Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#99512 Δηλαδή ΙΚΕ, πρέπει καλά και σώνει το form follows function να βρίσκει εφαρμογή στα αυτοκίνητα, ή μπορούμε να έχουμε και "διακοσμητικά" στοιχεία;
Χωρίς να είμαι ειδικός, κάποια από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα έχουν τέτοια στοιχεία.
Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς σε χαλάει στην συγκεκριμένη σχεδίαση της BMW;
Άβαταρ μέλους
By IKE
#99707 Αυτό είναι ολόκληρη συζήτηση από μόνο του, όμως για να μην μακρυγωρώ, αυτό που με χαλάει στην i8 (και όχι μόνο) είναι το να βαφτίζονται τα διακοσμητικά στοιχεία "αεροδυναμικές επιταγές". Είναι υποκρισία.

Δεν είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο το i8, αυτό ισχύει σχεδόν για όλα τα αυτοκίνητα.
Άβαταρ μέλους
By cavallino
#99755 Δεν ξέρω πως ορίζεις το ιδιαίτερο, αλλά εγώ μόνο ως τέτοιο το εξέλαβα. :hmmm:
Είναι ιδιαίτερο εμφανισιακά και σίγουρα είναι κάτι εντελώς ιδιαίτερο οδηγικά σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κινείται στο δρόμο αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι και τα μόνα που απασχολούν το κοινό. Το αν χρειάζονται ιδιαίτερες υποδομές για την κατασκευή του ή αν η τεχνολογία κατασκευής και συναρμολόγησης του υπάρχει εδώ και 50 χρόνια είναι γενικά αδιάφορο, no?
Άβαταρ μέλους
By IKE
#99778 Εννοούσα δεν είναι κάτι ιδιαίτερο με την έννοια πως αυτό με τα διακοσμητικά στοχεία που βαφτίζονται 'επιταγές της αεροδυναμικής' δεν συμβαίνει μόνο στο i8 αλλά σχεδόν σε όλα τα σημερινά μοντέλα.

Κατά τα άλλα εννοείται είναι ιδιαίτερο εμφανισιακά και αυτό κυρίως απασχολεί το κοινό. Ιδιαίτερος εμφανισιακά όμως είναι και ένας γάιδαρος με σομπρέρο και κουδούνια στην Ομόνοια. Και αν φαίνομαι υπερβολικός σκέψου ότι μιλάμε για 3χρωμο αυτοκίνητο με σιέλ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#100023 Για την ιστορια παντως :lol: , ευτυχως η AC Cobra πιο πανω, δεν υπεστει στην πραγματικοτητα αυτους τους βανδαλισμους. Η τεχνολογια των ειδικων εφφε εχει προχωρησει αρκετα...

Στην ουσια τωρα, με την σειρα μου, θα πω ενα ΕΥΓΕ στον Μανο, για την εξαιρετικη περιγραφη του, σε μια απο τις μοναδικες εμπειριες που μπορει να βιωσει καποιος αυθεντικος...βενζινοκεφαλος.

Για τετοιες εξαλλου ζουμε και καμποσοι αλλοι, και ευχαριστουμε πολυ οσους τις μοιραζονται... :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#100309 Το ι8 είναι υβρίδιο, άρα δεν επιβαρύνεται με τέλος ταξινόμησης όμως έχει φόρο πολυτελείας. Τα Τέζλα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, εξαιρούνται και του τέλους ταξινόμησης και του φόρου πολυτελείας κατά την εισαγωγή τους. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Άρα αν έρθουν τώρα, λογικά δεν θα πρέπει να είναι πολύ ακριβότερα από άλλες ευρωπαικές χώρες.
Όλα αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια δημιουργίας κινήτρων από την πολιτεία για να κινηθεί λόγο η αγορά αυτών των αυτοκινήτων, αλλά με τέτοια κρίση το αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδέν στο πηλίκο. Βασικά και κρίση να μην υπήρχε,πάρα πολύ λίγοι θα αποφάσιζαν να πάνε σε τέτοια αμάξια (υβρίδια ή ηλεκτρικά) στα μέρη μας, θέλει χρόνο ακόμη, και ίσως για πολύ ακόμη.
Έχω υβρίδιο, και σχεδόν όλοι που το ξέρουν με κοιτάνε σαν ούφο. Με τη δε πάροδο πολύ λίγου χρόνου από τη στιγμή που το μαθαίνουν ή το βλέπουν έρχεται η ερωτησάρα : 'και γιατί δεν πήρες ένα πετρέλαιο?'. Γκρις, 2015 :metalo:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#100419 Εν τέλη, μετά από όλα αυτά τα χρόνια που σε κοιτάνε σαν ούφο, για κάνε μας τον απολογισμό... γιατί δεν πήρες πετρέλαιο?
Άβαταρ μέλους
By dstou
#100462 Διότι αναλόγως μοντέλων, υπό συγκεκριμένες συνθήκες και προφίλ χρήσης τα βενζινοκίνητα υβρίδια είναι μερικές φορές πιο φθηνά και στην αγορά τους και εν μέρει και στη χρήση τους από τα πετρέλαια και έχουν και κάποια έξτρα ωφέλη.
Πιο λιανά τώρα : αγόρασα πέρισυ ένα Πρίους ΜΚ2 του 2007 με 70.000 χλμ. σε κατάσταση αψόγου, προς 7.700 ευρών (δεν πλησιάζει κανένας τα μετάχειρα υβρίδια ότι μάρκα και να είναι, εδώ δεν τα παίρνουν καλά καλά σε καινούργια). Χρήση μικρός και μεγάλος δακτύλιος, μικρές αστικές διαδρομές και μόνο και αυτές με διακοπτόμενη χρήση, ένα ταξίδι μεγάλο το χρόνο αλλά συνήθως εξωτερικό, χρήση κατά 80-90% από γυναίκα.
Με τα ίδια λεφτά τι έπαιρνα τον ίδιο καιρό πέρισυ? Π.χ. ένα Σιτροέν Σε4 1.6 πετρέλαιο του 2007, εισαγωγής, με 120.000 χλμ. κατά δήλωση του μαντρά, με απλές ταπετσαρίες και διάκοσμο, χωρίς πιλότο μερικά από αυτά, χωρίς τεμπέλη (κακούργημα), με κιβώτιο δια χειρός Βαράγκη, με τέλια, με μονά-ζυγά, αισθητά μικρότερους χώρους σε καμπίνα, κινητήρα που κροταλίζει κ.α.
Το υβρίδιο ήταν μακράν αλλού γι' αυτό το προφίλ χρήσης.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#100506 Ποια η προσδοκώμενη ζωή των μπαταριών και ποιο το κόστος αλλαγής τους?
Ποίο είναι το μοναδιαίο κόστος?
Ποία η εναπομένουσα αξία (ας πούμε σε βάθος 5ετίας)

Ο ζόμπεργκ στην μπαουεσεν 2015 μας είπε οτι το κόστος μετακίνησης του με το ηλεκτρικό σμαρτ είναι κάτω από 1,5ε/100κμ
Άβαταρ μέλους
By cavallino
#100599 Αυτές είναι οι "νάρκες" στις οποίες αναφέρομαι στο κείμενο. Δεν γνωρίζω τις απαντήσεις, αλλά δεν ρώτησα κι όλας να πω την αλήθεια. Ο χρόνος θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
IKE έγραψε:
gto250swb έγραψε:μην ξανασχολιασεις γραφομενα μου απλα προσπερασε τα, αγνοησε τα για να μην χαλαμε τη ζαχαρενια μας με μαλακιες πασχαλιατικα.

ΕικόναΕικόναΕικόνα

ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΚΑΝΩ

Αναρωτιέμαι αν εχεις δουλεια και ποιος σε ανεχεται!
Κριμα Ιορδανη.
Επι του θεματος δε διαφωνω μαζι σου. Ριξε λιγο κομπλεξ τωρα και ασε εμενα να πιω το καφε μου "hybrid " .
Be cool my "sticker friend". :lol: