Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Serf έγραψε:To Σάββατο έχουμε test drive το Model 3! Για να δούμε. Επίσης, παραδόσεις γίνονται κάθε τρεις μήνες, Μάρτιο - Ιούνιο - Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο. Το τρέχον leasing λήγει αρχές Νοεμβρίου... πρέπει να αποφασίσουμε (αν καταλήξουμε σε αυτό) σε ποιο slot θα κινηθούμε.

Στρατιωτικό σύστημα ο Έλον, παραλαμβάνεις ανάλογα με την ΕΣΣΟ σου!
Άβαταρ μέλους
By g8777
#704237 2026. Ολη η Ελλαδα κινειται με Τεσλα. :shifty:

Ολη;

Οχι. Σε μια μικρη γωνια στα ΝουΠου ενα μικρο χωριο αντιστεκεται.

Εχει ηδη δει το μελλον, μηχανες αντιβαρυτητας. Παρτε Τεσλα εσεις, να ερχεστε σε επαφη με την ασφαλτο. :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimsabas έγραψε:
Serf έγραψε:To Σάββατο έχουμε test drive το Model 3! Για να δούμε. Επίσης, παραδόσεις γίνονται κάθε τρεις μήνες, Μάρτιο - Ιούνιο - Σεπτέμβριο - Δεκέμβριο. Το τρέχον leasing λήγει αρχές Νοεμβρίου... πρέπει να αποφασίσουμε (αν καταλήξουμε σε αυτό) σε ποιο slot θα κινηθούμε.

Νομίζω ότι θα οδηγήσεις το Long Range. Με έχουν πάει βόλτα με δαύτο και λάλησα. Νομίζω ότι δε θα έχεις μάτια για τίποτα άλλο μετά την εμπειρία σου. Αναμένω με αγωνία.

Δεν έχω πάει βόλτα (serf, έλα ρε συ από τα μέρη μου, κερνάω καφέ-στο χέρι- και θα έχω κάνει και self test!) αλλά περιμένω κι εγώ εντυπώσεις! Κυρίως γιατί ο serf δεν το σκεφτόταν πριν ούτε το είχε ψάξει, και μπήκε σε σκέψεις από τις κουβέντες εδώ μέσα.
Να ρωτήσω, δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους:
1. Φαντάζομαι έχεις δική σου θέση στάθμευσης, είναι κλειστή ή ανοιχτή; Έχεις εύκολη πρόσβαση για να τραβήξεις ρεύμα;
2. Η σύζυγος τι λέει;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#704243 Φωτιές μας ανάβετε με τα tesla και σκέφτομαι να κλείσω ένα td. Τι αναμονή έχει; Και τα 30' που λέει είσαι όντως μόνος ή σου κάνει παρέα και ο πωλητής;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dimsabas έγραψε:

7) Συμφωνώ απόλυτα πως όποιος δεν αλλάζει αμάξι τακτικά, αξίζει να περιμένει 2-3-4 χρόνια για να κάνει κίνηση για ηλεκτρικό. Θα πάρει πολύ καλύτερο μοντέλο, με λιγότερα χρήματα, έχοντας λύσει πολλές από τις παιδικές ασθένειες του ηλεκτρισμού. Θα είναι φθηνότερα, με καλύτερη αυτονομία, θα φορτίζουν πιο γρήγορα. Και βέβαια, οι υποδομές θα είναι πολύ πιο ανεπτυγμένες, ώστε να έχει μια πιο αγχολυτική εμπειρία.

Το quotαρω για τους βιαστικούς.

Το προσωπικό μου πλάνο πάντως είναι σε 5 χρόνια αντικατάσταση των αυτοκινήτων της οικογένειας με τουλάχιστον 1 ηλεκτρικό συν φωτοβολταϊκά εφόσον θα έχει εκδοθεί και ο τίτλος ιδιοκτησίας του σπιτιού.
Για αυτό και έχω ξοδέψει γύρω στα 5Κ φέτος σε επισκευές\προληπτική συντήρηση στα υπάρχοντα αυτοκίνητα.

Περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί η τεχνολογία, τις πιθανές έξτρα χρεώσεις σε φόρους\τέλη και φυσικά τις ανάγκες μετακίνησης.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#704261 Το φωτοβολταϊκό συμφέρει αναλόγως του κόστους ρεύματος, τιμή του νυχτερινού (αν υπάρχει) κλπ. Αυτή την στιγμή ο κόστος kWh στην Ελλάδα (το συνολικό, μαζί με τις μη ανταγωνιστικές χρεώσεις) είναι περίπου 0,10€/kWh. Άρα, για ν'αποσβέσεις, αξίζει να υπολογίσεις τι καταναλώνεις σήμερα, τι χώρο έχεις στην ταράτσα (και αν αξίζει να το δεσμεύσεις αντί να κάνεις κάτι άλλο) κλπ.

Το δικό μου πλάνο είναι να κρατήσω την BMW όσο αντέχω και αντέχει και τότε αντικατάσταση με κάτι το λιγότερο plugin-hybrid και ιδανικά ηλεκτρικό. Αν σε 2 χρόνια που θα γίνει η αντικατάσταση του εταιρικού μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι καλύτερο, τότε θα φροντίσω να εξαγοράσω εκείνο.
Οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα οικονομοτεχνικά. Αυτή την στιγμή για ν'αλλάξω την BMW θα πρέπει να δώσω επιπλέον 10Κ για να καταλήξω με ένα αυτόματο σουπερμίνι. Ε, δεν παίζει με την καμία, είναι στα όρια της |λογοκρισία|. Θα συντηρώ όσο γίνεται καλύτερα, μέχρι να μπορέσω ν'αγοράσω κάτι πιο κοντά στις ανάγκες μου (ακόμη και ένα i3 σαν του Scotch με ψήνει....).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:(ακόμη και ένα i3 σαν του Scotch με ψήνει....).

Αν αγόραζα τώρα, καλή "ευκαιρία" δείχνει αυτό. 94άρι με λίγα χιλιόμετρα, σε πολύ καλή τιμή (σε σύγκριση με άλλα διαθέσιμα πάντα).
Αν τελικά πάω για το tesla όμως, μπορούμε να τα βρούμε και με το δικό μου. Και δώρο ακουστικά TaoTronics :shifty: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Anonymous Founder έγραψε:
Dimsabas έγραψε:

Νομίζω ότι θα οδηγήσεις το Long Range. Με έχουν πάει βόλτα με δαύτο και λάλησα. Νομίζω ότι δε θα έχεις μάτια για τίποτα άλλο μετά την εμπειρία σου. Αναμένω με αγωνία.

Δεν έχω πάει βόλτα (serf, έλα ρε συ από τα μέρη μου, κερνάω καφέ-στο χέρι- και θα έχω κάνει και self test!) αλλά περιμένω κι εγώ εντυπώσεις! Κυρίως γιατί ο serf δεν το σκεφτόταν πριν ούτε το είχε ψάξει, και μπήκε σε σκέψεις από τις κουβέντες εδώ μέσα.
Να ρωτήσω, δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους:
1. Φαντάζομαι έχεις δική σου θέση στάθμευσης, είναι κλειστή ή ανοιχτή; Έχεις εύκολη πρόσβαση για να τραβήξεις ρεύμα;
2. Η σύζυγος τι λέει;

Απαντώ :)

1. Έχουμε ατομική κλειστή θέση στάθμευσης στην πολυκατοικία με παροχή ρεύματος. Οπότε είμαστε καλυμμένοι από αυτό.
2. Είναι εξίσου "ψημένη"!!!

Το βασικό πρακτικό πρόβλημα είναι να μπορεί να μπει με οπισθογωνία στη θέση στάθμευσης μιας και είναι ολίγον τι μακρουλό... 4,7μ. Θα το δοκιμάσουμε αύριο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Άβαταρ μέλους
By g8777
#704277 CR Engineers Show a Tesla Will Drive With No One in the Driver's Seat

Fisher engaged Autopilot while the car was in motion on the track, then set the speed dial (on the right spoke of the steering wheel) to 0, which brought the car to a complete stop. Fisher next placed a small, weighted chain on the steering wheel, to simulate the weight of a driver’s hand, and slid over into the front passenger seat without opening any of the vehicle’s doors, because that would disengage Autopilot. Using the same steering wheel dial, which controls multiple functions in addition to Autopilot’s speed, Fisher reached over and was able to accelerate the vehicle from a full stop. He stopped the vehicle by dialing the speed back down to zero.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
axel12p έγραψε:

Serf;
Άβαταρ μέλους
By Serf
#704283 Καμία σχέση η περίπτωση του video (απλή μετακίνηση προς τα εμπρός για στάθμευση) με τη δική μας όπου απαιτείται οπισθογωνία για να παρκάρουμε με το αυτοκίνητο να περνάει στα 4-5εκ από τον τοίχο και άλλα 4-5εκ (ή και ακουμπάει) από τα φυτά μπροστά. Οι αισθητήρες παρκαρίσματος "βαράνε υπερωρίες" στο 308 κατά τη διαδικασία στάθμευσης. Πόσο μάλλον, όταν στο video φαίνεται ότι δηλώνεις ότι η θέση είναι ευθεία μπροστά ή ευθεία πίσω, όχι διαγώνια, κτλ.
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis

Το μόνο που ίσως σε βολεύει βρίσκεται σε άλλη μάρκα. Απλώς επαναλάμβανει τις τελευταίες σου κινήσεις ανάποδα και σε βγάζει από τον περιορισμένο χώρο που βρεθηκες, βέβαια επειδή είναι bmw ποτέ δουλεύει και πότε δε δουλεύει....
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Serf έγραψε:Καμία σχέση η περίπτωση του video (απλή μετακίνηση προς τα εμπρός για στάθμευση) με τη δική μας όπου απαιτείται οπισθογωνία για να παρκάρουμε με το αυτοκίνητο να περνάει στα 4-5εκ από τον τοίχο και άλλα 4-5εκ (ή και ακουμπάει) από τα φυτά μπροστά. Οι αισθητήρες παρκαρίσματος "βαράνε υπερωρίες" στο 308 κατά τη διαδικασία στάθμευσης. Πόσο μάλλον, όταν στο video φαίνεται ότι δηλώνεις ότι η θέση είναι ευθεία μπροστά ή ευθεία πίσω, όχι διαγώνια, κτλ.

Η απορία μου είναι πώς κατάφερε να το περάσει από την πολεοδομία αυτό ο μηχανικός! :lol:
Είχα την ίδια απορία στο προηγούμενο σπίτι στο Γαλάτσι, ήταν τόσο στριμόκωλο να μπεις και να βγεις από το γκαράζ, που είμαι βέβαιος πως κάποιοι είχαν κάνει τα στραβά μάτια. Και εννοείται, δεν χωρούσε με τίποτε μεγάλο αμάξι, λογικά τα 4.5 μέτρα ήταν και το άνω όριο για να κάνεις μανούβρα. Α, και η BMW έβρισκε πάντα κάτω αν ήταν μέσα παραπάνω από 2 άτομα.