχει προλαβει να βρεθει μπροστα μου απο το πουθενα και απροειδοποιητα, και μια χαρα ΔΕΝ θα εχω προλαβει εγω να κανω κατι για αυτο, αλλα αν γυρναγε να κοιταξει τοτε αυτη θα προλαβαινε (ΑΝΕΤΑ) να δει οτι δεν πρεπει να κατεβει κατω.

ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι την πατησε και αυτος που σου λεω στο πραγματικο συμβαν που ειδα με τα ματακια μου πριν 1-2 χρονια.
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 17 Οκτ 2014, 15:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Ευθυνη του ταριφα δεν παιζει.

Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν καλοθελητές μάρτυρες που θα πουν ότι ο Omar Tarif πήγαινε με 50, αλλά για να πήγαινε ο άλλος σίφουνας σημαίνει ότι ο ταρίφας τον καταδίωκε.
Καταδίωξη = υψηλή ταχύτητα + επικίνδυνη οδήγηση = ευθύνη.

Το τεκμήριο του ότι τον τράκαρε κάποιος και πήγαινε να ζητήσει τα ρέστα φαντάζομαι ότι δεν αναγνωρίζεται στο δικαστήριο. :lol:

Επί της ουσίας βέβαια αν δεν τον καταδίωκε ο ταρίφας, ο άλλος δεν θα πήγαινε τόσο γρήγορα.
Άβαταρ μέλους
By kefalas
#25754 Σχετικά με την διήθηση των μοτοσυκλετών (και άσχετα με το ατύχημα).

Η νομοθεσία είναι (ήταν τουλάχιστον όταν το είχαμε ψάξει πριν από χρόνια με την λέσχη μοτοσυκλέτας που ήμουν) αυτή.. ότι επιτρέπεται η διήθηση όταν τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα, νομίζω σε φανάρι και όχι σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος. Φυσικά και η κίνηση πάνω στην διαχωριστική δεν ήταν νόμιμη σε κάθε περίπτωση.
Βέβαια, η τροχαία κάνει τα στραβά μάτια γιατί διευκολύνει την γενικότερη κατάσταση. Σκέψου όλες τις μοτοσυκλέτες να κυκλοφορούσαν σε μία λωρίδα, χωρίς διήθηση όταν είναι σταματημένα τα αυτοκίνητα. Θα ήταν σαν να κυκλοφορούν κάποιες χιλιάδες αυτοκίνητα επιπλέον στους δρόμους (της Αθήνας τουλάχιστον).
Το ότι υπάρχουν αρχίδια μοτοσυκλετιστές που νομίζουν ότι τους ανήκει ο δρόμος, μάλλον πρέπει να υπολογιστεί στο ίδιο ποσοστό με τους αρχίδια οδηγούς αυτοκινήτων που νομίζουν ότι τους ανήκει ο δρόμος, οπότε είναι λίιιιγο άκυρο να θεωρούμε “τσαμπουκαλίδες” μόνο τους αναβάτες/μηχανόβιους/μοτοσυκλετιστές.

Επίσης είναι το ίδιο άκυρο να θεωρούμε ότι είναι μουνής a priori σε περίπτωση στραβής και ότι θα ισχυριστεί άλλα. Γιατί με την ίδια λογική (και χωρίς επιπλέον μαρτυρία) το παράδειγμα μπορεί να αντιστραφεί (αλλαγή λωρίδας από αυτοκίνητο και χτύπημα μοτοσυκλέτας σε διπλανή).

Καλό θα ήταν να μην θεωρούμε τους αναβάτες μοτοσυκλετών (και ποδηλάτων και ταξί και φορτηγών κλπ κλπ κλπ φυσικά) σαν μία διαφορετική φάρα με δικά της και αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει κανένα κρυφό σχολειό που τους (μας) εκπαιδεύουν διαφορετικά σαν ανθρώπους και συμπεριφορές αντιδράσεις.
Αν ο άνθρωπος είναι |λογοκρισία|, παραμένει |λογοκρισία| ότι και αν οδηγάει.

Και κάτι τελευταίο. Μου έχει τύχει άπειρες φορές να μου ανοίγουν δρόμο τα αυτοκίνητα σε διήθηση μου (ακόμα και κλείνοντας τον καθρέφτη για να μου δώσουν μερικά εκ. παραπάνω, ακόμα και ταρίφες, αλήθεια) και πάντα ευχαριστώ με νεύμα. Επίσης (ακόμα ποιο) άπειρες φορές μου κλείνουν τον διάδρομο γιατί….. χωρίς γιατί, έτσι (και πολλά άλλα φυσικά), οπότε όλοι οι οδηγοί αυτ/των είναι μουν/να και το “kind reminder για το σάπιο που τους πέταγε” είναι επιβεβλημένο.

Ας μην φτάνουμε στα άκρα γενικά….
Άβαταρ μέλους
By The Ace
EDDIE_147 έγραψε:
Ευθυνη του ταριφα δεν παιζει.

Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν καλοθελητές μάρτυρες που θα πουν ότι ο Omar Tarif πήγαινε με 50, αλλά για να πήγαινε ο άλλος σίφουνας σημαίνει ότι ο ταρίφας τον καταδίωκε.
Καταδίωξη = υψηλή ταχύτητα + επικίνδυνη οδήγηση = ευθύνη.

Το τεκμήριο του ότι τον τράκαρε κάποιος και πήγαινε να ζητήσει τα ρέστα φαντάζομαι ότι δεν αναγνωρίζεται στο δικαστήριο. :lol:

Επί της ουσίας βέβαια αν δεν τον καταδίωκε ο ταρίφας, ο άλλος δεν θα πήγαινε τόσο γρήγορα.

Το αυτό. Όπως είπα, από την προανακριτική πιθανότατα θα προκύψουν ευθύνες για όλους (ο ταρίφας γιατί έκανε τον Naceri και ο περιπτεράς γιατί ίσως έχει καταπατήσει 2-3 ΚΥΑ και "εμποδίζει"), όπερ μεθερμηνευόμενο απαγγελία κατηγοριών. Όπως όμως έχω αναφέρει και σε άλλο σχετικό νήμα, καλό είναι να μην προδικάζουμε, ούτε να χρησιμοποιούμε εκφράσεις και όρους που μας πάνε συνειρμικά κατευθείαν σε αίθουσες δικαστηρίων (και εγώ πρώτος-πρώτος πρέπει να το εφαρμόσω... :oops: )
Άβαταρ μέλους
By kacey
#25762 Παλικαρια, ο σμαρτ αποφασισε να φυγει, ο σμαρτ αποφασισε να τρεξει, ο σμαρτ αποφασισε να οδηγει σαν τρελος, ο σμαρτ δεν απεφυγε τη πρωτη πεζη, ο σμαρτ εχασε τον ελεγχο του οχηματος και ο σμαρτ εξ'αιτιας ολων των προηγουμενων κατεληξε και πανω στους αλλους.

αυτα, οσον αφορα το θεμα της "καταδιωξης", που δεν νομιζω να αποδεικνυεται κιολας, εγω δεν ακουσα κανεναν να λεει οτι τον κυνηγουσε ο ταριφας, παρα μονο τον ιδιο το ταριφα οτι τον τρακαρε και εφυγε. ακομα και ο ιδιος ο σμαρτ ειπε οτι επαθε επιληψια, ουτε εκεινος δεν το ισχυριζεται. Για να μη πουμε για το βιντεο που δειχνει μονο ενα σμαρτ να "τρεχει" και κανεναν αλλον να τον "καταδιωκει".

Αν θελει να προσαψει καποιος κατι στο ταριφα, μπορει να του προσαψει τις παραβασεις που εκανε εκεινος. Αν εκανε. Και για να γινει αυτο, πρεπει να γινει μπροστα στα ματια τροχαιου, οχι εκ των υστερων. Μεχρι εκει. Αν υπηρχαν μαρτυριες οτι οντως εγινε κυνηγι και πανω στο κυνηγι ο ταριφας με την οδηγηση του (πχ καποιον ελιγμο) προκαλεσε την απωλεια του ελεγχου απο το σμαρτ, ΤΟΤΕ αλλαζει το θεμα.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#25772 Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τα γεγονότα που οδήγησαν στο δυστύχημα, να εντοπίσουμε τους υπαίτιους και να δούμε ποιοί θα κατηγορηθούν και ποιοί όχι...
Το γεγονός που παραμένει όμως είναι το εξής : η χώρα βρίσκεται σε πραγματικό τέλμα. Παιδεία και οικονομία έχουνε πάει στο διάολο... Έξοδος από το τέλμα δεν προβλέπεται, παρά πνιγμός τελικά μέσα σε αυτό.
Η οδική ασφάλεια και η εν γένει συμπεριφορά στον δρόμο (είτε οδηγών ή πεζών) είναι κάτι που οι περισσότερες χώρες της "πολιτισμένης" Ευρώπης έλυσαν ή κοντεύουν να λύσουν. Στο εδώ "μπάχαλο" δεν μπορεί πλέον ν' αντιστραφεί ΤΙΠΟΤΑ !
Προσωπικά, μου προκαλεί εντύπωση, το ότι δεν βλέπουμε τέτοια φρικτά πράγματα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Είναι σα να έχουν όλοι εκπαιδευτεί μέσα από το χάος και τελικά να έχουν αναπτύξει αντανακλαστικά αποφυγής κινδύνου, που αγγίζουν τα όρια της έκτης αίσθησης.
Ο παράγοντας "τύχη" είναι αυτός στον οποίο έχουμε δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες, όταν βγαίνουμε στο "δρόμο"...
Δηλώνοντας πίκρα και απογοήτευση, απλά να πω, ότι η "Πέτρου Ράλλη" και η "Εγνατία" θα ξεχαστούν γρήγορα και δεν θα γίνει ΤΙΠΟΤΑ, για να μην επαναληφθούν :( ...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#25775 @kefalas
Μου έχει τύχει άπειρες φορές να μου ανοίγουν δρόμο τα αυτοκίνητα σε διήθηση μου

99,9% των περιπτώσεων το κάνω.

Δεν γενίκευσα αυτά που είπα συνολικά περί αναβατών αλλά διευκρίνισα ότι υπάρχουν και τσολιάδες που νομίζουν ότι καβαλάνε άλογο σε πεδιάδα.

Γενικά είναι πολύ κακή και επικίνδυνη συνήθεια.
Το περί τσαμπουκαλίασης όντως το έχω παρατηρήσει σε μοτοσυκλετιστές για τους λόγους που ανέφερα.
Άβαταρ μέλους
By kefalas
EDDIE_147 έγραψε:Δεν γενίκευσα αυτά που είπα συνολικά περί αναβατών αλλά διευκρίνισα ότι υπάρχουν και τσολιάδες που νομίζουν ότι καβαλάνε άλογο σε πεδιάδα.

:s_thumbsup :s_thumbsup

Με εκνευρίζουν απείρως περισσότερο οι “τσολιάδες” που λες, από τα “τραγιά” που οδηγούν αυτοκίνητο…

P.S.
80/20 μοτοσυκλέτα/αυτοκίνητο (από επιλογή/ιδεολογία) οι μετακινήσεις μου.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kacey έγραψε:@Λαππας
Νομιζεις οτι αμα εκεινη τη στιγμη ερχομαι απο πισω και ειμαι στα 3μετρα οχι απλα με νομιμη (50) ταχυτητα αλλα με λογικοτατη για το δρομο (πχ30), ή/και απο απεναντι ερχεται αλλο αυτοκινητο οποτε δεν μπορεσω να κανω μια τιμονια προς τα αριστερα, θα προλαβω να κανω κατι αλλο? Οχι, θα την θερισω. Μια χαρα θα εχει προλαβει να βρεθει μπροστα μου απο το πουθενα και απροειδοποιητα, και μια χαρα ΔΕΝ θα εχω προλαβει εγω να κανω κατι για αυτο, αλλα αν γυρναγε να κοιταξει τοτε αυτη θα προλαβαινε (ΑΝΕΤΑ) να δει οτι δεν πρεπει να κατεβει κατω.

ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι την πατησε και αυτος που σου λεω στο πραγματικο συμβαν που ειδα με τα ματακια μου πριν 1-2 χρονια.

Βέβαια, αν την χτυπήσεις με 30, πιθανότατα δεν θα τη διαμελίσεις και η πιθανότητα να επιβιώσει είναι μάλλον καλή.
Και αν δεν το κάνει ακριβώς τη στιγμή που περνάς, πιθανότατα επίσης θα έχεις τη δυνατότητα να την αποφύγεις ή να σταματήσεις.

Γιατί εντάξει, εκτός από την περίπτωση που η άλλη κατέβηκε επίτηδες στο δρόμο, καμιά άλλη περίπτωση δεν υπάρχει;

Δλδ αν εγώ παραπατήσω, σκοντάψω, ζαλιστώ, whtever και βρεθώ στην άκρη του δρόμου, το ΛΟΓΙΚΟ είναι να με ΔΙΑΜΕΛΙΣΕΙ ένα διερχόμενο όχημα; :dizzy:
Μπας και τα όρια ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές έχουν και αυτή τη σημασία; Ότι σε περίπτωση |λογοκρισία|, είτε εκούσιας είτε ακούσιας, να αυξάνεται η πιθανότητα αποφυγής και επιβίωσης (ακόμα και αυτού που έκανε τη |λογοκρισία|);