Αν αυξήσήσουν το φορο στο κινησης θα πρέπει να δουν τι θα κανουν με το λαθρεμποριο που πλεον θα εχει μεγαλο κίνητρο.
Απο 'κει και περα, οι μεταφορεις και οσοι επαγγελματιες χρησιμοποιουν πετρελαιο θα μπορουσαν να εχουν μια επιστροφη φορου όπως έχουν οι αγρότες.
Για όλους εμας που έχουμε πετρελαιοκίνητα ΙΧ αυτοκίνητα είναι πρόκληση (και αδικια εναντι των αλλων να πω;) η μεγάλη διαφορα σε σχεση με τη βενζινη.
Προσωπικα και ιδια τιμη να εχουν, παλι πετρελαιοκινητο θα παρω, αλλωστε οταν πηρα το Σουμπαρου το πετρελαιο ηταν καποια λεπτα ακριβοτερο απο τη βενζινη.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας

Το είδαμε κι'αυτό, κατ'εξοχήν "επαγγελματικό" καύσιμο να φορολογείται γιατί η διαφορά τιμής από τη βενζίνη προκαλεί το κοινό "περί δικαίου" αίσθημα
Άντε άσε τους αγρότες, αυτοί είναι λαμόγια και τσεπώνουν επιδοτήσεις. Άστην και τη βιομηχανία-βιοτεχνία, αυτοί είναι διαπλεκόμενοι και έχουν άκρες. Πιάσε τους μεταφορείς. Έχουν να ανταγωνιστούν τη Βουλγαρία που θα έχει άμα περάσει η αύξηση περί τα 30% φθηνότερο καύσιμο. Για να δούμε τα νούμερα: Περί τις 100000 φορτηγά Δ.Χ. με πινακίδες Βουλγαρίας. Ήτοι 100000 οδηγοί (μπακαλίστικα). Για κάθε όχημα και ακόμα ένας εργαζόμενος (συνεργειατζής-βενζινάς-γραμματέας-λαστιχάς-κτλ). Οκ ως εδώ; ΦΠΑ και ΕΦΚ από τα πετρέλαια-αγορές-επισκευές, φόροι επί των κερδών στις μεταφορικές, εργοδοτικές εισφορές, τέλη κυκλοφορίας, εισφορές επί των ασφαλίστρων... Μαζεύεται καλό κοστουμάκι ε;
Ε όλα αυτά τα διώχνουμε γιατί "να ΠΣοφήσει η κατσίκα του γείτονα", και αναφέρομαι στους χαρντκοράδες που στράβωσαν γιατί η διαφορά βενζίνας πετρελαίου είναι μεγάλη (που είναι). Γιατί δεν λέμε ρε παίδες να εξισωθεί η τιμή προς τα κάτω; Έχω και βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα, δεν θα με χάλαγε η βενζίνα στο ευρώ, τουναντίον.
Γιατί δεν λέμε "τσίμπα και ένα 300αρι επιπλέον στα τέλη κυκλοφορίας" επειδής είσαι πετρελαιοκίνητος; Μετά χαράς θα το πλήρωνα. Αλλά, όχι, επειδή δεν έχω φράγκα να αλλάξω αυτοκίνητο, δεν μου περισσεύουν για καύσιμα, επειδή δεν φτάνουν για το άιφον8 ε, να πάνε να γαμηθούν αυτοί που πήραν πετρέλαιο. Αλλά παίρνει κι'άλλους η μπάλα ε
Εγώ προσωπικά όποτε βλέπω στο δρόμο, από το ταπεινό μου Πεζώ, πηγαίνοντας με 110 γιατί κάνω >40000 χλμ το χρόνο και κάθε λίτρο μετράει
, μία bmwaudiporsche (ελληνικά νούμερα ε) να με περνάει με όσα, λέω να τη χαίρεσαι ρε μάγκα, γιατί πλήρωσες ΦΠΑ, τέλη ταξινόμισης και πληρώνεις και για τις βενζίνες. Να μας δω άμα πάει πάλι το βαρέλι στα $100 τι θα κάνουμε. Ναι, 2 ευρώ η βενζίνα αλλά ρε φίλε, έτσι τσούζει και στον άλλον τον βρωμιάρη
Εμείς τι λόγους έχουμε;
Εμένα δεν με νοιάζει να πληρώνω παραπάνω, αλά με νοιάζει η βρώμα και ο καρκίνος που αναπνέω λόγω των όλο και περισσότερων diesel στις πόλεις.
Για όσους είναι με τιμολόγια, κυριολεκτικά στα @@@ τους.

kyr80 έγραψε:Θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε πόσα λίτρα πετρελαίου κίνησης είναι με τιμολόγιο, και πόσα με απλή απόδειξη. Αν και αυτά με απόδειξη περνάνε στα έξοδα με σφραγίδα. Δηλαδή τα νέα diesel ΙΧ που καίνε περίπου 4-5λτ θα λύσουν το πρόβλημα;
Για όσους είναι με τιμολόγια, κυριολεκτικά στα @@@ τους.
Για ποσά μέχρι 300€ δεν είναι απαραίτητο το τιμολόγιο,καλύπτεσαι φορολογικά απο αποδειξη με σφραγίδα και αναγραφή αριθμου κυκλοφορίας .
Στους επαγγελματίες, απλά θα εισπράξει λιγότερο ΦΠΑ και λιγότερο φόρο εισοδήματος.

kyr80 έγραψε:Το έγραψα για απόδειξη με σφραγίδα.
Στους επαγγελματίες, απλά θα εισπράξει λιγότερο ΦΠΑ και λιγότερο φόρο εισοδήματος.
Απλά το έγραψα πιο αναλυτικά
kyr80 έγραψε:Για όσους είναι με τιμολόγια, κυριολεκτικά στα @@@ τους.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. 1ον σου γ@μ@ει ακόμα περισσότερο τη ρευστότητα και 2ον αναθεμά πόση επιστροφή θα χεις (και αν θα έχεις). Ξέρω επαγγελματία που έχει να παίρνει 70.000€ Φ.Π.Α
Δηλαδή το δικό μου πρόβλημα δεν είναι το πόσο παραπάνω θα πληρώσω εγώ σε πετρέλαιο. Είναι ότι ο κάθε τουρίστας, θα έχει λιγότερα χρήματα για ξόδεμα ή θα επιλέξει άλλον προορισμό.
Αντίστοιχα σε όλες τις δουλειές. Η αύξηση στα καύσιμα είναι μέτρο που μεγαλώνει την ύφεση, γιατί στερεί χρήμα από την ιδιωτική οικονομία.