Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#81720 διοδια Ελευσινας- Ισθμος Κορινθου 17 λεπτα.
Αν μπορει καποιος ας βγαλει τη μωτ.
αυτος ο χρονος εγινε απο 6-7 εβο μαζι.Μας περιμενε ενας αλλος με εβο στη Κορινθο,
Αθηνα Ξυλοκαστρο 37 λεπτα.
Το 1994-5? με renault 5gt Αθηνα -Θεσσαλονικη 2 ωρες 55 λεπτα.Ξημερωματα 4-5 ωρα απο Βαρυμποπη.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#81783 Αφού θέλει ο g8777 να βάλω μερικά, θα τα βάλω:

1. Τελευταίο καλό Αθήνα - Θεσσαλονίκη 3:25 καθαρός χρόνος (χωρίς 2 ανεφοδιασμούς και παράκαμψη Λεπτοκαρυάς). Μαζί με αυτά 3:35. Μιλάμε για 26/12/2008, οπότε η Ε.Ο. ήταν τελείως άδεια και εντός Αθήνας δεν βρήκα ψυχή στο δρόμο. Έτρεχα γιατί από πίσω ερχόταν το χιόνι και έπρεπε να προλάβω να φτάσω πριν αρχίσουν οι χιονοπτώσεις που με πρόλαβαν όταν ανέβαινα Δράμα μετά από λίγες ημέρες.

2. Φιλιππιάδα (περίπου 20km πιο μετά) - Κερατσίνι 4:15 σε εποχές που υπήρχε ακόμη το ferry στο Ρίο - Αντίρριο, άρα περίπου 3:45 με γέφυρα και χωρίς την Κακιά Σκάλα φτιαγμένη. Είχα αφήσει και ένα Rallye στην Κακιά Σκάλα μπροστά να μου δείχνει τις γραμμές γιατί ήταν πίσσα σκοτάδι, οπότε πήγα άνετα κι εκεί. Μετά εξαφανίστηκα γιατί πήγαινα μονίμως τελική μέχρι την Ελευσίνα.

3. Το φαιδρό και αστείο. Επιστροφή πάλι Φιλιππιάδα - Κερατσίνι, πανικόβλητος γιατί με πήρε μια συμφοιτήτρια και μου είπε ότι παρουσιάζαμε μια εργασία στο μετ/κο. Έχω περάσει όλη τη διαδρομή μέχρι το 103 (MacDonalad's) με όσα πάει, χωρίς να βρω ούτε ένα μπλόκο. Είχα βγει από το ferry παρέα με μία Alfa 156 και ήμασταν οι μόνοι που πήγαμε προς Αθήνα (ήταν Τρίτη ή Τετάρτη του Πάσχα το 2002). Κατεβαίνω, παίρνω ένα cheese, 1 πατάτες και 1 sprite και συνεχίζω. Η Alfa με είχε περάσει. Τον ξαναπερνάω στο δρόμο μιας και πήγαινα μαλλιοκούβαρα. Φτάνουμε Λ. Σχιστού, οπότε πάντα, επειδή φτάνω κοντά στο σπίτι, κρυώνω το αυτοκίνητο. Κόβω δραματικά, δηλαδή πήγαινα με το όριο ακριβώς (κοντέρ στα 80, άρα πραγματικά 78 και έχει σημασία που το γράφω). Με φτάνει η Alfa, με προσπερνάει με πολλά και στην κορυφή, στο parking που έχουν κλείσει τώρα, υπήρχε μπλόκο της Τροχαίας (βασικά το περιπολικό ήταν σταματημένο αρκετά νωρίτερα δεξιά). Η Alfa έφαγε κλήση για 140, αν θυμάμαι καλά. Εμένα με προσπέρασαν στην ανηφόρα και τα φορτηγά, οπότε όταν με σταμάτησαν για 98 σε όριο 80 έπαθα σοκ και ήμουν εξαιρετικά νευριασμένος και προκλητικός (είχα βγάλει τις πατάτες και την sprite και έτρωγα χωρίς να τους δίνω στοιχεία). Μίλησα με έναν Αστυφύλακα, καλό παιδί. Μέσες άκρες του είπα πως αποκλείεται να πήγαινα τόσα, αφού (α) το κοντέρ έλεγε 80 και (β) όταν είδα το περιπολικό ήμουν μπροστά από τα φορτηγά και αυτά στην κορυφή της ανηφόρας με είχαν περάσει, άρα αποκλείεται να πήγαιναν αυτά φορτωμένα με 110, αν εγώ ήμουν με 98. Του είπα να μιλήσει με το περιπολικό για να δει ότι λέω την αλήθεια, αλλά τελικά με άφησε να φύγω. Ήταν η 1η φορά και τελευταία που μου χάρισαν κλήση που, ευτυχώς, δεν ήταν και πραγματική (αν και, για να λέμε και την αλήθεια, έτσι όπως πήγαινα πριν έπρεπε να την φάω για τα καλά). Επειδή, όμως, παραλίγο να έτρωγα μια κλήση χωρίς να φταίω πραγματικά (φτηνή μεν, αλλά άδικη για το συγκεκριμένο σημείο) αποφάσισα να ασχοληθώ με αντίμετρα. Μετά από ψάξιμο βρήκα ότι το πιστόλι που είχαν τότε ήταν ένα μικροκυματικό που έκανε πολύ συχνά λάθη προσθέτοντας ή αφαιρώντας ταχύτητες οχημάτων (χοντρικά το εξηγώ) άρα ήταν πιθανόν να πήγαινα με 78, να με πέρασε κάποιος με +/-10 ή 20 km/h, αυτά να μπήκαν στο δικό μου αυτοκίνητο που ήταν ακριβώς μπροστά στο περιπολικό (ήμουν τέρμα δεξιά) και με σταμάτησαν.

4. Μία βλακεία που έκανα όσο ήμουν στρατό. Ήμουν στο ΚΕΒΟΠ για εκπαίδευση ειδικότητας και μετά ΛΥΒ. Νομίζω ήταν Αύγουστος, οπότε ήμουν στα ΛΥΒ, είχα βγει το βράδυ με την :inlove: και αργήσαμε. Έτρεχα να γυρίσω σπίτι και έκανα ένα καλό 20min από Μεταμόρφωση μέχρι Κερατσίνι (αν θυμάμαι καλά το χρόνο, ίσως ήταν και 22min, δυστυχώς δεν υπάρχει το bloka που το είχα αναφέρει ξανά), από σπίτι σε σπίτι μόνο που πέρασα ένα φανάρι της Πέτρου Ράλλη κατακόκκινο και με 140km/h γιατί, πολύ απλά, με την ταχύτητα που πήγαινα, δεν το είδα καν έτσι όπως ήταν κρυμμένο σε κάτι δέντρα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι με έσωσε εκείνο το βράδυ.

Μπορώ να θυμηθώ κι άλλα τέτοια, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτά έγιναν στο παρελθόν, όταν είχα όρεξη, οι δρόμοι ήταν άδειοι τις περισσότερες φορές, ενώ και η βενζίνη κόστιζε εξαιρετικά χαμηλά. Δεν βάζω στη μέση το παιδί γιατί εννοείται ότι μετά από αυτό αλλάζουν όλα.

Καθυστέρηση:

1. Κερατσίνι - Ισθμός Κορίνθου, πριν την αλλαγή στην Κακιά Σκάλα: 4+ ώρες. Κλασσικό για τότε.

2. Η Μαλακάσα πριν κάτι χρόνια, τότε που είχε κλείσει με τα χιόνια (υπάρχουν και τα αντίστοιχα βίντεο), όπου μείναμε εκεί σταματημένοι για ώρες.

3. Ζωγράφου - Πατήσια 2,5 ώρες, πηγαίνοντας έναν φίλο σπίτι μετά τη Σχολή.

4. Πέραμα Ιωαννίνων - Έξοδος πόλης προς νότο: μισή ώρα, αφού μπροστά ήταν ένας παππούς που πήγαινε με 20 και ζιγκ-ζαγκ (πιωμένος ή απλά παππούς μικρή σημασία έχει).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Goldmund έγραψε:
The Ace έγραψε:Το μοναδικό που μου έχει μείνει από καιρούς τρέλας και παλαβομάρας, είναι ένα 45λεπτο flat, Αθήνα-Ξυλόκαστρο, αλλά πόρτα-πόρτα, δηλαδή περίπου 130χλμ συνολική απόσταση, που μας βγάζει μια μέση τριγύρω στα 170χαω :omg: (νομίζω ήταν με το VTi). Και πολλές φορές την ίδια απόσταση σε 55-60 λεπτά, για διαφόρους λόγους και με διαφορετικά αυτοκίνητα....

Ωχ! με πέρασες στην μέγιστη μέση ωριαία ταχύτητα που έχω καταγράψει ποτέ! Εμένα είναι 168χλμ/ώρα Πάτρα - Αθήνα/// (μιλώντας αποκλειστικά για την εθνική οδό)

Πραγματικά απίστευτες μέσες ωριαίες ειδικά για τόσο μεγάλη απόσταση και σε τέτοιο δρόμο ειδικά στην Κορίνθου Πατρών. Προφανώς πριν γίνει εργοτάξιο ε?
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#81804 Ουαου! Τι χρόνοι είναι αυτοί που διαβαζω!
Αεροδρομιο Δημοκριτος Αλεξ/πολης- Ανατολικη είσοδος Κομοτηνης: 35 λεπτά.
Αθήνα-Δερβενι Κορινθίας: 1 ωρα κι ενα τέταρτο. Τελος Αυγούστου είχα ξεχάσει ενα βιβλίο στην Πρωτευουσα, που το χρειαζόμουν και στο γύρνα ειχε πολύ λίγα αυτοκινητα. Ευκαιρία για χαμηλές πτήσεις με το QQ!! :superman:
Κομοτηνή- Αθήνα 7 ωρες με μια σταση και παρακαμψεις. Δεν πεφτει πιο κατω εκτός κι αν δεν κανω στάση (κάτι που αποκλείεται).

.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
junior gt έγραψε:
Goldmund έγραψε:
The Ace έγραψε:Το μοναδικό που μου έχει μείνει από καιρούς τρέλας και παλαβομάρας, είναι ένα 45λεπτο flat, Αθήνα-Ξυλόκαστρο, αλλά πόρτα-πόρτα, δηλαδή περίπου 130χλμ συνολική απόσταση, που μας βγάζει μια μέση τριγύρω στα 170χαω :omg: (νομίζω ήταν με το VTi). Και πολλές φορές την ίδια απόσταση σε 55-60 λεπτά, για διαφόρους λόγους και με διαφορετικά αυτοκίνητα....

Ωχ! με πέρασες στην μέγιστη μέση ωριαία ταχύτητα που έχω καταγράψει ποτέ! Εμένα είναι 168χλμ/ώρα Πάτρα - Αθήνα/// (μιλώντας αποκλειστικά για την εθνική οδό)

Πραγματικά απίστευτες μέσες ωριαίες ειδικά για τόσο μεγάλη απόσταση και σε τέτοιο δρόμο ειδικά στην Κορίνθου Πατρών. Προφανώς πριν γίνει εργοτάξιο ε?

Αν και έχω κάνει και εγώ μερικές ταρζανιές στο κομμάτι Ξυλόκαστρο-Πάτρα (ειδικά κάποια βράδια :shifty: ), εξ'απ'ανέκαθεν ήταν SUPER επικίνδυνος δρόμος, και σήμερα μετανιώνω κάθε χλμ που έκανα σε τέτοιους ρυθμούς. Αντιθέτως, ακόμα και η παλιά "νέα" στο κομμάτι μέχρι το Ξυλόκαστρο ήταν σχετικά ασφαλής για να κάνεις "σβέλτα" ταξιδάκια σε περίεργες ώρες :superman:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#81823 Γενικα η Κορινθου- Πατρων, χωρις κινηση και πριν γινει αυτο το εκτρωμα, ειναι πολυ ενδιαφερων δρομος. Σε σημειο που μου αρεσει πιο πολυ απο την Αθηνων- Κορινθου. :ninja:
Ειναι και ενα ωραιο Sακι πριν την εξοδο για Ξυλοκαστρο, ερχομενοι απο Αθηνα... :inlove: Παει ομως τωρα αυτο..
Άβαταρ μέλους
By IKE
Chris έγραψε:11 ώρες μεσολόγγι αθήνα, δευτέρα του πάσχα, κομβικό ταξίδι, τότε έκοψα το χωριό τα πάσχατα και τέτοιο αρνί δεν έχω ξαναβρεί πουθενά

< using some app

Το ανάποδο που έχω ακούσει, καθημερινή χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, Αγ.Στέφανος - Μεσολόγγι : 2 ώρες και 20 λεπτά, Alfa Romeo Brera 1.75Tbi
Άβαταρ μέλους
By g8777
pipinos1976 έγραψε:Αφού θέλει ο g8777 να βάλω μερικά, θα τα βάλω:

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:
Εικόνα

Μια ερώτηση μόνο: Η Sprite ηταν το αλουμινένιο των 330ml ή το πλαστικό των 500; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
g8777 έγραψε:Μια ερώτηση μόνο: Η Sprite ηταν το αλουμινένιο των 330ml ή το πλαστικό των 500; :hmmm:

Πλαστικό των 500mL.

IKE έγραψε:Το ανάποδο που έχω ακούσει, καθημερινή χωρίς ιδιαίτερη κίνηση, Αγ.Στέφανος - Μεσολόγγι : 2 ώρες και 20 λεπτά, Alfa Romeo Brera 1.75Tbi

Γίνεται, έχω κάνει κάτι παρόμοιο κάπου στο 2005, αν θυμάμαι καλά.

Είμαι σπίτι ένα πρωί, περίπου 9:00. Με ξυπνάει η αδελφή μου και μου λέει: μέχρι 12:00 πρέπει να κάνω μία αίτηση στο Μεσολόγγι. Αν προλάβω να την κάνω θα με στείλουν όπου θέλω εγώ, δηλαδή Πειραιά, διαφορετικά όπου θέλουν αυτοί, δηλαδή σε κάποιο νησί. Πετάχτηκα πάνω, πηγαίνω και βάζω καύσιμο, επιστρέφω σπίτι και ξεκινήσαμε περίπου 9:30. Φτάσαμε έξω από το γραφείο στις 11:55 και προλάβαμε ίσα ίσα.

Ήταν μια απλή καθημερινή, σχεδόν χωρίς καθόλου κίνηση και πήγαμε με την συμφωνία πως ό,τι κλήση φάω (τότε δεν αφαιρούσαν ακόμη δίπλωμα) θα την πλήρωνε η αδελφή μου. Ωραίες μέρες...

Τώρα το συνδυάζω και με το άλλο θέμα, για το αλκοόλ.

Έχω πάω σε έναν αρραβώνα κάπου στην Εύβοια. Είμαι με τον φίλο που τα πίναμε πάντα παρέα. Εκείνο το βράδυ ήπιαμε, χωρίς υπερβολές, από 2,5kg (ή και L για τους περίεργους μια και η πυκνότητα του κρασιού είναι 0,9-1,1 στα περισσότερα κρασιά) ο καθένας. Σε κάποια φάση πρέπει να φύγουμε και αποφασίζουμε να γυρίσουμε Αθήνα και να προλάβουμε ένα ποτό ακόμη. Ταξιδέψαμε οδηγώντας οριακά στα βουνά, μετά μέσα στη Χαλκίδα (ευτυχώς δεν είχε αλκοτέστ γιατί θα γελούσε κάθε πικραμένος αν φυσάγαμε) και στην Ε.Ο. πηγαίναμε τελικιασμένοι από Σχηματάρι μέχρι Αθήνα (αντίστοιχο με αυτό που έδειχναν και τα χαρτιά των διοδίων στο προηγούμενο forum). Θα ήταν περίπου 3:30 όταν φύγαμε από το χωριό και φτάσαμε Αθήνα κάπου 5:00, οπότε προλάβαμε να πιούμε και 2-3 ποτά μέχρι να κλείσουν τα μαγαζιά. Αυτό ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο και εκείνη την ημέρα, 1-2min πριν περάσω τα ΚΤΕΛ, είχε γίνει ατύχημα με όχημα που έφυγε από την πορεία του στην άνοδο του Κηφισού, είχε σηκωθεί στον αέρα και είχε πέσει στο ρεύμα καθόδου.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
pipinos1976 έγραψε:
...στην κορυφή, στο parking που έχουν κλείσει τώρα, υπήρχε μπλόκο της Τροχαίας (βασικά το περιπολικό ήταν σταματημένο αρκετά νωρίτερα δεξιά).
...

Έχε υπόψη σου οτι τελευταια την στήνουν στην κατηφορα, προς κερατσινι κτλ, ακριβως μετα την aegean, με πιστόλι κτλ. Υπαρχουν και δυο πινακίδες με όριο 50 στη μεγάλη στροφη πριν την ευθεία κατηφορα...οτι πρεπει, ποιος να πηγαινει με τοσα εκεί..σταματάνε μπόλικο κοσμο.
Τους βλέπω όμως απο το απέναντι ρεύμα ανεβαίνοντας το σχιστό και μιση-μια ωρα μετα που επιστρεφω έχω το νου μου στην κατηφορα και πάω αυστηρα 50- κοντερισια.

< 4X >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#82181 Αθηνα -Θεσσαλονικη 11 ωρες με καρβουνιαρη. Και με ολοκληρη ΕΣΣΟ μεσα. Αφου μολις πιασαμε Κατερινη μου ρθε να κατεβω με τα ποδια και να το περιμενω στον σταθμονε.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
Alxnks έγραψε:Έχε υπόψη σου οτι τελευταια την στήνουν στην κατηφορα, προς κερατσινι κτλ, ακριβως μετα την aegean, με πιστόλι κτλ. Υπαρχουν και δυο πινακίδες με όριο 50 στη μεγάλη στροφη πριν την ευθεία κατηφορα...οτι πρεπει, ποιος να πηγαινει με τοσα εκεί..σταματάνε μπόλικο κοσμο.
Τους βλέπω όμως απο το απέναντι ρεύμα ανεβαίνοντας το σχιστό και μιση-μια ωρα μετα που επιστρεφω έχω το νου μου στην κατηφορα και πάω αυστηρα 50- κοντερισια

Είναι γνωστό σημείο και πάντα κοιτάω κατεβαίνοντας. Αν έχεις καλό μάτι τους βλέπεις πριν φτάσεις εκεί που το όριο είναι 50. Δες στο βίντεο μετά το 1:06:20 τι ορατότητα έχεις προς τα κάτω και πού φτάνεις το όριο των 50. Σε ευχαριστώ πάντως γιατί: (α) είχα ξεχάσει να το προσθέσω στη βάση δεδομένων του gpspocketpc, (β) με ενημέρωσες ότι το μπλόκο είναι ενεργό.

Ερωτήματα:

1. Το μπλόκο στο άλλο ρεύμα, πριν φτάσεις στο φανάρι, κάπου δεξιά σε ένα άνοιγμα που υπάρχει για στάση λεωφορείου, ακριβώς μετά την μεγάλη γέφυρα που υπάρχει δεξιά, το έχεις δει ενεργό καθόλου; Το πέτυχα φέτος, πριν 1 μήνα περίπου, θα ήταν κάπου 11:30-12:00, τη μόνη μέρα που έχω λίγες ώρες μάθημα, και γυρνούσα σπίτι νωρίς.

2. Τι ώρες το έχεις δει το μπλόκο που ανέφερες;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
g8777 έγραψε:Αθηνα -Θεσσαλονικη 11 ωρες με καρβουνιαρη. Και με ολοκληρη ΕΣΣΟ μεσα. Αφου μολις πιασαμε Κατερινη μου ρθε να κατεβω με τα ποδια και να το περιμενω στον σταθμονε.

26-27/12/2003 ταξίδι προς Αθήνα. Ξεκίνησα από Πλάτη στις 4:30 με την περίπολο που πηγαίνει σύνορα. Με άφησαν στα Δίκαια. Πήρα τραίνο στις 6:00 από Δίκαια και έφτασα Αθήνα στις 27/12 στις 16:00, δηλαδή μετά από 34 ώρες. Ήταν τότε με τα χιόνια που είχαν κλείσει τα πάντα και το μόνο μέσο που περνούσε ήταν το τραίνο. Το ταξίδι όλο το έκανα όρθιος εκτός του Αθήνα - Πειραιά. Κάπου πριν τη Θήβα το χιόνι ήταν τόσο ψηλό που περνούσε πάνω από το τραίνο. Στάσεις κάναμε παντού και για αρκετή ώρα. Θεσσαλονίκη έμεινα κάποιες ώρες γιατί άλλαξα τραίνο και στο νέο που μπήκα είχαμε καθυστέρηση. Για να πω και την μαύρη αλήθεια είχα κλείσει εισιτήριο για Αθήνα, αλλά το τραίνο έφτανε μέχρι Πειραιά, οπότε συνέχισα ως λαθρεπιβάτης το ταξίδι. Από Πειραιά μέχρι το σπίτι (περίπου 3km για Κερατσίνι) το πήρα με τα πόδια - αφού δεν περνούσε τίποτε - με 3 σάκους στην πλάτη και 20cm χιόνι.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#82386 Κάτσε τώρα..Θες να μου πεις οτι επαιζες στο Τρένο της Μεγαλης Φυγής; Σε ποια σκηνή;