Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
rocsta έγραψε:Βρήκες 2 4τροχα (το ένα μόνο φυσικά είναι κανονικό αυτοκίνητο) που έχουν μικρότερα μετατρόχια. Btw το civic έχει μακράν το μεγαλύτερο μεταξόνιο της κατηγορίας (λογικό για το τεράστιο μήκος του) και μόλις 2 χιλιοστά μικρότερο εμπρός μετατρόχιο απ' το leon.
H oυσία είναι ότι μετατρόχια-μεταξόνιο του leon είναι πιο κοντά στο κάτω όριο της κατηγορίας, παρά στο επάνω όπως αφήνεις να εννοηθεί στο αρχικό σου ποστ.

To αλλο τι ειναι, ακινητο? :lol: Τα βρηκα ομως, οποτε αυτοματως δεν ισχυει αυτο που λες περι Golf, A3... :whistlink:

Eπισης εγω στα μετατροχια αναφερθηκα κυριως οτι εχει φαρδια, μεταξονιο ειπα ΣΧΕΤΙΚΑ μεγαλο και οντως μεταξονιο 2,636mm για συνολικο μηκος αυτοκινητου 4,28μετρα ειναι μεγαλο...)

Το συνολικο μηκος του ειναι απο τα μικροτερα στην κατηγορια. Ολα αυτα μαζι μετρανε στο τελικο αποτελεσμα, δινουν το στιβαρο πατημα που τουλαχιστον εγω διαπιστωσα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#479534 Άντε πάλι... :help:
Μια χαρά σου απέδειξε ο άνθρωπος πως δεν ισχύει αυτό που λες, αλλά τώρα θα επιμένεις μέχρι να βαρεθεί όλος ο κόσμος πως έχεις... δίκιο.
Εύκολα ξεγελιέσαι με το Leon, αφού δείχνει πραγματικά πολύ φαρδύ, μάλλον γιατί έχει χαμηλή οροφή. Κι εγώ αν δεν το διάβαζα, θα πίστευα πως έχεις δίκιο, αλλά δεν.

Σήμερα είχα στον καθρέφτη μου ένα λευκό FR. Έχει δίκιο ο Giuseppe Busso, τα φώτα δείχνουν εντυπωσιακά και ανεβάζουν πολύ όλο το αυτοκίνητο. Μου άρεσε πολύ το σχέδιο με τα δύο τρίγωνα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Κίκιζας . έγραψε:(φαρδια μετατροχια και σχετικα μακρυ μεταξονιο στην κατηγορια)
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Κίκιζας . έγραψε:
rocsta έγραψε:Βρήκες 2 4τροχα (το ένα μόνο φυσικά είναι κανονικό αυτοκίνητο) που έχουν μικρότερα μετατρόχια. Btw το civic έχει μακράν το μεγαλύτερο μεταξόνιο της κατηγορίας (λογικό για το τεράστιο μήκος του) και μόλις 2 χιλιοστά μικρότερο εμπρός μετατρόχιο απ' το leon.
H oυσία είναι ότι μετατρόχια-μεταξόνιο του leon είναι πιο κοντά στο κάτω όριο της κατηγορίας, παρά στο επάνω όπως αφήνεις να εννοηθεί στο αρχικό σου ποστ.

To αλλο τι ειναι, ακινητο? :lol: Τα βρηκα ομως, οποτε αυτοματως δεν ισχυει αυτο που λες περι Golf, A3... :whistlink:

Eίσαι εσύ μία μάρκα βρε!

Κίκιζας . έγραψε:Eπισης εγω στα μετατροχια αναφερθηκα κυριως οτι εχει φαρδια, μεταξονιο ειπα ΣΧΕΤΙΚΑ μεγαλο και οντως μεταξονιο 2,636mm για συνολικο μηκος αυτοκινητου 4,28μετρα ειναι μεγαλο...)

Στην κατηγορία vag φαντάζομαι εννοείς πάλι, έτσι; :roll:
Έχει λοιπόν 61,6% αναλογία μεταξόνιου/συνολικό μήκος. Ενώ το Α3 είναι στο 61,4% και το golf στο 62%. Άρα είναι κάτω απ' το μέσο όρο τους. :innocent:

Κίκιζας . έγραψε:Το συνολικο μηκος του ειναι απο τα μικροτερα στην κατηγορια. Ολα αυτα μαζι μετρανε στο τελικο αποτελεσμα, δινουν το στιβαρο πατημα που τουλαχιστον εγω διαπιστωσα.

Το στιβαρό πάτημα κάλα έκανες και το εντόπισες. Αλλά μην το στηρίζεις σε ό,τι να 'ναι έδαφος.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε:Άντε πάλι... :help:
Μια χαρά σου απέδειξε ο άνθρωπος πως δεν ισχύει αυτό που λες, αλλά τώρα θα επιμένεις μέχρι να βαρεθεί όλος ο κόσμος πως έχεις... δίκιο.

rocsta έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε: ταυτοχρονα το στιβαρο πατημα του, (φαρδια μετατροχια και σχετικα μακρυ μεταξονιο στην κατηγορια) πρωταγωνιστουν σε καθε επομενη στροφη με ενα σχετικα σβελτο σταθερο ρυθμο.

Φαρδιά μετατρόχια και σχετικά μακρύ μεταξόνιο δεν έχει πάντως. Τα μόνα που έχουν μικρότερες αυτές τις διαστάσεις είναι τα Golf και Α3.

Κίκιζας . έγραψε: ...στην κατηγορια του vag group ηθελα να πω, αν και απo τα specs τους , civic και Auris εχουν ελαφρως μικροτερα μετατροχια...

rocsta έγραψε:Βρήκες 2 4τροχα (το ένα μόνο φυσικά είναι κανονικό αυτοκίνητο) που έχουν μικρότερα μετατρόχια.

Tα βρηκα? Τα βρηκα. Αρα 1ον ΔΕΝ ειναι τα μονα που εχουν μικροτερες αυτες τις διαστασεις και αρα ο ανθρωπος ΔΕΝ εχει δικιο.

2ον, το Leon εχει επισης το μικροτερο συνολικο μηκος, απο οσα στην κατηγορια εχουν μολις 2mm μεγαλυτερα μετατροχια.

3ον, στα 4,28μετρα συνολικου μηκους, τα 2,636mm μεταξονιο ειναι υψηλο νουμερο, τι να κανουμε τωρα.
Αυτα ετσι μετρανε αναλογικα, ακομα και εντος της ιδιας κατηγοριας...

Για να καταλαβαινουμε τι λεμε...

P.S Το θεμα ειναι οτι καποιοι θελετε να κανετε την τριχα τριχια γιατι ετσι εχετε μαθει στη μπανανια.
Ψαχνετε με το τσιμπιδακι και με τον μεγεθυντικο φακο, μηπως και βρειτε το οτιδηποτε για να αντιπαρατεθειτε γιατι ΔΕΝ μπορειτε, ΔΕΝ ξερετε να κανετε κατι αλλο, περα απο αυτο... :iconcool:
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 29 Ιαν 2018, 20:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Κίκιζας . έγραψε:P.S Το θεμα ειναι οτι καποιοι θελετε να κανετε την τριχα τριχια γιατι ετσι εχετε μαθει στη μπανανια.
Ψαχνετε με το τσιμπιδακι και με τον μεγεθυντικο φακο, μηπως και βρειτε το οτιδηποτε για να αντιπαρατεθειτε γιατι ΔΕΝ μπορειτε, ΔΕΝ ξερετε να κανετε κατι αλλο, περα απο αυτο... :iconcool:

Πες τα.
Πόσο μικροί είστε για να μιλήσετε για το Μεγα Κίκιζα!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#479566 Ρε συ ., δεν αλλάζει βρε παιδάκι μου τίποτε σε όσα έγραψες. Ούτε κάνει το αμάξι... χειρότερο να μην έχει το... μεγαλύτερο μετατρόχιο ή μεταξόνιο. Το ενδιαφέρον εδώ είναι πως το μεγαλύτερο μεταξόνιο στην κατηγορία το έχει η σειρά 1, που είναι φυσιολογικό λόγω πίσω κίνησης και διαφορετικής τοποθέτησης κινητήρα.
Αυτό από μόνο του δεν την κάνει καλύτερο αμάξι ή πιο σταθερή. Παίζουν ρόλο και τα μετατρόχια, όπως παίζει ρόλο και η γεωμετρία της ανάρτησης, και ένας σκασμός άλλοι παράγοντες.
Τι θα κερδίσεις τώρα να επιμένεις; :dizzy: :help:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
rocsta έγραψε:
Eίσαι εσύ μία μάρκα βρε!

Εγω ειμαι μαρκα, εσυ εισαι μοντελο (rocsta) :lol:

Κίκιζας . έγραψε:Eπισης εγω στα μετατροχια αναφερθηκα κυριως οτι εχει φαρδια, μεταξονιο ειπα ΣΧΕΤΙΚΑ μεγαλο και οντως μεταξονιο 2,636mm για συνολικο μηκος αυτοκινητου 4,28μετρα ειναι μεγαλο...)

rocsta έγραψε: Στην κατηγορία vag φαντάζομαι εννοείς πάλι, έτσι; :roll:
Έχει λοιπόν 61,6% αναλογία μεταξόνιου/συνολικό μήκος. Ενώ το Α3 είναι στο 61,4% και το golf στο 62%. Άρα είναι κάτω απ' το μέσο όρο τους. :innocent:

ΚΑΙ στην κατηγορια vag, αλλα αν θες -αφου αυτο αφησα να εννοηθει- και στην κατηγορια μικρομεσαιων...
Εγω παντως βρηκα τις εξης διαστασεις, 2,631/4,268=61,6% για το Golf , 2,637/4,313=61,1% για το Α3 sportback και 2,636/4,282=61,5% για το Leon.
Aρα ακομα και εντος του Group ειναι ανω του μεσου ορου...

rocsta έγραψε: Το στιβαρό πάτημα κάλα έκανες και το εντόπισες. Αλλά μην το στηρίζεις σε ό,τι να 'ναι έδαφος.

Απεδειξε μου εσυ λοιπον με στοιχεια, οτι το Leon εχει μεταξονιο ΚΑΤΩ του μεσου ορου της μικρομεσαιας κατηγοριας για το συνολικο του μηκος... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Κίκιζας . έγραψε: για το συνολικο του μηκος... :whistlink:

Παράμετρο την οποία βάλαμε ξαφνικά μπας και βγει αυτό που είπαμε αλλά μην κολλάς rocsta.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#479640 2mm. Τσιμπιδακι.

< >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#479651 . πως σου φάνηκε σε σχέση με τον μεγαλύτερο αδερφό, το Cupra?

Πόσο κοντά είναι?