dimviii έγραψε:να τα περασει με καλη διαφορα? με τι θα τα περναγε με τα λιγοτερα αλογα? με το βαρυτερο αποβαρο? με την λαθος κλιμακωση? με το χαλια ξεκινημα?
μην πιστευεις και οσα ακους.
Ο συγκεκριμενος ανθρωπος ειναι χρονια γνωστος με τον πατερα μου, δεν ειναι απο τους φιδεμπορες, εχουν κανει βολτες μαζι, πανε τα χερια του...Το ξεκινημα το βελτιωνε πολυ, το ψιλοαπαραδεκτο κιβωτιο το ειχε μαθει, με το φπε ειχε τσιμπησει καμμια 15-20 αλογα, οποτε με τα νορμαλ 120αρια 5GT δεν το βλεπω απιθανο στα τοτε λεγομενα του οτι πηγαινε σχεδον κοπια, με καποια, ισως ελαχιστα μπροστα, αλλα δεν μπορουσε να ξεκολλησει, να κανει καλη διαφορα. Αλλωστε δεν ειναι παντα δεδομενο οτι και ο αλλος οδηγος θα ειναι στο ιδιο καλο επιπεδο...
dimviii έγραψε:Γενικα το ρενω ηταν ολοκληρωμενο αυτοκινητο οδηγικα,το ουνο ειχε ενα καλο μοτερ σαν βαση,γινοταν πολυ δυνατο με μεγαλες τουρμπινες ελεω στροφαρισματος , σε αντιθεση με το ρενω που δεν μπορουσε ψηλα να κανει τιποτα.
μετα ομως ειχες ακομα πιο εντονα τα προβληματα του παραλυτου εμπρος μερους.
Ειχαν προσπαθησει πολλοι με μπλοκε,αναρτησεις,ευθυγραμμισεις,αλλα απλα βελτιωνοταν ,καλο δεν γινοταν ποτε.
Προφανως αφου το ειχες και πιθανοτατα βελτιωσει, θα το γνωριζεις πολυ καλα...Ηδη παντως και απο τα reviews που υπηρχαν τοτε, ηταν γνωστο οτι το "γαλλακι" ξεκιναγε καλυτερα, παταγε πολυ καλυτερα, (ενιοτε σηκωνε και πισω εσωτερικο τροχο
ακομα και σε φωτο που εχω δει) και γενικοτερα ηταν περα απο φονεας γιγαντων, -στα καταλληλα χερια- και ενα αρκετα ευχαριστο παιχνιδι.Νομιζω και απο τις ανακοινωσιμες μετρησεις ξεχωριζε το 5αρι 120, απο το μεταγενεστερο uno turbo MKII 1,400 παντα σε στοκ μορφη.
Οι 4τροχοι το 1989 που ειχαν μετρησει ενα κοκκινο 5αρι 120, αν θυμαμαι καλα εγραφαν στο κλασσικο 0-100km/h ενα ξερο 8'' (λεγοντας παραλληλα οτι σε Γαλλικο εδαφος, με καλυτερη προσφυση, συναδελφοι δοκιμαστες εβλεπαν και 7,5'') , οταν αντιστοιχα το 114αρι Uno Turbo 2, εκανε 9,2''...
Τεσπα, παροτι ειχα οδηγησει, και παρει σε ταξιδι uno turbo ie ΜΚΙ (105ps) και μετεπειτα μια σειρα απο Punto GT (και τις τρεις γενιες) το 5αρακι GT 120 δεν ειχα την τυχη να εχω καποιον συγγενη-φιλο , να το βαλω στο χερι, και σε συνδυασμο με τα ακρως κολακευτικα σχολια που ειχε λαβει απο αρκετους δοκιμαστες της εποχης, μου εχει μεινει τρελο απωθημενο...
sorry για το
Κίκιζας . έγραψε: με το φπε ειχε τσιμπησει καμμια 15-20 αλογα, οποτε με τα νορμαλ 120αρια 5GT δεν το βλεπω απιθανο στα τοτε λεγομενα του οτι πηγαινε σχεδον κοπια, με καποια, ισως ελαχιστα μπροστα, αλλα δεν μπορουσε να ξεκολλησει, να κανει καλη διαφορα. Αλλωστε δεν ειναι παντα δεδομενο οτι και ο αλλος οδηγος θα ειναι στο ιδιο καλο επιπεδο...
εεπ για φπε ουνο vs 5 μαμα ελεγες? Εγω μιλαγα για στοκ ή για φπε αμφοτερα.
Με φπε ουνο ηταν πιο γρηγορος απο μαμα 5αρι,απλα απο σταση αυτο θα συνεβαινε μετα τα πρωτα 300-400 μετρα,αναλογα τον οδηγο(ποσο ειχε χασει στο ξεκινημα) και το φπε(τα καλα φπε επαιρναν 30 και 40 αλογα)
σε ρεπριζ θα ηταν πιο γρηγορος σχεδον παντου με 6-8 κιλα ροπη παραπανω απο το μαμα 5αρι.Μονο σε κανα πατα απο 4ες χαμηλα θα ειχε θεμα μονο, με την πολυ κακη κλιμακωση του ουνο ειδικα στην 4η(θεομακρη)

dimviii έγραψε:
εεπ για φπε ουνο vs 5 μαμα ελεγες?
Ναι...Δεν τους εφευγε πολυ, αυτο ελεγε, ενω συνολικα ηταν περιπου +10 αλογα παραπανω με light φπε...
Γκάζι δεν είχε βέβαια
(σε σχέση με αυτό που έμπαινα σε καθημερινή βάση) Ωραίο αμαξάκι.
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα

Δυο τεράστιοι Φινλανδοί, ο ένας έφυγε πρόωρα και ο άλλος αν έτρεχε στη τωρινή εποχή θα είχε 6-7 παγκόσμια
Στη Γερμανία
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα