Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Serf
saxon_747 έγραψε:Έχω την εντύπωση ότι εάν το περιστατικό δεν έχει καταγραφεί από τροχαία, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Την κάλεσα επί τόπου. Το μόνο που έκαναν ήταν να καταγράψουν αυτά που εγώ δήλωσα.
Άβαταρ μέλους
By nikos
Serf έγραψε:
nikos έγραψε:Έχεις καβαλήσει πεζοδρόμιο. Τι αποζημίωση να διεκδικήσεις?
Επειδή ανέβηκα στιγμιαία μισό μέτρο πριν τη ράμπα; Τα κολωνακια είναι εντελώς παράνομα, δεν τηρούν καμία προδιαγραφή, είναι μη ορατά, κτλ.

Αν είχα χτυπήσει την πόρτα του αυτοκινήτου ανοίγοντας την, τότε θα έπρεπε να αποζημιωθώ;

Τι πάει να πει "ανέβηκα στιγμιαία πεζοδρόμιο"?
Τα ίδια έλεγε και ένας τραγουδιστής για "στιγμιαίο λάθος" αν θυμάσαι και έμεινε έγκυος η άλλη.
Αφού ανέβηκες πάνω είσαι παράνομος ξεκάθαρα.
Αν όπως λες είναι παράνομα τα κολωνακια τότε αν περπατώντας πέσεις ζητάς αποζημίωση και όχι ανεβάζοντας το αμάξι.
Σα πεζός είσαι νόμιμος. Σαν αμάξι είσαι παρανομος
Άβαταρ μέλους
By Serf
#812381 "Πήγα να μπω στο parking και δεν φαινόταν"... Τώρα ξαφνικά έγινα νόμιμος; Δεν είναι παράνομο να κινούμαι στιγμιαία επί πεζοδρομίου μπροστά από είσοδο parking.

Τέσπα, η νεκροψία θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
By nikos
Serf έγραψε:"Πήγα να μπω στο parking και δεν φαινόταν"... Τώρα ξαφνικά έγινα νόμιμος; Δεν είναι παράνομο να κινούμαι στιγμιαία επί πεζοδρομίου μπροστά από είσοδο parking.

Τέσπα, η νεκροψία θα δείξει.
Εγώ δεν είμαι εναντίον σου απλά σου λέω τι βλέπω και διάβασα τι είπες.
"Άμα πήγες να μπεις και δε φαίνονταν" αυτό έγινε γιατί καβαλησες πεζοδρόμιο αριστερά από τη ράμπα και όχι στην είσοδο του σπιτιού σου.
Το ρεζουμέ να το πω λαϊκά είναι:
Πήγες εκτός ράμπας σε πεζοδρομιο άρα παρανομησες και θέλεις αποζημίωση από παράνομο κολωνακι.
Μακάρι να δικαιωθείς
Άβαταρ μέλους
By Serf
#812444 Προ εικοσαετίας έχω τρακάρει με δική μου υπαιτιότητα αυτοκίνητο όπου ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Θεωρητικά δεν έπρεπε να είναι στο δρόμο εκείνη τη στιγμή... Όμως, ήταν και η ασφαλιστική μου τον αποζημίωσε. Οπότε μη βλέπουμε τόσο απόλυτα το "είσαι παράνομος άρα δε δικαιούσαι αποζημίωση για άλλου παρανομία".
Άβαταρ μέλους
By nikos
Serf έγραψε:Προ εικοσαετίας έχω τρακάρει με δική μου υπαιτιότητα αυτοκίνητο όπου ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Θεωρητικά δεν έπρεπε να είναι στο δρόμο εκείνη τη στιγμή... Όμως, ήταν και η ασφαλιστική μου τον αποζημίωσε. Οπότε μη βλέπουμε τόσο απόλυτα το "είσαι παράνομος άρα δε δικαιούσαι αποζημίωση για άλλου παρανομία".
Μη τα ισοπεδώνουμε όλα ρε serf.
Δηλαδή περνάς πχ με κόκκινο και επειδή ο άλλος είναι πιωμενος δε θα πληρώσεις?
Θα πληρώσεις γιατί αυτό είναι το σωστό και μέρος της υπαιτιότητα σου.
Μετά στον άλλον θα πρέπει να επιβληθεί η ανάλογη ποινή αφού στο αλκοτεστ είναι πάνω από το όριο.
Έτσι και με το πεζοδρομιο:είσαι παράνομα εκτός ράμπας και πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά επειδή είναι το κολωνακι παράνομο και έπεσες πάνω του κοιτάς τη μια παρανομία και ξεχνάς τη δική σου.
Αν πήγαινες σωστά στη πορεία σου δε θα βρισκοσουν εκεί.
Αυτά από μένα
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#812467 Θυμάμαι πάντως περίπτωση πριν κάποια χρόνια σε άλλο forum όπου έπεσε κάποιος σε έναν κορμό δέντρου, που είχε κοπεί και ήταν πολύ χαμηλά, κάνοντας όπισθεν και πήρε αποζημίωση από το δήμο.

Μιλάω για τα δέντρα που τα φυτεύουν πάνω στο πεζοδρόμιο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#813560 Τσεκάρω ασφαλιστικές για το smart των γονιών μου (451, μοντ. 8/2008), στους οποίους ήρθε η πρόταση ανανέωσης από Εθνική και έπαθαν πλάκα (450€/6μηνο), αλλά δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση (anytime, Hellas Direct, insurancemarket.gr) διαθέσιμη η κάλυψη κλοπής, όπως έχουν μέχρι τώρα.

Έχουμε καμία πρόταση; (πέραν του να πουλήσουν/κάψουν το smart)

Μήπως παίζει να προσθέσουμε την κλοπή στην Hellas Direct, φανταστικέ @g47; :inlove: Παρκάρει μόνιμα σε γκαράζ και κάνει πολύ λίγα km/έτος (μπορεί και <2.000km)
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#813563 Αγοράζει 2 μπαστούνια για το τιμόνι , ένα για το χειρόφρενο και ας βγάζει 5-6 ασφάλειες από το κουτί όταν παρκάρει.
Βρε Σκώτς , με <2000 και γκαράζ , δε χρειάζεται ασφ.κλοπής.
Ασφ.κλοπης σε 15 χρονών αυτοκινητάκι, εμ λογικό είναι να μη βρίσκει.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#813567 Το δικό μου smart, που είναι πιο παλιό, μια χαρά είναι ασφαλισμένο για κλοπή στην HD (μάλλον λόγω αδιάκοπης ασφάλισης στην HD τα τελευταία χρόνια).
Δύσκολα τα κόλπα με τα μπαστούνια και τις ασφάλειες για τους γονείς.
Πιθανώς δεν χρειάζεται, αλλά είναι ένα "μαξιλαράκι".
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#813573 Ούτε εμένα με ασφαλίζει η HD για μεικτή πάντως. τι έγινε ; χορτάσανε λεφτά ή βαρέθηκαν να πληρώνουν τα σπασμένα ;

Ή δεν ασχολούνται με αντίκες; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
#813774 Καλησπέρα, μία ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος.
Χτες το βράδυ ένας μεθυσμένος έπεσε στο σταθμευμένο αμάξι μου. Βρήκα σήμερα το πρωί σημείωμα στον υαλοκαθαριστήρα ότι έχει καταγραφεί απ την τροχαία, πήγα από εκεί, πήρα το αντίγραφο της καταγραφής ( αναφέρει ποσοστό αλκοόλ 0,33 καθώς και οτι ο οδηγός στερείται αδειας οδηγησεως).
Από κει και πέρα, έδωσα το αντίγραφο στον ασφαλιστή μου και μου είπε θα πράξει τα δέοντα.
Το θέμα είναι ποια είναι αυτά; Θα κυνηγήσουν νομικά τον υπαίτιο; Η ασφαλιστική του, υποθέτω, δεν πρόκειται να πληρώσει απ τη στιγμη που ηταν πιωμένος.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#813776 Η ασφαλιστική του υπαιτίου αποζημιώνει εσένα και κατόπιν κινείται νομικά για να αποζημιωθεί από τον πελάτη της.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#813777 Νομίζω το επικουρικό ταμείο αποζημιώνει τον παθόντα. Και με τη σειρά του τα διεκδικεί από τον ανασφάλιστο υπαίτιο.

EDIT:

Εικόνα