Ίσως τώρα που λόγω έλλειψης τζίρου κλείνουν, γίνει κάτι.
— Margaret Thatcher

EDDIE_147 έγραψε:Ερώτηση: τίθεται θέμα ευθύνης (μικρής έστω) του ταρίφα που μπήκε σε mode καταδίωξη/αναχαίτιση στο κέντρο της πόλης;
Μπορεί το γίδι να δηλώσει ότι ο ταρίφας τον απείλησε (λέμε τώρα), φοβήθηκε μόλις είδε ότι τον έχει πάρει στο κυνήγι και για να γλιτώσει οδήγησε πιο γρήγορα;
![]()
![]()
Νίκος Παππάς έγραψε:Προφανως και εχει ενα μικρο μεριδιο ευθυνης, κλασμα ομως μπροστα σε αυτο του οδηγου του αυτοκινητου, αυτων που δεν ελενξαν το περιπτερο και των αλλων που ειχαν παρκαρει μετα.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Αν δεν έγιναν όλα σε κλάσμα δευτερολέπτου, γιατί δεν πρόλαβε να την αποφύγει το αυτοκίνητο; Λες να ήθελε να την χτυπήσει;
The Ace έγραψε:EDDIE_147 έγραψε:Ερώτηση: τίθεται θέμα ευθύνης (μικρής έστω) του ταρίφα που μπήκε σε mode καταδίωξη/αναχαίτιση στο κέντρο της πόλης;
Μπορεί το γίδι να δηλώσει ότι ο ταρίφας τον απείλησε (λέμε τώρα), φοβήθηκε μόλις είδε ότι τον έχει πάρει στο κυνήγι και για να γλιτώσει οδήγησε πιο γρήγορα;
![]()
![]()
Το είχα γράψει πιο πριν αλλά άλλαξα Proxy πριν ποστάρω και χάθηκε....Από την προανακριτική σίγουρα θα προκύψουν ευθύνες τόσο του ταρίφα όσο και του περιπτερά -πιθανότατα- πέραν του οδηγού του Smart. Οι δύο οδηγοί παραβίασαν καμιά δεκαριά άρθρα του ΚΟΚ, οπότε αν προκύψει ευθύνη -έστω και μερική- μέχρι και για εξ'αμελείας μπορεί να δικαστούν (για τον ταρίφα και τον περιπτερά μιλάω)...
Νίκος Παππάς έγραψε:kacey έγραψε:
Εγω δεν παω να ριξω μικρο ή μεγαλο μεριδιο ευθυνης στη πεζη, εγω λεω πολυ απλα οτι αν δεν περπαταγε στο δρομο οπως συνηθιζουν τα γιδια αυτης της χωρας
O λογος που συμβαινει αυτο ειναι γιατι τα πεζοδρομια ειναι πιασμενα απο περιπτερα, αυτοκινητα, μηχανες και οτιδηποτε αλλο ΔΕΝ θα επρεπε να ειναι εκει.
Οποτε αν καποιος ειχε ελενξει το περιπτερο και τον ειχε υποχρεωσει να εχει χωρο απο μπροστα για τους πεζους, παλι τιποτα δεν θα ειχε γινει.
Προφανως και εχει ενα μικρο μεριδιο ευθυνης, κλασμα ομως μπροστα σε αυτο του οδηγου του αυτοκινητου, αυτων που δεν ελενξαν το περιπτερο και των αλλων που ειχαν παρκαρει μετα.
Scotch έγραψε:Μικρό μερίδιο ευθύνης μπορεί να έχει, αλλά είναι η μόνη που βρίσκεται στο χώμα αυτή τη στιγμή. Κι επειδή παίζουμε τη ζωή μας κορόνα-γράμματα κάθε μέρα, οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί.
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι έφταιγε η γυναίκα αυτή περισσότερο από τους άλλους. Απλά, αν ήταν πιο προσεκτική ίσως ζούσε αυτή τη στιγμή. Αυτό μετράει πάνω απ' όλα.
(όλα αυτά χωρίς να ξέρουμε τι και πως ακριβώς έγινε... κουβέντα να γίνεται)

Ευθυνη του ταριφα δεν παιζει.
EDDIE_147 έγραψε:Ευθυνη του ταριφα δεν παιζει.
Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν καλοθελητές μάρτυρες που θα πουν ότι ο Omar Tarif πήγαινε με 50, αλλά για να πήγαινε ο άλλος σίφουνας σημαίνει ότι ο ταρίφας τον καταδίωκε.
Καταδίωξη = υψηλή ταχύτητα + επικίνδυνη οδήγηση = ευθύνη.
Το τεκμήριο του ότι τον τράκαρε κάποιος και πήγαινε να ζητήσει τα ρέστα φαντάζομαι ότι δεν αναγνωρίζεται στο δικαστήριο.![]()
Επί της ουσίας βέβαια αν δεν τον καταδίωκε ο ταρίφας, ο άλλος δεν θα πήγαινε τόσο γρήγορα.
)
...
Μου έχει τύχει άπειρες φορές να μου ανοίγουν δρόμο τα αυτοκίνητα σε διήθηση μου
EDDIE_147 έγραψε:Δεν γενίκευσα αυτά που είπα συνολικά περί αναβατών αλλά διευκρίνισα ότι υπάρχουν και τσολιάδες που νομίζουν ότι καβαλάνε άλογο σε πεδιάδα.
kacey έγραψε:@Λαππας
Νομιζεις οτι αμα εκεινη τη στιγμη ερχομαι απο πισω και ειμαι στα 3μετρα οχι απλα με νομιμη (50) ταχυτητα αλλα με λογικοτατη για το δρομο (πχ30), ή/και απο απεναντι ερχεται αλλο αυτοκινητο οποτε δεν μπορεσω να κανω μια τιμονια προς τα αριστερα, θα προλαβω να κανω κατι αλλο? Οχι, θα την θερισω. Μια χαρα θα εχει προλαβει να βρεθει μπροστα μου απο το πουθενα και απροειδοποιητα, και μια χαρα ΔΕΝ θα εχω προλαβει εγω να κανω κατι για αυτο, αλλα αν γυρναγε να κοιταξει τοτε αυτη θα προλαβαινε (ΑΝΕΤΑ) να δει οτι δεν πρεπει να κατεβει κατω.
ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι την πατησε και αυτος που σου λεω στο πραγματικο συμβαν που ειδα με τα ματακια μου πριν 1-2 χρονια.
Οκ, με αυτοκίνητο ασφαλείας που πάει πολύ πιο αργά[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]