Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By kacey
DAP έγραψε:^^^
Το "επιλογη τους" σηκωνει νερο μιας και δεν ξερουμε τα κινητρα η τις αναγκες του καθενος μας που ψαχνει για τον επιουσιο....Νομιζεις οτι ΟΛΟΙ οι εργαζομενοι εχουν επιλεξει τη εργασια που κανουν;
Λιγοι και τυχεροι ειναι αυτοι που εχουν επαγγελμα αυτο που επιθυμουσαν να γινουν....
Συνηθως οι συνθηκες που κυριαρχουν την εποχη που βγαινει καποιος στην αγορα εργασιας διαμορφωνουν και την περαιτερω σταδιοδρομια του ....Για σκεψου ΤΩΡΑ με τετοια ανεργεια που υπαρχει να διαλεγει καποιος τη δουλεια που παει με τα γουστα του και τη μορφωση του και να περιμενει ποτε θα τα πετυχει και τα δυο.....

Υ.Γ. Αγαπητε kacey μη νομιζεις οτι εχω κατι προσωπικο απεναντι σου και συνεχεια σου μπαινω...Απλως οι σκεψεις μας και οι κρισεις μας ακολουθουν συχνα διαφορετικο δρομο..... :s_drinks

Ναι μωρε μη σκας.

στα παραπανω: ειναι σαν να μου μιλας κινεζικα. Το θεωρω πραγματικα αδιανοητο, οταν μιλαμε συγκεκριμενα για σωματα ασφαλειας, να σκεφτω ετσι και αντιστοιχα να δεχτω καποιο τετοιο επιχειρημα. Η απαντηση μου σε αυτους ειναι να πανε να γινουν ταξιτζηδες/ψιλικατζηδες/ζητιανοι/whatever.

Και ΕΙΝΑΙ επιλογη τους γιατι αυτοι διαλεξαν να πανε εκει, και δεν μπαινεις μονο και μονο επειδη περασες εξω απο τη πορτα, δεν "τους εκατσε" και εγιναν αστυνομικοι = θα μπορουσαν Α-ΝΕ-ΤΑ να "τους κατσει" να γινουν οτιδηποτε αλλο.

*γιατι αυτοι α) εχουν περισσοτερα δικαιωματα απο μενα, β) τους εχω περισσοτερες υποχρεωσεις, γ) ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ με προστατευουν και δ) δεν υπαρχει αλλος να το κανει αυτο. Η φαση λοιπον δεν σηκωνει "εγω εγινα αστυνομικος για να θρεψω την οικογενεια μου και θελω να καθομαι σε ενα γραφειο". Να γινονταν δημοσιοι υπαλληλοι οποιουδηποτε αλλου τυπου. OXI σωματα ασφαλειας.
Άβαταρ μέλους
By kobulis
Bayern7 έγραψε:Το θέμα είναι η νοοτροπία του μπάτσου/κουμπάρου.
Δεν του είπε "δεν έρχομαι γιατί πρέπει να γίνει αλλιώς η διαδικασία, οπότε πάρε το 100 (για να μην έχουμε κανα γραφειοκρατικό μπλέξιμο) και θα γίνει η δουλειά σου".
Του απάντησε "δεν έρχομαι γιατί δεν τα βάζουμε με αλβανούς". period
Αυτό δείχνει την νοοτροπία τους.
Εκεί εστιάζει νομίζω και ο kacey.

Ας ξαναγράψω τί φαντάζομαι πως συνέβη:

Ο κουμπάρος δεν ήθελε να ασχοληθεί με Αλβανούς σε μία περίεργη κατάσταση off the record, που αν κάτι πήγαινε στραβά θα είχε πολλές εξηγήσεις να δώσει, και δεν θα είχε καμία υποστήριξη αν τη χρειαζόταν.

Αν πήγαινε (με τη στολή? ) να χτυπήσει το κουδούνι προφανώς εκτός υπηρεσίας, δεν θα είχε μεγαλύτερη αρμοδιότητα από την περίπτωση που πήγαινα εγώ ο ίδιος. Το πούλημα μούρης του στυλ βαράω την πόρτα και φωνάζω "ανοίχτε αστυνομία" για ψαρωμα μπορεί να γίνει άνετα σε συνταξιούχο ή σε 15χρονο nerd αλλά οχι σε περίεργους τύπους.

Τώρα όσον αφορά την εξήγηση "εμείς δεν τα βάζουμε με Αλβανούς" μάλλον την έκανε για να ξεφορτωθεί τον κουμπάρο, καθώς θα έπρεπε να τον πάρει από το χεράκι, να πάνε στο αρμόδιο ΑΤ, να συμπληρώσουν κάποια χαρτιά, να ενημερώσει το δικό του διοικητή για το τι συνέβη, και ενδεχομένως να υποχρεωθεί σε συναδέλφους του για την εξέλιξη της ιστορίας.

Αντ' αυτού, απέφυγε την κακοτοπιά και έβγαλε όμορφα την ουρά του απέξω, σαν τυπικός ευθυνόφοβος ένστολος.

Άλλο αυτό όμως, και άλλο το "αυτός και οι συνάδελφοί του δεν τα βάζουν με Αλβανούς".

Δεν μπορεί πχ να ακούσει εν ώρα υπηρεσίας από τον ασύρματο του περιπολικού την εντολή "πηγαίνετε στο κλαμπ Χοτζας, οδός Εμβέρ 17 όπου γίνεται φασαρία" και να ρωτήσει "κέντρο, έχουμε καμία πληροφορία μήπως πλακώνονται Αλβανοί εκεί; ξέρουμε την ηλικία, τη σωματική τους διάπλαση και το αν είναι μαφιοζοι; μπορούμε να κάνουμε κάνα μισάωρο παραπάνω να φτάσουμε γιατί η Παγιατάκη μίλησε σήμερα για κίνδυνο ατυχημάτων στο ζώδιό μου;"

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, ο κουμπαρούλης πρέπει να πάει σπίτι του αύριο το πρωί.

< > 2
Άβαταρ μέλους
By kacey
kobulis έγραψε:
Δεν μπορεί πχ να ακούσει εν ώρα υπηρεσίας από τον ασύρματο του περιπολικού την εντολή "πηγαίνετε στο κλαμπ Χοτζας, οδός Εμβέρ 17 όπου γίνεται φασαρία" και να ρωτήσει "κέντρο, έχουμε καμία πληροφορία μήπως πλακώνονται Αλβανοί εκεί; ξέρουμε την ηλικία, τη σωματική τους διάπλαση και το αν είναι μαφιοζοι; μπορούμε να κάνουμε κάνα μισάωρο παραπάνω να φτάσουμε γιατί η Παγιατάκη μίλησε σήμερα για κίνδυνο ατυχημάτων στο ζώδιό μου;"

Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, ο κουμπαρούλης πρέπει να πάει σπίτι του αύριο το πρωί.

< > 2

Οχι μωρε, δεν γινονται αυτα. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#66870 Πριν μερικες μερες εμφανιστηκαν ποστ στο FB και σε διαφορα φορουμ, περι Μ3 Ε92 που εκλαπει κλπ κλπ. Το αυτοκινητο ειναι αυτο:

Εικόνα

με πολυ ευκολο νουμερο πινακιδας. Το λεω γιατι ειμαι σιγουρος οτι καποιοι απο εσας θα ειδατε τα ποστ αυτα. Σε καποιο φορουμ για BMW που χαζολογαω καθοτι BMWδακιας, το τοπικ το ξεκινησε ο ΤΑΔΕ γραφοντας "Εκλαπη M3 E92 φίλου μπλα μπλα μπλα". Αναφερω το "φιλου" για να καταλαβετε οτι προφανως αυτος, που εγραψε τα επομενα, ξερει τι λεει (δεν εχω κανενα λογο να πιστεψω οτι λεει πιπες). Λοιπον:

ΤΑΔΕ σημερα έγραψε: Το αμαξι βρέθηκε! Το αμαξι το εντοπισε καποιος στο Μενιδι και ειδοποιησε τα παιδια, οι οποιοι με την σειρα τους απευθυνθηκαν στο Α/Τ της περιοχης τους για να παρουν την απαντηση οτι εκει "φοβουνται" να πανε οποτε πηγε ο Μακης με εναν φιλο του και κλεψαν το αμαξι του πισω
Άβαταρ μέλους
By drdino
#66871 Πώς το κλέψανε; Είχε περάσει το update άραγε;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#66873 λενε οτι το βρηκαν απαραβιαστο, οποτε εγινε με ηλεκτρονικο τροπο μεσω obd ή με καποια κομπινα με το κλειδι. δεν γνωριζω περαιτερω.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#66878 Yeap, κλασικό θέμα δυστυχώς με αυτά τα ρημάδια. Ας ζητήσει το σχετικό update ή ας αλλάξει την θέση της θύρας obd.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
drdino έγραψε:Yeap, κλασικό θέμα δυστυχώς με αυτά τα ρημάδια. Ας ζητήσει το σχετικό update ή ας αλλάξει την θέση της θύρας obd.

Δηλαδη τι τους κανουν? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#66985 Απ'οτι καταλαβα μεσω OBD μπορουν να προγραμματισουν ενα κενο κλειδι (απο αυτα που εχει η BMW που δεν εχει λαμα κλειδιου αλλα μπαινει ολο μεσα στο ταμπλω σαν καρτα)

Εικόνα

και να εχουν ετσι ενα κλειδι-κλωνο του αρχικου, και να φυγουν σαν κυριοι. Και προσβαση στην OBD που ειναι κοντα στη πορτα, αποκτουν σπαζοντας ενα τζαμι γιατι ο εργοστασιακος συναγερμος εχει ενα τυφλο σημειο (το ρανταρ του) και δεν σε καταλαβαινει αμα εισαι προσεκτικος.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#67016 Αλλοι τα γραφουν δημοσια (οι αμεσα ενδιαφερομενοι, σε αλλα φορουμ), εγω απλα copy paste κανω. Εκτος αν εννοεις για τη μεθοδο, οπου εκει δεν περιμενουν απο μενα οι κλεφτες να τα μαθουν. Και εγω με googlαρισμα το βρηκα.