Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#15878 Το 1.6 ecoboost βγαίνει σε 150 άλογα και σε 180....μν λες μόνο γι αυτό με τα 180 για να φανεί η διαφορά...
Και για extra 50 αλόγατα να δίνεις τόσα το χρόνο είναι πολύ.

Τεσπα απλά λέω πως στην εποχή μας είναι σχεδόν απαγορευτικό πρώτο σου κριτήριο για την αγορά αυτοκινήτου να είναι οι τελικές και τα 0-100....

Τώρα diesel αέρια υβριδικά ατμόσφαιρες ότι προτιμά ο καθένας....

Και φίλε εσύ που είπες για ανηφόρα και για corsa diesel...και γενικά diesel...μόνο στην ανηφόρα δεν το φοβάμαι...σε άλλα οκ αλλά για ανηφόρες και diesel...ε ντροπή...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#15881 Είχα ντίζελ ψόρσα για μια βδομάδα και στις ανηφόρες έκανα παρέα στα φορτηγά αν δεν είχα πάρει φόρα. Δεν καίει, αλλά δεν πάει κιόλας, όπως είναι και το αναμενόμενο.
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#15884 Εγώ πάλι τι να σε πω....4 γαιδούρια μέσα..κανένας κάτω από 120 κιλά...σε φουλ ανηφόρες και στροφές δεν κώλωσε πουθενά...
1.3 diesel με 95 αλόγατα και air condition αναμένο....
Τεσπα ότι πιστεύει ο καθένας...
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
JordanSalonica έγραψε:Το 1.6 ecoboost βγαίνει σε 150 άλογα και σε 180....μν λες μόνο γι αυτό με τα 180 για να φανεί η διαφορά...
Και για extra 50 αλόγατα να δίνεις τόσα το χρόνο είναι πολύ.

ειπα για αυτο με τα 180 γιατι στους τιμοκαταλογους δεν βρισκω αυτο με τα 150
επισης αυτο με τα 180 εχει ακριβως την ιδια τιμη αγορας με το diesel
λογικα το 150αρι (αν υπαρχει ακομα) θα ειναι πιο φθηνο

JordanSalonica έγραψε:Τεσπα απλά λέω πως στην εποχή μας είναι σχεδόν απαγορευτικό πρώτο σου κριτήριο για την αγορά αυτοκινήτου να είναι οι τελικές και τα 0-100....
αν νομιζεις οτι μονο αυτες ειναι οι διαφορες τους, παω πασο....
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
Νίκος Παππάς έγραψε:UnHaCkAbLe, τι μεση καταναλωση εχεις με το V40?

- 8 μέσα στην πόλη με πολύ κίνηση και σταμάτα ξεκίνα, καθημερινή διαδρομή σπίτι-δουλειά.
- 7.7 είχα σε 2000 χλμ που έκανα συνολικά στις διακοπές με οδήγηση από σχετικά ήρεμη μέχρι 180αρες για λίγα λεπτά αλλά και αρκετό "χώσιμο" σε ότι στροφιλίκια βρήκα και δεν είχε πολλή κίνηση.
- Ένα 6.6 Αθήνα-Λουτράκι πηγαίνοντας με την (πολλή) κίνηση που είχε και χωρίς ταρζανιές.
- 8 μέσο όρο από την πρώτη ημέρα (έχει 7000 χλμ)

Δεν νομίζω να το λες και άσχημα ...

alexandros.K έγραψε:μονο που το focus diesel εχει 105 αλογα και το βενζινης 180
σιγουρα η καταναλωση ειναι υπερ του diesel, αλλά δε νομζω να εχουν μεγαλη επαφη στις επιδόσεις

οσο γι αυτους που θελουν να ξοδεψουν 600-700-1000€ παραπανω το χρονο για το αμαξι τους, δεν μπορεις να πεις οτι το φυσάνε κιολας
αν το παμε ετσι, κι αυτοι που καπνιζουν, ξοδευουν 1000€ το χρονο σε τσιγαρα
δεν σημαινει οτι τους τρεχουν απο τα μπατζάκια

Τρελαίνομαι να ακούω τον άλλο να μου "τη λέει" που διάλεξα βενζίνη την ίδια στιγμή που θέλει πάνω από 100 ευρώ το μήνα για τσιγάρα :s_rofl . Εγώ γλιτώνω αυτά τα 100 και πιθανότατα (γιατί κάπνιζα 20 χρόνια γράφω το πιθανότατα) να μη χρειαστεί να φάω ποτέ τα λεφτά που θα χρειαστεί αυτός μάλλον στους γιατρούς :shifty:

alexandros.K έγραψε: αν νομιζεις οτι μονο αυτες ειναι οι διαφορες τους, παω πασο....

Του το έγραψα και εγώ αλλά το προσπέρασε. Ήχος, έλλειψη κραδασμών, φρένα, στήσιμο, οδική συμπεριφορά δεν παίζουν στην εικόνα ... μόνο το 0-100
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
UnHaCkAbLe έγραψε:Τρελαίνομαι να ακούω τον άλλο να μου "τη λέει" που διάλεξα βενζίνη την ίδια στιγμή που θέλει πάνω από 100 ευρώ το μήνα για τσιγάρα :s_rofl . Εγώ γλιτώνω αυτά τα 100 και πιθανότατα (γιατί κάπνιζα 20 χρόνια γράφω το πιθανότατα) να μη χρειαστεί να φάω ποτέ τα λεφτά που θα χρειαστεί αυτός μάλλον στους γιατρούς :shifty:

μια απο τα ιδια κι εγω :s_yes
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#16019 Σιγά ρε παιδιά..παρουσιάζετε τα diesel σαν να είναι άροτρα που το σέρνουν γίδια...κραδασμοί και θόρυβος...πόσα χρόνια έχετε να μπείτε σε diesel?
Δεν ξέρω πως ήταν παλιά αλλά πλέον είναι τέρμα πολιτισμένα και τα κρατήματα τους άψογα...εδώ diesel κερδίζουν ακόμα και το Le Mans...Εξάλλου με τα ESP και τα TSC και όλα αυτά σαν τρένα πάνε στις στροφές πλέον σχεδόν όλα τα αμάξια...
Οκ σε επιδόσεις η βενζίνη είναι καλύτερα αλλά στη Τσιμισκή που κινούμαι ή τον περιφερειακό τι να με νοιάζει τα 0-100 και οι τελικές και να το αμάξι είναι πιο ελαφρύ...αλλά καίει παραπάνω....
Έχετε μείνει στα ταξί προ 15ετίας μου φαίνεται όταν μιλάτε 2014 για κραδασμούς και οδηγική συμπεριφορά...ήχο οκ μπορεί να χει αλλά σε μερικούς αρέσει...
Και επίσης δεν καπνίζω αρά αυτό με τα τσιγάρα κόφτε το..είναι τέρμα φθηνό άτοπο επιχείρημα...
Τελευταία επεξεργασία από JordanSalonica και 27 Σεπ 2014, 01:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#16020 Το Corsa ή Ψορσα βασικά Ψοφίμι είναι. Ούτε κάν άλογο για να σέρνει άροτρο.
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#16021 Είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο,φθηνό αξιόπιστο με κανονικές ταχύτητες και που καίει λίγο...
Τώρα ψοφίμι τι να σε πω....οδήγησα Seat Mii 1000ρι και τραβούσε μια χαρά...η Fiat Panda 1,1 και ήταν τέρμα πολιτισμένο και με καλές ταχύτητες..εσύ αυτά μπορείς να τα θεωρείς επιτάφιους.....
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
JordanSalonica έγραψε:Σιγά ρε παιδιά..παρουσιάζετε τα diesel σαν να είναι άροτρα που το σέρνουν γίδια...κραδασμοί και θόρυβος...πόσα χρόνια έχετε να μπείτε σε diesel?

δεν ειπα κατι τετοιο εγω προσωπικα (ουτε το υπονόησα)
μην γενικευεις

JordanSalonica έγραψε:Δεν ξέρω πως ήταν παλιά αλλά πλέον είναι τέρμα πολιτισμένα και τα κρατήματα τους άψογα...εδώ diesel κερδίζουν ακόμα και το Le Monde...

την εφημεριδα? :s_rofl :s_rofl
δλδ μεχρι να την διαβασεις ολη, το diesel εχει τερματισει?
αυτο εννοεις? :s_wacko :s_sarcastic

JordanSalonica έγραψε:Εξάλλου με τα ESP και τα TSC και όλα αυτά σαν τρένα πάνε στις στροφές πλέον σχεδόν όλα τα αμάξια...

ασχολιαστο...

JordanSalonica έγραψε:Οκ σε επιδόσεις η βενζίνη είναι καλύτερα αλλά στη Τσιμισκή που κινούμαι ή τον περιφερειακό τι να με νοιάζει τα 0-100 και οι τελικές και να το αμάξι είναι πιο ελαφρύ...αλλά καίει παραπάνω....
δεν μιλαγαμε για σενα συγκεκριμενα αν δεν το εχεις καταλαβει ουτε κι αυτο

JordanSalonica έγραψε:Και επίσης δεν καπνίζω αρά αυτό με τα τσιγάρα κόφτε το..είναι τέρμα φθηνό άτοπο επιχείρημα...

ουτε παλι μιλαγαμε για σενα προσωπικα
Άβαταρ μέλους
By mirage
JordanSalonica έγραψε:Είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο,φθηνό αξιόπιστο με κανονικές ταχύτητες και που καίει λίγο...
Τώρα ψοφίμι τι να σε πω....οδήγησα Seat Mii 1000ρι και τραβούσε μια χαρά...η Fiat Panda 1,1 και ήταν τέρμα πολιτισμένο και με καλές ταχύτητες..εσύ αυτά μπορείς να τα θεωρείς επιτάφιους.....

Δεν τα θεωρώ αργά, αντικειμενικά είναι αργά. Αλλά τουλάχιστον αυτά παρκάρουν σε ανηφόρα χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσεις στροφές μέχρι να τουρμπίσουν όπως το ακατανόμαστο και ομολογώ πως αυτό δε μου έχει ξανατύχει με κανένα άλλο diesel που έχω οδηγήσει. Κατα τα άλλα ναι καίει λίγο αλλά θα μπορούσε να καίει πολύ λιγότερο.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
mirage έγραψε:Κατα τα άλλα ναι καίει λίγο αλλά θα μπορούσε να καίει πολύ λιγότερο.

ε οχι και "πολυ"
απο 4,5 μ.ο αντε να μπορουσε να παει 4 , 4παρα
παρακατω χλωμο (για μ.ο μιλαμε παντα)
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#16027 Για μένα προσωπικά δεν μιλάς....γράμμα γράμμα που γράφω το σχολιάζεις όμως....
Και αυτό με τα τσιγάρα το είπε κάποιος σαν και καλά επιχείρημα εκεί που ανέφερα τις διαφορές στα Focus...ότι να ναι δλδ..
Εγώ από το πρώτο post έγραψα πως δεν με ενδιαφέρουν οι ταχύτητες και τα 0-100 και όλα αυτά...άλλους τους ενδιαφέρει και δικαίωμα τους...απλά είπα πως με τιμή βενζίνης τέλη και φόρους πολυτελείας..το να έχεις για ΠΡΩΤΟ κριτήριο τη ταχύτητα κλπ είναι σπάνιο..και πέσατε όλοι οι schumacher εδώ μέσα να με φάτε λες και είπα κάτι παράλογο...
Εδώ ο άλλος κάθεται και μιλάει υποτιμητικά για το corsa που χει γεμίσει ο τόπος και το χρησιμοποιούν οι πάντες.Και μένα δεν μαρέσει το 206 πχ αλλά δεν μπορώ να πω κάτι μετά από τόσες πωλήσεις που έκανε...
Αν τα πράγματα στη χώρα ήταν καλύτερα αυτή τη στιγμή δεν θα υπήρχαν ούτε diesel ούτε αέρια ούτε χαζά υβριδικά...αλλά επειδή δεν είμαστε ούτε Ρωσσία ούτε Κίνα ούτε Κορέα να χουμε φθηνή βενζίνη...ε ας είμαστε λίγο ρεαλιστές...
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#16029 1ον εχεις προβλημα κατανοησης των γραφομενων
2ον δεν ξερεις απο αυτοκινητα/αυτοκινηση γενικα
3ον τα λες οπως σε συμφερει και κατηγορεις τους αλλους για τον ιδιο λογο

οποτε απο μερια μου ειναι ανουσιο να μιλαμε μαζι
Άβαταρ μέλους
By JordanSalonica
#16035 Τόσο ανούσιο το θεωρείς που δεν έχεις αφήσει ασχολίαστο τίποτα από όσα έχω πει...
Δεν το παίζω φωτεινός παντογνώστης σαν εσένα...δεν με ενδιαφέρει να ξέρω για αυτοκίνητα και γενικά που λες....οδηγάω πόσα χρόνια,αυτά που πρέπει να ξέρω τα ξέρω,δεν θα κάτσω να κριθώ από εσένα ούτε μπήκα εδώ μέσα για να κάνω επίδειξη και καλά γνώσεων όπως εσύ και να την λέω σε άλλους...
Τις ταινίες με αμάξια τις θεωρώ εμετικές, (τύπου fast furious), η καγκουριά μου φέρνει λύπηση για το ανθρώπινο είδος,απλά αναφέρω μερικά γεγονότα όπως τα ζω εγώ...
Όταν ακούω τον άλλον να με λέει για κραδασμούς και κρατήματα ή ο άλλος πως δεν τραβάει το corsa όταν ανέβαινε για πλάκα τις ανηφόρες με 4 άτομα και air condition...ε τι να του πω...?
Αυτά έχει δει αυτός αυτά έχω δει εγώ..
Και έχουμε και τον κριτή των πάντων εσένα να μ λες ότι δεν ξέρω από αμάξια...
1ον δεν θυμάμαι να ρώτησα τη γνώμη σου
και 2ον δεν την ρώτησα γτ προφανώς δεν με ενδιαφέρει...
10 post τώρα γράφω ένα συγκεκριμένο πράγμα για ταχύτητες και κριτήρια αγοράς και κάνατε λες και σας έβρυσα τη μάνα...
Ήμαρτον με τον κάθε κριτή των πάντων παντογνώστη εδώ μέσα...