Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#25301 Κολοκύθια με την ρήγανη. Αν Οδηγούσε όπως ήταν υποχρεωμένος από τον ΚΟΚ, ΤΙΠΟΤΑ απολύτως δεν θα είχε συμβει και δεν θα είχαν χαθεί 4 ζωές. Σύμφωνα με το δόγμα που έχεις εκφράσει και στο παρελθόν όμως, δεν θα πάθει και τίποτα. Μια καταδίκη πλημμεληματικού χαρακτήρα, φυλάκιση με αναστολή, άντε και μερικά χρόνια αφαίρεςη διπλώματος (την οποία μπορεί να αγνοεί ως τυπικός Ελλην) και η ζωή συνεχίζετσι. Οι νεκροί ας πρόσεχαν.

Αυτά στις χώρες ´οπου η ζωή είναι φτηνή και το δικαίωμα των οδηγών στην παρανομία ιερο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
nass έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Η κίνηση στις διαχωριστικές ανάμεσα στα αυτοκίνητα επιτρέπεται μόνο στο φανάρι όταν είναι ακίνητα.

Εμμμ, βασικά απαγορεύεται πάντα.

Πώς έχω την εντύπωση ότι έτσι ακριβώς το έχω διαβάσει σε βιβλίο του ΚΟΚ.
Ότι η διήθηση επιτρέπεται μόνο όταν τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα και με μικρή ταχύτητα (φανάρι, μποτιλιάρισμα).

Μου έχει τύχει να λούσω δεόντως αναβάτη που μου πέταξε κορνάρισμα πανικού και σχετική χειρονομία επειδή πήγα να αποφύγω λακούβα κινούμενος μέσα στη λωρίδα μου.
Το κακό είναι ότι αν γίνει η στραβή θεωρώ δεδομένο ότι ο μουνής θα ισχυριστεί ότι πήγαινε κανονικά στη διπλανή λωρίδα και ότι εγώ άλλαξα λωρίδα και δεν τον είδα ήτοι τρέχα βρες μάρτυρες κλπ.

ΥΓ: Άσχετο σχόλιο βασισμένο στο παραπάνω περιστατικό.
Έχω παρατηρήσει ότι οι μηχανόβιοι έχουν μια φοβερή άνεση στο να χειρονομούν πολύ άσχημα ακόμα και για άκυρους λόγους.
Εκ της παρατηρήσεως όταν τους κάνεις kind reminder για το σάπιο που τους πέταγε, καταλαβαίνω ότι η αυτή η υπερβολική μαγκιά οφείλεται:
- στο κράνος που δεν βλέπεις αν ο άλλος είναι λούλης ή Σουγκλάκος
- στη δυνατότητα άμεσης διαφυγής :s_sarcastic

@Kacey
τα πολύ σωστά που αναφέρεις ισχύουν όταν ο άλλος τηρεί τα όρια ταχύτητας.
Αν πηγαίνει με 100 μέσα σε αστικό περιβάλλον τότε η άλλη δεν είναι υποχρεωμένη να φανταστεί ότι εκεί που βλέπει άδειο δρόμο σε λίγο θα εμφανιστεί ο σίφουνας με το smart.
Ομοίως αν περάσεις ένα stop και τρακάρεις με μηχανή που έρχεται με 200 και την οποία είναι ψιλοαδύνατο να εντοπίσεις από την άκρη του στενού, αμφιβάλλω αν έχεις όλη την ευθύνη.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#25303 Μόνο αυτόν υποχρεώνει ο ΚΟΚ σε συγκεκριμένες συμπεριφορές?
Οι πεζοί δεν έχουν καμιά υποχρέωση?
Άβαταρ μέλους
By kacey
#25308 Οπως ειπα και πιο πανω, το τι εκανε αυτος και τι προκαλεσαν οι παρανομιες του το ξερουμε. Αλλα το να εξοργιζεται ο αλλος επειδη καποιος ειπε οτι ο πεζος που χτυπηθηκε στην ασφαλτο, εχει ευθυνη γιατι ηταν στην ασφαλτο, τη στιγμη που ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ οτι το αυτοκινητο κινειτο επι της ασφαλτου και δεν εφυγε και κατεληξε πανω τους πχ στο πεζοδρομιο κλπ, ειναι ηλιθιοτητα.

ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ: αν δεν περπαταγε στην ασφαλτο η συγκεκριμενη δεν θα ειχε παθει τιποτα και ισως να μην ειχε συμβει και τιποτα απο τα υπολοιπα, σωστα? Το πρωτο μισο ειναι αυταποδεικτο, μην ζοριζεστε πολυ.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#25314 Η υπόθεση δεν έχει νόημα γιατί υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που δεν γνωριζουμε. Π.χ. Χωρούσε να περάσει πεζός από την τέντα του περιπτέρου χωρίς να πατήσει στον δρόμο; Αν ναι, γιατί δεν μπορεί το αυτοκίνητο να χτύπησε την πεζή πάνω στο πεζοδρόμιο χωρίς να πάρει μαζί του την τέντα;

Ο οδηγός σ´μφωνα με όλους τους αυτόπτες μάρτυρες κινούταν με υπερβολική ταχύτητα, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και την μια παράβαση μετά την άλλη. Το να κολλάς στο ότι κάποιο από τα θύματα ίσως αναγκάστηκε να πατήσει για ένα δευτερόλεπτο στον δρόμο για να περάσει είναι τουλάχιστον τραγικό.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#25321 Δηλαδή αυτό δεν πρέπει να εξεταστεί?
Το να μην κολλήσεις από τον να μην το δεις καν διαφέρει αρκετά.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#25326 "Το να κολλάς στο ότι κάποιο από τα θύματα ίσως αναγκάστηκε να πατήσει για ένα δευτερόλεπτο στον δρόμο για να περάσει είναι τουλάχιστον τραγικό."

ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ, ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ. Πιο απλο και πραγματικο, ΔΕΝ γινεται. Το καταλαβαινεις ρε μαστορα?

"ίσως αναγκάστηκε να πατήσει για ένα δευτερόλεπτο στον δρόμο για να περάσει"

αν λοιπον δεν περπαταγε απο πριν (που ειναι λαθος της και αν δεν το ειχε κανει δεν θα ειχε παθει τιποτα) και απλα δεν την ειδε ως αορατη, αλλα κατεβηκε στην ασφαλτο εκεινη τη στιγμη, εκεινο το "ενα δευτερολεπτο που χρειαστηκε", τοτε ειναι ηλιθια γιατι* κατεβηκε χωρις να κοιταξει ή κατεβηκε πρωτα και γυρισε το κεφαλι μετα. Και με 300 χαω να πηγαινε το smart, τα αυτοκινητα δεν εμφανιζονται απο το πουθενα σε ενα δευτερολεπτο.

"Χωρούσε να περάσει πεζός από την τέντα του περιπτέρου χωρίς να πατήσει στον δρόμο; Αν ναι, γιατί δεν μπορεί το αυτοκίνητο να χτύπησε την πεζή πάνω στο πεζοδρόμιο χωρίς να πάρει μαζί του την τέντα;

δες τις φωτο και θα το δεις. ΑΝ ΘΕΣ να καταλαβεις, φαινεται ξεκαθαρα. η τεντα πιανει απο την ακρη της οροφης του περιπτερου που υπεριπταται του πεζοδρομιου, στην ακρη του πεζοδρομιου ακριβως πριν την ασφαλτο. Περνας Α-ΝΕ-ΤΑ. Δεν γινεται ουτε και να ακουμπησε η ροδα του με το πλαινο προφιλ του ελαστικου στο κρασπεδο, χωρις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ο καθρεπτης να μη ξηλωσει τη τεντα.

*Και οπως σου ειπα το εχω ξαναδει το εργο ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ, αυτοκινητο να παιρνει μαζι του πεζο που κατεβηκε για 3 βηματα στην ασφαλτο χωρις να γυρισει το κεφαλακι του να κοιταξει, αλλα κατεβηκε ακριβως εκεινη τη στιγμη που αυτοκινητο περναγε απο διπλα του. Με 30 χαω. Οχι με 150.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#25327 Στην θέση της πεζής θα μπορούσε να είναι κάποιο χαλασμένο όχημα, ένα κουτί που είχε πάρει ο αέρας, ένα σκυλί, ένας πεζός που σκόνταψε και έπεσε στον δρόμο. Δεν έχουμε να κάνουμε με περίπτωση στην οποία κάποιος οδηγούσε νόμιμα και προσεκτικά και παρόλα αυτά έγινε ατύχημα. Έχουμε να κάνουμε με οδηγό που προκάλεσε δυστύχημα και αφαίρεσε 4 ανθρώπινες ζωές επειδή εν γνώση του οδηγούσε με επικίνδυνο και παράνομο τρόπο.

Ελπίζω ολόψυχα να εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα του νόμου πάνω του.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
kacey έγραψε:*Και οπως σου ειπα το εχω ξαναδει το εργο ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ, αυτοκινητο να παιρνει μαζι του πεζο που κατεβηκε για 3 βηματα στην ασφαλτο χωρις να γυρισει το κεφαλακι του να κοιταξει, αλλα κατεβηκε ακριβως εκεινη τη στιγμη που αυτοκινητο περναγε απο διπλα του. Με 30 χαω. Οχι με 150.

Παρένθεση. Μου έτυχε χθες. Κατέβηκε από το πεζοδρόμιο να πάρει το αυτοκίνητό του (παρκαρισμένο στη Λ. Μεσογείων, στη λωρίδα των λεωφορείων) και πετάχτηκε μπροστά μου χωρίς να κοιτάξει. Τον απέφυγα επειδή ήμουν υποψιασμένος, διαφορετικά είχε πολύ καλές πιθανότητες να φάει το κεφάλι του. Όχι τίποτε άλλο, μετά ποιος ξέρει τι θα έγραφαν στις ειδήσεις για τον ασυνείδητο οδηγό ζζζμάρτ :lipsealed: (αν ήταν φάμπια ή πόλο δε θα αναφερόταν καν το μονδέλο).

edit: για να προλάβω τον κακεντρεχή :shifty: , στα 5 μέτρα έστριβα δεξιά, γι αυτό βρισκόμουν στη συγκεκριμένη λωρίδα.
Άβαταρ μέλους
By kacey
Χρήστος Λάππας έγραψε:Στην θέση της πεζής θα μπορούσε να είναι κάποιο χαλασμένο όχημα, ένα κουτί που είχε πάρει ο αέρας, ένα σκυλί, ένας πεζός που σκόνταψε και έπεσε στον δρόμο. Δεν έχουμε να κάνουμε με περίπτωση στην οποία κάποιος οδηγούσε νόμιμα και προσεκτικά και παρόλα αυτά έγινε ατύχημα. Έχουμε να κάνουμε με οδηγό που προκάλεσε δυστύχημα και αφαίρεσε 4 ανθρώπινες ζωές επειδή εν γνώση του οδηγούσε με επικίνδυνο και παράνομο τρόπο.

Ελπίζω ολόψυχα να εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα του νόμου πάνω του.

σε αυτα, δεν διαφωνουμε σε τιποτα απολυτως.

Εγω λεω κατι πολυ διαφορετικο ομως. Δεν ειπα να πεσει στα |λογοκρισία|, δεν του εδωσα δικιο, δεν το ειδα νομικα το θεμα αλλα υπο την οπτικη γωνια της απολυτα σκληρης πραγματικοτητας: εκ των μαρτυριων και οπως φαινεται να εγιναν τα πραγματα, αν δεν περπαταγε στο δρομο δεν θα ειχε παθει απολυτως τιποτα. Στο οποιο μου ειπες οτι ειναι εξοργιστικο να της αποδιδουμε ευθυνη. Μα, (ξανα:) αν δεν περπαταγε στο δρομο δεν θα ειχε παθει απολυτως τιποτα.

Αρα εξ'ορισμου* εχει μεριδιο ευθυνης. Για την ακριβεια, ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ περιστατικο και ετσι οπως τελικα εγιναν τα πραγματα, αυτο που εκανε τη διαφορα αναμεσα στη ζωη και στο διαμελισμο και θανατο, ΑΦΟΥ αυτος τον εχει παιξει ανελεητα και εχει γινει επικινδυνος, ηταν η επιλογη της (δεν επεσε) να περπαταει στο δρομο.

Αν σε αυτο μου απαντας "μπορει να κατεβηκε εκεινη τη στιγμη" τοτε για μενα ειναι ακομα πιο ηλιθια για τους λογους που σου εχω ηδη περιγραψει, με πραγματικο δικο μου περιστατικο μαλιστα και που σου περιγραφει και με φρεσκο περιστατικο ο Scotch.

*Αν ΔΕΝ περπαταγε στο δρομο, αυτος θα ειχε περασει απο διπλα της (παρανομα) γρηγορα. Και ισως να μην ειχαν συμβει και τα υπολοιπα.

(ασημαντο: νομιζω οι νεκροι αυτη τη στιγμη ειναι 3, 2 επι τοπου και η ακρωτηριασμενη σημερα).
Άβαταρ μέλους
By vice246
#25402 αγαπητε @kacey μιας και είσαι παρατηρητικός.....πρόσεξες ότι η τέντα του περιπτέρου βρίσκεται στο όριο του πεζοδρομίου, καταλαμβάνοντας όλο του το ευρος αφήνοντας ένα στενό άνοιγμα για την διέλευση των πεζών.?
...εάν λοιπόν υπήρχε καποιος πελάτης στο περίπτερο θα έπρεπε αναγκαστικά να κατεβούν οι διερχόμενοι πεζοί στο δρόμο για να συνεχίσουν τη διαδρομη τους.....
και να κοίταξαν πίσω τους για τυχόν διερχόμενο όχημα...δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι καποιος τρελαμενος. "επιληπτικος" τρέχει με 1000 στην π. Ράλλη σύριζα στο πεζοδρόμιο....και μπορεί να τους κόψει στη μέση.....
δεν έχουμε την παιδεία ίσως που θα θέλαμε.....κοντεύω τα 40 χρονια καθημερινής οδήγησης με 4τροχο και 2τροχο....εάν μου έτυχαν μερικα περιστατικά ηλιθίων πεζών.....μου εχουν τύχει αμέτρητες φάσεις με "εγκληματίες" οδηγους....
Άβαταρ μέλους
By kacey
#25436 Οχι. Αφου χτυπησε τη πρωτη (που δεν θα χτυπαγε αν δεν περπαταγε/κατεβηκε χωρις να κοιταξει στο δρομο) τα εκανε ολα πουτανα επειδη οδηγουσε σαν τρελος.

vice246 έγραψε:αγαπητε @kacey μιας και είσαι παρατηρητικός.....πρόσεξες ότι η τέντα του περιπτέρου βρίσκεται στο όριο του πεζοδρομίου, καταλαμβάνοντας όλο του το ευρος αφήνοντας ένα στενό άνοιγμα για την διέλευση των πεζών.?
...εάν λοιπόν υπήρχε καποιος πελάτης στο περίπτερο θα έπρεπε αναγκαστικά να κατεβούν οι διερχόμενοι πεζοί στο δρόμο για να συνεχίσουν τη διαδρομη τους.....

σωστο, αν το πεζοδρομιο ειναι αρκετα στενο. Εγω ομως δεν ειπα οτι κακως κατεβηκε στο δρομο, ειπα α) κακως περπαταγε στο δρομο (συνεχομενα, οπως ολα τα γιδια που βλεπουμε καθημερινα) αν περπαταγε απο πριν και ο γρηγορος δεν την ειδε μπροστα του σε ευθεια, ή οτι ΔΕΝ ΕΛΕΓΞΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ πριν κατεβει στο δρομο, αν κατεβηκε για οποιοδηποτε λογο (πχ για αυτον που αναφερεις). Και επειδη λες

vice246 έγραψε:και να κοίταξαν πίσω τους για τυχόν διερχόμενο όχημα...δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι καποιος τρελαμενος. "επιληπτικος" τρέχει με 1000 στην π. Ράλλη σύριζα στο πεζοδρόμιο....και μπορεί να τους κόψει στη μέση....

ΟΧΙ ρε φιλε. Δεν εμφανιζονται απο το πουθενα (και σε ευθεια μαλιστα) αυτοκινητα μεσα στο μισο δευτερολεπτο που παρεμβαλλεται μεταξυ του "ελεγξα" και του "κατεβηκα στο δρομο", ακομα και αν πηγανουν με 300, οχι με ~100 που μπορει να πηγαινε εκεινος (αυτα τα "πηγαινε το Smart με 150χαω" τα ακουω και γελαω, τι σμαρτ ηταν αυτο?). "ΕΛΕΓΧΩ" σημαινει βλεπω τι ερχεται και με ποσα για να σιγουρεψω, πρωτα απ'ολα για τη παρτη μου, οτι δεν θα κινδυνεψω αμα/οταν παω να περασω. Αμα δεν το σιγουρεψω, ειναι σαν να μην κοιταξα και ποτε.

Ελεος ρε πστ μου, λες και δεν βλεπουμε καθημερινα πως κυκλοφορουν και πεταγονται απο παντου χωρις κανενα ελεγχο ή ελεγχοντας ΑΦΟΥ βρεθουν στο διαβα των οχηματων...
Άβαταρ μέλους
By Morx
#25469 http://www.dailymotion.com/video/x28140 ... CE%B7_news

Καλα ε.... βιντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ στο 0:22 !! :metalo:

Φανταστηκα και 'γω θα δουμε cctv footage απο carmagedon καταστασεις...
Κατεγραψαν εν τελει ενα (ισως) τυχαιο smart που διασχιζει 30 μετρα σε 4 δευτερολεπτα .... :lipsealed:
Μπαλες το πηγαινε ... :rtfm:

Οι παπαριες των δημοσιογραφων δεν εχουν οριο!!
Εχω να παρακολουθησω ειδησεις και γενικοτερα "talk show της πουτσας" στην τηλεοραση πολυυ καιρο... σορρυ αν φαινομαι να πεφτω απο τα συννεφα, αλλα ειχα ξεσυνηθισει!
Άβαταρ μέλους
By edmond
#25499 απο το συγκεκριμενο σημειο περναω 10 φορες την ημερα.
στο σημειο του περιπτερου, πρεπει κλασικα καποιος να κατεβει στον δρομο εαν υπαρχει καποιος που ψωνιζει.
ο δρομος σε εκεινο το σημειο ειναι σχεδον μονιμα κατηλειμενος απο αμαξια(κυριως φορτηγα) που σταματανε για το περιπτερο.
βασικη πελατεια ειναι και οι αστυνομικοι απο το μεταγωγων που πεταγονται απο διπλα. βαζω στοιχημα οτι και ο ατυχος αστυνομικος πηγαινε ή έφευγε απο εκει.