Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By xenos
skous έγραψε:Tα Britax AdvansaFix

Το έχω, πολύ καλό. Μόνο ακούγεται λίγο μετά από 2 χρόνια.

Ψάχνω τώρα κάτι πιο οικονομικό με isofix (πχ κανα ρεκάρο) αλλά βλέπω ότι κάποια βγαίνουν μόνο με το μαξιλάρι μπροστά και χωρίς ζώνες που ο μικρός δύσκολα να το υποφέρει. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#362191 Ανακάλυψα κ ένα ακόμη κάθισμα που περιστρέφεται. Το Joie 360 Spin, εδώ βγαίνει στα 295€ κ είναι μέχρι 4 ετών. Σαφώς οικονομικότερο από το sirona στα 500€.

Υπάρχει κ ακόμη ένα τουλάχιστον της Joie που κοιτά προς τα πίσω αλλά δεν περιστρέφεται. Αξίζει να δει κανείς το Site της joie, εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το κάθισμα φαγητού από τη joie, πολύ καλή ποιοτικώς.

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
#362282 Θέλω (άαααλλο) ένα κάθισμα 9-36 για τον μεγάλο (3ων) με isofix και με ζώνες οπωσδήποτε. Είμαι ανάμεσα στα 2 παρακάτω:

1) Peg Perego Viaggio Via Crystal
κ
2) Britax Romer Κάθισμα αυτοκινήτου Evolva 123 SL SICT

Για πείτε καμιά γνώμη. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
Govus έγραψε:Γιατί δεν πας πρώτα στην κατηγορία "9-18" κιλών;

9-18 για παιδί 3 χρονών;;; Ξέρεις πόσο ζυγίζει ένα παιδί όταν είναι 3ων; :hmmm:

Α, δεν πιστεύω να νομίζεις μηνών! :lipsealed: 3ων χρονών είναι το παιδί.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#362311 Ξέρω, έχω δύο (παιδιά...). Απλά η "γενικότερη" κατηγορία 9-36 ήταν πριν κάτι χρόνια (που ψώνισα εγώ) εντελώς μέτρια σε κρας τεστ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#362326 Ισχύει, καλύτερα καθίσματα επιμέρους κατηγοριών. Άσε που δεν ανακοινώνεται (τουλάχιστον δε βρήκα εγώ) τι βάρος παιδιού χρησιμοποιούν στα τεστ.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Govus έγραψε:Ξέρω, έχω δύο (παιδιά...). Απλά η "γενικότερη" κατηγορία 9-36 ήταν πριν κάτι χρόνια (που ψώνισα εγώ) εντελώς μέτρια σε κρας τεστ κλπ.

Σε 9-18 καθεται τώρα και δεν το λες και άνετα... Θα έπαιρνα 18-36 αλλά θα έχουμε θέμα με την ζώνη 3ων σημείων.

Επίσης έχουμε ξεπουληθεί στα καθισματάκια. 2 παιδιά * 2 αυτοκίνητα * 3/4 κατηγορίες = όσο κάνει το αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#362337 Δεν είσαι μόνος. Σήμερα-αύριο είναι να βάλω παραγγελία για 4 καθίσματα (κι έχω ήδη άλλα 4)

Για ηλικία 4+ δηλαδή τι είναι πιο ασφαλές από την κατηγορία 9-36; :hmmm:

edit: sry, νόμιζα ότι διάβασα 18-36
Τελευταία επεξεργασία από Scotch και 08 Φεβ 2017, 14:41, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:
Govus έγραψε:Ξέρω, έχω δύο (παιδιά...). Απλά η "γενικότερη" κατηγορία 9-36 ήταν πριν κάτι χρόνια (που ψώνισα εγώ) εντελώς μέτρια σε κρας τεστ κλπ.

Σε 9-18 καθεται τώρα και δεν το λες και άνετα... Θα έπαιρνα 18-36 αλλά θα έχουμε θέμα με την ζώνη 3ων σημείων.

Αν νομιζεις οτι με καθισματακι 9-36 κιλα θα συνεχισει να δενεται το παιδι με τις ζωνες 5 σημειων , κανεις λαθος. Πανω απο τα 18 κιλα αφαιρουνται και το παιδι χρησιμοποιει τις ζωνες 3 σημειων του αυτοκινητου.
Καλυτερα καθισμα 18-36 κιλων.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Νίκος Παππάς έγραψε:Αν νομιζεις οτι με καθισματακι 9-36 κιλα θα συνεχισει να δενεται το παιδι με τις ζωνες 5 σημειων , κανεις λαθος. Πανω απο τα 18 κιλα αφαιρουνται και το παιδι χρησιμοποιει τις ζωνες 3 σημειων του αυτοκινητου.

Σημασία δεν έχει τι νομίζω, σημασία έχει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι 2 επιλογές είναι:

*του βάζω τη ζώνη 3ων σημείων = δεν παίζει να την αφήσει με την καμία = δεν πάμε πουθενά
*του βάζω τις ζώνες του καθίσματος = τις μισές φορές δεν τις πειράζει = πάμε και κάπου
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Αν νομιζεις οτι με καθισματακι 9-36 κιλα θα συνεχισει να δενεται το παιδι με τις ζωνες 5 σημειων , κανεις λαθος. Πανω απο τα 18 κιλα αφαιρουνται και το παιδι χρησιμοποιει τις ζωνες 3 σημειων του αυτοκινητου.

Σημασία δεν έχει τι νομίζω, σημασία έχει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Οι 2 επιλογές είναι:

*του βάζω τη ζώνη 3ων σημείων = δεν παίζει να την αφήσει με την καμία = δεν πάμε πουθενά
*του βάζω τις ζώνες του καθίσματος = τις μισές φορές δεν τις πειράζει = πάμε και κάπου

Απο το λινκ που εβαλες.

Από 15 εως 36 κιλά με τις ζώνες 3 σημείων του αυτοκινήτου.

http://www.letoshop.gr/default.aspx?id= ... &pId=59768

Κοινως, απο την στιγμη που θα βγει το μαξιλαρακι που κανει το καθισμα 9-18 κιλων βγαινουν και οι ζωνες 5 σημειων. Ειναι κοντες και να ηθελες δεν θα εδεναν μεγαλυτερο παιδι.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#362364 Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Νίκο (Παππά) και αυτό έκανα κι εγώ (με δύο παιδιά, διαφοράς 2 και κάτι ετών το ένα από το άλλο) :thumbsup: .
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνετε "διπλά" καθίσματα :oops: ... Με την εξαίρεση τα "βαρίδια" της κατηγορίας 9-18 με ISOFIX (σχεδόν 15 κιλά ήταν το Maxi Cosi που είχα), τα υπόλοιπα μεταφέρονται άνετα από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο :hmmm: .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#362374 @ xenos.
Ο μονος τροπος για να μην βγαζει την ζωνη ειναι να τον εκπαιδευσεις. Οταν πατε βολτα, ειδικα καπου που το περιμενει, αν την βγαλει σταματας στην ακρη, του λες να την βαλει ξανα και αν δεν ακουσει γυριζεις πισω. Παει η βολτα..
Την επομενη φορα το ιδιο. Θα το κανεις 2-3 φορες και δεν θα συμβει ποτε ξανα. Μπορεις επισης να του παρεις το αγαπημενο του παιχνιδι για λιγες ωρες, ωστε και να μην τον νοιαξει που θα χασει την βολτα να τον νοιαξει για το παιχνιδι. :s_wink