Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
BARHonda έγραψε:Τώρα που έριξα μία ματιά στις χτεσινές χρεώσεις στο κατέβα από Θεσσαλονίκη, συνολικό κόστος διοδίων μέχρι να φτάσω σπίτι μου, 33.65€ με 12 στάσεις. Δεν ξέρω αν λόγω παράκαμψης στον Αγ. Κωνσταντίνο γλύτωσα μία ή όχι
Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη.... 12 στάσεις! :s_mad 2-3 στάσεις το καταλαβαίνω, όταν αλλάζεις ας πούμε δικαιούχο αλλά 12;;;; Χτυπάς στο έμπα χτυπάς στο έβγα, τι τα έχουμε τα παπαράκια. :s_devil
Άβαταρ μέλους
By bebes
#892855 Με τους πομποδέκτες εχει βελτιθεί πολύ η κατασταση, σχεδον δεν καταλαβαινεις τις στασεις.
Αν δεν εχεις ομως... μεγαλη πίκρα ειδικα τα ΣΚ και το καλοκαιρι γενικότερα.

Στην Εγνατία δε, που εχει πολύ κινηση απο ξενους και λίγα κουβούκλια σε σχεση με τους άλλους αυτοκινητόδρομους, η κατασταση ειναι τραγική με τις ουρες καθε τρείς και λίγο :rant:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#892857 Μιας και είπες Εγνατία, τις προάλες που ανέβηκα πάνω παρατήρησα ακριβώς αυτό. Στα διόδια του Πολύμυλου υπήρχαν 2 ίιιιισως 3 δια ζώσης ταμίες και 1 λωρίδα με πομποδέκτη.
Και οι ουρές στο Θεό... :thumbsdown:

Επίσης...
Τα όρια μέσα στα τούνελ είναι 80χαω.
Είναι -πλέον- ολίγον μικρό το νούμερο ή είναι ιδέα μου;
Θέλω να πω, ναι, οκ, είναι θέμα ασφάλειας, αλλά μήπως οι αλγόριθμοι(;)-συγκοινωνιολόγοι(σικ) μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω; 100χαω ας πούμε θα ήταν πολύ καλύτερα, μιας και πρακτικά με λιγότερο από αυτά δεν πας, για να μην πω 110<. Και σε περιμένουν στην έξοδο με το ραντάρ στο χέρι :ninja:
Το τούνελ των Τεμπών (6χλμ μήκος) μου φάνηκε απλά α-τε-λεί-ω-το....
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
edmond έγραψε:Μιας και είπες Εγνατία, τις προάλες που ανέβηκα πάνω παρατήρησα ακριβώς αυτό. Στα διόδια του Πολύμυλου υπήρχαν 2 ίιιιισως 3 δια ζώσης ταμίες και 1 λωρίδα με πομποδέκτη.

..

Τις 3 τελευταιες φορες που κατεβηκα κατω, στα πρωτα διοδια της Ελευσινας και Ισθμου ειχε μονο 2! λωριδες με πομποδεκτη και ειχε ουρες!! Το ιδιο και στην επιστροφη. Το οποιο δημιουργουσε ανασχεση αφου ολο και καποιος κολλουσε γιατι δεν τον επιασε το συστημα κλπ. Απαρεδεκτο!

Βεβαια ακομα κι ετσι πιο γρηγορα περνας σε σχεση με τις αλλες λωριδες, αλλα ο σκοπος ειναι να αυξανονται οχι το αναποδο
Άβαταρ μέλους
By bebes
edmond έγραψε:Τα όρια μέσα στα τούνελ είναι 80χαω.
Είναι -πλέον- ολίγον μικρό το νούμερο ή είναι ιδέα μου;
Θέλω να πω, ναι, οκ, είναι θέμα ασφάλειας, αλλά μήπως οι αλγόριθμοι(;)-συγκοινωνιολόγοι(σικ) μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω; 100χαω ας πούμε θα ήταν πολύ καλύτερα, μιας και πρακτικά με λιγότερο από αυτά δεν πας, για να μην πω 110<. Και σε περιμένουν στην έξοδο με το ραντάρ στο χέρι :ninja:
Το τούνελ των Τεμπών (6χλμ μήκος) μου φάνηκε απλά α-τε-λεί-ω-το....

Τελευταια φορα περασα με τη μηχανη, οπότε προσεχα λιγο παραπανω τις πινακιδες, ενα απο τα τούνελ εχει σιγουρα οριο τα 100.
Κατα τ'αλλα, διασχιζεις το τούνελ με 90 χιλ και σε περναει ξαφνικα ο σίφουνας που παει σιγουρα πανω απο 140
Με τη μηχανη τον καταλαβαίνεις καλύτερα τον παπάρα... :rant:

Επίσης, η τελευταια κληση που δεχτηκα ήταν απο κάμερα εξω απο το μεγλακο τούνελ του Ε65 απο Καρδίτσα προς Λαμια (πηγαινα περιπου με 110).
Οση ωρα καθομουν για τα διαδικαστικά, μονο ενα αυτοκινητο (επαγγελματικο βανακι) περασε χωρις να τον σταματησουν.
Ειχαμε δημιουργησει μποτιλιαρισμα
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Μιας και είπες Εγνατία, τις προάλες που ανέβηκα πάνω παρατήρησα ακριβώς αυτό. Στα διόδια του Πολύμυλου υπήρχαν 2 ίιιιισως 3 δια ζώσης ταμίες και 1 λωρίδα με πομποδέκτη.

Έχουν ανέβει όλοι οι Νότιοι και έχει θέμα αυτό το διάστημα. :shifty: :shifty: :s_biggrin :s_biggrin

Και έχω πει ότι πρέπει να προσέχουμε σε ποιους δίνουμε διαβατήρια... :shifty: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Isambard
#892861 Δεν είναι παντού 80 το όριο πάντως. Στην έξοδο των τούνελ θέλει προσοχή, είναι σημείο που συχνά στήνονται με φορητό ραντάρ.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
sknipper έγραψε:
BARHonda έγραψε:Τώρα που έριξα μία ματιά στις χτεσινές χρεώσεις στο κατέβα από Θεσσαλονίκη, συνολικό κόστος διοδίων μέχρι να φτάσω σπίτι μου, 33.65€ με 12 στάσεις. Δεν ξέρω αν λόγω παράκαμψης στον Αγ. Κωνσταντίνο γλύτωσα μία ή όχι
Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη.... 12 στάσεις! :s_mad 2-3 στάσεις το καταλαβαίνω, όταν αλλάζεις ας πούμε δικαιούχο αλλά 12;;;; Χτυπάς στο έμπα χτυπάς στο έβγα, τι τα έχουμε τα παπαράκια. :s_devil

Κάνεις Σερβία ~620χλμ από πάνω μέχρι κάτω με 4 στάσεις (2 έμπα - 2 έβγα) και για τα 507χλμ Θεσσαλονίκη Αθήνα θες 12
Δεν θα μιλήσω για Ουγγαρία που τσιμπάς τη βινιέτα σου online και δεν σε νοιάζει κάτι.
Άβαταρ μέλους
By edmond
markvag έγραψε:

Έχουν ανέβει όλοι οι Νότιοι και έχει θέμα αυτό το διάστημα. :shifty: :shifty: :s_biggrin :s_biggrin

Και έχω πει ότι πρέπει να προσέχουμε σε ποιους δίνουμε διαβατήρια... :shifty: :shifty:

Ανεβαίνουμε που και που να τσεκάρουμε αν όλα είναι οκ. :shifty:
Αλλά εσείς εκείιιιιι, το χαβά σας, μπουγάτσα με διόδια :shifty:
Για το όριο άνω των 80 στα τούνελ δεν το πρόσεξα να πω την αλήθεια, ποιά είναι αυτά;
Άβαταρ μέλους
By glf
BARHonda έγραψε:Κάνεις Σερβία ~620χλμ από πάνω μέχρι κάτω με 4 στάσεις (2 έμπα - 2 έβγα) και για τα 507χλμ Θεσσαλονίκη Αθήνα θες 12
Δεν θα μιλήσω για Ουγγαρία που τσιμπάς τη βινιέτα σου online και δεν σε νοιάζει κάτι.

Αυτό ακριβώς. Από Γερμανία - Αυστρία - Ουγγαρία - Ρουμανία - Βουλγαρία το μόνο διόδιο ήταν η γέφυρα στα σύνορα Ουγγαρία - Ρουμανία. Μόνο βινιέτα με 10-15€.

Και τις προάλλες για Κοζάνη - Αλεξανδρούπολη και πίσω έδωσα 20κάτι €.

Τι χαϊβάνια είμαστε δε λέγεται.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#893759 Από Σχηματάρι-Αττική οδό έως Σπάρτη γνωρίζουμε εάν υπάρχει ΣΕΑ ή βενζινάδικο με 24ωρη λειτουργία; Έχετε να προτείνετε κάτι,
Το σχέδιο είναι να ανεφοδιαστώ κάπου έκει, ξημερώματα για να είμαι εγκαίρως στη Νεάπολη
Άβαταρ μέλους
By edmond
#893760 Μέγαρα, Σπαθοβούνι, Αρτεμίσιο.
Θα ακριβοπληρώσεις βέβαια, όπως σε όλα τα ΣΕΑ, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
elvet έγραψε:Από Σχηματάρι-Αττική οδό έως Σπάρτη γνωρίζουμε εάν υπάρχει ΣΕΑ ή βενζινάδικο με 24ωρη λειτουργία; Έχετε να προτείνετε κάτι,
Το σχέδιο είναι να ανεφοδιαστώ κάπου έκει, ξημερώματα για να είμαι εγκαίρως στη Νεάπολη

Είναι 300 χλμ μεχρι Σπάρτη και 400 μέχρι την Νεάπολη απο ότι βλέπω.
Δεν σε βγάζει με ένα ρεζερβουαρ;
Αν πας απο Μεγαλόπολη ,γλυτώνεις στροφές, έχει ΣΕΑ πριν την Σπάρτη.
Άβαταρ μέλους
By elvet
#893768 @edmond, bibendum
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Δεν θα πάμε ακατούρητοι :lol: , και ένας στρατηγικός ανεφοδιασμός επιβάλεται.
ΣΕΑ στον Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Σπαθόβουνο, λειτουργούν σίγουρα όλο το 24ωρο, οπότε μάλλον στην Αττική θα εφοδιαστώ