Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#709971 RX400h, κλείνει τα 14 σε λίγο.

Consumption: 8,61 l/100km 53.415 km and 4.601 l
Fuel costs: 12,02 EUR/100km 53.415 km and 6.422 EUR
από εδώ --> https://www.spritmonitor.de/en/detail/736706.html

Στην Ε.Ο., με τα όρια, είναι γύρω στα 9lt/100km.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Dimsabas έγραψε:Χμ, μιλάμε για 5-10', δε θα φας καμία μέρα σου.

Τα 5' σε 22kw δεν θα σου δώσουν 10-15χλμ αυτονομίας; Εκτός αν με στείλεις από Νικήτη αναγκαστικά να ψωνίσω στο Lidl της Κασσανδρείας (στο άλλο πόδι δηλαδή) για να φορτίσω DC. :s_drinks
Τελευταία επεξεργασία από rocsta και 25 Μάιος 2021, 14:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By edmond
#709987 Τι να πω ρε παιδιά :lol:
Αυτός ο...μινιμαλισμός, αυτή η ολιγάρκεια :lol: μ' αρέσει και μένα, φανταστείτε πως 2 φορές πήγα Ηγουμενίτσα για να πάρω το καράβι για Ιταλία με το...Atos(όταν το είχα), το μεγκάν κλεδωμένο-κουκουλωμένο σπίτι. Το ίδιο για χωριό μπόλικες φορές :lol:
Αμαλιάδα πάντως θα πήγαινα και θα' ρχόμουνα χωρίς στάση έτσι κι αλλιώς, όχι για να φουλάρω κιόλας ή έστω να το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου(μην πω στο μπροστά :lol: ).
Με το γιάρις μου βγαίνει ακόμα φθηνότερο :roll:
Με το μεγκάν πήγαινα και ερχόμουνα χωριό, μαζί με τα τοπικά και είχα για την επόμενη εβδομάδα να πηγαινοέρχομαι στην δουλειά(60άρι ντεπόζιτο βέβαια). Τώρα ξενερώνω που πρέπει να συμπληρώνω κει σακάτ' όπου χρεώνουν την μπετζίνα όσο θέλουν :s_hang. Κάθε -σχεδόν- χρόνο εκδράμουμε στην Καστοριά, το δρομολόγιο είναι Άθενς-Σαλόνικα-Καστοριά, αυθημερόν. :shifty: Ας μου πει κάποιος πόσο χρόνο πρέπει να ξοδέψω για να φορτίσω το peugeot 208 που "μπορώ" να πάρω, tesla και my ass.
Την αποφράδα μέρα που καίγονταν άνθρωποι στο Μάτι, παιζόταν σκηνικό στην άλλη πλευρά της Αττικής, όπου ανάλογη φωτιά είχε κόψει τον δρόμο στο ύψος του Ισθμού. Ερχόμενος από χωριό (Μεσσηνjία) τρώω την φόλα και με μικρό παιδί μέσα ψάχνω να δω τι θα κάνω μιας και το μέλλον ήταν εντελώς αβέβαιο. Τελικά έφτασα στο Άργος όπου μας φιλοξένησε για λίγες ώρες ένα φιλικό ζευγάρι. Να έβλεπα εκεί δράματα περί anxiety και πως θα έφτανα την επόμενη νωρίς πρωί σπίτι(έπρεπε να πάω και δουλειά έτσι, τι θα τους έλεγα ότι δεν είχα να φορτίσω;)
Τέσπα, σκόρπια σταχυολογήματα...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#709994 Για να φορτίσεις ένα ηλεκτρικό, χρειάζεται απλώς μια πρίζα (και χρόνος). Όχι βενζινάδικο. Μπορείς κυριολεκτικά να το φορτίσεις παντού. Μην κάνετε το πλεονέκτημα μειονέκτημα τώρα. Προφανώς και εγώ στην Αμαλιάδα με το Lexus θα πήγαινα και όχι με το i3. Αν πάλι είχα Tesla, με την τριπλάσια αυτονομία από το i3, εννοείται θα πήγαινα και ή θα φόρτιζα στο Ψαθόπυργο μία φορά αν βιαζόμουν ή θα φόρτιζα από πρίζα στην Αμαλιάδα.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
Anonymous Founder έγραψε:Για να φορτίσεις ένα ηλεκτρικό, χρειάζεται απλώς μια πρίζα (και χρόνος). Όχι βενζινάδικο. Μπορείς κυριολεκτικά να το φορτίσεις παντού. Μην κάνετε το πλεονέκτημα μειονέκτημα τώρα.

Εγω παντως στο χωριο, με τα στενα σοκακια του, το παρκαρω καθε φορα διαφορετικα και οπου βρω. Τι πρεπει να κανω; να χτυπαω πορτες οποια ωρα και ναναι να μου δωσουν ρευμα; :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Για να φορτίσεις ένα ηλεκτρικό, χρειάζεται απλώς μια πρίζα (και χρόνος). Όχι βενζινάδικο. Μπορείς κυριολεκτικά να το φορτίσεις παντού. Μην κάνετε το πλεονέκτημα μειονέκτημα τώρα. Προφανώς και εγώ στην Αμαλιάδα με το Lexus θα πήγαινα και όχι με το i3. Αν πάλι είχα Tesla, με την τριπλάσια αυτονομία από το i3, εννοείται θα πήγαινα και ή θα φόρτιζα στο Ψαθόπυργο μία φορά αν βιαζόμουν ή θα φόρτιζα από πρίζα στην Αμαλιάδα.

Kαθως εχει φορτιστη σε ενα βενζιναδικο στην Αμαλιαδα και επισης δεν ειναι δυσκολο να βρεθει μια σουκο για μια φορτιση καθως θα κανεις δουλεια/μπανιο αν ειχα ι3 θα πηγαινα με αυτο γιατι δεν θα ηθελα να μου φυγουν 50 ευρω σε βενζινη ενω εχω ηδη δωσει 33κ για το ι3 (ας πουμε αγορα καινουριο). Με το Λεξους θα πηγαινα αν ηθελα χωρους και να μεταφερω πραγματα ή θα εμπαινα σε χωματοδρομους.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Dimsabas έγραψε:
axel12p έγραψε:
bibendum έγραψε:Dim, dim8 αυθεντικές εννοώ, εδώ είσαι

Εικόνα

Καβουρότρυπες για ένα μπάνιο, φτάνει δεν φτάνει αν κινείται με φυσιολογική ταχύτητα στον δρόμο :lol:

Κρίμα να μη διαβάζουμε τι γράφει ο ίδιος ο κάτοχος. Άνετα μπορούσε να πάει και να έρθει χωρίς καμία αγωνία, αφού είχε ακόμα 100 χιλιόμετρα. Ναι, δεν είναι το όχημα για να ανεβοκατεβαίνεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη, αλλά όχι ότι δεν μπορεί να πάει για ένα μπάνιο.

Είναι φανερό ότι δεν έχεις χαμπάρι που βρίσκονται οι Καβουρότρυπες, απλά ως κολλημένος με την ηλεκτροκίνηση (και παλιότερα με το φυσικό αέριο), μπήκες να γράψεις την... :thumbsdown:

ΥΓ. Όσο για το παλικάρι, δεν ξέρει ούτε καν τι έχει αγοράσει, μιας και νομίζει ότι έχει 50άρα μπαταρία, ενώ η καθαρή χωρητικότητα της μπαταρίας του είναι 45KW. Όσο για την κατανάλωση που έχει (12.4KWh/100Km), πρέπει να το πήγαινε τσουλώντας, γιατί στο spritmonitor.de η μέση κατανάλωση για το συγκεκριμένο είναι πάνω από 20Kwh/100Km (20.13). Όποιος θέλει ας κάνει μια διαίρεση με τα 45KW, να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυθημερόν και να γυρίσει.
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 25 Μάιος 2021, 15:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#710004 Αμαλιαδα με ηλεκτρικο bmw και πριζα να φορτιζει οσο ο ιδιοκτητης ριχνει σιεστα;

Χαιρετισματα.

Εικόνα

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#710005 Θα βρίσκεται σε φυλασσόμενο χώρο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Dimsabas έγραψε: Μήπως σημαίνει ότι παρά τη δεδομένη ταλαιπωρία, κάτι απολαμβάνουν; Ή ότι βάζουν μια δόση περιπέτειας σε ένα κατά τα άλλα βαρετό επαγγελματικό ταξίδι;

Ξέρεις τι περιπέτεια είχε και ένας γνωστός μου με πειραγμένη Alfa των 70s, που κάθε μέρα χαλούσε κάτι καινούριο;; Πήγαινε κάπου και δεν ήξερε αν θα έφτανε, αν θα γύρναγε, μόνος του, πάνω σε οδική, με το ΚΤΕΛ, κτλ... :lol: Πλάκα μας κάνεις τώρα;; :lol: Βέβαια, κάπως έτσι είναι και τα Τέσλα σήμερα, με το added bonus του αν θα βρεις φορτιστή :shifty: :s_biggrin

Ξαναλέω, μια χαρά είναι και τα ηλεκτρικά, απλά δεν είναι για όλες τις χρήσεις ακόμα και προφανώς δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό για τα ηλεκτρικά (πολύ περισσότερο για τα Τέσλα). Αν το θες για μεγάλα ταξίδια, απλά διάλεξες λάθος αμάξι. Αν το θες για πόλη κατά βάση και κανένα κοντινό ταξιδάκι καπ' καπ', τότε ΟΚ. Και μην πεταχτεί κανένας πως "γιατί να δώσεις 30Κ για αμάξι πόλης"... σκεφτείτε πόσοι έδιναν και παραπάνω για MINI, A-klass, κτλ...

Αυτό που επίσης είναι διαφορετικό είναι πως το αμάξι φορτίζει όσο είναι σταματημένο, δηλαδή το 90% του χρόνου του. Δεν νομίζω πως είναι μεγάλος κόπος να το βάζεις στην πρίζα όταν το παρκάρεις... Προσωπικά, ξαναλέω, με το δικό μου προφίλ όσο ήμουν Θεσσαλονίκη, θα έπαιρνα άνετα (αν είχα τα λεφτά προφανώς) ένα με αυτονομία 400-500χλμ, γιατί θα χρειαζόμουν κάτι παραπάνω μόνο 2-3 φορές το χρόνο. Φόρτιση όσο είναι παρκαρισμένο στην πιλοτή με απλό φορτιστή. Σε 12+ ώρες που θα είχε διαθέσιμες να φορτίσει θα ήταν μονίμως στο 100% το πρωί (χώρια που σχεδόν ποτέ δεν θα ήταν άδειο όταν γυρνούσα) και τέλος. Και νομίζω πως δεν είναι λίγοι που θα τους καλύψει κάτι τέτοιο... Όχι η πλειοψηφία βέβαια. Για εμένα θα ήταν άνετα και το μοναδικό της οικογένειας, καθώς οι μόνες "στάνταρ" εκδρομές ήταν (προ covid) σε Βέροια, Σέρρες και Χαλκιδική για μπανάκι τα καλοκαίρια, που με 400-500 ονομαστική αυτονομία (δηλαδή κάπου 300 άνετα πραγματική), το βγάζει το πήγαιν' έλα. Τη 1-2-3 φορές το χρόνο που θα πάω πιο μακριά, είτε μπορώ να νοικιάσω, είτε να επιδοθώ στον περιπετειώδη σχεδιασμό που υγραίνει τον dimsabas :s_roses

Προφανώς βέβαια κάτι που να μην χαλάει... :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dimsabas έγραψε:Το λέω για όσους έχουν βέβαια την ωριμότητα να μην ειρωνεύονται ή να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα με Clio πετρέλαιο. Μήπως σημαίνει ότι παρά τη δεδομένη ταλαιπωρία, κάτι απολαμβάνουν; Ή ότι βάζουν μια δόση περιπέτειας σε ένα κατά τα άλλα βαρετό επαγγελματικό ταξίδι;

μην το συζητας,σκετη απολαυση το ταξιδι.Για φαντασου να πηγαινες με το κλιο πετρελαιο σε μια ωρα λιγοτερη.
Πληξη,μηδεν περιπετεια.

Dimsabas έγραψε:Ξεκινάς από Αθήνα φορτισμένος. Στο Βέλο είσαι με 31% και γεμίζεις 25 λεπτά μέχρι το 93%, φτάνεις στον Ψαθόπυργο με 20% και γεμίζεις μέχρι 100% σε 34', πηγαίνεις μέχρι Αμαλιάδα χωρίς να ξεπεράσεις τα 70 χλμ, ξαναφορτίζεις στον Ψαθόπυργο (στον οποίο φτάνεις με 3%). Αυτό αναφέρει το abbr. Όμως, βλέπω στο Plugshare ότι υπάρχει φορτιστής AC σε κάποιον βενζινάδικο Σταματελάτος. Δες πού είναι αυτός κι αν σε βολεύει. Πάρε κι ένα τηλέφωνο να σιγουρευτείς ότι δουλεύει. Αλήθεια, με πόσα φορτίζεις σε AC; Αν δε βγάλεις άκρη με τον Σταματελάτο, για δες στο Plugshare κάποιον Τσιώρη στο λίγο πιο νότια.
Αν λοιπόν μπορείς να βάλεις ενέργεια στην Αμαλιάδα, θα είσαι άνετος. Αλλιώς, σου προτείνω να μην το κάνεις, θα είναι πολύ αγχωτικό. Να μην ξεπεράσεις τα 70 και να φτάσεις με 3%, δεν υπάρχει λόγος να ζοριστείς. Εν τω μεταξύ, υπολόγισε λίγο και το κόστος, ενδέχεται να μην αξίζει τον κόπο. Πόσο καίει το Lexus σε αντίστοιχες συνθήκες; 10 ευρώ στα 100;

αυτο ειναι ταξιδι.Μαζι με τα διοδια γυρω στις 27 στασεις. :thumbsup:

Αυτα τωρα τα πιστευει ο Σαμπας,ή μας τρολαρει ρε σεις? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Govus
#710032 Να 'ναι καλά τα παιδιά στα τηλεφωνικά κέντρα των εταιριών οδικής βοήθειας :lol: ...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Scotch έγραψε:Θα βρίσκεται σε φυλασσόμενο χώρο :shifty:

Σε βενζιναδικο με πολυ χωρο και ασφαλεια, εχει και καφε εκει περα. Λιγο εξω απο την πολη αλλα κοντα στο Λιντλ για να κανεις και ψωνια.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
GTS έγραψε:
Scotch έγραψε:Θα βρίσκεται σε φυλασσόμενο χώρο :shifty:

Σε βενζιναδικο με πολυ χωρο και ασφαλεια, εχει και καφε εκει περα. Λιγο εξω απο την πολη αλλα κοντα στο Λιντλ για να κανεις και ψωνια.

ωραια φαση να φυγεις απο Αθηνα για να ψωνισεις στο Λιντλ στο Πυργο.Να παρεις και φετα,και κανα κοτοπουλο,καμια μπριζολα,κανα γαλα.
Καλα για τον καφε στο βενζιναδικο δεν το συζηταμε.Μιλαμε για απολαυση! :lol: