Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By otso
Dodger έγραψε:Tα έχουμε πει, πλέον μπορεί οποιοσδήποτε με τη πινακίδα και το ΑΦΜ να δεις που και ποσο ειναι ασφαλισμένος

πως;
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:
Dodger έγραψε:Tα έχουμε πει, πλέον μπορεί οποιοσδήποτε με τη πινακίδα και το ΑΦΜ να δεις που και ποσο ειναι ασφαλισμένος

πως;

https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#243107 Ρε παίδες να ρωτήσω κάτι...

Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με το αν μπορώ να ασφαλίσω για κλοπή καινούριο αμάξι για το ακριβές ποσό της αξίας του. Άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι. Ο ασφαλιστής μου λέει ότι δεν γίνεται (υπονοώντας ότι ναι μεν το ασφαλιστήριο μπορεί να γράφει το ακριβές ποσό αλλά σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο εν τέλει δεν θα αποζημειωθείς με αυτό το ποσό) ενώ ο ασφαλιστής του κουμπάρου μου του το έχει ασφαλίσει για όλο το ποσό.

Ομοίως αν μπω πχ στην Anytime και κάνω τον υπολογισμό για ασφάλιση ενός νέου Peugeot 208 αξίας 17.000€, τότε μου επιτρέπει κανονικά στο ασφαλιζόμενο ποσό να βάλω τα 17 χιλιάρικα.

Τι ισχύει τελικά?
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#243116 Νομίζω ότι το μυστικό είναι στα ψιλά γράμματα. Λογικά δεν βλέπω γιατί να μην στο ασφαλισουν αρχικά στην αξία τιμολόγησης. Από εκεί και πέρα όμως ανάλογα με τον χρόνο που θα έχει κυκλοφορήσει η αποζημίωση που θα λάβεις παίζει να είναι μειωμένη. Βέβαια μπορείς πάντα να πας δικαστικα αλλά δεν ξέρω αν συμφέρει /έχει αποτέλεσμα

.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#243125 Και βέβαια μπορείς να το ασφαλίσεις για την αξία του...
Κατά πάσα πιθανότητα θα σε αποζημιώσει και για την ασφαλιζόμενη αξία, αλλά το λέω με μια επιφύλαξη...
Πάρε τηλέφωνο στην ίδια την εταιρεία που ενδιαφέρεσαι και ρώτησέ τους.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#243127 Δεν έχω πολυ εμπιστοσύνη στον ασφαλιστή μου. Μόλις έκανα ανανέωση την ασφάλεια του Q5 και έκανα ετήσια που μετά από εκπτώσεις κτλ βγήκε 410€ με ασφαλιζόμενη αξία τα 17.000€ και μπαίνω στην Anytime και για τις ίδιες καλύψεις αλλά 22000€ αξία έβγαινε 445€. Σιγά τη διαφορά δηλαδή.

Κάτι δεν μου πάει καλά με τη φάση. :hmmm:

Οπότε είπα να ρωτήσω κι εδώ μήπως ξέρει κανείς σίγουρα.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#243132 Άλλο αυτό.

Σε ποια εταιρεία σου βγήκε 410€ και την συγκρίνεις με Anytime?
Η anytime δεν μπορεί να συγκριθεί με εταιρείες που δουλέυουν με πράκτορες...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#243134 410€ βγήκε στη Generali. Το ξέρω προφανώς ότι η online θα είναι φθηνότερη αλλά η διαφορά στο ασφαλιζόμενο ποσό (5.000€) μου φαίνεται πολύ μεγάλη σε σχέση με τη διαφορά στο ασφαλιστήριο (35€).

Επίσης η Anytime είχε και πλήρη οδική βοήθεια ενώ στη Generali δεν έβαλα επειδή έχω αυτή της Audi.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#243143 Καλύτερα δες πόσο βγαίνει στην anytime με τις ίδιες καλύψεις που έχεις εσύ...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#243156 Εφόσον είναι καινούργιο το αυτοκίνητο θα το ασφαλίσεις όσο λέει το τιμολόγιο και προφανώς θα αναγράφεται και στο συμβόλαιο και αν συμβεί κάτι και χρειαστείς αποζημίωση θα πρέπει να σε αποζημιώσουν με βάση αυτή την τιμή χωρίς πολλά πολλά. Τα προβλήματα ξεκινάνε από τον δεύτερο χρόνο και μετά που υπάρχει μείωση της αξίας να βρείτε μια σωστή τιμή ή σε περίπτωση που χρειαστεί να σε αποζημειώσει ασφάλεια 3ου
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Deleted User 1 έγραψε:Ρε παίδες να ρωτήσω κάτι...

Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη με το αν μπορώ να ασφαλίσω για κλοπή καινούριο αμάξι για το ακριβές ποσό της αξίας του. Άλλοι λένε ναι, άλλοι όχι. Ο ασφαλιστής μου λέει ότι δεν γίνεται (υπονοώντας ότι ναι μεν το ασφαλιστήριο μπορεί να γράφει το ακριβές ποσό αλλά σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο εν τέλει δεν θα αποζημειωθείς με αυτό το ποσό) ενώ ο ασφαλιστής του κουμπάρου μου του το έχει ασφαλίσει για όλο το ποσό.

Ομοίως αν μπω πχ στην Anytime και κάνω τον υπολογισμό για ασφάλιση ενός νέου Peugeot 208 αξίας 17.000€, τότε μου επιτρέπει κανονικά στο ασφαλιζόμενο ποσό να βάλω τα 17 χιλιάρικα.

Τι ισχύει τελικά?

Αυτό ακριβώς που σου είπε ο ασφαλιστης. Αυτό που μετράει είναι πόσα λεφτά θα πάρεις στην τελική αν γίνει η |λογοκρισία|. Οτι το ασφαλίζεις το ασφαλίζεις. Γιατί όμως να πληρώνεις για αυτά που το έχεις ασφαλίσει χωρίς νόημα.
Το λέω γιατί πρόσφατα με όλα αυτά που γίνονται και επειδή δίνω ένα σκασμό λεφτά στις ασφάλειες των αυτοκινήτων που είναι στην εταιρεία μίλησα με τον ασφαλιστη και του λέω δεν ξέρω τι θα κάνεις, εγώ είμαι τσοπάνης και δεν ξέρω την αξία κανενός αυτοκινήτου. Θα στείλεις ένα πραγματογνώμονα θα δει και θα φωτογραφήσει όλα τα αυτοκίνητα, θα ψαχτείτε πόσο πουλιούνται κλπ και θα μου στείλεις το ποσό της αξίας του αυτοκινήτου σύμφωνα με την ασφάλειά σου με το οποίο θα με αποζημιώσεις εάν μου τα κλέψουν αύριο. Έτσι και έγινε.
Για την ιστορία για τα δικά μου μου είπε 9.000 το σουμπαρού, 8.000 το leon και 16.000 το jeep :dizzy: .
Με αυτά τα ποσά και ασφαλίστηκαν.

υγ.:Ξέρετε κανέναν να μου κλέψει το jeep?
Άβαταρ μέλους
By nass
#243213 Από τη μία με το που βγαίνεις από την έκθεση το αυτοκίνητο έχει χάσει 15-20% της αξίας του (μπορείς να πουλήσεις στο car.gr αυτοκίνητο με 0 χλμ. ίδια τιμή με απινακίδωτο ? δε νομίζω...), συνεπώς γιατί να στο ασφαλίσει στο 100% αν αξίζει 80% ?
Από την άλλη για αυτοκίνητα < 1-2 ετών σε περίπτωση ζημιάς δέχονται χωρίς πολλά-πολλά καινούργια ανταλλακτικά, δηλαδή ότι δεν υπάρχει απομείωση αξίας λόγω ηλικίας.
Ποιό είναι το ορθό τελικά ?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#243216 Τώρα μίλαγα με τον πωλητή της Peugeot και μου είπε για μια συνεργασία που έχουν κάνει με την Allianz που για μια 3ετία σου ασφαλίζουν εγγυημένα για την πλήρη αξία του αυτοκινήτου. Δηλαδή στην 3ετία παρακαλάς να το κλέψουν να πάρεις άλλο.

Η δε διαφορά με τις άλλες ασφάλειες που κοίτα είναι λιγότερα από 70€ το χρόνο, πάντα συγκρίνοντας με τις ίδιες καλύψεις.

@ναςς

Το σωστό είναι να ασφαλίζεις για ότι αξία θες (έως φυσικά το ποσό που έχεις πληρώσει) με το ανάλογο αντίτιμο στο ασφάλιστρο. Αυτό,δε, ισχύει πολύ περισσότερο για περιπτώσεις που υπάρχει δανεισμός για την απόκτηση του αυτοκινήτου.

Επίσης γνωρίζω από πρώτο χέρι για περίπτωση Smart εισαγωγής (υπόψιν τα Smart έχουν δυσανάλογα ακριβά ασφάλιστρα λόγω του ότι είναι επιρρεπή στις κλοπές) που ο κάτοχος το είχε ασφαλίσει για 1000€ περισσότερα από την αξία αγορά του και μετά την κλοπή αποζημειώθηκε αυτό ακριβώς το ποσό. Βγήκε και κερδισμένος δηλαδή. Και όχι δεν ήταν στημένη η κλοπή. :lol:
Τελευταία επεξεργασία από Deleted user 1 και 08 Απρ 2016, 15:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#243219 Nass δεν έχουν σχέση τα ανταλλακτικά. Μιλάμε για κλοπή.
Το θέμα είναι πώς, ποιός και με ποιο τρόπο αποτιμά την αξία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου που κλάπηκε.
Νομίζω μόνο οι πραγματογμώμονες και η ίδια η ασφάλεια προ εορτής και όχι κατόπιν.
εντιτ: μακάρι Στέφανε αλλά μου φαίνεται κουλό. Ειδικά για τριετία. Μπορεί βέβαια να είναι αυτό που λες μια παροχή της allianz και της πεζώ προε τους πελάτες τους.
Τελευταία επεξεργασία από junior gt και 08 Απρ 2016, 15:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά