Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#222422 Γενικότερα δεν ξέρω αν ισχύει, μπορεί η Groupama να έχει κάποι μικρά γράμματα πάνω στο θέμα, πάντως στις οδηγίες του Φιλικού λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς την εμπλοκή άλλου οχήματος π.χ. ίδιες ζημιές, τρόχαιο με πεζούς κλπ
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#222460 Μικτή στην Groupama έχω, αλλά αυτό πρώτη φορά το ακούω! :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#222555 Χμ, με το να δεχτείς συνυπαιτιότητα δεν μπορεί να διεκδικήσει τα λεφτά για τη δική σου ζημιά από την ασφαλιστική του άλλου και αντιστρόφως αλλά φταίς δε φταίς η μικτή πρέπει να σε πληρώσει; Έχω περιέργεια αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και γιατί.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#226997 Αποζημίωση 11.000 ευρώ σε τουρίστες λόγω πυρκαγιάς σε μισθωμένο αυτοκίνητο

Μία ακόμη υπόθεση εξωδικαστικού συμβιβασμού ολοκληρώθηκε, προς όφελος των καταναλωτών, με την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας.

Ζευγάρι Ιρλανδών τουριστών μίσθωσαν αυτοκίνητο από εταιρία ενοικιάσεως που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μεταβούν στον Όλυμπο για λόγους αναψυχής (πεζοπορία).

Κατά τη διαδρομή στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης προκλήθηκε πυρκαγιά από την οποία κάηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς το αυτοκίνητο με ό,τι περιείχε μέσα (προσωπικά αντικείμενα των δύο επιβατών, ρούχα, πεζοπορικός εξοπλισμός, κινητά τηλέφωνα κλπ). Παράλληλα, αλλοιώθηκαν από την θερμοκρασία οι πιστωτικές τους κάρτες και καταστράφηκε μερικώς το διαβατήριο του οδηγού. Το ζευγάρι υπέβαλε καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ιρλανδίας, το οποίο απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, ζητώντας τη διαμεσολάβησή του για την εξωδικαστική επίλυση της διασυνοριακής καταναλωτικής διαφοράς, με ειδικότερο αίτημα των καταναλωτών την αποζημίωσή τους για όλη τη ζημία που υπέστησαν λόγω της πυρκαγιάς.

Μετά την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, και τη διαμεσολάβηση που ακολούθησε από την αναπληρώτρια Συνήγορο και διευθύντρια του Κέντρου Αθηνά Κοντογιάννη, αφού ελήφθη υπόψη η έκθεση του ανακριτικού γραφείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η καταγγελλόμενη εταιρία και η ασφαλιστική εταιρεία αποδέχθηκαν να λυθεί η διαφορά εξωδικαστικά και να καταβάλουν στους καταναλωτές συνολική αποζημίωση ύψους 11.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι Έλληνες τουρίστες που ταξιδεύουν σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ισλανδία και τη Νορβηγία μπορούν να υποβάλουν καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας για ζημίες που υπέστησαν λόγω μίσθωσης οχήματος από εταιρείες που εδρεύουν στις χώρες αυτές.

Πηγή

Ας το έχουμε υπόψη μας.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#233377 Ποσο για το πεος ειναι αυτοι οι ασφαλιστες;

Ο αλλος μου εκοψε 4500 απο την αξια για αυτοκινητο 3μηνων και λεει πρεπει να καλεσω εμπειρογνωμονα για να δει το αυτοκινητο και να το βγαλει φωτογραφιες!!

Υποτιθεται οτι κραταμε τον ασφαλιστη αυτον επειδη ειναι γνωστος :slap:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
bibendum έγραψε:Ποσο για το πεος ειναι αυτοι οι ασφαλιστες;

Ο αλλος μου εκοψε 4500 απο την αξια για αυτοκινητο 3μηνων και λεει πρεπει να καλεσω εμπειρογνωμονα για να δει το αυτοκινητο και να το βγαλει φωτογραφιες!!

Υποτιθεται οτι κραταμε τον ασφαλιστη αυτον επειδη ειναι γνωστος :slap:

Δεν έκανες μικτή εξαρχής και θέλεις να κάνεις τώρα ή θέλει εμπειρογνωμονα για κλοπή κλπ?

.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#233390 Ειχα κανει 3μηνη στην αρχη και εληξε και θεωρησε ο ασφαλιστης να ριξει 4.5k την αξια του αυτοκινητου. Τωρα λεει αν θελω παραπανω πρεπει να ερθει ανθρωπος της εταιρειας να βγαλει φωτος το αυτοκινητο. Αυτη η γραφειοκρατια ειναι χειροτερη και απο το Δημοσιο.

εδιτ: Φανταζομαι οτι απλα δεν θα χει δικαιοδοσια απο την εταιρεια να βαλει απο μονος του αξια πανω απο ενα ποσο x. To κανε γαργαρα και μετα αρχισε τις πιπες. Οταν του ειπαμε οτι θα παμε αλλου ειπε α κατι θα κανουμε αλλα να ερθει και ανθρωπος να το δει και κατι τετοια :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#233397 Ε, ας έρθει άνθρωπος να το δει, μην το κάνουμε θέμα, δεν θα στο ματιάσει. Σε ώρα και μέρος που σε βολεύει βέβαια και φυσικά εσύ δεν πληρώνεις τον άνθρωπο...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#233412 Την αξία θα την άλλαξε για να σου έρθει φθηνότερα, πράγμα ηλίθιο αν δεν του το ζήτησες. Γενικά δεν κολλάει σε ανανέωση τρίμηνης να αλλάξει η αξία απο καινούργιο όχημα.
Αν εκδόθηκε το νέο συμβόλαιο πρέπει να γίνει πρόσθετη πράξη για να αλλάξει η αξία του οχήματος και πρέπει να το δει αναγκαστικά πραγματογνώμονας, πράγμα λογικό όχι γραφειοκρατικό.
Αν είναι ο ίδιος που σου είπε ότι το συμβόλαιο ισχύει 10 μέρες μετά τη λήξη του, άλλαξε...
Πραγματογνώμονας πάντως θα το δει και να αλλάξεις. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By nass
#233414 Λογικό είναι -θεωρούν απομείωση 20% με το που βγαίνεις από την πόρτα της έκθεσης (εσύ θα αγόραζες το αυτοκίνητό σου μεταχειρισμένο από γνωστό στην ίδια πρακτικά τιμή με καινούργιο ?)
4.5Κ --> Αρχική τιμή 22.5Κ. Κάπου εκεί το πήρες ?

(Εκτός και αν κατάλαβα κάτι λάθος)
Άβαταρ μέλους
By xenos
#233415 Για τι ποσό θέλει να στο ασφαλίσει δλδ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By GTS
nass έγραψε:Λογικό είναι -θεωρούν απομείωση 20% με το που βγαίνεις από την πόρτα της έκθεσης (εσύ θα αγόραζες το αυτοκίνητό σου μεταχειρισμένο από γνωστό στην ίδια πρακτικά τιμή με καινούργιο ?)
4.5Κ --> Αρχική τιμή 22.5Κ. Κάπου εκεί το πήρες ?

(Εκτός και αν κατάλαβα κάτι λάθος)

Το αμαξι του Χαρη αγοραστηκε σε καλη τιμη που δεν νομιζω να μπορει καποιος να πλησιασει τωρα στην Ελληνικη αγορα. Η δικη μου αποψη είναι ότι μπορει ανετα να το δωσει στην τιμη που το αγορασε αν το θελει γιατι η τιμη του καινουριου πρεπει να ειναι ποιο πανω.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#233423 20k το ασφαλιζει τωρα. Νομιζω οτι αυτο ειναι το οριο του. Τεσπα δεν ξερω απο αυτα απλα με εκνευρισε γιατι στην αρχη μου πε οτι ετσι ειναι δεν μπορουμε να κανουμε αλλιως μετα ειπε οτι θα πρεπει να το δει ανθρωπος της εταιρειας. Μου φανηκε οτι ηθελε να βαλει τοσο να κανει την δουλεια του, να προσφερει και χαμηλη τιμη και να τελειωνει.

+αυτο που λεει ο GTS
Άβαταρ μέλους
By nass
#233425 Ας το δει ο πραγματογνώμονας, δεν χάνεις τίποτα. Το "20%" ισχύει σαν γενικός κανόνας (πχ. εσένα σου έκοψε 18%), βέβαια και αυτό που λέει ο GTS ισχύει, οπότε πρέπει να πείσεις τον πραγματογνώμονα ότι δεν ισχύει ο γενικός κανόνας αλλά στην περίπτωσή σου η εξαίρεση.