Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#99517 Κάτσε γιατί αυτό που κάνεις δεν είναι ακριβώς παράβαση. Στο ρεύμα κυκλοφορίας σου υπάρχει σταθερό εμπόδιο οπότε αναγκαστικά πρέπει να το περάσεις μπαίνοντας στο άλλο ρεύμα ανάβοντας το φλας αφού δώσεις την προτεραιότητα. Το λέει και ο ΚΟΚ αν δεν κάνω λάθος. Αν όμως κάνεις προσπέραση σε διπλή γραμμή τότε ναι η παράβασή σου είναι σοβαρή όπως για παράδειγμα κάποιος τις προάλλες έφαγε κλήση γι αυτό μιας και προσπέρασε νταλίκα σε διπλή γραμμή λίγο πριν μπει στα Τέμπη (για να μην την έχει μπροστά του σε όλη τη διαδρομή). Θα έπρεπε να του τη χαρίσουν;
Και το ξαναλέω, αν σε αυτή την ηλικία γράφουν στα @@ τους τα φανάρια (το ότι έλεγξε και πέρασε δε μου λέει κάτι) δεν ξέρω τι άλλο θα κάνουν στο μέλλον.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#99528 Σοκ στο φόρουμζ: ακόμα και στο εξωτερικό χαρίζονται παρόμοιες κλήσεις!!!!!
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#99545 Θες να πάθουν εγκεφαλικά!?!
Τι είναι αυτά που λες!!!

:s_tongue
Άβαταρ μέλους
By Serf
#99551 @giannik77: Από την αλλη μπες και στη θέση του παρατηρητή που μπροστά του βλέπει κάθε λογής παράβαση του ΚΟΚ και αστυνομικούς μάρτυρες να αδιαφορούν... Εμένα η εικόνα αυτή μου δίνει την αίσθηση μπο...λου. Βέβαια αναφέρομαι κυρίως στις περιπτωσεις που οι αστυνομικοί δεν κανουν τον κόπο να ασχοληθούν κι όχι σε περιπτωσεις όπως η συγκεκριμένη οπου ασχοληθηκατε και κρινατε οτι έπρεπε να τους αφήσετε με συσταση. By the way, θα ηταν πολύ χρήσιμη η δυνατότητα ηλεκτρονικης καταγραφής των συστάσεων ώστε την επόμενη φορά κάποιοι αλλη συνάδελφοί σου να ξέρουν οτι η περίοδος χάριτος έληξε.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#99587 Επιπλέον δεν ήταν μόνος του, όλη η παρέα είδε τι έγινε. Και εγώ δεν είμαι της άποψης να κυκλοφορούν με ένα μπλόκ και να κόβουν κλήσεις αβέρτα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται.
Δικό μου περιστατικό όπου με φίλο είμαστε με μηχανή ξεκράνωτοι, χωρίς πινακίδα (την προηγούμενη μέρα είχε σπάσει η βάση της) και χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα ο φίλος μαζί του (άδεια, ασφάλεια, δίπλωμα). Βγαίνουμε από την ιατρική του ΑΠΘ για να πάμε απέναντι στις εστίες, ουσιαστικά καμιά 40αριά μέτρα ευθεία μέχρι τη διασταύρωση. Βγαίνει από το ΑΠΘ με κόκκινο αφού έλεγξε, άσχετα αν του είπα να περιμένει, στα 30 μέτρα μας σταματάει ΔΙΑΣ όπου για καλή του(?) τύχη δεν είδε ότι πέρασε με κόκκινο, άλλωστε αν τους έβλεπε δε θα βγαινε, αλλά καθότι προκλητικοί (χωρίς κράνος, χωρίς πινακίδες) μας σταμάτησαν για έλεγχο. Με το πες πες τους πείσαμε να πεταχτώ απέναντι και να φέρω εγώ τα χαρτιά και την πινακίδα μιας και εννοείται ότι το μυαλό τους πήγε σε κλεμμένη. Αφού βεβαιώθηκαν από τον ασύρματο ότι είμαστε καθαροί μας άφησαν, θα μπορούσαν όμως να ρίξουν μια κλήση, για κράνος, για απουσία εγγράφων για και γω δεν ξέρω τι.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#99656 Ο Κ.Ο.Κ περιλαμβανει αμέτρητες παραβάσεις. Καλώς η κακώς όμως υπάρχει κ ο ανθρωπινος παράγων. Δεν μιλάμε για αδικήματα του ποινικού δικαίου (π.χ κλοπή , ναρκωτικά, όπλα κ.λ.π), οπου εκεί απαρέγκλιτα εφαρμόζει τον νομο. εδώ βλέπεις οτι τόσοι νοματαιοι έχουν σχολιάσει την περιπτωση που ανεφερα κ οι γνώμες διίστανται , ποσο μάλλον όταν πρεπει να πάρεις μια απόφαση εκείνη τη στιγμη. Είναι κ στον ανθρωπο φυσικά, εγώ είμαι απ τη φύση μου κ λίγο ψυχοπονιαρης , δεν είμαι αυτό που λένε στυγνός να βγάζω μπλοκακι κ να γράφω. Επαναλαμβάνω είναι κ πως θα μου μιλήσει ο άλλος. Αν ξεκινήσει με την μαγική φράση "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" , ή " θα σας δείξω εγώ..", τοτε το έχει χασει το παιχνιδι , η κλήση έχει γραφτεί χωρίς να το πάρει χαμπαρι. Η επίσης αν είναι γυναικα κ μου το παίξει εύκολη γκομενα νομίζοντας οτι θα μου τρέχουν τα σάλια..εκεί παλι θα γράψω..είναι οι 2 περιπτωσεις που με τσαντιζουν αφάνταστα..
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#100670 Μερικές πληροφορίες από το ταξίδι που έκανα το Πάσχα. Οι κάμερες στην περιοχή της Ναυπάκτου είναι όλες ανενεργές και άδειες. Αντιθέτως, οι κάμερες της υπόλοιπης Δ. Ελλάδος, από Μακύνεια μέχρι Ιωάννινα, πρέπει να θεωρούνται ενεργές, ειδικά αυτές στο Μακύνεια - Αγρίνιο. Ήδη έχουν έρθει οι πρώτες κλήσεις (με φωτογραφία) στους "γρήγορους" της περιοχής.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#100676 Mπλοκο με πιστολι σημερα κατα τις 10 το πρωι στο τελος της Λ.Νατο ,στη γωνια του στρατοπεδου,εκει που εχει και ενα εκκλησακι.Σκοπευαν αυτους που ειχαν κατευθυνση απο Ελευσινα προς Ασπροπυργο.
Εχει οριο 50 εκει. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By kacey
Anonymous Founder έγραψε:Πόσα θανατηφόρα ατυχήματα έχεις στην ΚΤΚ για να στήνεις μπλόκα; Ελάχιστα προφανώς, αλλά είναι εύκολος τρόπος να γράψεις κάποιον για αρκετά λεφτά...
Πιο λογικό βρίσκω να βάλεις κάποιους να γράφουν για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη που έχει σαφώς περισσότερα θύματα από αυτά αυτών που πάνε με 300 στο ΚΤΚ...

Ειπαμε:
pipinos1976 έγραψε:Στο συγκεκριμένο σημείο και καροτσάκι από το super market να οδηγείς, με τελική θα πηγαίνεις. Εκεί διαλέγει και η Τροχαία να στήσει συνεργείο, ώστε να έχει πελατεία.

Χρήστος Λάππας έγραψε:Γιατί είναι πιο προσοδοφόρο ένα μπλόκο ταχύτητας από ένα σε φωτεινό σηματοδότη;

Γιατι το οριο ταχυτητας το παραβιαζουν ΑΠΕΙΡΩΣ περισσοτεροι οδηγοι απο το κοκκινο φαναρι. Το γιατι, στο εχουμε εξηγησει πολλες φορες αλλα εσυ δεν δεχεσαι τιποτα: "ο νομος ειναι νομος και ειναι παντα σωστος"
pipinos1976 έγραψε:Τα red light cameras μπαίνουν δύσκολα. Θέλουν διασταυρώσεις με απλά και όχι συνθήκες μποτιλιαρίσματος, όπως στα σημεία που γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα. Π.χ. στην Παραλιακή μπαίνουν άνετα, αλλά στο κέντρο του Πειραιά είναι αδύνατον να λειτουργήσουν αποτελεσματικά (και σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει αντίθετη άποψη για συζήτηση).

Γιατι?
giannik1977 έγραψε:Τεταρτη βράδυ 01:00 είμαι σταματημενος σε κοκκινο φανάρι Ελ.Βενιζέλου κ Αχιλλέως στην Ν.Σμύρνη , με κολοφτιαγμένο octavia .μπροστά μας μια παρεα πιτσιρικαδες περνάει το κοκκινο (με προσοχή) χωρίς να μας έχει πάρει χαμπαρι οτι είμαστε απο πίσω τους..Μετα απο μισο λεπτο ακούνε το χαρακτηριστικο α α α και βλέποντας τον φάρο αναμμένο πίσω τους κοκκαλωνουν . βγαίνει ο οδηγός , απ το φόβο του κεκεδιζε δεν ήξερε τι να πει. Λόγω ημερών κ επειδή μίλησαν σωστα , τους τη χαρισαμε κ έφυγαν λεγοντας 10 ευχαριστώ..

giannik1977 έγραψε:Χρήστο πίστεψε με πήραν τέτοια τρομάρα μόλις άκουσαν το περιπολικο πίσω τους..νομιζω εκανα το σωστο, ακόμα κ η ίδια η παράβαση ηταν αρκετα ελεγχομενη ..θεωρώ οτι δεν θα το ξανακάνει ο οδηγός. Μπορεί κ να μας έβρισαν φεύγοντας δε λέω, προσωπικά όμως μιλωντας, επειδή πιστεύω πολύ στο πως μιλάει ένας άνθρωπος ενεργησαμε έτσι. Δυστυχώς η ευτυχώς αν έρθεις ενα 8ωρο μαζί μου θα δεις οτι θα πρεπει κάθε 3 ' να σταμάτας κοσμο κ να γραφείς 350αρες..

Και εγω λεω "κακως". Πρεπει να καταλαβουν οτι ακομα και εκει που δειχνει να μην εχει καμμια σημασια, το κοκκινο ειναι κοκκινο και δεν περναμε α) για να μη συνηθιζουμε, β) για να μη νιωθουν |λογοκρισία| αυτοι που δεν περνανε και γ) για να τους γινεται μαθημα οτι μπορει να τους εμφανιστεις απο το πουθενα.
giannik1977 έγραψε:
Morx έγραψε:Το κωλοφτιαγμενο octavia τι φαση; :hmmm:

Πρόγραμμα , εξάτμιση , ανάρτηση..το χει φτασει καπου 250 αλογα. Έτυχε κ το οδηγησα 2 βάρδιες, το αμάξι σκοτώνει , πολύ καλά στημένο κ πανέμορφο σαν περιπολικο (όλα πληρωμένα-τοποθετημενα απ την τσέπη αυτου που το έχει χρεωθεί)..
Σεμινάρια ασφαλους κ γρήγορης οδήγησης γίνονται αραιά κ που , προσωπικά έχω να κάνω πανω απο 8 χρονια.

Ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βαζεις χερι σε υπηρεσιακο οχημα, και ας σου τα εχουν χαρισει τα πραγματα. Δεν εχεις κανενα δικαιωμα (περαν απο το προφανεστατα παρανομο του πραγματος.
Για να μη πουμε για το προγραμμα (αμα σπασει κανα μοτερ, ποιος θα πληρωσει? ο προγραμματιστης ή το "πειραχτηρι" οδηγος?)
giannik1977 έγραψε:
Morx έγραψε:Γιατι καποιος που εχει χρεωθει ενα οχημα υπηρεσιακο... να κανει τετοια πραγματα, δε μπορω να καταλαβω...
Ειναι νομιμο κατι τετοιο;
Το κανει οτι θελει; :dizzy:

Καλά κανεις κ ρώτας.
Πολλά πραγματα κ όχι μονο στα οχηματα αναγκαζεσαι εκ των συνθηκών να τα αγορασεις μόνος σου.. Ειτε αυτό είναι εξοπλισμός (όπλο,χειροπέδες,αλεξίσφαιρο,φακός κ.λ.π), ειτε συντηρηση του οχήματος (λάδια, λάστιχα , μικρό ζημιές κ.λ.π) , ειτε στολές , αρβυλα...Όταν εχεις κανει 40.000 χλμ με τα λάστιχα κ δεν σου χορηγεί καινούρια ή αυτά που σου δίνουν είναι γ διαλογής , βάζεις απ την τσέπη σου γιατί σε αυτό είσαι 8 ώρες την ημερα.
Εγώ προσωπικά έχω διαθέσει τοσα χρόνια πολλά λεφτά για εξοπλισμό κ.λ.π δεν το χω μετανιώσει , με πιάνει το γαμωτο πολλες φορες αλλά αυτά θα σου σώσουν την ζωή σου..

Καμμια σχεση βεβαια αυτα με το tuning για να κανουμε το αμαξι πιο γρηγορο...
panos2171 έγραψε:
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν αμφιβάλλω για αυτό. Πιστεύω όμως ότι όσο τους αφήνετε ατιμώρητους, τόσο περισσότερα περιστατικά θα βλέπετε γύρω σας. Μην υποτιμάς την παραδειγματική αξία της τιμωρίας.

Στον άνθρωπο είναι Χρήστο. Ξέρω περίπτωση που τον γράψαν για διπλοπαρκάρισμα συν φιμέ και του πήραν και τις πινακίδες. Εννοείται ότι μέχρι να τις πάρει πίσω κυκλοφορούσε κανονικά και φυσικά είπε και το κορυφαίο: δηλαδή τι νομίζει επειδή με έγραψε δε θα το ξανακάνω;
Φυσικά έχει φάει κλήση για αναστροφή, είσοδο σε λεοφορειολωρίδα από 2-3 φορές. Άμα δεν έχεις παιδεία όσα πρόστιμα και να φας δεν αλλάζει κάτι.

Ο κολλητος μου που παλια εβγαζε κλησεις απο παρμπριζ αλλων και τις εβαζε στο δικο του για να παρκαρει στην Πατριαρχου Ιωακειμ (και τον εδωσα στεγνα και τον πηδηξαν), εδω και 4 μηνες κυκλοφορει χωρις πινακιδες, γιατι μια μερα τον εγραψαν και του τις πηραν, του τις εδωσαν πισω αφου πληρωσε (αλλη |λογοκρισία| αυτο...) οποτε τωρα "αφου ειναι τετοια @@, τις εχω βγαλει και εγω και παρκαρω οπου γουσταρω". Τον εχουν σταματησει πανω απο 10 φορες (τη μια μετα απο - προσεκτικη - παραβιαση κοκκινου) και τον αφηνουν με μια παρατηρηση, μετα απο μια δικαιολογια του κωλου που τους λεει.
giannik1977 έγραψε: Προφανώς στο εξωτερικο δεν γίνεται αυτό.Έκανες παράβαση; Τελος-------->

Καλα, μη το δενεις κιολας...Στην Αγγλια παιζει και η παρατηρηση, οπως και στην Αμερικη. Εκει ομως δεν εχουν ξεφυγει τοοοοοοσο πολυ τα πραγματα οσο εδω...
Pitt έγραψε:Παραπάνω έγραψα ότι αναγκάζομαι να πατάω διπλή γραμμή καθημερινά. Το κάνω επειδή η λωρίδα μου κλείνει από φορτηγά που τροφοδοτούν τα Super Market της περιοχής μου. Κανονικά θα πρέπει να περιμένω να τελειώσουν την εκφόρτωση, να κόψουν τα παραστατικά και μετά να φύγω, αφού ο ΚΟΚ δεν επιτρέπει να μπώ στο αντίθετο ρεύμα. Εγώ όμως (όπως και εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλοι που περνούν από εκεί) κατά παράβαση του ΚΟΚ, κοιτάω αν έρχεται κανείς από απέναντι, πατάω την διπλή γραμμή, βγαίνω στο αντίθετο ρεύμα και φεύγω. Κάνω παράβαση; Βεβαίως και κάνω. Θα μπορούσα να προξενήσω ατύχημα; Βεβαίως και θα μπορούσα! Είναι σοβαρή παράβαση η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, σε σημείο που απαγορεύεται; Βεβαίως και είναι.
Ερωτώ λοιπόν, αν υπήρχε εκεί αστυνομικός, θα έπρεπε να με γράψει;

panos2171 έγραψε:Κάτσε γιατί αυτό που κάνεις δεν είναι ακριβώς παράβαση. Στο ρεύμα κυκλοφορίας σου υπάρχει σταθερό εμπόδιο οπότε αναγκαστικά πρέπει να το περάσεις μπαίνοντας στο άλλο ρεύμα ανάβοντας το φλας αφού δώσεις την προτεραιότητα. Το λέει και ο ΚΟΚ αν δεν κάνω λάθος.

Λαθος κανεις. Ειναι παραβαση (παραβαση διπλης γραμμης και κινηση στο αντιθετο ρευμα) αλλα προφανως και δεν γινεται αλλιως. Σου θυμιζω οτι στο παλιο φορουμ υπηρχε μελος που με εκραζε γιατι υποστηριζε "οοοοοοοοοχι καριολακι, ΦΥΣΙΚΑ και θα κατσεις να περιμενεις μεχρι να αδειασει το ρευμα σου, ας ειναι και αυριο).
Άβαταρ μέλους
By NickTG
dimviii έγραψε:Mπλοκο με πιστολι σημερα κατα τις 10 το πρωι στο τελος της Λ.Νατο ,στη γωνια του στρατοπεδου,εκει που εχει και ενα εκκλησακι.Σκοπευαν αυτους που ειχαν κατευθυνση απο Ελευσινα προς Ασπροπυργο.
Εχει οριο 50 εκει. :thumbsdown:

Νομίζω καιρό είχαν να εμφανιστούν εκεί.
Το έχω δηλώσει πάντως πως στο σημείο αυτό δεν θα σταματούσα.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
kacey έγραψε:
panos2171 έγραψε:Κάτσε γιατί αυτό που κάνεις δεν είναι ακριβώς παράβαση. Στο ρεύμα κυκλοφορίας σου υπάρχει σταθερό εμπόδιο οπότε αναγκαστικά πρέπει να το περάσεις μπαίνοντας στο άλλο ρεύμα ανάβοντας το φλας αφού δώσεις την προτεραιότητα. Το λέει και ο ΚΟΚ αν δεν κάνω λάθος.

Λαθος κανεις. Ειναι παραβαση (παραβαση διπλης γραμμης και κινηση στο αντιθετο ρευμα) αλλα προφανως και δεν γινεται αλλιως. Σου θυμιζω οτι στο παλιο φορουμ υπηρχε μελος που με εκραζε γιατι υποστηριζε "οοοοοοοοοχι καριολακι, ΦΥΣΙΚΑ και θα κατσεις να περιμενεις μεχρι να αδειασει το ρευμα σου, ας ειναι και αυριο).

Έχω την εντύπωση πως κάπου στον ΚΟΚ το λέει για αποφυγή παρακώλυσης της κυκλοφορίας. Δηλαδή αν υπάρχει όχημα με βλάβη θα κάτσεις και να περιμένεις μέχρι να ρθουν να το διορθώσουν; Επιπλέον ακόμα και στα μαθήματα οδήγησης αυτό σου μαθαίνουν, αν υπάρχει εμπόδιο βγάζεις φλας, δίνεις προτεραιότητα και μετά φεύγεις. Ειδικά μέσα στην πόλη που εννοείται πως υπάρχει διπλή γραμμή ανά 500μ σε ώρα αιχμής συναντάς τέτοιο φαινόμενο.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#100787 Περνάς το εμπόδιο όπως λέει ο Πάνος και κανονικά η τροχαία κόβει κλήση για παρακώλυση συγκοινωνιών στο εμπόδιο...
Αν στουκάρεις είναι καθαρά δική σου ευθύνη.